[Επίσημο] iPad Mini @2012

Δεν είπα τίποτα για βασικό κριτήριο.
Είπα για μη άμεσα συγκρίσιμα προϊόντα λόγω τεράστιας διαφοράς στην τιμή.

Το αν η διάφορα αυτή δικαιολογείται ειναι εντελώς άλλη κουβέντα. Προφανώς ένα nexus 7 με τιμή αππλ θα έπρεπε να ειναι απο τιτάνιο και διαμάντια.

Πάντως προσωπικά νιώθω πολυ καλυτερα απο όταν έπαψα να έχω την ανάγκη να δικαιολογω παση θυσία τις επιλογές μου ψάχνοντας λογικοφανη επιχειρήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Για σένα δεν υπάρχουν , για μένα είναι άπλα καθημερινοτητα , όπως ακριβώς συμβαίνει και με το mbp.
Μπορεί να κοστίζει παραπάνω, άλλα τη δουλειά που κάνω μ αυτό, δεν μπορώ να τη κάνω με κανένα άλλο laptop (οχι τόσο εύκολα και γρήγορα).

Άλλωστε τα pad δε θεωρούνται από κανένα ακριβά έκτος ίσως του mini.
Σίγουρα η apple θα μπορούσε να το είχε φτηνότερα, άλλα αυτό το έχουμε αναλύσει αρκετά νομίζω.

Τεσπα…. μεγάλα παιδιά είμαστε , ο καθένας μπορεί να κρίνει τι χρειάζεται και τι του αρκεί.

Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Αν κάνουμε σύγκριση στο οικονομικό, τότε και βέβαια το nexus κερδίζει αφου την Google δεν την ενδιαφέρει να βγάζει χρήματα από το hardware.
Έχει συνεργάτης μου στο γραφείο και πιστέψτε με δεν έχει καμία μα καμια σχέση με το mini.
Όσοι τα έχετε δει live δίπλα δίπλα το ξέρετε ήδη.
Βέβαια αν έχεις και άλλες συσκευές με android, όπως ο φίλος μου, θα το προτιμήσεις για να έχεις το ίδιο οικοσύστημα!

H χρηματική τους διαφορά στην Ελλάδα είναι 80 και νομίζω ότι είναι αμελητέα για ένα μηχανάκι που θα σε συντροφεύει για τουλάχιστον 2-3 χρόνια

Να έχουμε όλοι Καλές Γιορτές!!!

αν με ρωτούσε η άνεργη αδελφή μου για ένα δώρο στον ανιψιό μου σίγουρα θα της έλεγα να πάρει ένα alcatel one touch me 99 εύρω !
Αυτό όμως δεν αλλάζει τα πράγματα.

Μιλάω για αυτούς που το χρησιμοποιούν και σαν εργαλείο δουλειάς.
Αν είμαστε άνεργοι δυστυχώς μας έχουν κόψει το κάθε τι που έχει να κάνει με την διασκέδαση :(

Πάντα συγκρίνουμε σε μία κατηγορία τα διαθέσιμα προς αγορά μοντέλα.
Στην ίδια κατηγορία λοιπόν υπάρχουν διαφορετικής τιμής μοντέλα.
Στα μικρά αμάξια υπάρχουν στην ίδια κατηγορία τa audi a3 sportsback, vw golf, opel astra, honda civic, renault megane κτλ. Να συζητήσουμε για τιμές ;; Υπάρχουν λοιπόν επιλογές που καλύπτουν όλα τα βαλάντια κ φυσικά επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Το τι αγοράζει ο καθένας, αφορά μόνο αυτόν που παίρνει την απόφαση. Σίγουρα δεν είναι μόνο το κριτήριο η τιμή κ αυτό αφορά κ την περίπτωσή μας εδώ που συζητάμε.

H χρηματική τους διαφορά στην Ελλάδα είναι 80 και νομίζω ότι είναι αμελητέα για ένα μηχανάκι που θα σε συντροφεύει για τουλάχιστον 2-3 χρόνια

Να έχουμε όλοι Καλές Γιορτές!!!
Αφου σε λίγους μήνες θα βγει το mini με retina και θα είναι πραγματικά καλύτερο..
Αποκλείεται κάποιος (ειδικά appleakias) να μείνει χωρίς retina... Ειναι σημαντικός λόγος αναβάθμισης.

Η λογική ενός που θέλει να κάνει την δουλεια του ευχάριστα και οικονομικά (χωρίς να είναι hater ή fanboy της apple) είναι να περιμένει για το mini 2 με retina, ίσως να εχει και χαμηλότερη τιμη... Και ως τότε, περνει ένα nexus 7 για να δοκιμάσει και το άλλο στρατόπεδο. Και οταν βγει το mini (retina) το βάζει στις αγγελιες.. Με την λογική ότι ούτως η άλλως θα έπαιρνε το retina, αν είχε το τωρινό mini.

Με λίγα λόγια το υπάρχων mini, με αυτην την τιμη (369 ) είναι η χειρότερη επιλογη απο άποψη λογικής.

Last edited:

ολοι οσοι θα παρουν το mini , θελουν ρετινα... κι εγω πρωτος.
Δοκιμασα το android και δε μου καθησε καλα... δεν ταιριαζει στο τροπο που εχω οργανωσει τα δεδομενα μου.
Αν το παρω τελικα το μινι, σιγουρα θα περιμενω το νεο μοντελο... αλλα μεχρι τοτε θα το εχω ευχαριστηθει.

ΥΓ... αντε Συριε, το ετοιμασες ?:flipout:

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Πάντα συγκρίνουμε σε μία κατηγορία τα διαθέσιμα προς αγορά μοντέλα.
Στην ίδια κατηγορία λοιπόν υπάρχουν διαφορετικής τιμής μοντέλα.
Στα μικρά αμάξια υπάρχουν στην ίδια κατηγορία τa audi a3 sportsback, vw golf, opel astra, honda civic, renault megane κτλ. Να συζητήσουμε για τιμές ;; Υπάρχουν λοιπόν επιλογές που καλύπτουν όλα τα βαλάντια κ φυσικά επιλογές που καλύπτουν όλα τα γούστα. Το τι αγοράζει ο καθένας, αφορά μόνο αυτόν που παίρνει την απόφαση. Σίγουρα δεν είναι μόνο το κριτήριο η τιμή κ αυτό αφορά κ την περίπτωσή μας εδώ που συζητάμε.
Λογικό παράδειγμα. Το πρόβλημα είναι όταν πληρώνεις για Α3 και όταν πας να παραλάβεις βλέπεις το Άστρα με το σήμα της Audi μπροστά. Κάπως έτσι είναι το τωρινό μίνι. Το μεθεπόμενο (γιατί προσωπικά εκτιμώ ότι και το 2 θα έχει την ίδια οθόνη, όπως έγινε με ipad 1->2) ίσως να είναι Audi πάλι.

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Λογικό παράδειγμα. Το πρόβλημα είναι όταν πληρώνεις για Α3 και όταν πας να παραλάβεις βλέπεις το Άστρα με το σήμα της Audi μπροστά. Κάπως έτσι είναι το τωρινό μίνι.
Λιγο υπερβολικό...αλλα δυστυχως, οχι μακρυα απο την πραγματικότητα...(λογω της απογοητευσης που τρως οταν βλεπεις την οθόνη του)

προσωπικά εκτιμώ ότι και το 2 θα έχει την ίδια οθόνη, όπως έγινε με ipad 1->2)
Συμφωνω.

Επισης, βλεποντας το mini, τολμώ να ρισκαρω την πρόβλεψη ότι η βασική αλλαγή στο ipad 5 θα ειναι το borderless....

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Επισης, βλεποντας το mini, τολμώ να ρισκαρω την πρόβλεψη ότι η βασική αλλαγή στο ipad 5 θα ειναι το borderless....

ψιτ μη μου πείς και χωρίς κουμπι μπροστα :Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Λογικό παράδειγμα. Το πρόβλημα είναι όταν πληρώνεις για Α3 και όταν πας να παραλάβεις βλέπεις το Άστρα με το σήμα της Audi μπροστά. Κάπως έτσι είναι το τωρινό μίνι. Το μεθεπόμενο (γιατί προσωπικά εκτιμώ ότι και το 2 θα έχει την ίδια οθόνη, όπως έγινε με ipad 1->2) ίσως να είναι Audi πάλι.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα : η Audi για να απευθυνθεί των μικρών αμαξιών έδωσε στην αγορά το Α2. Πολύ ωραίο, μικρό, audi, καλούλι μοτέρ, ωραίο σχέδιο, τιμή Audi, κτλ. Μέσα είναι μικρό, δεν έχει πολύ γκάζι, πολύ λιτό ταμπλό, χώροι μέτριοι, χώρος αποσκευών μικρός, τιμή αλμυρή όχι πανάκριβο. Ανταγωνιστικά το vw polo ή το honda jazz ή το ford fiesta είναι καλύτερα σε πολλούς τομείς, αλλά όχι σε ότι αφορά την μάρκα στην μάσκα που δεν είναι Audi. Το Α2 λοιπόν πουλά...κ τα άλλα πωλούν δεν λέω, αλλά κ το Α2 πουλά...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Να σου δώσω ένα παράδειγμα : η Audi για να απευθυνθεί των μικρών αμαξιών έδωσε στην αγορά το Α2. Πολύ ωραίο, μικρό, audi, καλούλι μοτέρ, ωραίο σχέδιο, τιμή Audi, κτλ. Μέσα είναι μικρό, δεν έχει πολύ γκάζι, πολύ λιτό ταμπλό, χώροι μέτριοι, χώρος αποσκευών μικρός, τιμή αλμυρή όχι πανάκριβο. Ανταγωνιστικά το vw polo ή το honda jazz ή το ford fiesta είναι καλύτερα σε πολλούς τομείς, αλλά όχι σε ότι αφορά την μάρκα στην μάσκα που δεν είναι Audi. Το Α2 λοιπόν πουλά...κ τα άλλα πωλούν δεν λέω, αλλά κ το Α2 πουλά...
Πουλά δλδ σε άσχετους, ηλίθιους ή ψώνια.

Μαλλον δεν σου βγηκε καλά το επιχείρημα....:p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Πουλά δλδ σε άσχετους, ηλίθιους ή ψώνια.

Μαλλον δεν σου βγηκε καλά το επιχείρημα....:p

Εάν εσύ θες να δώσεις χαρακτηρισμούς στους πελάτες της Audi με το Α2, είναι δικαίωμά σου.
Έχω φίλο κολλητό που αγόρασε το Α2 γιατί το γουστάρει για αυτό που είναι. Δεν τον νοιάζει να έχει παραπάνω χώρους ή πιο δυνατό μοτέρ. Του αρέσει όπως είναι κ ας έδωσε παραπάνω 2-3 χιλ, γιατί πληρώνεις μέχρι το πακέτο καπνιστού, δλδ αναπτήρα κ τασάκι.
Οπότε, μια χαρά βγήκε το επιχείρημα.
Ο καθένας αγοράζει ότι θέλει, ότι του αρέσει, ότι τον καλύπτει.