[Επίσημο] iPad Mini @2012

Ναι φυσικά!

Μην βάλεις τα ρέστα σου σε αυτό. Με τόσο αδύναμο hardware και να το πάρει προφανώς θα το πάρει κούτσουρεμενο . Και το iphone4 παίρνει το 6 αλλά τι κατάλαβε? Αγκομαχαει, ξεφυσσαει και απλά κυλάει.

Δεν νομίζω οτι η Apple θα κάνει τέτοιο λάθος. Οκ προφανώς δεν θα πηγαίνει τόσο σφαίρα όπως στο ipad5 η στο iPad mini retina, αλλά δεν θα το κόψει απο τις παλιότερες συσκευές. Αυτή τουλάχιστον έχει δείξει οτι ειναι η τακτική της μέχρι σήμερα.

Πάντως οι τελευταίες εκδόσεις του 6 στο τεσσαρι αηφον είναι για γέλια και για κλάσματα.

Και καλά, να καταλάβω ότι θυσιάζεις backwards compatibility με στόχο να είναι το λειτουργικό optimized για τη ναυαρχίδα σου. Σύμφωνοι ως εδώ. (Βέβαια θα πρέπει να κόψει τα φουμαρα περί future proof).

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να μη μπορείς σαν άνθρωπος να κανεις ένα downgrade χωρίς να μπλέξεις με χακιες.

Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Δυστυχώς είναι σύνηθες φαινόμενο αυτό για την Apple. Ίσως και λογικό. Παίρνεις τις αποφάσεις και βλέπεις κάθε φορά αν πραγματικά αξίζει να αναβαθμίσεις!

Πάντως οι τελευταίες εκδόσεις του 6 στο τεσσαρι αηφον είναι για γέλια και για κλάσματα.

Και καλά, να καταλάβω ότι θυσιάζεις backwards compatibility με στόχο να είναι το λειτουργικό optimized για τη ναυαρχίδα σου. Σύμφωνοι ως εδώ. (Βέβαια θα πρέπει να κόψει τα φουμαρα περί future proof).

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να μη μπορείς σαν άνθρωπος να κανεις ένα downgrade χωρίς να μπλέξεις με χακιες.

Γιατί αν στο επιτρέψει θα ανοίξει κερκοπορτα στην πειρατεία μέσω jb προηγούμενων εκδόσεων. Και η απλ έχει αποδείξει περίτρανα ότι σιχαίνεται την πειρατεία λίγο περισσότερο από τους άλλους. Για την πειρατεία καλά κάνει (στυγνή επιχείρηση είναι δεν είναι αδελφότητα) αλλά ο τρόπος που το κάνει (κλειδωμένα ένα σωρό πραγματα) είναι φυσικά γελοίος.

Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Μην βάλεις τα ρέστα σου σε αυτό. Με τόσο αδύναμο hardware και να το πάρει προφανώς θα το πάρει κούτσουρεμενο . Και το iphone4 παίρνει το 6 αλλά τι κατάλαβε? Αγκομαχαει, ξεφυσσαει και απλά κυλάει.

Μην λεμε ο,τι να ναι... Σου υπενθυμίζω πως το "αδύναμο" hardware του ipad mini έχει καλυτερες επιδοσεις απο τον ανταγωνισμο στα graphics benchmark. Και έπειτα, σημασια εχει το optimization του hardware με το software, κατι που μονο η apple μπορει να κανει σε τοσο υψηλο επίπεδο αφου ελεγχει και τα δυο στην πλατφορμα της, σε αντιθεση με το android που πρεπει να παιξει σε ενα καρο διαφορετικες συσκευες και αναλυσεις..
Μια χαρα θα παίζει το IOS 7 στο mini.

ΥΓ. Στο 4αρι δοκιμασες το IOS 6.3? Σε ενα παλιο και πλεον αδυναμο 3gs που έχω, ειδα μεγαλη βελτιωση στην αποκριση..

...εννοείται υπερβολές....το 4-άρι iPhone της γυναίκας μου πάει σφαίρα...είναι απόλυτα ευχαριστημένη....

Υπερβολές ξευπερβολές, ένα απλό googlάρισμα ήταν αρκετό για να με πείσει ότι δεν έχω παραισθήσεις, γιατί κάθε φορά που συζητάω ένα θέμα της Apple με σας καταλήγουμε στο ότι όλα είναι τέλεια και εγώ είμαι κομπλεξικός. Γκουκλάρετε λοιπόν κάτι σαν iPhone 4 and ιΟS 6 performance :D:D:D

Δεν είπα ποτέ ότι το τηλέφωνο δε λειτουργεί, είπα ότι η εμπειρία χρήσης του δεν έχει καμία σχέση με τον λόγο που διάλεξα τότε να πάρω iPhone.

Υπερβολικος ειπαμε, οχι κομπλεξικός.. Και δεν είναι ολα τελεια, απλα για εμάς η apple προσφερει πολυ καλυτερη εμπειρία χρησης overall σε σχεση με τον ανταγωνισμό..

Ο ενας λεει οτι με το 4 και iOS 6 αργεί, ο αλλος ειδε λεει βελτίωση με την 6 στο 3GS....

Κατι μου λεει ότι ειστε αμφότεροι ''υπερβολικοι'' :p

Η λογική λέει παντως οτι, λόγω των ελαχιστων ουσιαστικών διαφοροποιησεων σε καθε ''update'' iOS της Apple, σημαντικές διαφορές απόκρισης δεν πρέπει να υφίστανται.

Αν ενα iPhone δλδ ετρεχε καλά με το iOS X θα τρέχει σίγουρα μια χαρα και με το iOS X+1.

ΥΓ Τα ''με το νεο λειτουργικό παρατήρησα αυξηση ταχύτητας'' κλπ ειναι συνηθως αποτελεσμα της φρεσκιας εγκαταστασης.

...

ΥΓ. Στο 4αρι δοκιμασες το IOS 6.3? Σε ενα παλιο και πλεον αδυναμο 3gs που έχω, ειδα μεγαλη βελτιωση στην αποκριση..

Εννοείται πως δεν το έχω περάσει στο 4. Έκανα αναζήτηση σε φόρουμ και είδα ότι σε κάποιους απλά λειτουργεί και σε άλλους υπάρχουν πολλά προβλήματα. Είπα να μην τζογαρω και τελικά να είμαι από τους δεύτερους. Άλλωστε έχω να λύσω ένα σωρό άλλα προβλήματα στη γυναίκα μου (πέρασμα pdf χωρίς υπολογιστή (τα στέλνω με μειλ), κάνα νεο ringtone (γολγοθας. Πρόσφατα μου ζήτησε να τις στείλω κανένα δικό μου με bluetooth. Που να εξηγείς τώρα... ), βίντεο χωρίς μετατροπή (εδώ γελαμε) κλπ) που δεν θα ήθελα να έχω να λύσω και νέα. :D

Ο ενας λεει οτι με το 4 και iOS 6 αργεί, ο αλλος ειδε λεει βελτίωση με την 6 στο 3GS....

Η λογική λέει παντως οτι, λόγω των ελαχιστων ουσιαστικών διαφοροποιησεων σε καθε ''update'' iOS της Apple, σημαντικές διαφορές απόκρισης δεν πρέπει να υφίστανται.

Αν ενα iPhone δλδ ετρεχε καλά με το iOS X θα τρέχει σίγουρα μια χαρα και με το iOS X+1.

ΥΓ Τα ''με το νεο λειτουργικό παρατήρησα αυξηση ταχύτητας'' κλπ ειναι συνηθως αποτελεσμα της φρεσκιας εγκαταστασης.

Οχι ακριβως.. Ειναι και θεμα βελτιωσης του κωδικα ή διορθωσης bugs. Πχ παντα με φρεσκες εγκαταστάσεις, το 3gs μου με το 6.01 σερνόταν και με το 6.03 παει μια χαρα...

Εννοείται πως δεν το έχω περάσει στο 4. Έκανα αναζήτηση σε φόρουμ και είδα ότι σε κάποιους απλά λειτουργεί και σε άλλους υπάρχουν πολλά προβλήματα. Είπα να μην τζογαρω και τελικά να είμαι από τους δεύτερους. Άλλωστε έχω να λύσω ένα σωρό άλλα προβλήματα στη γυναίκα μου (πέρασμα pdf χωρίς υπολογιστή (τα στέλνω με μειλ), κάνα νεο ringtone (γολγοθας. Πρόσφατα μου ζήτησε να τις στείλω κανένα δικό μου με bluetooth. Που να εξηγείς τώρα... ), βίντεο χωρίς μετατροπή (εδώ γελαμε) κλπ) που δεν θα ήθελα να έχω να λύσω και νέα. :D

Οποτε σκοπιμως θαβεις το μηχανακι της γυναικας σου για να εχεις να λες.. :p

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Άλλωστε έχω να λύσω ένα σωρό άλλα προβλήματα στη γυναίκα μου (πέρασμα pdf χωρίς υπολογιστή (τα στέλνω με μειλ), κάνα νεο ringtone (γολγοθας. Πρόσφατα μου ζήτησε να τις στείλω κανένα δικό μου με bluetooth. Που να εξηγείς τώρα... ), βίντεο χωρίς μετατροπή (εδώ γελαμε) κλπ) που δεν θα ήθελα να έχω να λύσω και νέα. :D

Για τα υπολοιπα να σε βοηθήσω λιγο (μαλλον την γυναικα σου) μπας και σταματησεις το θαψιμο :p

1) Pdf μπορεις να ανοιγεις ασυρματα μεσω dropbox και αλλων cloud υπηρεσιών. Για να τα διαβασεις, εκτος του mail & ibooks υπαρχουν ενα καρο εφαρμογές οπως το adobe reader.
2) Για video χωρις μετατροπή, υπαρχουν και εδω ενας σκασμος εφαρμογων με καλυτερο κατ εμε το avplayer.
Για ringtones δεν εχω ιδεα γιατι δεν ασχολούμαι. Σιγουρα ομως κατι θα βρεις με ψάξιμο..

...

...
Αν ίσχυε αυτό τότε το ipad1 δεν θα σταματούσε στην 5.1.1, 16 μόλις μήνες μετά την αντικατάσταση του από το 2 και θα έπαιρνε και την 6 από το φθινόπωρο του 12. Αλλά δεν την πήρε. Το "ξεχασαν". ;-)

Αν ίσχυε αυτό τότε το ipad1 δεν θα σταματούσε στην 5.1.1, 16 μόλις μήνες μετά την αντικατάσταση του από το 2 και θα έπαιρνε και την 6 από το φθινόπωρο του 12. Αλλά δεν την πήρε. Το "ξεχασαν". ;-)
Δεν τα λες / θυμασαι καλά...

Τo iPad 1 βγήκε με iOS 3.Χ και πήρε και την 4 και την 5 (όχι δλδ Χ+1 που λέω αλλά Χ+2).

ΟΚ, δεν πήρε και την 6 (Χ+3) - Μη το τραβάμε τώρα...

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPad Mini

Οχι ακριβως.. Ειναι και θεμα βελτιωσης του κωδικα ή διορθωσης bugs. Πχ παντα με φρεσκες εγκαταστάσεις, το 3gs μου με το 6.01 σερνόταν και με το 6.03 παει μια χαρα...
Διορθωση bugs ναι, βελτιωση κωδικα, οχι.

Ο κορμός του iOS ειναι ιδιος χρονια τωρα, δεν αλλάζει ουσιαστικά (ειδικα με 0.Χ αναβαθμίσεις).

Βασικα νεα features προσθετουν.

Καποιο bug fix μπορει να εξηγει κάτι σαν αυτό που λες.

Γενικα, όπως εχω πει πολλες φορες, αυτή η ''παλαιότητα'' / ''αναγκη για συμβατότητα'' με την υφισταμενη βάση, ειναι που πλεον ''σπρωχνει'' την Apple στα δεινα που κουβαλάει και η MS (10ετίες τώρα) με τα Win.

Οσο δλδ περνάει ο καιρός, τόσο παρατηρώ συμπτώματα Win στο iOS.

Σε διάστημα 2 εβδομάδων, το 4S μου έκανε ένα χοντρό freeze (μονο hard reset επανήλθε) και και ενα ξαφνικό restart (σε idle mode)!

Στο δε iPad 3 τα συμπτωτα να κρασαρει ο Safari ειναι παρα πολύ συχνα.

Πιθανοτητα bug fix θα είναι. Για το αν κανουν optimize τον κωδικα ωστε να τρεχει πιο ανετα και σε παλαιοτερες συσκευες δεν γνωρίζω, διοτι δεν ειμαι προγραμματιστης.
Παντως σε θεμα σταθερότητας, δεν εχει καμια σχεση το IOS με τα windows, ΙΜΟ... Σε γενικές γραμμές το IOS ειναι εξαιρετικα σταθερο και smooth, μονο σε jailbroken συσκευες εχω δει προβλήματα..