[Επίσημο] iPad Pro 11" @2018

We are talking about Apple now... περισσότερες δυνατότητες ελευθερίας στον χρήστη; Nope, η εταιρεία ξέρει καλύτερα τι χρειάζεται ο χρήστης.

Παρεμπιπτόντως, κοίταζα τις τιμές στο σκρουτζ πριν λίγο, πέρα από το γεγονός ότι φτάνουν μέχρι τα 2279 ευρώ για το ακριβότερο ipad με 1TB και LTE, τι στο καλό δικαιολογεί τη διαφορά των σχεδόν 200 ευρώ (190) ανάμεσα στα μοντέλα χωρίς, και αυτά με LTE! Επίσης, μου έκανε έκπληξη το φθηνότερο μοντέλο, στα 306 ευρώ (Apple iPad 9.7" 2018 Wi-Fi (32GB) ), παράξενο, τόσο φθηνό!

εγω ειχα και το πρωτο και το δευτερο Ipad pro.
Τωρα εχω το ipad 2018 (οχι PRO) , αλλα δουλευει μια χαρα με το pencil και λογο κοστους μια χαρα κανω τη δουλεια μου.
Δεν μου λειπει τιποτα και το χρησιμοποιω ακομα και για 4k video editing και photo editing....

ειδικα για Ελλαδα του σημερα, μια χαρα ειναι το ipad 2018...απορω πως το εδωσε τοσο φτηνα η apple!
Ειναι σαφως το πιο VFM προιον της apple

Εγώ έχω ακόμα ένα ipad air, κλείνει πενταετία τώρα, αλλά δεν κάνω και πολλά πράγματα έτσι κι αλλιώς με αυτό, λίγο browsing πριν κοιμηθώ, ένα παιχνιδάκι που έχω και δύο - τρεις άλλες εφαρμογές, που δεν χρειάζονται τίποτα το ιδιαίτερο. Όσο λειτουργεί χωρίς πρόβλημα, το κρατώ...

να πω παντως πως υπαρχουν δισκοι και usb flash που μπαινουν κατ ευθειαν στο Ipad , οπως επισης οτι υπαρχουν συσκευες wireless nas/roouters που επιτρεπουν τη συνδεση οποιουδηποτε δισκου ασυρματα (μεσω 5G wifi) με αρκετα καλες ταχυτητες.

Συναδελφος χρησιμοποιει το WD wireless SSD για backup των βιντεο και φωτο απο τη μηχανη του και μετα χρηση στο ipad του.

To ιδιο το χρησιμοποιει και για μεταφορα αρχειων απο και προς το Mac του , και στο Ipad.
Κανει επισης και τη δουλεια του powerbank kai wireless streaming ... 3 σε 1 δηλ.

https://www.youtube.com/watch?v=C04DDxCooBk

ta βαζω εδω για να υπαρχουνε και να τα βλεπουνε οσοι θελουνε...

Υπαρχει το ιδιο με απλο δισκο απο 1TB εως 4TB σε καλυτερη τιμη
https://www.amazon.com/Passport-Wir..._rd_t=40701&psc=1&refRID=P3YWCK6B9VNN70B4J64D

kai to ravpower που κανει την ιδια δουλεια , αλλα σου επιτρεπει να συνδεσεις εκτος απο sd card και το δικο σου δισκο.
https://www.amazon.com/RAVPower-Wir...=1541935600&sr=8-6&keywords=ravpower+wireless

Re: Απάντηση: [Επίσημο] New iPad Pro 11" @ 2018

Προσωπικά, επειδή πάντα βάζω σιλικόνη, προτιμώ να είναι πιο λεπτό σε πάχος και να έχει καρούμπαλο, παρα πιο παχύ χωρίς καρούμπαλο, αν αναλογιστείς πως ακόμα και οι λεπτές θήκες προσθέτουν όγκο.
Και νομίζω ήρθε η ώρα να δώσει περισσότερες δυνατότητες η apple στο ipad Os ώστε να μπορεί πραγματικά να αντικαταστήσει ένα laptop ώστε αφενός να δικαιολογήσει την υψηλη τιμή και αφετέρου να αξιοποιήσει τις εξαιρετικές του επιδόσεις. Είναι γελοίο το ότι δεν επιτρέπει ακόμα να δει αρχεία από εξωτερικό σκληρο, ούτε καν videos ή photos.

Καλά να σου θυμίσω οτι ακριβώς την ίδια κουβέντα την κάναμε κάπου 4 χρόνια πριν μετά την παρουσίαση του Air2. Και τότε το έδειχναν στο event να κάνει photo editing και μας έλεγαν ότι είναι και καλά γρηγορότερο από κάποια από τα προηγούμενα MacBook, και συζητούσαμε εδώ πέρα ότι επιτέλους ήρθε η ώρα που θα συγκλίνει η εμπειρία χρήσης iOS και Mac.

Ακόμα περιμένουμε. Και θα περιμένουμε, γιατί αυτονόητα, όταν πλέον τα tablet σου κοστίζουν πιο πολύ απ'τα Mac σου, δεν τους παίρνει να υποψιαστείς ότι μπορεί τελικά το ένα απ'τα δυο να μη σου χρειάζεται.

Βγήκε και ο Φαρούκ!!!

Που μεταξύ άλλων λέει ότι το 1TB είναι λίγο πιο αργό απ'τα υπόλοιπα, παρά τα έξτρα 2GB RAM (και τα έξτρα $700 απ'το base).

Επίσης, στο 4:03 δίνει και μια λύση για το καρούμπαλο. :grinning-smiley-043

(καλά πάλι γράφει στο review, ειδικά στην αρχή :D )

https://www.youtube.com/watch?v=Cj1tAK_21zc

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] New iPad Pro 11" @ 2018

Καλά να σου θυμίσω οτι ακριβώς την ίδια κουβέντα την κάναμε κάπου 4 χρόνια πριν μετά την παρουσίαση του Air2. Και τότε το έδειχναν στο event να κάνει photo editing και μας έλεγαν ότι είναι και καλά γρηγορότερο από κάποια από τα προηγούμενα MacBook, και συζητούσαμε εδώ πέρα ότι επιτέλους ήρθε η ώρα που θα συγκλίνει η εμπειρία χρήσης iOS και Mac.

Ακόμα περιμένουμε. Και θα περιμένουμε, γιατί αυτονόητα, όταν πλέον τα tablet σου κοστίζουν πιο πολύ απ'τα Mac σου, δεν τους παίρνει να υποψιαστείς ότι μπορεί τελικά το ένα απ'τα δυο να μη σου χρειάζεται.

Καλα, πιο πολύ δεν κοστίζουν (το αντίστοιχο MBP κάνει 3Κ), αλλά είναι overdue σε κάποια θέματα στο Os, ειδικά τώρα που το γύρισαν σε usb-c.

Απάντηση: Re: [Επίσημο] New iPad Pro 11" @ 2018

Βγήκε και ο Φαρούκ!!!

Που μεταξύ άλλων λέει ότι το 1TB είναι λίγο πιο αργό απ'τα υπόλοιπα, παρά τα έξτρα 2GB RAM (και τα έξτρα $700 απ'το base).

Επίσης, στο 4:03 δίνει και μια λύση για το καρούμπαλο. :grinning-smiley-043

(καλά πάλι γράφει στο review, ειδικά στην αρχή :D )

https://www.youtube.com/watch?v=Cj1tAK_21zc

Έλιωσα με το σκετσακι που κοροϊδεύει τον τύπο με το καπέλο που έλεγε τις παπαριες περί dpi

Guess what just got here...

5b73f316b41ddb47d777236ca5917424.jpg

Ω ρε φιλε... Και βλέπω πηρες το φουλ σετ!
Μεγειες, περιμένουμε εντυπώσεις!

ΥΓ. Εδώ ακόμα αργεί μου είπαν...

Το φουλ σετ πήρα γιατί όπως είπα το χρειάζομαι για το αμφιθέατρο. Θα μου πεις το πληκτρολόγιο ήταν λίγο αχρείαστο, αλλά αφού χρειάζομαι θήκη έτσι κι αλλιώς για το καρούμπαλο, και αφού πληρώνει και το πανεπιστήμιο (❤), σιγά μην το άφηνα. Θέλει λίγη ώρα να το συνηθίσεις το πληκτρολόγιο, αλλά μετά από λίγο το νιώθεις απαραίτητο.

Πάντως εδώ να σημειώσω ότι αν το αγόραζα για προσωπική χρήση και όχι γι’αυτή τη δουλειά, θα έπαιρνα σίγουρα το 11άρι. Αυτό εδώ είναι τεράστιο.

Πρώτη αρνητική εντύπωση είναι το βάρος. Ζόρικο έως αδύνατο να το δουλεύεις κρατώντας το με το ένα χέρι, και να χρησιμοποιείς με το άλλο το pencil. Και το folio-keyboard προσθέτει αρκετά σ'αυτό. Βέβαια ρεαλιστικά, όταν χρησιμοποιείς μολύβι θα το'χεις κάπου να κάθεται, οπότε εντάξει δεν είναι και deal breaker.

Δεύτερη αρνητική εντύπωση το home menu. Αν σας ξένιζε το οτι τα εικονίδια φαίνονταν μεγάλα στο Max, φανταστείτε εδώ πέρα, πραγματικά μοιάζει λες και έχεις ενεργοποιήσει accessibility feature για μύωπες.

Και κάπου εκεί μάλλον σταματάνε τα αρνητικά. -bye-

Re: Απάντηση: [Επίσημο] New iPad Pro 11" @ 2018

To Sit - Stand desk τι λέει;

Αυτό είναι το πραγματικό game changer!

(εξαιρετικά παραγωγικό, όταν κουράζεσαι, αλλάζεις θέση, και νιώθεις λες και μεσολάβησε διάλειμμα. Βεβαίως πανάκριβο για τον υποτυπώδη μηχανισμό που φέρει).

Καλημέρα και Μεγιες .. ζηλεύουμε .. είναι αλήθεια ότι το Face ID δουλεύει καλύτερα από τα iphone ? Το διάβασα πρόσφατα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλημέρα και Μεγιες .. ζηλεύουμε .. είναι αλήθεια ότι το Face ID δουλεύει καλύτερα από τα iphone ? Το διάβασα πρόσφατα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εννοείς ότι δουλεύει και σε landscape mode?

οχι ,παντού ειναι ειναι καλύτερο σε landscape, πορτραίτο, ανάποδα και οποιοδήποτε άλλο προσανατολισμο ...
έτσι γράφανε ..