[Επίσημο] iPad Pro 11" @2018

οχι ,παντού ειναι ειναι καλύτερο σε landscape, πορτραίτο, ανάποδα και οποιοδήποτε άλλο προσανατολισμο ...
έτσι γράφανε ..

Ενδιαφέρον... Φαντάζομαι το συγκρίνουν με το Χs

Re: Απάντηση: [Επίσημο] New iPad Pro 11" @ 2018

Καλημέρα και Μεγιες .. ζηλεύουμε .. είναι αλήθεια ότι το Face ID δουλεύει καλύτερα από τα iphone ? Το διάβασα πρόσφατα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Θαένκς!

Δε θα έλεγα κάτι τέτοιο. Αν έπρεπε ντε και καλά να βρω διαφορές, θα έλεγα ότι μάλλον δουλεύει χειρότερα, αφού:

1. Λόγω μεγέθους, όταν είναι ξαπλωμένο σε τραπέζι, ειδικά σε portrait διάταξη, είναι πολύ πιθανό το κεφαλι σου να βρίσκεται εκτός πεδίου της κάμερας.

2. Όταν το κρατάς σε landscape mode, είναι πιθανό το χέρι σου να μπλοκάρει την κάμερα.

Τα παραπάνω μου συνέβησαν από μια φορά έκαστο σε αρκετή χρήση, οπότε δεν ξέρω ως πόσο σοβαρά να τα αξιολογήσω ακόμα, θα σας πω σε καμία βδομάδα.

Κάτι άλλο θετικό που παρατηρώ (και δε θυμάμαι αν ίσχυε στα παλιότερα iPads) είναι το γεγονός ότι αφενός στο Safari οι σελίδες εμφανίζονται όλες κανονικά και όχι σε mobile layout, αφετέρου στο keyboard folio η γραφή είναι όπως σε κανονικό πληκτρολόγιο (και όχι όπως σε iOS devices). Τυπικό παράδειγμα, στα ελληνικά πατάς τον τόνο πριν το γράμμα και όχι το αντίστροφο που συμβαίνει στα iPhones.

Ειλικρινά δε θυμάμαι αν αυτά είναι στάνταρ στα iPads ή όχι, ως τώρα το iPad το χρησιμοποιούσα μόνο για διάβασμα.

Πάντως όσο το χρησιμοποιώ παρατηρώ δυο πράγματα:

1. Το μέγεθος συνηθίζεται (έχει αρχίσει να γίνεται κανόνας αυτό τελευταία :D )

2. To FaceID είναι μάλλον κακή ιδέα για tablet. Εκτός αν βάλουν κάμερες και στα τέσσερα bezels, ισόπαχα είναι εξάλλου, οπότε χωράνε και δε φαίνονται κιόλας.

χαχαχα .. τον Δεκέμβρη θα το πάρω που θα βγει το ποίο γερο μονδελο :ciao:
τα πρώτα είναι λίγο ζημιάρικα από τι φαίνεται ..

2. To FaceID είναι μάλλον κακή ιδέα για tablet. Εκτός αν βάλουν κάμερες και στα τέσσερα bezels, ισόπαχα είναι εξάλλου, οπότε χωράνε και δε φαίνονται κιόλας.

Το φοβομουν αυτο...

Στο iPad το touchID δουλευει πραγματικα αψογα (στο iPhone, λογω χρησης σε πολλες και διαφορετικες συνθηκες (περισσότερες απ οτι το iPad) ηταν λιγο πιο αναποτελεσματικο).

Όταν δουλέψει, δουλεύει άψογα και ταχύτατα. Όταν όμως το’χεις ξαπλωμένο και σε portrait διάταξη, καληνύχτα. Χθες που απλά το χάζευα, δε συνέβη παρά μόνο μια φορά. Σήμερα όμως που το’χα σε πολύωρο meeting για σημειώσεις με pencil (άρα ακριβώς όπως λέω, ξαπλωμένο portrait), είναι ζήτημα αν δούλεψε μια φορά σωστά.

Βέβαια προς το τέλος της μέρας το συνήθισα υποσυνείδητα κι άρχιζα να σκύβω προς τα μπρος όταν το ξεκλείδωνα... αλλά δεν το λες και καλή εργονομική συμπεριφορά εν έτει 2018.

Εν τω μεταξύ κάτι περίεργο παίζει με το scaling στο safari.

Πχ το AVclub φαίνεται εξαιρετικά (σαν οθόνη μεγάλης ανάλυσης) όταν είναι σε portrait, ενώ όταν γυρνάει σε landscape ξαφνικά όλα μεγεθύνονται.

Προσπάθησα να βάλω screenshots για να σας το δείξω, αλλά τα screenshots φαίνονται μια χαρά, καμία σχέση με αυτό που βλέπω στην οθόνη!

Εν τω μεταξύ κάτι περίεργο παίζει με το scaling στο safari.

Πχ το AVclub φαίνεται εξαιρετικά (σαν οθόνη μεγάλης ανάλυσης) όταν είναι σε portrait, ενώ όταν γυρνάει σε landscape ξαφνικά όλα μεγεθύνονται.

Προσπάθησα να βάλω screenshots για να σας το δείξω, αλλά τα screenshots φαίνονται μια χαρά, καμία σχέση με αυτό που βλέπω στην οθόνη!

Όντως, σε σχέση με το pro 10,5, το 11αρι, στην αρχική σελίδα του avclub πχ, ενώ σε portrait εκμεταλλεύεται τη λίγο μεγαλύτερη ανάλυση και δείχνει λίγο περισσότερο content, σε landscape κάνει ακριβώς το αντίθετο (κάνει κάτι σαν ζουμ και δείχνει λιγότερο content από το 10,5)

Τα screenshots πάντως σε εμένα δείχνουν μια χαρά το θέμα.

Άβυσσος η ψυχή της Apple (προφανώς έχει να κάνει πάντως με την μανία τους για «κοινή διαχείριση» αναλύσεων σε όλες τις συσκευές τους).

Το faceid, τουλάχιστον την πρώτη μισή ώρα που παίζω μάτι του, είναι σαφώς χειρότερο από το Touch ID.

Και αυτό κυρίως όχι λόγω της δυσκολίας αναγνώρισης στην οποία αναφέρθηκε ο Maestro (προς το παρόν το δοκίμασα σε «εύκολες συνθήκες» / καναπές κλπ) αλλά του γεγονότος ότι με το touchid, όπως πιάνεις το iPad (συνήθως σε landscape mode), ο αντίχειρας πάει φυσικά στο home button και βρίσκεσαι αυτόματα στην home screen ενώ με το faceid, εφόσον βέβαια δουλέψει αμέσως, πρέπει να μετακινήσεις το δεξί χέρι από τη θέση που πιάνεις φυσικά το iPad και να κάνει swipe up (και μετά να το ξαναπάς δεξιά στη φυσική θέση κρατήματος).

Στο iPhone αυτό δεν είναι πρόβλημα λόγω μεγέθους οθόνης και πιασιματος (πάντα σε potrtait mode και swipe up με τον αντίχειρα / ένα χέρι χωρίς ανάγκη αλλαγής της λαβής).

Το τετραγωνισμένο προφίλ του επίσης το καθιστά πιο άβολο («κόβει») στο πιάσιμο σε σχέση με τις στρογγυλεμένες ακμές του προηγούμενου pro.

Το μεγαλύτερο screen to body ratio και οι στρογγυλεμένες γωνιές της οθόνης, πολύ όμορφα.

Τη μεγαλύτερη οθόνη δεν την παίρνεις χαμπάρι με το καλημέρα.

Η όλη μετάβαση απο το προηγούμενο pro δεν έχει το wow factor που είχε η μετάβαση από το Air 2 στο Pro.

Τη θήκη δεν την έβαλα ακόμη ενώ το Pencil 2 δεν το έχω ακόμη.

Αυτά τα ολιγα για αρχή.

Όντως, σε σχέση με το pro 10,5, το 11αρι, στην αρχική σελίδα του avclub πχ, ενώ σε portrait εκμεταλλεύεται τη λίγο μεγαλύτερη ανάλυση και δείχνει λίγο περισσότερο content, σε landscape κάνει ακριβώς το αντίθετο (κάνει κάτι σαν ζουμ και δείχνει λιγότερο content από το 10,5)

Τα screenshots πάντως σε εμένα δείχνουν μια χαρά το θέμα.

Άβυσσος η ψυχή της Apple (προφανώς έχει να κάνει πάντως με την μανία τους για «κοινή διαχείριση» αναλύσεων σε όλες τις συσκευές τους).

Το faceid, τουλάχιστον την πρώτη μισή ώρα που παίζω μάτι του, είναι σαφώς χειρότερο από το Touch ID.

Και αυτό κυρίως όχι λόγω της δυσκολίας αναγνώρισης στην οποία αναφέρθηκε ο Maestro (προς το παρόν το δοκίμασα σε «εύκολες συνθήκες» / καναπές κλπ) αλλά του γεγονότος ότι με το touchid, όπως πιάνεις το iPad (συνήθως σε landscape mode), ο αντίχειρας πάει φυσικά στο home button και βρίσκεσαι αυτόματα στην home screen ενώ με το faceid, εφόσον βέβαια δουλέψει αμέσως, πρέπει να μετακινήσεις το δεξί χέρι από τη θέση που πιάνεις φυσικά το iPad και να κάνει swipe up (και μετά να το ξαναπάς δεξιά στη φυσική θέση κρατήματος).

Στο iPhone αυτό δεν είναι πρόβλημα λόγω μεγέθους οθόνης και πιασιματος (πάντα σε potrtait mode και swipe up με τον αντίχειρα / ένα χέρι χωρίς ανάγκη αλλαγής της λαβής).

Το τετραγωνισμένο προφίλ του επίσης το καθιστά πιο άβολο («κόβει») στο πιάσιμο σε σχέση με τις στρογγυλεμένες ακμές του προηγούμενου pro.

Το μεγαλύτερο screen to body ratio και οι στρογγυλεμένες γωνιές της οθόνης, πολύ όμορφα.

Τη μεγαλύτερη οθόνη δεν την παίρνεις χαμπάρι με το καλημέρα.

Η όλη μετάβαση απο το προηγούμενο pro δεν έχει το wow factor που είχε η μετάβαση από το Air 2 στο Pro.

Τη θήκη δεν την έβαλα ακόμη ενώ το Pencil 2 δεν το έχω ακόμη.

Αυτά τα ολιγα για αρχή.

Με γειές!

Πιθανολογώ πως το «μικρό» θα έχει καλύτερη συμπεριφορά στο ξεκλείδωμα στο τραπέζι λόγω μικρότερου ύψους. Απ’την άλλη βέβαια, οι διαφορές είναι μικρές επί της ουσίας.

Πάντως, όσο γαμάτο είναι το πληκτρολόγιο, τόσο το κάνει δύσχρηστo για όλα τα υπόλοιπα. Το μπροστινό cover ανοίγει μονοκόμματα χωρίς να σπάει, και η αίσθηση είναι λες και ανοίγεις ένα τεράστιο βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο. Επίσης, όπως προείπα, προσθέτει σημαντικότατο (αντιληπτό) βάρος. Έχει ενδιαφέρον ότι χωρίς τη θήκη, το μέγεθος δεν ενοχλεί καθόλου, μη σας πω ότι το προτιμώ κιόλας ως αίσθηση.

Μάλλον με βλέπω να παίρνω sleeve για τα καθημερινά και να έχω τη θήκη-πληκτρολόγιο μαζί όταν σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω και ως laptop.

Πιθανολογώ πως το «μικρό» θα έχει καλύτερη συμπεριφορά στο ξεκλείδωμα στο τραπέζι λόγω μικρότερου ύψους. Απ’την άλλη βέβαια, οι διαφορές είναι μικρές επί της ουσίας.

Μπα...

Εκτός από οσα ανέφερα πάντως, μετά από λίγη χρήση, προκύπτει ότι το πρόβλημα με το δάκτυλο που καλύπτει τις κάμερες όταν το πιάνεις και πάει να ξεκλειδώσει είναι σοβαρό.

Η Apple το γνωρίζει έξ ου και εμφανίζει ένα βελάκι στην οθόνη που σου δείχνει προς τις κάμερες κι ένα μνμ πάνω πάνω που λέει cam block.

Η λύση είναι να μετακινείς τον αντίχειρα, με τον κίνδυνο να σου πέσει το iPad από τα χέρια ή να το ξεκλειδώνεις έχοντας το περιστρέψει με την κάμερα κάτω δεξιά (ανάποδα από το φυσικό δλδ / τουλάχιστον για δεξιόχειρες).

Μας βλέπω σε λίγα χρόνια με αισθητήρες κάτω από την οθόνη ή με κάμερες σε παραπάνω από μια πλευρά των bezels.

Μάλλον με βλέπω να παίρνω sleeve για τα καθημερινά και να έχω τη θήκη-πληκτρολόγιο μαζί όταν σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω και ως laptop.

Όπως έχω ξαναπεί, ένα skin για την πλάτη (τελευταία χρόνια παίρνω από εδώ https://www.stickerboy.net / δεν κοίταξα αν έχει βγάλει για νέα pro ακόμη) και ένα Smart Cover για μπροστά (που δεν έβγαλε η Apple για τα νέα pro) είναι η καλύτερη λύση (σίγουρα για in-house χρήση)

Όπως έχω ξαναπεί, ένα skin για την πλάτη (τελευταία χρόνια παίρνω από εδώ https://www.stickerboy.net / δεν κοίταξα αν έχει βγάλει για νέα pro ακόμη) και ένα Smart Cover για μπροστά (που δεν έβγαλε η Apple για τα νέα pro) είναι η καλύτερη λύση (σίγουρα για in-house χρήση)

Το θέμα είναι ότι το skin δεν καλύπτει την καρουμπαλάρα πίσω. Και μπορεί να είναι μεν άχρηστη η κάμερα, δε θες όμως να καταστρέψεις τον φακό. Εκτός αν βγάλει καμία θήκη τύπου air skin η Spigen.

Αν δεν ήταν η κάμερα, θα ήταν ιδανικό το skin ειδικά τώρα με την φλατ πλάτη.

Το θέμα είναι ότι το skin δεν καλύπτει την καρουμπαλάρα πίσω. Και μπορεί να είναι μεν άχρηστη η κάμερα, δε θες όμως να καταστρέψεις τον φακό. Εκτός αν βγάλει καμία θήκη τύπου air skin η Spigen.

Αν δεν ήταν η κάμερα, θα ήταν ιδανικό το skin ειδικά τώρα με την φλατ πλάτη.

Δεν παθαίνει τπτ ο φακός, μην αγχώνεσαι.

Εξάλλου, αν θες να το χρησιμοποιείς με την πλάτη κάτω, γυρίζεις το Smart Cover ανάποδα (στην πλάτη).

Αυτά με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα βγει Smart Cover για τα νέα pro.

Θα δω αύριο πως είναι και το folio.

Δεν παθαίνει τπτ ο φακός, μην αγχώνεσαι.

Εξάλλου, αν θες να το χρησιμοποιείς με την πλάτη κάτω, γυρίζεις το Smart Cover ανάποδα (στην πλάτη).

Αυτά με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα βγει Smart Cover για τα νέα pro.

Θα δω αύριο πως είναι και το folio.

Δεν το βλέπω να βγαίνει το Smart Cover. Και δε νομίζω να υπάρχει άλλος σοβαρός λόγος πέραν του προφανούς (ότι το φόλιο κοστίζει ένα 100αρικακι).

Να είναι καλά τα third party!!

[Επίσημο] New iPad Pro 11" @ 2018

Καλορίζικο σε όσους το τίμησαν!!

Με προβλημάτιζε αυτό με την ευχρηστία/πρακτικότητα του Face ID.

Και δεν βλέπω για τα επόμενα 2-3 έτη δυστυχώς σε iOS συσκευές in display fingerprint sensor που είναι ότι βολικο,πρακτικό και εύχρηστο έχει βγει.

Επίσης με προβληματίζει ότι από θέμα στοιβαροτητας και αντοχής βλέποντας και το σχετικό video(θα περίμενα πιο γερή κατασκευή σαφώς όχι να λυγίζει σαν τραπουλόχαρτο έλεος)

Επίσης ένα αρνητικό extra διαβάζω ότι δεν έχει βγει Smart Cover(κάκιστα αφού το θεωρούσα δεδομένο και ούτε καν πέρασε από το μυαλό μου ότι δεν θα βγει) που το θεωρω απαραίτητο ειδικά για εμένα που δεν βάζω γυαλί στην οθόνη μιας και πλάτη με καλύπτει skin και είμαι κομπλέ.

Θήκες κλπ ουδέποτε χρήση έκανα-κάνω με κινητά tablet άλλωστε.

Στα θετικά που δεν το παρατήρησα στην αρχή ότι και το ασημί το bezel μπροστά είναι μαύρο και όχι στο χρωμα πλάτης όπως με προηγούμενα iPad άρα πλέον δεν είναι μονόδρομος το space grey για εμάς που δεν χωνεύουμε οτιδήποτε άλλο πέρα από μαύρο χρωμα σε bezel μπροστά.:p

Επίσης δεύτερο η θετικό η οθόνη πλέον στο 11αρι δεν είναι το κλασικό 4:3 aspect αλλά 3:2 όπως στα Surface πράγμα που εξίσου προτιμώ περισσότερο όπως διάβασα notebookcheck.
https://www.notebookcheck.com/Test-Apple-iPad-Pro-11-2018-WiFi-64-GB-Tablet.357816.0.html

Πιστεύω σαν λειτουργία δεν θα είναι απαραίτητο να δουλεύεις Face ID όπως δεν δουλεύω τον αναγνώστη στο 10.5 σωστά?

Θα μπορώ δηλαδή να ξυπνώ οθόνη με tap στην οθόνη(πέρα από το power button) και μετά swipe να μπω home screen?

Δεν νομίζω θα με βολέψει αφού στο 70-80% κάνω χρήση και δουλεύω σε landscape mode.

Κατά τα αλλά θέλω πρώτα να το δω live και βλέπουμε όταν σκάσει και καμία καλούτσικη προσφορά βλέπουμε.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro