[Επίσημο] iPad Pro 11" @2018

Απάντηση: Re: [Επίσημο] New iPad Pro 11" @ 2018

Όντως, σε σχέση με το pro 10,5, το 11αρι, στην αρχική σελίδα του avclub πχ, ενώ σε portrait εκμεταλλεύεται τη λίγο μεγαλύτερη ανάλυση και δείχνει λίγο περισσότερο content, σε landscape κάνει ακριβώς το αντίθετο (κάνει κάτι σαν ζουμ και δείχνει λιγότερο content από το 10,5)

Τα screenshots πάντως σε εμένα δείχνουν μια χαρά το θέμα.

Άβυσσος η ψυχή της Apple (προφανώς έχει να κάνει πάντως με την μανία τους για «κοινή διαχείριση» αναλύσεων σε όλες τις συσκευές τους).

Το faceid, τουλάχιστον την πρώτη μισή ώρα που παίζω μάτι του, είναι σαφώς χειρότερο από το Touch ID.

Και αυτό κυρίως όχι λόγω της δυσκολίας αναγνώρισης στην οποία αναφέρθηκε ο Maestro (προς το παρόν το δοκίμασα σε «εύκολες συνθήκες» / καναπές κλπ) αλλά του γεγονότος ότι με το touchid, όπως πιάνεις το iPad (συνήθως σε landscape mode), ο αντίχειρας πάει φυσικά στο home button και βρίσκεσαι αυτόματα στην home screen ενώ με το faceid, εφόσον βέβαια δουλέψει αμέσως, πρέπει να μετακινήσεις το δεξί χέρι από τη θέση που πιάνεις φυσικά το iPad και να κάνει swipe up (και μετά να το ξαναπάς δεξιά στη φυσική θέση κρατήματος).

Στο iPhone αυτό δεν είναι πρόβλημα λόγω μεγέθους οθόνης και πιασιματος (πάντα σε potrtait mode και swipe up με τον αντίχειρα / ένα χέρι χωρίς ανάγκη αλλαγής της λαβής).

Το τετραγωνισμένο προφίλ του επίσης το καθιστά πιο άβολο («κόβει») στο πιάσιμο σε σχέση με τις στρογγυλεμένες ακμές του προηγούμενου pro.

Το μεγαλύτερο screen to body ratio και οι στρογγυλεμένες γωνιές της οθόνης, πολύ όμορφα.

Τη μεγαλύτερη οθόνη δεν την παίρνεις χαμπάρι με το καλημέρα.

Η όλη μετάβαση απο το προηγούμενο pro δεν έχει το wow factor που είχε η μετάβαση από το Air 2 στο Pro.

Τη θήκη δεν την έβαλα ακόμη ενώ το Pencil 2 δεν το έχω ακόμη.

Αυτά τα ολιγα για αρχή.

Καλοριζικο. Απο Ελλαδα το πηρες και αν ναι, από που;

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] New iPad Pro 11" @ 2018

Καλοριζικο. Απο Ελλαδα το πηρες και αν ναι, από που;

Thx

Istorm (το χα βάλει backorder μάλλον 1η μέρα που το άνοιξαν στο σύστημα τους)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] New iPad Pro 11" @ 2018

Thx

Istorm (το χα βάλει backorder μάλλον 1η μέρα που το άνοιξαν στο σύστημα τους)

Χμ, και εγώ αλλά μου το παίζουν Κινέζοι ...

[Επίσημο] New iPad Pro 11" @ 2018

Ο Συριος πήρε αυτό με τα 6gb ram όμως.
Το ίδιο παραγγειλες και εσύ βρε θηρίο?

Όχι, το 256 παράγγειλα, αλλά και εγώ πρώτη μέρα το έκανα backorder και μου λένε για Δεκέμβρη ...

Το 1TB δεν ξέρω πόσο καλή ιδέα είναι. Πέραν της εξωφρενικής τιμής και της μάλλον τραβηγμένης χρησιμότητας, τα benchmarks δείχνουν ότι είναι και πιο αργό, αφού ούτε τα +2GB RAM αρκούν για να το κουμαντάρουν. Και θα μου πείτε σιγά μην καταλάβεις αισθητά ότι είναι πιο αργό, αλλά απ'την άλλη, σιγά μην καταλάβει κανείς αισθητά τη διαφορά χωρητικότητας μεταξύ 512 και 1TB :P

(Φέτος "πίεσα" τον εαυτό μου να πάει στα 256 σε iPhone/iPad, πιο πολύ λόγω γκατζετισμού και όχι λόγω ανάγκης. Ε, λοιπόν χωρίς καμία αίσθηση μέτρου, στο iPhone με το ζόρι έχω ξεπεράσει τα 64, ενώ στο iPad δεν προβλέπεται ποτέ να γίνει αυτό).

Προσπαθώ να αποφασίσω αν θα γυρίσω πίσω την keyboard θήκη για να πάρω το απλό folio που μοιάζει πολύ πιο ευέλικτο και λιγότερο ογκώδες, αλλά η αίσθηση του πληκτρολογίου είναι απολαυστική, και αλλάζει τελείως τη δυναμική του iPad. Πχ, δε χρειάζεται πλέον να κουβαλάς λάπτοπ σε meetings, καφετέριες κλπ, δουλειές όπως να απαντάς email, οτιδήποτε σε επεξεργασία κειμένου είναι παιχνιδάκι. Ακόμα και στο excel αλλάζει η εμπειρία χρήσης.

Απ’την άλλη είναι να αναρωτιέσαι τι σκέφτονταν εκεί στο Κουπερτίνο και έκαναν το μπροστινό cover μονοκόμματο και όχι σπαστό όπως είναι στο Smart Cover και το απλό Folio. Αφού έτσι κι αλλιώς τα καλώδια του πληκτρολογίου προφανώς είναι ribbon και άνετα χωρούσαν σε ένα σπασιματάκι. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που φαίνεται ογκώδες και δύσχρηστο.

το απλό folio που μοιάζει πολύ πιο ευέλικτο και λιγότερο ογκώδες.

Όντως, είναι.

Περίμενα ότι μετά από χρόνια χρήσης skin στην πλάτη και Smart Cover, θα χαλιομουν με το folio αλλα τελικά φαίνεται μια χαρά (κυρίως λόγω της ευκολίας αφαίρεσης)

Φέτος έχει φάει μπόλικη γκρίνια η Apple για το "still not a laptop replacement".

Δικαίως ως ένα σημείο, αφού πλέον κοστίζει περισσότερο από laptop, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζουν. Καθημερινές δουλειές (MS Office, email, κλπ) μια χαρά μπορείς να κάνεις, με την προϋπόθεση φυσικά ότι έχεις θήκη-keyboard και κάποιο καλό cloud-based service (Dropbox, Box, κλπ). Sound/video/photo editing δεν έχω κάνει σοβαρά, αλλά απ'οσο ξέρω λειτουργούν μια χαρά. Βίντεο, μουσική, παιχνίδια, το ίδιο.

Προφανώς υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που δε μπορείς να κάνεις, αλλά να σας πω την αλήθεια, δε θα ήθελα το iPad να τρέχει Mac OS X.

Συμφωνώ στο τελευταίο, απλά να ανοίξει το iOS σε 2-3 πραγματάκια (πχ να βλέπει απευθείας εξωτερικούς σκληρούς) και θα είναι μια χαρά.

[Επίσημο] New iPad Pro 11" @ 2018

Δεν είναι τόσο απλό....αυτό θέλει ανασχεδιασμό ολου το iOS.
Ίσως στο 13....

Υπάρχουν πάντως τρόποι να δεις εξωτερικούς δίσκους και φλασάκια.

Η γνώμη μου είναι ότι αν στο iPad βαλεις keyboard χάνεται όλο το νόημα.

Αν θες keyb, πας σε MacBook Air / κάποιο ultrabook.

Όντως, είναι.

Περίμενα ότι μετά από χρόνια χρήσης skin στην πλάτη και Smart Cover, θα χαλιομουν με το folio αλλα τελικά φαίνεται μια χαρά (κυρίως λόγω της ευκολίας αφαίρεσης)

Αν θες κάνε μου μια χάρη και δες αυτό εδώ προσεκτικά. Πως σου φαίνεται σε σχέση με το folio; Μοιάζει καρμπόν ως σχεδίαση. Επειδή προφανώς δεν σκοπεύω να δώσω 100$ για δεύτερη θήκη, έλεγα να το δοκιμασω.

Η γνώμη μου είναι ότι αν στο iPad βαλεις keyboard χάνεται όλο το νόημα.

Αν θες keyb, πας σε MacBook Air / κάποιο ultrabook.
Το keyboard το βάζεις όταν το χρειαστείς προφανώς, όχι συνέχεια.
Εγώ πχ το βάζω όταν κάνω video Editing γιατί θέλω να χρησιμοποιώ τα shortcut για πιο γρήγορο μονταζ ή αν θέλω να γράψω μεγάλα κείμενα (σπάνια βέβαια).

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Το keyboard το βάζεις όταν το χρειαστείς προφανώς, όχι συνέχεια.
Εγώ πχ το βάζω όταν κάνω video Editing γιατί θέλω να χρησιμοποιώ τα shortcut για πιο γρήγορο μονταζ ή αν θέλω να γράψω μεγάλα κείμενα (σπάνια βέβαια).

... ή αν ήθελαν θα έβαζαν 1-2 σπασιματάκια στο keyboard folio και θα το είχες μόνιμα πάνω χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Βρε λες να ποντάρουν στο ότι θα αγοράσει ο κόσμος και τα δυο; :D

Αν θες κάνε μου μια χάρη και δες αυτό εδώ προσεκτικά. Πως σου φαίνεται σε σχέση με το folio; Μοιάζει καρμπόν ως σχεδίαση. Επειδή προφανώς δεν σκοπεύω να δώσω 100$ για δεύτερη θήκη, έλεγα να το δοκιμασω.

Όντως, μοιάζει αντίγραφο.

Φαντάζομαι δεν θα είναι ίδιας ποιότητας με το μαμά αλλά για τα λεφτά του πιθανοτατα fair.

Ίσως έχουν βγάλει / θα βγάλουν και γνωστές εταιρίες.

ΥΓ Άδειασε το pm box σου 😉