[Επίσημο] iPad Pro @2015

για την ωρα δεν εχει λογο να το κανει.... και τα mac πουλανε μια χαρα και οι ios συσκευες επισης.
Αν νοιωσει οτι "απειλειται" , θα το επιταχυνει βεβαια.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPad Pro

Σε αυτό πάντως δεν έχω κανένα φόβο. Αν πάρει απόφαση η apple να ενοποιήσει τα λειτουργικά της, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλο, σε αντίθεση με το χαλι μαυρο των windows (στον τομέα αυτό).
Θα δείξει,δεν ειναι καθόλου καθόλου εύκολη δουλεια πάντως.
Θελει πολυ προσπαθεία,συνέπεια,σχέδιο και μεράκι.

Ήδη θα έπρεπε να δουλεύει σε αυτο με το OS X να βάζει λίγο λίγο στοιχεία touch στο λειτουργικο βάση πιο ανοιχτού προτύπου έναντι του iOS ειναι οι πιο εύκολος τρόπος απο οτι το αντίθετο.

Νομίζεις η MS ετσι ξύπνησαν μια ημέρα και αποφάσισαν να προσθέσουν λειτουργία αφής και δούλεψε με την μια.

Οπως στο iOS της πήρε μια 5-7 χρόνια συνεχής ανάπτυξης για να φτάσει εδω που ειναι σήμερα ετσι θα γίνει με την οποία θεωρητικά ακόμα ενοποίηση.

Δηλαδη το 2020 στην καλυτερη και βέβαια αφού ήδη απο φετος ήδη(μην πω 1-2 ετη πιςω)εργάζεται σε αυτο.

Όλα αυτα τα project θέλουν minumum μια 5ετια υπόβαθρο και επένδυση.

Αναγκαστικα θα γίνεις και εδω beta testers οπως έγιναν οι των Windows χρήστες με τα πρώτα surface που έπρεπε να φτάσουμε στο 3/4 να πετύχει ενα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Ετοιμο στο ταψί πλήρη λειτουργικο και ισορροπημένο δεν θα στο προσφέρει κανένας με την πρώτη υλοποίηση/προσπάθεια.

εσυ τι λες ? Οτι δεν εργαζεται πανω σ αυτο ?
Φυσικα και το κανει και οποτε νοιωσει ετοιμη θα το προβαλει (αν χρειαστει)
Hδη το νεο mac osx ειναι πιο "απλο" και "ιδιο" με το ios (εχουνε σχεδον παντου πια τα ιδια gestures και οι περισσοτερες native εφαρμογες μοιαζουνε σα 2 σταγονες νερο!)

Γι αυτο γουσταρω τους Αμερικανους.... ακομα δε βγηκε και το βαλανε και σε car stereo (αλα Tesla car) !

https://www.youtube.com/watch?v=CwvEJZG0JKU

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPad Pro

Θα δείξει,δεν ειναι καθόλου καθόλου εύκολη δουλεια πάντως.
Θελει πολυ προσπαθεία,συνέπεια,σχέδιο και μεράκι.

Ήδη θα έπρεπε να δουλεύει σε αυτο με το OS X να βάζει λίγο λίγο στοιχεία touch στο λειτουργικο βάση πιο ανοιχτού προτύπου έναντι του iOS ειναι οι πιο εύκολος τρόπος απο οτι το αντίθετο.

Νομίζεις η MS ετσι ξύπνησαν μια ημέρα και αποφάσισαν να προσθέσουν λειτουργία αφής και δούλεψε με την μια.

Οπως στο iOS της πήρε μια 5-7 χρόνια συνεχής ανάπτυξης για να φτάσει εδω που ειναι σήμερα ετσι θα γίνει με την οποία θεωρητικά ακόμα ενοποίηση.

Δηλαδη το 2020 στην καλυτερη και βέβαια αφού ήδη απο φετος ήδη(μην πω 1-2 ετη πιςω)εργάζεται σε αυτο.

Όλα αυτα τα project θέλουν minumum μια 5ετια υπόβαθρο και επένδυση.

Αναγκαστικα θα γίνεις και εδω beta testers οπως έγιναν οι των Windows χρήστες με τα πρώτα surface που έπρεπε να φτάσουμε στο 3/4 να πετύχει ενα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Ετοιμο στο ταψί πλήρη λειτουργικο και ισορροπημένο δεν θα στο προσφέρει κανένας με την πρώτη υλοποίηση/προσπάθεια.

H apple, σε αντίθεση με την MS, δεν αντιμετωπίζει τους πελάτες της ως beta testers. Όπως είπε ο Γιάννης, προφανώς δουλεύουν χρονια σε projects ενοποίησης όπως και σε κάθε τι άλλο (πχ το 3D touch του iphone ξεκινησαν να το αναπτύσσουν πριν 4 χρονια και εμείς μόλις φέτος μάθαμε την ύπαρξη του).
Αλλα και να μην γινει ποτε η ενοποίηση, προσωπικά σκασίλα μου, ειδικά όπως πλέον λειτουργούν αρμονικα όλες οι συσκευές της apple με το continuity (πχ απαντάς σε κλήσεις και στέλνεις sms από το laptop ή αρχίζεις να γραφεις κάτι στο ipad και το συνεχίζεις στο mac).

To Ipad pro είναι επιτέλους αυτό που θα έπρεπε να ήταν εξαρχής το ipad.
H γραφίδα είναι απαραίτητη ότι και να λέμε τώρα, έχουμε μάθει αιώνες και γράφουμε.
Απλά αντι να κινέιται στο 500άρικο τιμολογιακά, κινείται πάνω απο το 1000ρικό δυστυχώς. Ένα πανάκριβο sketchbook δηλαδή.
Όσο για το SP3/4 είναι απίστευτο να σκεφτεις οτι ένα τοσο λεπτό και compact μηχανάκι κάνει τόσα πράγματα..
Και φυσικά μια χαρά δουλεύει RAW αρχεία απευθείας απο σύγχρονες μηχανές όχι όπως το ipad που θέλει γύρους για να εισάγεις.
Για 4Κ editing είναι too much ακόμα, εδώ σταθεροί και αγκομαχούν... ίσως το vaio Z με QuadCore κανονικό τα δουλεύει σχετικά καλά, αλλά δέν ειναι φτιαγμένα γαι τέτοιες δουλειές.

για να δουμε οτι η "ενοποιηση" για την Apple δε θα ειναι και τοσο δυσκολη , δειτε απλα αυτη την εικονα με τις εφαρμογες διπλα-διπλα , απο mac osx kai ios .
Iδιο περιβαλλον, ιδιο Layout και γραμματοσειρες, ιδια gestures κλπ

ΑΝ καποιος μπορει να to κανει επιτυχημενα, αυτη ειναι η Apple....

mac_ios.jpg

H γραφίδα είναι απαραίτητη ότι και να λέμε τώρα, έχουμε μάθει αιώνες και γράφουμε.
Απλά αντι να κινέιται στο 500άρικο τιμολογιακά, κινείται πάνω απο το 1000ρικό δυστυχώς. Ένα πανάκριβο sketchbook δηλαδή.
Όσο για το SP3/4 είναι απίστευτο να σκεφτεις οτι ένα τοσο λεπτό και compact μηχανάκι κάνει τόσα πράγματα..
Και φυσικά μια χαρά δουλεύει RAW αρχεία απευθείας απο σύγχρονες μηχανές όχι όπως το ipad που θέλει γύρους για να εισάγεις.
Για 4Κ editing είναι too much ακόμα, εδώ σταθεροί και αγκομαχούν... ίσως το vaio Z με QuadCore κανονικό τα δουλεύει σχετικά καλά, αλλά δέν ειναι φτιαγμένα γαι τέτοιες δουλειές.

Kανενας γυρος πια... εγω το κανω ειτε απο icloud - dropbox (ασυρματα) , ειτε απο itunes (ενσυρματα) .
Μπορεις ακομα και κατευθειαν απο τις μηχανες που το υποστηριζουν (πχ GOPRO kai Sony που εχω ηδη).
Τελος , μπορεις ακομα και απο διαφορα usb sticks που κυκλοφορουν , ειδικα γι αυτη τη δουλεια.
Βγαινουν μεχρι 128gb .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPad Pro

H apple, σε αντίθεση με την MS, δεν αντιμετωπίζει τους πελάτες της ως beta testers. Όπως είπε ο Γιάννης, προφανώς δουλεύουν χρονια σε projects ενοποίησης όπως και σε κάθε τι άλλο (πχ το 3D touch του iphone ξεκινησαν να το αναπτύσσουν πριν 4 χρονια και εμείς μόλις φέτος μάθαμε την ύπαρξη του).
Αλλα και να μην γινει ποτε η ενοποίηση, προσωπικά σκασίλα μου, ειδικά όπως πλέον λειτουργούν αρμονικα όλες οι συσκευές της apple με το continuity (πχ απαντάς σε κλήσεις και στέλνεις sms από το laptop ή αρχίζεις να γραφεις κάτι στο ipad και το συνεχίζεις στο mac).

Μια χαρα beta testers ήσουν οπως και όλοι οι χρήστες Apple προϊόντων.
Δεν διαφέρει πουθενά η Apple οι χρήστες της απο τους άλλους.

Αλλα τωρα αν η Apple καταφέρνει επικοινωνιακά και μάρκετινγκ να σε πείσει για αυτο οτι ειναι/είστε κατι διαφορετικό και όχι η υποτιθέμενη αλλη μάζα όλων των άλλων.
Το continuity τωρα το βλεπεις μετα μια 5ετια φτωχής υλοποίησης.
Το multitasking μετα 5 χρόνια το ανακάλυψαν και παλι ειναι νηπιακού επιπέδου(αρα beta tester)αλλα 5 χρόνια θα χρειαστεί εως φτάσει τους άλλους που ήταν εδω δεκαετίες το κατέχουν σε πιο ολοκληρωτικό βαθμο.

Ας βάλουν μια USB C βασικά για αρχή και βλεπουμε,μετα να υποστηρίξουν dual screen capability για να μην μιλήσουμε για το ταπεινό backlight στο πληκτρολόγιο που ειναι must feature εδω και πολλά χρόνια στα αντίστοιχα τιμολόγηση προϊόντα του ανταγωνισμού.

Αν ειναι να τα βάζουν 1-1 καθε χρόνο θα φτάσουμε το 2030.

Ετσι δεν γίνεται δουλεια η μάλλον γίνεται για την ίδια να τα δίνει σε δόσεις προς δικό της όφελος και να κολυμπάνε στα δις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ακριβώς οπως έπρεπε να ειναι μια 3ετια τωρα εστω.

Και τωρα θα ήταν σε πιο υψηλα επιπεδα.

1 λειτουργικο για 2 συσκευες θα μπορούσε μεγαλύτερη πληρότητα να εχει.

Διαφωνώ τελείως βάσει της προσωπικής μου εμπειρίας και από τα δυο στρατόπεδα. Δεν θα προσπαθήσω όμως να σε μεταπείσω διότι σε βλέπω πολύ απόλυτο στις απόψεις σου.

Διαφωνώ τελείως βάσει της προσωπικής μου εμπειρίας και από τα δυο στρατόπεδα. Δεν θα προσπαθήσω όμως να σε μεταπείσω διότι σε βλέπω πολύ απόλυτο στις απόψεις σου.

Η ουσία ειναι οτι beta testers είμαστε όλοι ανεξάρτητα λειτουργικού.
Ετσι προχωράει η τεχνολογια μέσα απο το πρώτο κύμα χρηστών που με τα feedback τους θα δώσουν το σινιάλο στη μαμά εταιρία η δεύτερη προσπάθεια να ειναι πιο πλήρες.
Δεν υπαρχουν εξαιρέσεις.

Και εγω και τα 2 λειτουργικά τα ζω σε καθημερινή βάση και οτι μείον στο ενα τα αναπληρώσω στο αλλο.
Κανενα δεν προσφέρει το 100% να τα καλύψει όλα.

Αλλα αν ήταν ενα αυστηρά να επιλέξω το iPad/iOS σίγουρα δεν θα ήταν λογο της φύσης του και του προορισμού του.
Με τα Windows με τα στραβά του θα την βγάλω καθαρός σε συντριπτικό βαθμο καλύπτοντας με σε πληρότητα και ολοκλήρωση.

Κάποιους χρήστες θα τους καλύψει εν μέρει πολυ καλά το iPad pro όμως σε πολυ πολυ συγκεκριμένα πεδία ειδικά στο επαγγελματικό τομεα και το χωρο των επιστημών.

Τους περισσότερους όχι.

γι αυτο υπαρχουν επιλογες... για ολους.

Κι εγω "παλευω" με το sp3 .... γιατι "κουτσα στραβα" κανω τη δουλεια μου. Αυτη ειναι ομως η διαφορα .... κουτσα-στραβα , δεν το ευχαριστιεμαι! :p

δειτε εδω ποσο ευκολο ειναι να κανεις photo kai 4k editing , κατευθειαν απο το iphone και αλλες φωτογραφικες μηχανες (εγω το εχω χρησιμοποιησει με Panasonic kai Sony) .
Εκτος απο τους τροπους που προανεφερα, υπαρχει φυσικα και η πιο απλη λυση του camera kit , δειτε μετα το 5:00 περιπου.

YG... στα σχολια θα δειτε οτι το ipad pro κανει export 4K movie 1 λεπτου σε 1¨10 λεπτα περιπου!!!
Σκεφτειτε οτι σε premiere kai pc me i7 , μπορει να κανει το τριπλασιο και βαλε , απλα απιστευτο .

https://www.youtube.com/watch?v=nrk0QtfpoJ8

Last edited:
YG... στα σχολια θα δειτε οτι το ipad pro κανει export 4K movie 1 λεπτου σε 1¨10 λεπτα περιπου!!!
Σκεφτειτε οτι σε premiere kai pc me i7 , μπορει να κανει το τριπλασιο και βαλε , απλα απιστευτο .

Η σύγκριση πως έγινε; Με τα ίδια codecs? Με τι ρυθμίσεις; Γιατί εκεί είναι όλο το παιχνίδι..

τα αρχεια ειναι απο τις dslr της panasonic kai Sony.
Τα μοντελα ειναι τα GH4 kai GX8 απο panasonic και sony a6000 kai a7x .
Αυτα γραφουν σε στανταρτ format (.mov files με H.264 στα 50 kai 100 Mbit).

Ειναι πολυ συνηθισμενα και βαρια αρχεια σε μας του βιντεαδες .... ειναι απλα θεμα software (γι αυτο αλλωστε και οι περισσοτεροι προτιμανε mac)
Το fcpx εχει τις ιδιες επιδοσεις σε mac αντιστοιχα.

ΥΓ... φαντασου οτι σε SP3-4 αυτα τα αρχεια ουτε να τα δεις δε μπορεις καλα-καλα , οχι να κανεις 3 layer 4K editing!
Εγω εχω δοκιμασει στο δικο μου SP3 και φυσικα δεν μπορεις να κανεις κανενος ειδους editing με αυτα τα αρχεια, ειναι πολυ βαρια (ζητημα να μπορεις να δεις 2-3 fps στo premiere).

Ναι 32e παρακαλω camera kit .
Και στα σχολια λεει τα εξης.
Editing directly from an SD Card or other storage device is unsupported., it has to be imported in order to be edited on iOS.
Οποτε βγαζεις την sd απο την μηχανη βαζεις τον ανταπτορα αντιγραφεις το 4k αρχειο που σιγουρα θα ειναι μεγαλο στο IPAD PRO !! το κανεις edit τo κανεις RENDERING το ξαναγραφεις στην sd το δινεις στον πελατη κτλπ κτλπ

Last edited:
Γιατί, με το sp3 τι κανείς; Το ίδιο .... Και δε μπορείς να κανείς editing 4K. Και στο δικό μου sp3 ακριβώς το ίδιο κανω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ίσα ίσα που σε ipad έχεις κι επιλογή γι ασύρματο remote και transfer files της μηχανής , ενώ στο sp3-4 όχι!

O κύριος λόγος που έδωσε το sp3 ήταν αυτός που αναφέρει ο ΣΠΥΡΟΥ , δεν μπορείς να κάνεις 4Κ editing , ούτε μήνα δεν το κράτησα γενικά όμως το μηχανάκι ήταν άψογο.