[Επίσημο] iPad Pro (M5) @2025

leonkoum

Supreme Member
20 December 2008
5,213

Apple-i-Pad-Pro-hero.jpg

Η Apple παρουσιάζει το νέο iPad Pro με M5 και άλμα στην απόδοση AI​

Last edited by a moderator:
καλύτερη GPU

καλύτερο AI (LOL)

adaptive sync (το μόνο με καποια σημασία σε πολύ εξειδικευμένες περιπτώσεις)

εξωτερική οθόνη 120 hz

με λίγα λόγια διαφορές μόνο για όσους το σκίζουν επαγγελματικά....

(την 2η μπροστινή κάμερα δεν την έβαλαν, τελικά)

Άμα πλΕρώσουν από το πανεπιστήμιο, ήρθε η ώρα. Αλλιώς, θα συνεχίσω το πείραμα του πόσο αντέχει κανείς με μηχανάκι του '18. :cool:

Εν τω μεταξύ, ξεπέρασαν και τον εαυτό τους, πλέον τις συγκρίσεις τις κάνουν με το... M1. :ROFLMAO:

καλύτερη GPU

καλύτερο AI (LOL)

adaptive sync (το μόνο με καποια σημασία σε πολύ εξειδικευμένες περιπτώσεις)

εξωτερική οθόνη 120 hz

με λίγα λόγια διαφορές μόνο για όσους το σκίζουν επαγγελματικά....

(την 2η μπροστινή κάμερα δεν την έβαλαν, τελικά)
Είναι σίγουρα φοβερό μηχάνημα με σοβαρές επιδόσεις, το θέμα είναι πόσο θα χρησιμοποιήσεις αυτές τις φοβερές επιδόσεις, ήδη με το Air του 2022 που έχω με Μ1 και 8gb ram κυριολεκτικά πάει σαν πύραυλος σε ότι και αν κάνω, οπότε όπως είπες έχει νόημα μόνο σε όσους κυριολεκτικά το σκίζουν συνεχώς με βαριές εφαρμογές Π.χ. απαιτητικό Video Editing....

Στον MAC δεν έβαλαν καν το WiFi 7 in-house chip ενώ ο M5 πρέπει να είναι η πιο αδιάφορη μετάβαση σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο.

Πάρτε τον προηγούμενο φθηνότερα αν θέλετε οπωσδήποτε αγορά τώρα αλλιώς υπομονή ένα χρόνο και νέο design με οθόνη OLED και M6 με νέα λιθογραφία. Το WiFi 7 και το πιθανό 5G δεν τα αναφέρω καν..

Τώρα η ερώτηση των...$500 είναι με nanotexture ή χωρίς; Γιατί τόσα είναι η διαφορά (εδώ στις ΗΠΑ αν μη τι άλλο), αφού για να πάρεις nano- πρέπει να πας στην 1TB έκδοση (που είναι εκτός από πανάκριβη, μάλλον και τελείως άχρηστη διαφορετικά).

ούτε κάν...
και στο λέω εγώ που θέλω μόνιμα ματ οθόνη για σκιτσάρισμα με το μολύβι.
Απλά βάζεις μια καλή ματ επίστρωση και τέλος.
Και αν αλλάξεις γνώμη τη βγάζεις, και έχεις γυαλιστερή με βαθύτερο μαύρο.

• Like
Reactions: Maestro
ούτε κάν...
και στο λέω εγώ που θέλω μόνιμα ματ οθόνη για σκιτσάρισμα με το μολύβι.
Απλά βάζεις μια καλή ματ επίστρωση και τέλος.
Και αν αλλάξεις γνώμη τη βγάζεις, και έχεις γυαλιστερή με βαθύτερο μαύρο.

Εκεί καταλήγω κι εγώ. Το έχει η σύζυγος το nano στο περσινό, μου αρέσει για διάβασμα και για γράψιμο, αλλά δεν αξίζει τόσα λεφτά. Βέβαια το 1TB έρχεται αν κατάλαβα καλά και με ανώτερη CPU και RAM (που σιγά μην καταλάβει κανείς τη διαφορά, αλλά λέμε τώρα... )

i-Storm-i-Pad-Pro-M5.jpg

Στον MAC δεν έβαλαν καν το WiFi 7 in-house chip ενώ ο M5 πρέπει να είναι η πιο αδιάφορη μετάβαση σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο.

Πάρτε τον προηγούμενο φθηνότερα αν θέλετε οπωσδήποτε αγορά τώρα αλλιώς υπομονή ένα χρόνο και νέο design με οθόνη OLED και M6 με νέα λιθογραφία. Το WiFi 7 και το πιθανό 5G δεν τα αναφέρω καν..
Απο οτι φαινεται παντως, ο Μ5 φερνει σημαντικά performance gains σε σχεση με τον Μ4, ακομα και αν ειναι overkill για ενα Ipad...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απο οτι φαινεται παντως, ο Μ5 φερνει σημαντικά performance gains σε σχεση με τον Μ4, ακομα και αν ειναι overkill για ενα Ipad...

Εμενα μου φαινεται σαν μικρο update.
Πχ οτι ηταν ο Μ3 για τον Μ2.
Καμμια σχεση με το leap του Μ4 για παράδειγμα.

Ο τύπος μιλάει για υποθετικά benchmark. Βασιζόμενος στην ανακοίνωση. Κι αν δεν είναι όπως τα λέει η μαμά apple? Μαζεύει κλικ αυτός κι ο άλλος ο Μαξ πως τον λένε

Same Sh1t...Different Day.

Το ποστ μου πήγαινε για το θέμα του νέου Mac.
Δε μου αλλάζει η εικόνα ότι φέτος απλά ξεζουμίζουν την αγορά και τα σημαντικά θα έρθουν τέλος του 2026.

Το ποστ μου πήγαινε για το θέμα του νέου Mac.
Δε μου αλλάζει η εικόνα ότι φέτος απλά ξεζουμίζουν την αγορά και τα σημαντικά θα έρθουν τέλος του 2026.
Μα και στον νεο Mac θα υπαρχουν τα ιδια performance gains και εκει θα αξιοποιουνται περισσοτερο απο το ipad.

Ο τύπος μιλάει για υποθετικά benchmark. Βασιζόμενος στην ανακοίνωση. Κι αν δεν είναι όπως τα λέει η μαμά apple? Μαζεύει κλικ αυτός κι ο άλλος ο Μαξ πως τον λένε

Same Sh1t...Different Day.
Κοιτα, η apple ειναι αρκετα consistent αν οχι συντηρητικη στα νουμερα που ανεβαζει. Οποτε να αναμενεις πανω-κατω αυτα που λεει ο τυπος.

Μα και στον νεο Mac θα υπαρχουν τα ιδια performance gains και εκει θα αξιοποιουνται περισσοτερο απο το ipad.

Δεν αμφισβήτησα ότι υπάρχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ Μ4 και Μ5.
Αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι μεγάλο το άλμα και ότι δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα όταν δεν αναβάθμισαν καν το Wifi chip ή όταν δεν ενσωμάτωσαν το in-house modem.
Οπότε κάποιος που δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για τις μικρές διαφορές στην απόδοση του chip , ίσως είναι καλύτερα να στραφεί στο προηγούμενο μοντέλο καθώς οι αλλαγές είναι ελάχιστες.

Στο κομμάτι του AI πάντως δεν υπάρχει φως στο τούνελ με τοπ στελέχη να πηδούν στον ανταγωνισμό που τρέχει με ταχύτητα.

• Like
Reactions: axl_gk
Δεν αμφισβήτησα ότι υπάρχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ Μ4 και Μ5.
Αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι μεγάλο το άλμα και ότι δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα όταν δεν αναβάθμισαν καν το Wifi chip ή όταν δεν ενσωμάτωσαν το in-house modem.
Οπότε κάποιος που δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για τις μικρές διαφορές στην απόδοση του chip , ίσως είναι καλύτερα να στραφεί στο προηγούμενο μοντέλο καθώς οι αλλαγές είναι ελάχιστες.
Κοιτα, αν αναφερεσαι στο μικρο ΜΒ Pro, αν αληθευουν τα νουμερα της Apple, θα εχει σημαντικη βελτιωση σε σχεση με τον Μ4 σε θεμα αποδοσης. Το αν την χρειαζεται καποιος ειναι αλλο θεμα.
Το wifi ειναι φαουλ αλλα προφανως το κρατανε για τα μεγαλα μοντελα που θα παρουσιαστουν αρχες 26.
Προσωπικα θα περιμενα το μεγαλο μοντελο ή θα αγοραζα το Air. Δεν καταλαβαινω την υπαρχει του μικρου Pro, γενικα.

Κοιτα, αν αναφερεσαι στο μικρο ΜΒ Pro, αν αληθευουν τα νουμερα της Apple, θα εχει σημαντικη βελτιωση σε σχεση με τον Μ4 σε θεμα αποδοσης. Το αν την χρειαζεται καποιος ειναι αλλο θεμα.
Το wifi ειναι φαουλ αλλα προφανως το κρατανε για τα μεγαλα μοντελα που θα παρουσιαστουν αρχες 26.
Προσωπικα θα περιμενα το μεγαλο μοντελο ή θα αγοραζα το Air. Δεν καταλαβαινω την υπαρχει του μικρου Pro, γενικα.

Νομίζω ότι απλά δεν ασχολούνται φίλε Τάκη και ξεζουμίζουν την αγορά παρουσιάζοντας κάθε χρόνο αναβαθμίσεις πολύ μικρές ως ασήμαντες.
Όταν μιλάμε για in-house chip wifi/bt που κοστίζει μερικά cents , είναι αστείο να το συζητάμε.
Αν μιλούσαμε για το modem και τη δυνατότητα για 5G να το καταλάβαινα να στόχευαν τα πιο ακριβά.

Νομίζω ότι απλά δεν ασχολούνται φίλε Τάκη και ξεζουμίζουν την αγορά παρουσιάζοντας κάθε χρόνο αναβαθμίσεις πολύ μικρές ως ασήμαντες.
Όταν μιλάμε για in-house chip wifi/bt που κοστίζει μερικά cents , είναι αστείο να το συζητάμε.
Αν μιλούσαμε για το modem και τη δυνατότητα για 5G να το καταλάβαινα να στόχευαν τα πιο ακριβά.
Δεν ξερω ποσο κανει το communications chip τους αλλα το οτι ειναι φειδωλοι ειναι γεγονος. Απο την αλλη, το silicon team τους δειχνει να τα παει περιφημα γιατι δεν ειναι μικρο πραγμα να εχεις πχ 4 φορες καλυτερο Ai. GPU compute σε μια μολις γενια.