[Επίσημο] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Έπαιξα χθες με το 12 Max, προκειμένου να αποφασίσω αν θα πάω σε αυτό.

Μπορώ να αναλύσω αρκετά σημεία αλλά θα πω τελικά αυτό που μου έμεινε σαν συνολική αίσθηση (παρόλο που σκεφτόμουν αναλυτικά όλες τις παραμέτρους (κάμερες, κλπ)):

Το max πλέον δεν είναι κινητό αλλά phablet.

Και δεν αναφέρομαι στον χειρισμό (αυτό ήταν το πρώτο που ξεπέρασα, σχετικά εύκολα) αλλά στην συνολική αίσθηση.

Τι χρωμα ηταν; Pacific; Αν ναι, πως σου φανηκε;

Πως περνάνε τα χρόνια και εξελίσσονται ανάγκες και γούστα, και τελικά φτάσαμε στο σημείο το 2020 η ναυαρχίδα της Apple να έχει οθόνη 3 φορές μεγαλύτερη από τη ναυαρχίδα της το 2012. Πηγή.

61n2et8nau061.jpg

Έπαιξα χθες με το 12 Max, προκειμένου να αποφασίσω αν θα πάω σε αυτό.

Μπορώ να αναλύσω αρκετά σημεία αλλά θα πω τελικά αυτό που μου έμεινε σαν συνολική αίσθηση (παρόλο που σκεφτόμουν αναλυτικά όλες τις παραμέτρους (κάμερες, κλπ)):

Το max πλέον δεν είναι κινητό αλλά phablet.

Και δεν αναφέρομαι στον χειρισμό (αυτό ήταν το πρώτο που ξεπέρασα, σχετικά εύκολα) αλλά στην συνολική αίσθηση.

Η μετάβαση από οποιοδήποτε 5.8 είναι σοκ, και ως τέτοιο χρειάζεται χρόνο. Παίζοντας λίγο στα χέρια δε θα βγάλεις άκρη δυστυχώς. Ίσως η καλύτερη λύση (με το σχετικό κόστος) είναι να πάρεις το Μax και να το πουλήσεις σε ένα μήνα, στην τιμή του απλού Pro.

Αντίστοιχα, για τη σύζυγο, η μετάβαση από το XS Max στο 12 Pro Max ήταν οριακά μόνο αισθητή, οπότε αν κάποιος με τέως max αγχώνεται, κακώς.

Η μετάβαση από οποιοδήποτε 5.8 είναι σοκ, και ως τέτοιο χρειάζεται χρόνο. Παίζοντας λίγο στα χέρια δε θα βγάλεις άκρη δυστυχώς. Ίσως η καλύτερη λύση (με το σχετικό κόστος) είναι να πάρεις το Μax και να το πουλήσεις σε ένα μήνα, στην τιμή του απλού Pro.

Αντίστοιχα, για τη σύζυγο, η μετάβαση από το XS Max στο 12 Pro Max ήταν οριακά μόνο αισθητή, οπότε αν κάποιος με τέως max αγχώνεται, κακώς.

Ίσως δεν έγινα κατανοητός.

Δεν σοκαρίστηκα καθόλου με το μέγεθος (είχα ξαναπαίξει λίγο με max παλιότερα) και δεν με προβλημάτισε και το handling (όπως είπα).

Απλά, μετά από λίγο, άρχισα να αισθάνομαι ότι αυτό δεν είναι πλέον κινητό αλλά κάτι «περίεργο». Μεγάλο για κινητό, μικρό για tablet.

Δεν μου «καθόταν» δλδ σαν «αίσθηση» και όχι πρακτικά (βάρος, handling κλπ).

Δεν ξέρω, ίσως με τον καιρό αρχίζεις και απολαμβάνεις περισσότερο την μεγάλη οθόνη σε φωτό πχ (αν και λίγο που το είδα και αυτό δεν τρελάθηκα / περίμενα μεγαλύτερη διαφορα).

Σε web browsing κλπ πάντως η διαφορα στο real estate είναι τελικά πολύ μικρή (και σαφώς δυσανάλογη της αύξησης μεγέθους).

Και υπόψιν, όλα αυτά έχοντας δίπλα το 11 Pro (όχι το 12 Pro).

Όλα δείχνουν προς το απλό 12 Pro.

Μόνο η μπαταρία με προβληματίζει (τις τελευταίες μέρες που τυχαίνει να χρησιμοποιώ λίγο περισσότερο το κινητό οριακά βγάζω τη μέρα με το 11 Pro).

Γενικά δε νομίζω να κατασταλάξει κανείς ποτέ, αφού δεν υπάρχει σωστό και λάθος, σε άλλα απογειώνεται η εργονομία σου και σε άλλα ζημιώνεται. Γι'αυτό μάλλον βλέπω να κάνω rotation, ειδικά τώρα πλέον που αλλάζουμε κινητά σε ετήσια βάση.

Πχ κάτι που παρατήρησα είναι ότι αυτές τις μέρες άρχισα να κάνω πολύ texting, αφού στα διάφορα 5.8" μου ήταν αδύνατον να πατάω σωστά τα κουμπιά χωρίς να γράφω αλαμπουρνέζικα. Και δεν έχω δα και κάνα μεγάλο χέρι, το αντίθετο. Τώρα ξαφνικά είναι άψογα σε σημείο που απαντάω ακόμα και email απ'το κινητό απλά για να μη σηκωθώ απ'τον καναπε.

Κάτι άλλο, ξανάρχισα να παίζω παιχνίδια, κάτι σαχλαμαρίτσες τύπου Asphalt 9. Είναι άλλη η αίσθηση της μεγάλης οθόνης. Ναι, και στο iPad μπορείς, αλλά εκεί πλέον κρατάς στα χέρια σου ολόκληρη κορνίζα, δεν είναι το ίδιο.

To θεμα ειναι οτι παλαιότερα οπου υπήρχε σαφής διαφορά μεγέθους κινητού και ταμπλέτας, τις περισσότερες οπτικοακουστικές εφαρμογές τις κάναμε στη ταμπλέτα οπου ακόμα δίνει καλύτερη αισθηση.
Τώρα λόγω του οτι το κινητό εχει μεγαλώσει αισθητά και το έχουμε πάντα μαζί, καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε αυτο κατα κόρον και η ταμπλέτα να μενει στο ράφι ενω και πάλι θα μας έδινε καλύτερη αισθηση χρήσης.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

To θεμα ειναι οτι παλαιότερα οπου υπήρχε σαφής διαφορά μεγέθους κινητού και ταμπλέτας, τις περισσότερες οπτικοακουστικές εφαρμογές τις κάναμε στη ταμπλέτα οπου ακόμα δίνει καλύτερη αισθηση.
Τώρα λόγω του οτι το κινητό εχει μεγαλώσει αισθητά και το έχουμε πάντα μαζί, καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε αυτο κατα κόρον και η ταμπλέτα να μενει στο ράφι ενω και πάλι θα μας έδινε καλύτερη αισθηση χρήσης.

Σωστόν. Μάλιστα πιθανολογώ ότι σε μένα έπαιξε ρόλο το ότι έχω το γαϊδούρι iPad Pro (12.9"), το οποιο χρησιμοποιω συνεχως για δουλειά (research, notes, teaching, grading κλπ), και, αφενός δε μου κάνει αίσθηση να το βγάλω έξω όταν είμαι σε λεωφορείο, αεροπλάνο, αφετέρου είναι τεράστιο και για να διαβάσεις στο κρεβάτι, ή να παίξεις κάνα παιχνίδι. Ίσως αν είχα το 11άρι να το έβλεπα διαφορετικά.

Ίσως είναι αυτό. Εγώ τώρα λόγω καραντίνας έχω σκίσει το iPad Pro 11 στη χρήση. Αναμένω και εγώ (αύριο μάλλον) την παντόφλα και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

To οποιο tablet παραμένει χαοτικά μεγαλύτερo από το οποιο κινητό.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων κάνουμε γίνεται απείρως καλύτερα / απολαυστικότερα / αποδοτικότερα στο tablet.

Το να είμαστε σπίτι πχ και να κάνουμε κάτι με το κινητό αντί το tablet από βαρεμάρα να απλώσουμε το χέρι μας και να το πάρουμε είναι απλά τεμπελιά που στην τελική μας ζημιώνει σε όλα τα επίπεδα.

Προσωπικά, στο σπίτι, έχω το 11αρι iPad διπλα στο κινητό και το αρπάζω με κάθε ευκαιρία (το κινητό το έχω πρακτικά μόνο για κάνα social messenger ή κάνα email και αυτό γιατί το texting είναι πιο άμεσο / εύκολο / γρήγορο στο κινητό).

Αν όμως είχα 12,9 ipad, ναι, ίσως να το σκεφτόμουν να το τσίμπαγα συνέχεια.

Επιπλέον το 11αρι ipad το παίρνεις άνετα μαζί σε ταξίδι κλπ.

Με λίγα λόγια, για έναν μέσο χρήστη, με ένα max και ένα τέρας tablet καταλήγει τελικά να κανει τη ζωή του πιο δύσκολη και λιγότερη απολαυστική απ ότι με ένα normal κινητό και ένα αντίστοιχο tablet.

Αυτό το supersizing δλδ των συσκευών καταλήγει πολλές φορες να αναιρεί τον χαρακτήρα και την χρηστικότητά τους.

Φυσικά, αν είσαι πχ όλη μερα έξω για δουλειά, ένα μεγάλο κινητό είναι σαφώς πιο καλή λύση (από πολλές απόψεις).

Ίσως είναι αυτό. Εγώ τώρα λόγω καραντίνας έχω σκίσει το iPad Pro 11 στη χρήση. Αναμένω και εγώ (αύριο μάλλον) την παντόφλα και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

με έχει φάει η περιέργεια για το Max :flipout:
καλώς να το δεχτείς!:2thumb22sup:

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων κάνουμε γίνεται απείρως καλύτερα / απολαυστικότερα / αποδοτικότερα στο tablet.

Το να είμαστε σπίτι πχ και να κάνουμε κάτι με το κινητό αντί το tablet από βαρεμάρα να απλώσουμε το χέρι μας και να το πάρουμε είναι απλά τεμπελιά που στην τελική μας ζημιώνει σε όλα τα επίπεδα.

Προσωπικά, στο σπίτι, έχω το 11αρι iPad διπλα στο κινητό και το αρπάζω με κάθε ευκαιρία (το κινητό το έχω πρακτικά μόνο για κάνα social messenger ή κάνα email και αυτό γιατί το texting είναι πιο άμεσο / εύκολο / γρήγορο στο κινητό).

Με λίγα λόγια, για έναν μέσο χρήστη, με ένα max και ένα τέρας tablet καταλήγει τελικά να κανει τη ζωή του πιο δύσκολη και λιγότερη απολαυστική απ ότι με ένα normal κινητό και ένα αντίστοιχο tablet.

Αυτό το supersizing δλδ των συσκευών καταλήγει πολλές φορες να αναιρεί τον χαρακτήρα και την χρηστικότητά τους.

Φυσικά, αν είσαι πχ όλη μερα έξω για δουλειά, ένα μεγάλο κινητό είναι σαφώς πιο καλή λύση (από πολλές απόψεις).

+ σε όλα!

Θεωρητικά είναι όπως τα λες, στην πράξη όμως έχω διαπιστώσει ότι πολλές φορές προτιμώ να κάνω κάτι στο κινητό παρότι το ταμπλετ είναι δίπλα μου. Σε αυτές τις φορές με το Max θα είναι πιο απολαυστική η χρήση.

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Αναμένω και εγώ (αύριο μάλλον) την παντόφλα και θα επανέλθω με εντυπώσεις.

Αμα σαρεσει ομως θα την κρατησεις, δε θα ντραπεις, οκ;; :flipout:

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Θεωρητικά είναι όπως τα λες, στην πράξη όμως έχω διαπιστώσει ότι πολλές φορές προτιμώ να κάνω κάτι στο κινητό παρότι το ταμπλετ είναι δίπλα μου. Σε αυτές τις φορές με το Max θα είναι πιο απολαυστική η χρήση.

Sent from my iPad using Tapatalk

Το ολο σκεπτικό μου ειναι ότι ''κακως'' προτιμας το κινητό.

Σκεψου τελικα γιατι το κάνεις (εγω, οπως ειπα το κανω σε περιπτωσεις texting) για να δεις αν τελικα ''αξίζει''.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Το ολο σκεπτικό μου ειναι ότι ''κακως'' προτιμας το κινητό.

Σκεψου τελικα γιατι το κάνεις (εγω, οπως ειπα το κανω σε περιπτωσεις texting) για να δεις αν τελικα ''αξίζει''.

Και πάλι, άλλο θεωρία, άλλο πράξη.
Πχ δεν κουβαλάς το ipad στην τουαλέτα, έτσι;

Θα παραλάβεις σήμερα-αυριο Τάκη
Τα εταιρικά από cosmote ήρθαν πριν λίγο

Παρελαβα ηδη, απλα εχουμε ενα λογιστικο θεμα και περιμενω να το ξεπερασουμε..

Αυτό είναι βέβαια σχετικό. Πχ το 12.9 Pro, μπορεί να γκρινιάζω για το ότι δε μου κάνει αίσθηση να το πάρω στο κρεβάτι κλπ, αλλά στη δουλειά μου είναι αναντικατάστατο σε κάθε επίπεδο (real estate σε σημειώσεις, online lectures, photo editing στο πόδι, διάβασμα και annotations σε full size σελιδες, κλπ). Οπότε αν χρειαστεί κάποτε να το αλλάξω (ευτυχώς για την τσέπη μου tablet αλλάζω κάθε 5-6 χρόνια μόνο), πάλι μεγάλο θα πάρω. Το να έχεις 2 iPads από την άλλη καταντά και λίγο κωμικό. :D