[Επίσημο] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Και πάλι, άλλο θεωρία, άλλο πράξη.
Πχ δεν κουβαλάς το ipad στην τουαλέτα, έτσι;

Μα για την πράξη μιλάω.

Anyway...

ΥΓ Τουαλέτα είχα για χρόνια ένα iPad mini. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι είναι τραγικό να είσαι και εκεί με μια οθόνη και το έδιωξα. Δεν παίρνω / έπαιρνα ποτε το κινητό εκεί.

Αυτό είναι βέβαια σχετικό. Πχ το 12.9 Pro, μπορεί να γκρινιάζω για το ότι δε μου κάνει αίσθηση να το πάρω στο κρεβάτι κλπ, αλλά στη δουλειά μου είναι αναντικατάστατο σε κάθε επίπεδο (real estate σε σημειώσεις, online lectures, photo editing στο πόδι, διάβασμα και annotations σε full size σελιδες, κλπ). Οπότε αν χρειαστεί κάποτε να το αλλάξω (ευτυχώς για την τσέπη μου tablet αλλάζω κάθε 5-6 χρόνια μόνο), πάλι μεγάλο θα πάρω. Το να έχεις 2 iPads από την άλλη καταντά και λίγο κωμικό. :D

Εξαρτάται (για τα 2 ipad λέω)...

Αν είναι να χάνεις μεγάλο μέρος απόλαυσης όταν είσαι σπίτι / καναπέ (χρησιμοποιώντας το κινητό αντί το tablet) πιθανότατα αξίζει.

Χθες βράδυ κατάλαβα πόσο μου έλειψε αυτή η υπέροχη αίσθηση της καινούργιας οθόνης OLED, που με το παραμικρό άγγιγμα γίνονται όλα αστραπιαία και τόσο ομαλά!
Εντυπωσιάστηκα, όχι τόσο με την Oled μιας και το Χ τα πάει περίφημα όσον αφορά την οθόνη, αλλά με την ταχύτητα του 12Pro σε όλα (πάντα σε σχέση με το Χ που είχα).
Προφανώς, οι φίλοι μας κάτοχοι του 11Pro να μην παρατηρήσουν μεγάλες διαφορές όπως βλέπω εγώ πλέον με το 12.

Επίσης, εντύπωση μου κάνουν οι μεγαλύτερες ταχύτητες τόσο στην οικιακή μου σύνδεση με wifi (wind fiber 100) όσο και στην σύνδεση με 4G. Qualqomm εγγύηση!
Παρακάτω ένα portrait mode μέσα στο σπίτι, βράδυ, στεγνό χωρίς edit.
Μια μέτρηση wifi και η υπέροχη πολύ πιο ποιοτική silicone case από άλλες παλιότερες apple silicone cases που είχα..

IMG_0238.jpgIMG_0245.jpgFast.jpg

Problem! Γεμάτος χαρά ξέθαψε το Osmo 3 να βγω βόλτα για βίντεο, και συνειδητοποίησα ότι με θήκη είναι αδύνατον να μπει στο gimbal. Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για το μικρό Pro, αφού είναι το πρόβλημα είναι συνδυασμός πάχους και flat edge.

Μπαίνει δηλαδή αλλά δεν κλειδωνει σωστά, άρα με το παραμικρό χάδι έχει πέσει κάτω.

Χωρίς θήκη φαίνεται αρκετά σταθερό.

Ε δεν το λες μια χαρά, οι δαγκάνες πιάνουν τη θήκη μόνο στο πλάι. Λίγος κραδασμός ή πίεση αν πατας κουμπάκια στην οθόνη κοντά στη μια πλευρά και μετά θα ψάχνεις το τηλέφωνο στο δρόμο!

Μικρό το κακό, θα το δουλεύω χωρίς θήκη στο gimbal.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

Ααα τώρα θυμήθηκα ότι είχες πει πως έχεις δερμάτινη θήκη. Λογικό να είναι κάπως καλύτερα από τη σιλικονατη στο φιτ αφού είναι οριακά λεπτότερη.

Πιάνει τέλεια
Δεν έχει κανένα φόβο για να βγει

Sent from my iPhone using Tapatalk

Είχε Black Friday deal το LumaFusion (νομίζω και σήμερα). "Ακριβό", αλλά τελικά όχι τόσο γι'αυτά που κάνει. Για την ιστορία κατάφερα να κάνω edit 4Κ/HDR, και μάλιστα να τα ανεβάσω στο youtube. Ψάχνομαι ακόμα με τις ρυθμίσεις, αλλά φαίνεται πολύ σοβαρό εργαλείο.

Φυσικά η χρήση είναι εξαιρετικά πιο απολαυστική στο iPad, παραμένει όμως απόλυτα χρηστικό στο iPhone.

Εντυπωσιακες φωτο (λογικο βεβαια, εχει φως)

Το Luma 19.99 δεν ειχε παντα (τοσο το βλεπω τωρα) ;

Γενικα, θεωρεις οτι εχει νοημα για beginner; (λιγο που ειδα, καταλαβα οχι).

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 12 Pro | 12 Pro Max

To Luma είναι τρομερό εργαλείο και πανεύκολο στη χρήση. Εγω πλέον μόνο με αυτό κάνω video edit.

Sent from my iPad using Tapatalk

Στη δεύτερη ναι, είχε φως, η πρώτη ήταν ακριβώς μετά/κατά τη δύση του ηλίου (φαίνεται κι από τα χρώματα). Γενικά παρατηρώ ότι όντως το night mode ενεργοποιείται πολύ πιο σπάνια σε σχέση με το 11 pro.

To Luma υποτίθεται κανονικά κάνει $30. Από όσα διάβασα είναι ο,τι καλύτερο μπορείς να βρεις σε iOS. Εγώ ως ουσιαστικά beginner έβγαλα αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά, αλλά γενικά φαίνεται να έχει ψωμί για ψάξιμο. Το βασικό για μένα είναι ότι φαίνεται να διαχειρίζεται σωστά τα διαφορά φορμά.

Κάτι που παρατηρώ στις φωτογραφίες βλέποντας τις στο Flickr είναι ότι το stock app, ενώ στο Auto τις φέρνει συνηθως πολύ ωραία χρωματικά και φωτιστικά, μάλλον λίγο τις κακοποιεί με τα sharpness κλπ.

Άντε να δούμε αυτό το περίφημο Apple RAW.

Ένα δείγμα από σημερινή βόλτα στο κέντρο. Προσπάθησα να παίξω λίγο με το Luma. Δεν έχω κάνει καμία χρωματική ή άλλη παρέμβαση, απλή συρραφή με 2-3 διαφορετικά transitions από περιέργεια. Η οπή διαδικασία μου πήρε λιγότερο από 5 λεπτά και έγινε (επίτηδες) εξ ολοκλήρου στο iPhone χωρίς κανένα πρόβλημα. Περιέργως, το HDR φαίνεται τούμπανο στο YouTube player του iPhone αλλά σχετικά υποτονικό στο YouTube player της LG B7. Ακόμα ψαχνόμαστε!

https://youtu.be/4IviaKi_II8

Στη δικιά μου lg b7 μια χαρά τούμπανο φαίνεται και με το hdr ενεργοποιημένο!

ΥΓ... μη ξεχνάς ότι οι τηλεοράσεις μας έχουν πολύ λιγότερο peak brightness από το iphone, σχεδόν το μισό