[Επίσημο] iPhone 14 Pro | 14 Pro Max

μμμμ από όσο είδα και διάβασα είναι αυτό που περίμενα, σε φωτογραφία που με νοιάζει κυρίως με τον βασικό φακό ελάχιστη βελτίωση έχει με τα 13, που με την σειρά τους ελάχιστη βελτίωση είχαν με τα 12. Θα το δω πιο αναλυτικά βέβαια....
καμια σχεση... η ultra wide σαφως ανωτερη οπως και το macro.

Επισης η βασικη καμερα στα 48 Mp πολυ περισσοτερη λεπτομερεια , προσωπικα , εκτος νυχτας, θα τραβαω μονο στα 48 Mp.

ΥΓ... ηδη εφυγαν οι περισσοτεροι φακοι του συστηματος μου.
Μολις το παρω στα χερια μου, μαλλον θα φυγει και η μηχανη (αν τα 48 mp ειναι τοσο καλα οσοδειχνουν).

κοιτα εδω ποση λεπτομερεia εχεις διαθεσιμη με τα 48mp...

Untitled-1.png

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

προφανως οι αλλαγες δεν θα ειναι θεαματικες, εκτος αν κανεις ζοομ... αυτο ομως δε κανουμε και με τις φωτογραφικες ?
Ψαχνουμε με το μικροσκοπιο τις διαφορες απο γενια σε γενια, και μαλιστα πολλες φορες δεν υπαρχουν καν !

Τι εννοούμε μη θεαματικές ρε παιδιά. Έλυσαν το πρόβλημα που ήταν πηγή γκρίνιας επί χρόνια τώρα, ήτοι το ότι δε μπορούσαμε να κάνουμε ένα σοβαρό zoom/crop. E, εντάξει, θα το ήθελα και στους άλλους φακούς, αλλά δε βαριέσαι. Κατά τα άλλα προφανώς οι διαφορές είναι αυτές που αναμένει κανείς ένα χρόνο μετά, και όχι 10.

Δες εδώ διαφορά από το 13…. Και μόνο γι αυτό αξίζει Φωτογραφικα η αλλαγή.
Αν βάλεις και το πολύ καλό πια macro και υπέρ ευρυγώνια , μια χαρά είναι αναβάθμιση Φωτογραφικα.

efbf4cc3b95e222e2f48e1c87969701b.png

87bddeda197d080dc11511d2d9421e79.png

Το ίδιο και τα βράδυνα …καμία σχέση.

1fb5617363f739b3d0faec6681005363.png

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Φεύγει μεν, όχι πάντα εύκολα δε. Ακόμα κι αν είναι τόσο απλό όσο ένα healing brush, χρειάζεται φασαρία να ανοίξεις τη φωτό με Photoshop, να την αποθηκεύσεις, και μετά τρέχα γύρευε αν θα αποθηκευτεί με τα HDR metadata και δε θα φαίνεται σαν ψοφίμι, κλπ.

Οπτικά δε νομίζω πως λύνεται, αλλά softwaρικά θα περίμενα από έναν γίγαντα σαν την Apple να είχε ένα αυτόματο fix. Computational photography my @$$. :cool:

• Like
Reactions: chocbhed
To 14 pro max εχει ακόμα καλύτερη αυτονομια …και μάλιστα κατα πολύ!
2 με 2.5 ώρες περισσότερη από το προηγούμενο μοντέλο, που ήταν ήδη κορυφαίο!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Θα προσπεράσω σίγουρα το 14 , και λόγω τιμών , και λόγω μηδαμινών αλλαγών.

Το 15 θα έχει υποχρεωτικά USB-c , fingerprint sensor κάτω από την οθόνη , σοβαρή αναβάθμιση στον επεξεργαστή και ίσως εξωτερικές αλλαγές.

Τα λέμε του χρόνου και πάλι για iPhone.

• Like
Reactions: karamela
Θα προσπεράσω σίγουρα το 14 , και λόγω τιμών , και λόγω μηδαμινών αλλαγών.

Το 15 θα έχει υποχρεωτικά USB-c , fingerprint sensor κάτω από την οθόνη , σοβαρή αναβάθμιση στον επεξεργαστή και ίσως εξωτερικές αλλαγές.

Τα λέμε του χρόνου και πάλι για iPhone.
Μια από τα ίδια, ειδικά η αυξημένη φετινή τιμή με κάνει να το αποφεύγω, του χρόνου θα το ξανασκεφτώ εκτός αν μου κάτσει καμιά καλή τιμή για το pro αλλιώς 1400 ευρώ δεν τα δίνω με την καμία.

Υ.Γ. Ακόμα και το design λίγο το βαρέθηκα θέλω κάτι διαφορετικό μια πιο φρέσκια ματιά.
Υ Γ. Θέλω να δω και άλλα reviews από sites που εμπιστεύομαι, να το δουλέψω λίγο και ίσως αλλάξω γνώμη, αλλά προς το παρών μάλλον κλείνω προς το να κάνω skip για φέτος. Θα δείξει...

Γι'αυτό το κόκκινο πολύ αμφιβάλω. Πλέον η χρήση fingerprint φαντάζει απηρχαιωμένη, ακόμα και στο Mac με ενοχλεί.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει μια υποδεέστερη τεχνολογία όπως το fingerprint sensor, ποσό μάλλον τώρα που μίκρυνε το notch και δημιούργησε το island.

Φεύγει μεν, όχι πάντα εύκολα δε. Ακόμα κι αν είναι τόσο απλό όσο ένα healing brush, χρειάζεται φασαρία να ανοίξεις τη φωτό με Photoshop, να την αποθηκεύσεις, και μετά τρέχα γύρευε αν θα αποθηκευτεί με τα HDR metadata και δε θα φαίνεται σαν ψοφίμι, κλπ.

Οπτικά δε νομίζω πως λύνεται, αλλά softwaρικά θα περίμενα από έναν γίγαντα σαν την Apple να είχε ένα αυτόματο fix. Computational photography my @$$. :cool:

Βάλε ένα Pixelmator Photo στο iphone και παίξε μπαλίτσα!

Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει μια υποδεέστερη τεχνολογία όπως το fingerprint sensor, ποσό μάλλον τώρα που μίκρυνε το notch και δημιούργησε το island.

Το να λέμε "δημιούργησε" το island με ξεπερνάει. :ROFLMAO: :ROFLMAO: