[Επίσημο] iPhone 17 Air

Δεν εχω και πολλα να γραψω ακομα, αφου δεν το πολυχρησιμοποιω, αλλα απο τα λιγα βιντεο που ειδα, τα προς συζητηση θεματα του ειναι...

Η μονή καμερα.... δεν με απασχολει, μου φτανει και περισσευει
Η αποδοση και εαν θερμαινεται.... δεν ειμαι heavy user, παιχνιδια, βιντεο, επεξεργασιες δεν, οποτε κι εδω οκ
Το μονό ηχειο.... δεν βλεπω ταινιες στο κινητο και σε οσες ανοικτες ακροασεις κλησεων εκανα, σε κλειστο χωρο ακουγεται δυνατα και καθαρα
Η μπαταρια.... εδω εχουμε προβλημα.... για light user που με θεωρω, δε βλεπω να μου βγαζει ημερα, αλλα ακομα δεν το εχω πολυψαξει....

Ομως.... αποφασισα για καλο και για κακο να παρω ενα power bank, magsafe ready, αλλα θελω το πιο λεπτο και ας ειναι 5Κ.
Σε ενα βιντεο ειδα οτι το πανακριβο της apple, φορτιζει το κινητο μεχρι το 80-90% και μετα οσο το χρησιμοποιεις ξοδευει απο την εξτρα μπαταρια και οχι απο το τηλεφωνο (εφ οσον συνεχιζεις να εχεις το power bank συνδεδεμενο στο κινητο).

Το κανουν ολα τα power banks αυτο η ειναι καμμια πατεντα μονο της apple ?

Εκτος του οριτζιναλ, εχετε καποιο slim magsafe power bank να προτεινετε ?
Στα 50 ευρω, βρηκα ενα της Anker, που φαινεται καλο.... αλλα κι αυτο κομματακι ακριβο για 5Κ...

• Like
Reactions: jig
δειτε εδω πως ακριβως λειτουργει τ MagSafe Battery Pack

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: ilias
Μάλιστα.... δηλαδή η Apple έβγαλε το λεπτότερο τηλέφωνο της αγοράς, αλλά με κουτσουρεμενη μπαταρία που δε βγάζει τη μέρα για να το πετύχει αυτό. Για να γλυτώσει τη γκρίνια, βγάζει κ δεύτερο προϊόν (εξωτερική μπαταρία) το οποίο πουλάει $100+φόρους.

Ο reviewer μας λέει πως με αυτό το προϊόν κολλημένο πάνω στο τηλέφωνο βγάζει ένα 7ωρο (όπου βέβαια το τηλέφωνο δεν είναι πλέον το λεπτότερο της αγοράς κ ζυγίζει κ παραπάνω στο χέρι) κ μετά μένει με τη δικιά του ενσωματωμένη μπαταρία όπου βγάζει άλλο ένα 7ωρο. Βέβαια στις 11 που πάει για ύπνο ο τύπος πρέπει πλέον να φορτίσει δύο (2) μπαταρίες για να βγάλει την επόμενη μέρα.

Συνεπώς δίνεις ένα αρκετά σεβαστό ποσό για το "λεπτότερο τηλέφωνο της αγοράς", αλλά αν θέλεις να το χρησιμοποιείς κανονικά πρέπει να πάρεις κ τον κολαούζο, οπότε πλέον δεν είναι το λεπτότερο ούτε καν το ελαφρύτερο. Κι αν πάρεις κ το αμερικανικό που δεν έχει sim δεν μπορείς να έχει κ δεύτερο τηλέφωνο σε ένα ταξίδι κλπ. Α, κ μην ξεχνάς να φορτίζεις 2 μπαταρίες πλέον.

Αν πουλάει, τα θέλει ο πωπος μας γιατί μετά την 🍎 θα ακολουθήσουν κι άλλοι

Αν δεις πάντως tests στο YouTube για διάρκεια μπαταρίας, το Air δεν τα πάει καθόλου άσχημα (περίπου σαν το περσινό 16pro). Και όπως είπες, είναι το πιο λεπτό τηλέφωνο της αγοράς.

Αν δεις πάντως tests στο YouTube για διάρκεια μπαταρίας, το Air δεν τα πάει καθόλου άσχημα (περίπου σαν το περσινό 16pro). Και όπως είπες, είναι το πιο λεπτό τηλέφωνο της αγοράς.
Μα στην ουσια δεν ειναι το λεπτοτερο αφου εχει λειψή μπαταρια

o Ilias παραπανω και ο reviewer στο video λενε πως δεν βγαζει τη μερα. Ισως τα τεστ στο YouTube για τη διαρκεια να μην εχουν ολες τις παραμετρους (πχ σημα σε δικτυο κινητης). Συνεπως μπορει να φαινεται πως ειναι το "πιο λεπτό τηλέφωνο της αγοράς" αλλα με σημαντικες παραχωρησεις στο θεμα της μπαταριας. Φανταζομαι οποιοδηποτε τηλεφωνο κανει το ιδιο, θα πετυχει αναλογο μεγεθος. Χρηστικότητα δεν θα εχει. Οποτε το "λεπτοτερο τηλεφωνο" ειναι καπως αν χρειαζεται κ "battery extender" για να βγαλει τη μερα, αφου με το battery extender πλεον δεν ειναι το λεπτοτερο

Εν ολιγης φαινεται σαν η Απλ να εβγαλε μια μπαταρια σαντουιτς σε 2 δόσεις για να βγαζει το κινητο τη μερα, κ αυτο με φοβιζει μην το ακολουθησουν κι αλλοι.

Καταρχήν το ποσό λεπτό είναι ένα κινητο προκύπτει προφανώς απο το πραγματικό πάχος του και είναι άσχετο με την αυτονομία του.
Δεύτερον, αν κατάλαβα καλά ο Ηλίας μόλις το πήρε και δεν εχει δει ακόμα τις πραγματικές επιδόσεις του Air στον τομέα αυτό μιας που το κινητο λογικά ακόμα κάνει indexing. Ας περάσει καμία βδομάδα και ας μας πει πως το βλέπει τότε .
Ειναι όμως σίγουρο πως ένα τόσο λεπτό κινητό,,αποκλείεται να έχει την αυτονομία που θα είχε το ίδιο μοντέλο σε ένα πιο «χοντρό» σασί, ειδικά αν είναι περιποιημένο θερμικά και έχει και μεγαλύτερη μπαταρία όπως το 17pro.
Το θέμα είναι να έχει ικανοποιητική αυτονομία. Αν επιβεβαιωθεί ότι η αυτονομία του Air είναι αντίστοιχη του 16pro, τότε η αυτονομία δεν είναι απλά ικανοποιητική αλλά καλή, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Προς επιρρωση των ανωτερω, δείτε ενα απο τα πολλά συγκριτικα αυτονομιας οπου το συγκεκριμένο δοκιμάζει το Air με το περσινο 16pro:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
μετα απο μια εβδομαδα ακριβως, η αυτονομια του 🤟ειναι 2κλικ καλυτερη απο το 15 Pro Max που ειχα με 94%batt.
.
τελικα το μονο που με χαλάει λιγο ειναι η πισω κάμερα
.

• Like
Reactions: takisot
Nα πω οτι αυτο που λεω για την μπαταρια ειναι εκτιμηση και οχι μετα απο χρηση.... ειμαι Ελλαδα και μπορεσα να βαλω μονο την κοσμοκαρτα σε esim. Το νουμερο της δουλειας οσο και το προσωπικο, εξωτερικου και τα δυο, δεν τα περασα ακομη, αφου το ενα θελει παρουσια με ταυτοτητα (οπως χρειαστηκε και για την κοσμοκαρτα) και το αλλο.... απλως βαρεθηκα (βολευτηκα με το 5s στο οποιο το εχω περασει :cool:).
Ετσι εχω 3 τηλεφωνα, που δεχονται ιδιες κλησεις μεσω ιντερνετ, ιδιες ειδοποιησεις σχεδον απο εφαρμογες και γενικα ιδια χρηση για μουσικη η κανενα παιχνιδακι.

Στο air (1η φωτο) εχω την παρακατω εικονα στην μπαταρια του, απο τις 12 το βραδυ μεχρι τις 10-11 το πρωι.... με μονο 45 λεπτα μουσικη και καποιες ειδοποιησεις απο αισθητηρες, καμερες κτλ. συν λιγες κλησεις. Δειχνει να μειωνεται σχετικα γρηγορα με βασικη χρηση, τιποτε απαιτητικο.
Αυτο με ανησυχει και υποθετω οτι δεν θα με καλυπτει.... θα μπορουσε να ειναι και θεμα του iOS 26, να μην καθησε καλα ? εχω την κανονικη εκδοση και οχι καποια beta.

πχ στο 16e (2η φωτο).και στο12ρι (3η φωτο) η μπαταρια δειχνει να εχει καλυτερη συμπεριφορα (αν και εχουν λιγοτερη χρηση στις συγκεκριμενες στιγμες).

Screenshot 2025-10-08 at 14.48.59.png Screenshot 2025-10-08 at 15.00.22.png Screenshot 2025-10-08 at 15.02.48.png

Θα εχω σιγουρα καλυτερη γνωμη, οταν επιστρεψω εξω, βαλω και τις τρεις σιμ και χρησιμοποιω αποκλειστικα αυτο απο το πρωι μεχρι το βραδυ για να δω πως τα παει η μπαταρια του.

Και παλι, πρεπει να το χρησιμοποιεις τουλαχιστον μια βδομαδα και μετα να βγαλεις το οποιοδηποτε συμπερασμα, διοτι στην αρχη το τηλεφωνο κανει indexing και καταναλωνει περισσότερη ενέργεια. Καλοριζικο.

• Like
Reactions: jig and ilias
Να πω παντως, οτι το 15 προ μαξ που πηρα, μου φανηκε δυσχρηστο λογω μεγεθους και το εδωσα στη συζυγο.

Χρησιμοποιωντας τα 11, 12 και 16 που ειχα προχειρα, προτιμω το air, σαν αισθηση, σαν εμφανιση, σαν οθονη, σαν καινουργιο τελος παντων.... αυτο βεβαια δεν αναιρει το οτι θεωρω οτι πληρωσα υπερβολικο apple tax premium για το design και μονο, σε σχεση με τα υπολοιπα 17ρια.... εν γνωση μου ομως, αφου αγορασα κατι που.... στην ουσια δνε χρειαζομουνα, αρα πληρωσα και τον αντιστοιχο φορο πολυτελειας.... :cool:

Τωρα, για το αν με την εξτρα μπαταρια γινεται γκουμουτσα σαν τα αλλα, τουλαχιστον εχω την επιλογη, καποιες/αρκετες ωρες της ημερας να εχω.... air :p οταν ειμαι χωρις αυτην.

Εκανα ενα ψευτοτεστ για τον ηχο... με το ιδιο τραγουδι απο το music app... και παρομοιες ρυθμισεις στα EQ, lossless κτλ.

Το 16e με το διπλο του ηχειο ακουγεται πολυ καλυτερα, εχει μπασο, ακους ευχαριστα.
Το 12, επισης με διπλο ηχειο, ακουγεται παρομοια με το air, δεν εχει μπασσο ουτε το ενα ουτε το αλλο.
Τα παραπανω, με την ενταση στο μισο.

Με την ενταση στο τερμα, χανεται το μπασσο και απο τα τρια, οσο υπηρχε τελος παντων και παρομοιαζει μεταξυ τους η ποιοτητα ηχου, σε κανενα δεν ειναι ευχαριστη.... σαν τσιριγμα ακουγονται.

Σε ανοιχτη ακροαση, σε ησυχο δωματιο ακουγεται ικανοποιητικα και καθαρα η ομιλια, δεν θα ηθελες κατι παραπανω.

Για ταινιες, βιντεο, μουσικες κτλ απο το ηχειο του, δεν λεει.... μετα απο λιγο η απουσια μπασου ενοχλει...

Επισης σε ιντερνετομαγαζα, η τιμη του ειναι εντυπωσιακα χαμηλη καπου στα 1080 ευρω ηδη...!!!!!

• Like
Reactions: takisot
Μετα απο 27 ημερες που εχει ''στρωσει'' και η μπαταρια το μονο που με ενοχλει λιγο ειναι η καμερα, λιγο ομως ;)
Γεμισμα μπαταριας στο 90% και σε μια τυπικη ημερα 9-21:00 γυριζω σπιτι με 40%

ps
αγορασα ομως και μια μπαταρια να υπαρχει για κανενα ταξιδι η πολυ δυσκολη ημερα :cool:

Attachments

• IMG_0139 Large.jpeg
    IMG_0139 Large.jpeg
    180.6 KB · Views: 37
Σχετικα με την μπαταρια.... μπορει να ειναι και ιδεα μου, αλλα καπου ειχα διαβασει οτι το liquid glass θεμα, καταναλωνει περισσοτερη... εγω, τα ειχα ολα liquid glass, τα αλλαξα και εχω την εντυπωση οτι αλλαξε εντελως η συμπεριφορα της μπαταριας... προς το καλυτερο φυσικα.

Το εχει δοκιμασει κανεις αλλος αν κανει διαφορα ?

Μάλλον το "πειραμα" δεν πέτυχε...

Suppliers are expected to reduce capacity by more than 80 percent between now and the first quarter of 2026, and some components with longer lead times will be discontinued by the end of 2025.

• Like