[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

SK hynix, Samsung Electro-Mechanics, LG Display and LG Innotek are companies that will see their stock prices receive a boost from iPhones' strong performance on the global market, they said....

"The big difference in the latest iPhones are the larger display screens at 4.7 and 5.5 inches, meaning that LG is positioned to ask for more payments for its displays sold to Apple," Lee said in a report to client...

Like previous iPhones, the latest Apple phones use mobile DRAM chips supplied by Samsung Electronics and SK hynix...

http://www.koreatimes.co.kr/www/news/tech/2014/10/133_166651.html

H Apple ανεβάζει την αξία των μετοχών της Samsung και LG , λογικό είναι όταν δεν παράγει ούτε ένα τμήμα hardware των τηλεφώνων της και βασίζεται σε προμηθευτές και δανεικές γραμμές παραγωγής.

lg-g3-vs-iphone-6-plus.jpg

Τουλάχιστον το G3 έχει εργονομικό σχεδιασμό (80% της επιφάνειας είναι οθόνη) και δεν δυσκολεύει αδικαιολόγητα τον κάτοχο του στον χειρισμό όπως συμβαίνει με το 6 plus.

είχα και τα 2... το ίδιο πρόβλημα είχα.

To πάνω bezel του iphone 6 plus δεν επηρεάζει σε τίποτα την "εργονομια¨... δε πάει εκι ο αντίχειρας (πάντα για χειρισμό με το ένα χέρι... για οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμια σημασία, πέραν της αισθητικής).

είχα και τα 2... το ίδιο πρόβλημα είχα.

To πάνω bezel του iphone 6 plus δεν επηρεάζει σε τίποτα την "εργονομια¨... δε πάει εκι ο αντίχειρας (πάντα για χειρισμό με το ένα χέρι... για οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμια σημασία, πέραν της αισθητικής).

Δεν ειναι ετσι.Στα iphone εχεις να προσθέσεις και την κατω απόσταση που πρεπει να διανύσει ο αντιχειρας για το κεντρικο κουμπί.Στα πιο πολλά android smartphones (εκτος samsung) υπάρχουν soft keys μεσα στην οθόνη.
Αυτο φυσικά οχι για ελεγχο ολης της οθονης αλλα για τα άμεσα βασικά που βρίσκονται χαμηλά.

και στα 2 δεν έφτανε ο αντίχειρας στη πάνω μερια... ότι και να κανεις (με τα δικά μου χερια τουλάχιστον).
Χρήση με το ένα χέρι σε κινητό πάνω από 5" δεν γίνεται. Δεν είναι καθόλου βολικό με κανένα κινητό που έχω δοκιμάσει.

Όλα τ αλλα τώρα για bezel και κουραφέξαλα, μονο για λογους αισθητικης τα μετράω.
Στα δικά μου χερια τουλάχιστον.

Ανέφερα την κατω μεριά Γιάννη.Απο εκει εχεις τον κύριο ελεγχο καθε κινητού και θα πρέπει να υπάρχει άμεση επαφή.Δεν ειναι το ιδιο με το h/w button εκτός οθόνης.
Εκτός αυτου, εννοειται οτι τα bezels ειναι για αισθητικούς λόγους , αλλα δεν σημαινει οτι δεν παιζουν σημαντικό ρόλο.
Τοσα χρόνια το αισθητικό κομμάτι ηταν (και υποτίθεται οτι ειναι ακομα) ενας απο τους κύριους λόγους αγοράς ενος iphone.Εκτός αν ειναι σουπερ μονο και μονο επειδη εχει μεταλλικό σώμα.
Κακα τα ψέμματα και το design μετράει.

Προφανή δεν ειναι τα πολύ μεγαλύτερα bezels ρε Γιαννη ? Ανακάλυψη είναι ?
Ιδιες ιντσες οθόνη και εντελώς διαφορετικά μεγέθη.(νομιζω) Σαφέστατα καλύτερος σχεδιασμός στο g3 , και καλύτερο πιθανοτατα κατασκευαστικά το 6+ .Aσχετως brand name / hype /status or whateva.... :p

οκ το καταλαβαμε... σ αρεσει πιο πολυ το G3, ειναι ομορφο , οντως. κι εμενε μου αρεσε οσο το ειχα... αλλα δεν ειναι αρκετο αυτο, για μενα.

Tην εμφάνιση συζητούσαμε.Αφου συμφωνουμε οκ.Τα υπόλοιπα ειναι για τα αλλα νήματα :p

και στα 2 δεν έφτανε ο αντίχειρας στη πάνω μερια... ότι και να κανεις (με τα δικά μου χερια τουλάχιστον).
Χρήση με το ένα χέρι σε κινητό πάνω από 5" δεν γίνεται. Δεν είναι καθόλου βολικό με κανένα κινητό που έχω δοκιμάσει.

Όλα τ αλλα τώρα για bezel και κουραφέξαλα, μονο για λογους αισθητικης τα μετράω.
Στα δικά μου χερια τουλάχιστον.

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις Γιάννη είναι ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρει το εάν το δουλεύουμε με ένα χέρι. Ένα τηλέφωνο τέτοιου μεγέθους είναι εργαλείο και όχι για απλούς χρήστες. Όταν λοιπόν συζητάμε για ένα τηλέφωνο το οποίο δεν πρόκειται να το λειτουργήσεις με ένα χέρι, κοιτάμε το εάν είναι γενικά βολικό. Το plus λοιπόν λόγω του άχρηστου μεγέθους, δεν είναι πρακτικό και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί σαν πραγματικό εργαλείο δουλειάς.
Εάν όμως δεν υπήρχαν αυτά τα άχρηστα bezels, θα ήταν πολύ πιο εργονομικό και ίσως και κατάλληλο για σοβαρή δουλειά.
Σαν χρήστης μεγάλων τηλεφώνων εδώ και πολλά χρόνια, ξέρω τι εργονομία με βολεύει και τι όχι. Το Μ7 δεν με βόλευε καθόλου και το ίδιο τα 6άρια. Το Note 3 (όπως και το G3) είναι πολύ άνετα και το ακριβές σχέδιο που πρέπει. Το Note 4 που το έπιασα μου φάνηκε το ίδιο.
Το plus μόνο που το έπιασα, τρόμαξα. Είναι ότι χειρότερο. Και δεν έχει καμία σημασία ότι δεν μπορείς να το δουλέψεις με ένα χέρι. Δεν μπορείς να το δουλέψεις, τέλος.

Εάν όμως δεν υπήρχαν αυτά τα άχρηστα bezels, θα ήταν πολύ πιο εργονομικό και ίσως και κατάλληλο για σοβαρή δουλειά.

Τι σοβαρη δουλεια σε εμποδιζουν να κανεις τα αχρηστα bezels;

Τι σοβαρη δουλεια σε εμποδιζουν να κανεις τα αχρηστα bezels;

Όταν δεν μπορείς να κρατήσεις σωστά ένα εργαλείο, δεν μπορείς να κάνεις και δουλειά. Είναι απλό και δεν έχει να κάνει ούτε με λογισμικό, ούτε με ομορφιά.