[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

φακελους και τη δομη του κινητου δε θα δεις, εκτος αν εχεις καποια προγραμματα (phoneview klp)
Τις φωτο και τα βιντεο ομως που εχεις τραβηξει τα βλεπεις κανονικα και μπορεις να τα κανεις copy στον υπολογιστη σου.

Σε 5S φίλου μου πάντως που δοκιμάσαμε με δικό μου laptop HP (win 8) δεν μπορούσαμε να δούμε τους φακέλους και μου είπε ότι πρέπει να έχω itunes.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Με αντίστοιχη λογική θα ήταν η τελευταία που θα καταργούσε το floppy, τα οπτικά μέσα κλπ

Και όμως, ήταν από τις πρώτες που τι έκανε.

Οποτε, ναι, προφανώς και ισχύουν, εν μέρει και αυτά που λες περι βημα βημα και σταθερότητα, το να αρνείσαι ομως το πραφανές, ότι το milking της Apple είναι πολυυυυυυυ μπροστά από κάθε άλλη εταιρία (εξαιτίας των φανατικών φανμπουζ), με αποτέλεσμα να τη χρυσοπληρώνουμε όλοι, είναι αφελές.

Δεν το αρνήθηκα , απλά είπα πως δεν ειναι ο μόνος λόγος και εχω αναφέρει πολλά παραδείγματα πολλές φορές εδω μεσα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό που καταλαβαίνω εγω ειναι πως η Apple κινείται πάντα βάσει master plan. Άλλες φορές ειναι η πρώτη που θα κάνει adopt νεα πράγματα όπως πέρσι με το Touch ID και τα 64 bit, άλλες φορές η τελευταία όπως φέτος με το nfc και τις μεγάλες οθόνες. Ειναι όμως πάντα έτοιμη κατα το roll out και εχει ένα συγκεκριμένο πλάνο χρήσης.

Σιγα μην ειχε αφησει και σχεδια ο jobs! Ευτυχως ο ανταγωνισμος μεγαλωσε τις οθονες, διαφορετικα ακομη στις 3,5" θα ημασταν. Μακαρι να γινεται ο ανταγωνισμος δυνατοτερος, μονο κερδισμενοι θα ειμαστε σαν καταναλωτες.

Δεν διαφωνώ αναφορικά με τον jobs. Η απόφαση για τις μεγάλες οθόνες ειναι του Cook. Όμως έγινε τωρα που και το IOS άλλαξε ώστε να ειναι έτοιμο και απο εμπορικής άποψης εχει νόημα ώστε να εκμεταλλευτεί το trend για τις μεγάλες οθόνες και να κυριαρχήσει και εκεί που υπάρχουν ακόμα περιθώρια ανάπτυξης...

Re: Απάντηση: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Μπορεί να μην έγινε η συνάντηση στο Χολαργό χθες
Αλλά στο white spoon έπαιζε iPhone6 Plus
Οπότε εγώ το είδα
Ζήλια σας Ζήλια σας :p

Κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Εντωμεταξύ ήμουν παρέα με ένα φίλο που περνά μήνες στην Γαλλία.

Μου έλεγε ότι το NFC είναι πολύ popular. Γενικά μεγάλα χαρτονομίσματα δεν δέχονται παντού, άλλοι δεν δίνουν ρέστα από χαρτονομίσματα, και το NFC παίζει για αρκετές συναλλαγές
Οπότε
I summon Pontios

Pontie, όντως χρησιμοποιούν τα γαλλάκια nfc ????

Καλημέρα.
Διάβασα προηγουμένως ότι με το πρωτόκολλο WiFi 802.11ac θα μπορούμε να κάνουμε streaming BluRay (full BD folder) στο κινητό.
Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
Σε δικό μου δίκτυο με 802.11n (το οποίο είναι το γρηγορότερο νομίζω) κολλάει ακόμα και στα 720p.
Βέβαια παίζω με Plex το οποίο κάνει transcoding on the fly αλλά και πάλι δε νομίζω να γίνεται απροβλημάτιστα streaming fullHD ασύρματα.
Και έχω ένα αρκετά δυνατό ρούτερ (DrayTek Vigor 2710n)...

Βασικά σε κοντινές αποστάσεις με ιδανικές συνθήκες το ac πιάνει πραγματικό throughput της τάξης των 300Mbps και βάλε. Οπότε δεν πρέπει να έχει θέμα με το οποιοδήποτε Blu-ray.

Βέβαια, και το n θεωρητικά (και στην περίπτωσή μου και πρακτικά) περνάει άνετα αν όχι full Blu-ray τουλάχιστον τα περισσότερα 1080p που κυκλοφορούν.

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Καλημέρα.
Διάβασα προηγουμένως ότι με το πρωτόκολλο WiFi 802.11ac θα μπορούμε να κάνουμε streaming BluRay (full BD folder) στο κινητό.
Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Το έχει δοκιμάσει κανείς;
Σε δικό μου δίκτυο με 802.11n (το οποίο είναι το γρηγορότερο νομίζω) κολλάει ακόμα και στα 720p.
Βέβαια παίζω με Plex το οποίο κάνει transcoding on the fly αλλά και πάλι δε νομίζω να γίνεται απροβλημάτιστα streaming fullHD ασύρματα.
Και έχω ένα αρκετά δυνατό ρούτερ (DrayTek Vigor 2710n)...

Θεωρητικά είναι πιθανόν, αλλα εγώ μονο matroskas έχω καταφέρει να παίζουν απροβλημάτιστα έως 1080p24. Ίσως το πρόβλημα να έγκειται στο transcoding καθότι απαιτεί ισχυρή CPU. Αυτός είναι ο λόγος που θέλω να αντικαταστήσω το mac mini με το καινουργιο όταν βγει ώστε να έχω μπόλικη CPU power για real time transcoding στα 1080p 50/60.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ένα ενδιαφέρον real life test από το Phone Buff που δείχνει ποσο γρηγορο είναι σε καθημερινές συνθήκες το Iphone 6 σε σχέση με τον ανταγωνισμό αν και έχει μονο 1GB ram. Προφανώς το αποτέλεσμα δεν οφείλεται μονο στο hardware αλλα και σε άλλους παράγοντες όπως το λειτουργικό, την ποιότητα του κωδικα των Apps κλπ.
Ξεπεράστε την πολυλογία του τυπου και προχωρήστε στο 1:00 που αρχίζει το test:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΥΓ. Δεν ξέρω ποσο αξιόπιστος είναι ο τύπος (είδα πως έχει κάνει πολλά παρόμοια test) , αλλα η αποκριση του iphone 6 στο video είναι πολύ κοντα στο 5s που έχω.

Μόνο και μόνο το ότι μπλέκει το internet μέσα (γνωστό και σαν τον πιο γνωστό αστάθμητο παράγοντα λόγω δικτύων που μεσολαβούν, άγνωστου λοιπού φόρτου servers, κτλ κτλ) το κάνει εντελώς αναξιόπιστο.

Ένα πραγματικά αξιόπιστο test θα περιλάμβανε "κλειστό" και άρα ελεγχόμενο δικτυακό περιβάλλον, με τοπικούς servers, σωστά στημένους, με πολλές επαναλήψεις, κτλ κτλ.

Όλα τα υπόλοιπα είναι εντελώς άχρηστα. Ούτε σαν ενδείξεις δεν θα τα έπαιρνα.

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Μόνο και μόνο το ότι μπλέκει το internet μέσα (γνωστό και σαν τον πιο γνωστό αστάθμητο παράγοντα λόγω δικτύων που μεσολαβούν, άγνωστου λοιπού φόρτου servers, κτλ κτλ) το κάνει εντελώς αναξιόπιστο.

Ένα πραγματικά αξιόπιστο test θα περιλάμβανε "κλειστό" και άρα ελεγχόμενο δικτυακό περιβάλλον, με τοπικούς servers, σωστά στημένους, με πολλές επαναλήψεις, κτλ κτλ.

Όλα τα υπόλοιπα είναι εντελώς άχρηστα. Ούτε σαν ενδείξεις δεν θα τα έπαιρνα.

Μπορούμε πάντως εύκολα να το αναπαράγουμε μεταξύ μας, what you say? :music-smiley-004:

Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] iPhone 6 and 6 Plus

Μπορούμε πάντως εύκολα να το αναπαράγουμε μεταξύ μας, what you say? :music-smiley-004:

Και πως να το κανουμε μεταξύ μας ???

Αφου ακοοοοοοοοοοοοοομα δε το έχεις στα χέρια σου το 6 !!!!!

Ολο προβλήματα βρίσκω :p :D

Και μιας και χθές λέγαμε για 14nm FinFET

http://www.tomshardware.co.uk/samsung-amd-qualcomm-apple-finfet,news-48970.html

Samsung To Ship 14nm FinFET Chips For Apple, Qualcomm And AMD Late Next Year

At a press conference, the president of Samsung's semiconductor arm declared that the company's profits should improve soon once it starts using its next-generation process technology. Samsung is expected to build chips using its 14nm FinFET (3D transistors) process for companies such as Apple, Qualcomm and AMD by the end of next year, which is right around the time Apple is supposed to launch its A9 processor.

The 14nm process should bring 35 percent less power consumption and have 20 percent increased performance with a 15 percent smaller die area. It's getting more expensive to build chips on newer and smaller process nodes, and one way to reduce the cost of the chips is to reduce their size, even if that means a lower increase in performance.

This year, Apple is already using the 20nm process from both Samsung and TSMC, although it's only using Samsung's foundry for 30 percent of the A8 chips. According to ZDNet Korea's sources, it looks like Apple will use Samsung's foundry almost exclusively for the 14nm process next year.

TSMC should have its 16nm FinFET process ready by then too, but for some reason Apple doesn't seem as excited about it. It's doubtful that the difference between 14nm and 16nm processes made Apple decide to go only with Samsung. Knowing Apple, however, it's possible the company thinks that difference can be an impactful one from a marketing point of view.

It's interesting to see that both Qualcomm and AMD will be Samsung's customers, too. Qualcomm will switch to 20nm just half a year before going to 16nm, so it was slightly unlikely the company would switch to a smaller node so soon, but that's exactly what Qualcomm needs to do if it wants to stay competitive. Going with 28nm as early as it did for Snapdragon S4 (back in 2012) helped the company a great deal in the popularity of its chips, which quickly beat Nvidia's 40nm Tegra 3 in energy efficiency and performance.

Over the last few years, AMD has seen a decrease in revenue, market share and even some relevance in the market, with the majority of notebook customers preferring Intel-based machines. While Intel has gotten to that point through a combination of more advanced micro-architecture designs that perform better than AMD's CPU, being roughly a generation and a half (22nm Tri-gate vs 28nm planar) ahead of AMD in process technology has also made it much easier for Intel to keep that advantage. New processes can greatly reduce the power consumption of a chip compared to the previous generations.

Going with 14nm FinFET almost at the same time as Intel (which won't have that many 14nm Broadwell chips in the market until close to mid-2015 anyway) could help AMD recover some of its image in the notebook market by becoming much more competitive with Intel's chips.

Nvidia also promised to move to TSMC's 16nm FinFET process as soon as possible, at least for its next-generation Tegra chip, so late next year we should see some very interesting comparisons between all of these companies' processors.

Apple & Samsung, μαζι δεν κάνουνε και χωρια δεν μπορούνε... :p

Φίλε μου,
Όπως θα έχεις δει πολλοί καθημερινά θάβουν την Samsung.
Κάτι βλακείες ότι δεν ξέρουν από research στη Samsung κ.ο.κ. είναι ψωμοτύρι για πολύ κόσμο, που μάλλον απλά δεν ξέρει.

Αλλά θα είναι η επόμενη λύση για όλη την αγορά – για κάρτες γραφικών και SoC

Μια από τις κύριες αιτίες συνεργασίας Samsung & GF είναι και η Apple
Γιατί πριν λίγα χρόνια κάποιος σύμβουλος της Apple ζήτησε εάν είναι δυνατόν να υπάρχουν δυο εναλλακτικά εργοστάσια παραγωγής
Ώστε σε περίπτωση καταστροφής του εργοστασίου
Να υπάρχει εναλλακτικό εργοστάσιο να παράξει
(μέχρι πέρσι η apple τυπωνε αποκλειστικά σε Samsung)

Samsung GF ήταν χρόνια στην ίδια βάρκα υπό την ενορχήστρωση της IBM η οποία κάνει μικρή παραγωγή τα PowerPC της μεν
Αλλά από τα μεγάλα προσόντα της IBM είναι τα ερευνητικά εργαστήρια τους
Στην ουσία η νέα γενιά εργοστασίων Samsung & GF έχουν σχεδιαστεί μαζί και με την IBM
Και θεωρητικά το ίδιο ακριβώς τυπωμένο θα είναι επακριβώς ίδιο σε όποιο εργοστάσιο και εάν παραχθεί

Δεν θα εμπιστευόμουν τον στόχο για παραγωγή στο Q4’15, καθώς όλα τα εργοστάσια (Inc. Intel) τα τελευταία χρόνια μας έχουν συνηθίσει σε πολλαπλές καθυστερήσεις.

Καλα, το οποιο θάψιμο στην Samsung πάει σε άλλο division και όχι στα semiconductors. Εκεί, έχουν (ακόμα) συμβιωτική σχέση με την apple αλλα οι προκλητικές κατά καιρούς ενέργειες της samsung στα smartphones (αντιγραφές κλπ) έχουν τραυματίσει πολύ την σχέση αυτή...

Με το 5s, αμέσως ρε συ να βγάλεις είδηση! :p

Βασικά το web browsing κομμάτι δεν μπορούμε εύκολα να το κάνουμε σωστά, τα υπόλοιπα παίζουν..

Θέλουμε όμως εθελοντές με σύγχρονα Hi End droids.. το δικό μου Nexus 5 είναι ήδη μοντέλο ενός έτους.

Και το 6άρι του Γιάννη φυσικά.. και το δικό σου για σύγκριση. ;)