[Επίσημο] iPhone 6 | 6 Plus

να πως επισης , πως απο την αρχη που ειχα τα iphone 6 kai 6 plus, τα βαζω στη μπροστινη τσεπη συνεχεια, για να διαπιστωσω αν πραγματικα "στραβωνουν" !

Αυτοι που το καταφεραν παντως, πρεπει να ειναι απιστευτα ανοητοι ή απιστευτα ευφτραφεις... :p

Αν κι εγω τα χω τα κιλα μου , δε καταφερα το παραμικρο.
Φυσικα το plus μπαινει πολυ δυσκολα σε τσεπη, ποσο μαλιστα και να κατσεις μαζι του.

Συνεχιζω τη προσπαθεια και αν συμβει το παραμικρο, θα ενημερωσω ... :ernaehrung004:

Γιαννη θεματακια διαβαζω για την καμερα οταν ειναι κοντρα στον ηλιο (δες στο αλλο φορουμ βιντεο και φωτος). Κανε και συ ενα τεστ οποτε μπορεσεις ναχουμε μια 2η γνωμη.

http://www.nextsmartphone.gr/blog/wp-content/uploads/2014/09/Smartphone_Sizes_13-09-14.png

Μόνο που ο πίνακας δεν είναι σωστός , υπάρχουν κινητά που δεν είναι "κουτιά" ώστε να πολλαπλασιάζουμε μήκοςxπλάτοςxύψος και να βγάζουμε όγκο , χαρακτηριστική περίπτωση το LG G3 που έχει στρογγυλεμένες άκρες και πλάτη οπότε ο υπολογισμός με αυτόν τον απλοϊκό τρόπο είναι λανθασμένος. Επίσης το iphone δεν έχει πάχος όσο λέει επίσημα η Apple αλλά παραπάνω (προεξέχει η κάμερα) ενώ άλλοι κατασκευαστές δίνουν επίσημα το πάχος μαζί με την κάμερα.

Λογικα κοντρα στον ηλιο θα εχει εντονο flare , και τα προηγουμενα ειχαν , το 5 μαλιστα ειχε περισσοτερο purple flare .
Ευρυγωνιος φακος και κοντρα φως δεν ειναι καλος συνδιασμος, ακομα και σε επαγγελματικες φωτογραφικες.

Γιαννη θεματακια διαβαζω για την καμερα οταν ειναι κοντρα στον ηλιο (δες στο αλλο φορουμ βιντεο και φωτος). Κανε και συ ενα τεστ οποτε μπορεσεις ναχουμε μια 2η γνωμη.

στις φωτο που ειδα, δεν υπηρχε καποιο προβλημα, οταν ο ηλιος ειναι φυσικα μεσα στο καδρο, μερα μεσημερι , ειναι λογικο να εχεις flare
Eγω προσεχω να μην εινια ο ηλιος μεσα στο καδρο, ειδικα μερα μεσημερι , ουτε με τις επαγγελματικες μου μηχανες!

αν σονυ και καλα θελέις τετοια καδρα, μονο με πολωτικα filtra ή παρασολειγ (στις μηχανες).
Υπαρχει και κατι τετοιο και για iphone νομιζω.

IMG_0381.JPG by velkus, on Flickr

https://www.flickr.com/photos/39043157@N00/sets/72157648021795070/

Τα βιντεο τα ειδες; Τα προηγουμενα iphones δεν ειχαν ποτε τετοιο θεμα. Δε μπορουν να φτιαξουν κατι χωρις να χαλασουν κατι αλλο...

δεν προλαβα τα βιντεο (ειναι μεγαλο και αργει να κατεβει) ... τις φωτο ειδα και δεν υπαρχει θεμα.
Εβγαλα κι εγω 2 για τεστ , μια με το 6 plus και μια με την sony Α6000 (μια απο τις καλυτερες μηχανες αυτη τη στιγμη) .

Δες κι εσυ...

σονυ α6000
sonya6000.jpg

iphone 6 plus
6 plus.jpg

Τα βιντεο τα ειδες; Τα προηγουμενα iphones δεν ειχαν ποτε τετοιο θεμα. Δε μπορουν να φτιαξουν κατι χωρις να χαλασουν κατι αλλο...

Tι να δω βρε ?
Βιντεο με τον ηλιο στο καδρο, νταλα μεσημερι ?

Σου ειπα, και με τις "επαγγελματικες" μηχανες που εχω στα γυρισματα, αυτο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ !
Αν θες κατι τετοιο, μονο με πολωτικα φιλτρα και/ή παρασολειγ , αυτα ειναι γνωστα στους φωτογραφους-βιντεαδες!

το ειδα μολις, δε βλεπω κατι περιεργο... οχι κατι που δεν βλεπω και με την "επαγγελματικη " μου μηχανη.
Δε τραβαμε ετσι βιντεο και οτι παρει ο χαρος.

ΥΓ... οτι τραβαει σε φωτο τραβαει και στο βιντεο.... δες τι φωτο που εβαλα και θα καταλαβεις.
Και τα προηγουμενα ειχαν θεμα με πλαγιο flare , οπως και τα περισσοτερα κινητα και μηχανες.

Ok, οταν μπορεσεις κανε μια αντιστοιχη συγκριση οχι με την 6000, αλλα με το 4s της γυναικας.

μολις εκανα με την α6000 και εχει το ιδιο (σε πιο μικρο βαθμο βεβαια) προβλημα.
Δεν εχει προβλημα το κινητο, απλοι νομοι της φυσικης ειναι.
Ευρυγωνιος φακος (χωρις παρασολειγ και φιλτρα) , κοντρα-πλαγια ηλιος = flare

Δυστυχως η γυναικα μου λειπει ολη την ημερα και το βραδυ δεν εχει ηλιο :p

Flare ξερω τι ειναι, δε περιμενα σημερα εσενα να το μαθω.

Υπαρχει το φυσιολογικο και το μη φυσιολογικο (εχεις δει photos απο flare με την xz2 πιστευω).

Αστο δε πειραζει, θα βρω να τα συγκρινω ιδιοις ομμασι για να βγαλω ασφαλες συμπερασμα, δε σε θεωρω ετσι κιαλλιως αντικειμενικο σε ο,τι αφορα τα iphones. :)

αυτο ηταν χτυπημα κατω απο τη μεση!

Σου βαζω δειγματα και σου δειχνω οτι δεν υπαρχει προβλημα... και δε με πιστευεις, τι αλλο πρεπει να κανω ?

Οριστε και το βιντεο που μολις ανεβασα....

https://www.youtube.com/watch?v=mEI1bmcoaVg&list=UUf-wyes4wS3t8nYwo9O8vdw

Flare ξερω τι ειναι, δε περιμενα σημερα εσενα να το μαθω.

Υπαρχει το φυσιολογικο και το μη φυσιολογικο (εχεις δει photos απο flare με την xz2 πιστευω).

Αστο δε πειραζει, θα βρω να τα συγκρινω ιδιοις ομμασι για να βγαλω ασφαλες συμπερασμα, δε σε θεωρω ετσι κιαλλιως αντικειμενικο σε ο,τι αφορα τα iphones. :)

Μακαρι ναναι ετσι οπως τα λες. Εγω απλα θα ξενερωσω αν ειναι πιο εντονο απ οτι με το 5s. :)