Εγώ διαβάζοντάς τον πάντως άλλο κατάλαβα ότι εννοεί: Ότι τα smartphones πλέον έχουν φτάσει σε ένα σημείο που κάθε επόμενη φουρνιά δεν έχει να προσφέρει κάτι το πραγματικά καινούριο ή άξιο λόγου. Λίγο καλύτεροι επεξεργαστές (λες και υπάρχει άνθρωπος που χρησιμοποιεί σοβαρά το τηλέφωνό του για rendering), λίγο μεγαλύτερη μνήμη (σιγά), λίγο καλύτερες κάμερες (λες και δε μας φτάνουν αυτές που έχουν για compact χρήση), ε, αυτά. Ακόμα και οι οθόνες (που ας πούμε συμμετέχουν στο πρώτο wow ενός καινούριο κινητού, παραμένουν λίγο πολύ οι ίδιες. Κοινώς, ο μόνος πρακτικός λόγος να αγοράσεις ένα καινούριο τηλέφωνο είναι είτε το να είσαι ψώνιο, είτε να χάσεις/σπάσεις το προηγούμενο. Και το κάθε 2 γενιές που ακολουθώ εγώ προσωπικά, το θεωρώ τουλάχιστον υπερβολικό, περιττό και ηλίθιο, αλλά συγχωρώ τον εαυτό μου λόγω ανίατου γκατζετακισμού.
Το next big thing καλώς ή κακώς δεν είναι ούτε το 3D touch (που ένα χρόνο μετά δείχνει ακόμα αμήχανο ως προς χρηστικότητα), ούτε το να σου σπάσουν τα @@ με αφαίρεση του βύσματος των ακουστικών, ούτε μια σκέτη δεύτερη κάμερα (χωρίς τα κολπάκια που αναφέρει και ο Γεωργακόπουλος).
Μη με ρωτήσετε τι είναι το next big thing, αν σκεφτώ κάτι, θα το πουλήσω πρώτα στην Apple και μετά θα σας το γράψω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Υπεραισιόδοξη προοπτική. Δυστυχώς θυμίζω ότι πάμε ολοταχώς προς σαφή υποβάθμιση του ήχου (λέγε με streaming services με συμπίεση, ακουστικά φιλοσοφίας beats, κλπ κλπ κλπ). Οπότε μην εθελοτυφλούμε ότι η Αpple εκανε την κίνηση αυτή για να σώσει τον ήχο. Την έκανε απλά για να δώσει ένα boost στις πωλήσεις των περιφερειακών iPhone speakers κλπ, που όπως ξέρεις είναι τεράστια αγορά.