[ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

Ένα πολύ ωραίο και κατατοπιστικό συγκριτικό κάμερας.
http://www.gsmarena.com/camera_shootout_iphone7_galaxy_s7_xperia_xz_lg_g5-review-1509.php
Κλασικά η Apple τελευταία και καταϊδρωμένη από τα android flagship όπως πάντα τα τελευταία χρόνια.

Σιγά μην ασχοληθούν οι κάτοχοι και υποψήφιοι κάτοχοι iphone με το πως συγκρίνεται η κάμερα με τον ανταγωνισμό. Πολύ δύσκολα βάζεις ρε αδερφέ.

Δεν είπε κανείς χάλια , δεν χρειάζεται άλλωστε να είναι κορυφαία , όπως και με την μπαταρία που δεν έχει fast charging και κάνει 3 ώρες να φορτίσει το κοινό της Apple δεν ασχολείται με τέτοιες "λεπτομέρειες".

Αν θες να συζητήσουμε σοβαρά, άσε τις ειρωνίες. Η κάμερα του iPhone όπως και των top of the line androids είναι πολύ καλή για smartphone. Άλλου υπερτερεί το ένα, άλλου το άλλο. Ακόμα και το παραπάνω test το λέει ξεκάθαρα (πχ καλύτερη δυναμική περιοχή το iPhone , καλύτερο video και κορυφαίο stabilization). Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά αφορμή για τρολαρισμα...

οπως και στις dslr δεν υπαρχει καλυτερη μηχανη, ετσι κι εδω ισχύει το ίδιο.
καπου υπερτερεί το ενα, καπου το αλλο.

αν θες καλυτερο βιντεο με καλυτερη σταθεροποιηση πας σε iphone (και καλυτερες εφαρμογες που ειναι σημαντικό)
το s7 kai pixel εχουν ταχυτερη εστιαση.
αν θες εικονα τουμπανο πας πάλι σε s7.... κλπ

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Με κίνδυνο να λέω μαλακίες...

Αν κατάλαβα καλά απ'το βίντεο της παρουσίασης, το bokeh γίνεται ψηφιακά, οπότε είναι ανεξάρτητο του aperture, σωστά; Άρα:

1. έχεις απόλυτο έλεγχο της έντασής του;
2. Γιατί δε γίνεται και στο μικρό 7άρι;

Το bokeh γίνεται ψηφιακά αλλα νομίζω πως χρησιμοποιεί και την δεύτερη κάμερα για να κάνει 3D mapping του βάθους πεδιου.
Δεν έχεις κανένα έλεγχο της έντασης, γίνεται αυτόματα από τον επεξεργαστή εικόνας.

χρησιμοποιει και τις 2 καμερες και δημιουργει 7 συνολικα επιπεδα βαθους πεδιου (για gradient blur) .

δεν εχει καμια σχεσημε τις απλες υλοποιησεις των παλιων τηλεφωνων με τη μια καμερα.
Η ενταση του blur καθοριζεται απο το ποιο επιπεδο βρισκεται και γι αυτο υπαρχει καλυτερη απεικονηση σε σχεση με τις απλες υλοποιησεις που ειναι στην ουσια "ξεμασκαρισμα" και κατασταση blur On/OFF

Mia akoma σημαντικη διαφορα ειναι οτι το αποτελεσμα το βλεπεις real time, ενω στις υπολοιπες υλοποιησεις ειναι post effect με μεγαλη καθυστερηση (στο 6p που εχω τωρα κανει μεχρι και 10" να δεις το εφε !).

Το bokeh γίνεται ψηφιακά αλλα νομίζω πως χρησιμοποιεί και την δεύτερη κάμερα για να κάνει 3D mapping του βάθους πεδιου.
Δεν έχεις κανένα έλεγχο της έντασης, γίνεται αυτόματα από τον επεξεργαστή εικόνας.

χρησιμοποιει και τις 2 καμερες και δημιουργει 7 συνολικα επιπεδα βαθους πεδιου (για gradient blur) .

δεν εχει καμια σχεσημε τις απλες υλοποιησεις των παλιων τηλεφωνων με τη μια καμερα.
Η ενταση του blur καθοριζεται απο το ποιο επιπεδο βρισκεται και γι αυτο υπαρχει καλυτερη απεικονηση σε σχεση με τις απλες υλοποιησεις που ειναι στην ουσια "ξεμασκαρισμα" και κατασταση blur On/OFF

Mia akoma σημαντικη διαφορα ειναι οτι το αποτελεσμα το βλεπεις real time, ενω στις υπολοιπες υλοποιησεις ειναι post effect με μεγαλη καθυστερηση (στο 6p που εχω τωρα κανει μεχρι και 10" να δεις το εφε !).

Θαενκς, τώρα άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα. Πάντως είναι μερικές από τις φωτό στο λινκ (πχ με την μοτοσυκλέτα ή με τον ορειβάτη) που πιστεύω ότι θα σήκωνε πολύ εντονότερο, χωρίς να κάνει την εικόνα αφύσικη. Και μάλιστα αν το κάναμε με παραδοσιακά μέσα (φακό ζουμ πχ) θα γινόταν από μόνο του πιο έντονο. Νομίζω πάντα!