[ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

Και πάλι το Pixel υπερτερεί σε οθόνη , κάμερα και μπαταρία άρα είναι καλύτερο απο το iphone (ποδοσφαιρικά θα λέγαμε ότι χάνει 3-1).

Βέβαια σχεδιαστικά και τα δύο έχουν υπερβολικά bezels και δεν θα αγόραζα το Pixel για το λόγο αυτό (iphone δεν θα αγόραζα έτσι και αλλιώς γιατί έχει μηδενική παραμετροποίηση και είναι και εκνευριστικό το itunes).

Quotαρεις τον εαυτό σου από άλλο thread; :p
Έχει πολλά ψωμιά να φάει το pixel για να συγκριθεί με το 7αρι, ειδικά όταν το κοστολογεί στα ίδια λεφτά και προσφέρει μισή ταχύτητα. Για οθόνη, κάμερα και μπαταρία τα είπαμε και άλλου. Άλλου υπερτερεί λίγο το ένα άλλου το άλλο, αλλά σίγουρα οι διάφορες δεν είναι μεγάλες. Η σημαντικότερη διαφορά είναι το λειτουργικό και η εμπειρία χρήσης. Η google κατάλαβε πως αν θέλει να ανταγωνιστεί στα ίσα την apple πρέπει να αποκτήσει πλήρη έλεγχο σε hardware-software. Αυτό όμως χρειάζεται καιρό...

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

Άλλο real life test που τα δύο τηλέφωνα είναι ισοπαλία (19-19 σε apps και games).

https://www.youtube.com/watch?v=s5VGB4GdShQ

Εδώ και video που επιβεβαιώνει ότι το Pixel έχει καλύτερη κάμερα...

https://www.youtube.com/watch?v=6Nv6j6tv2xM

Το χειρότερο όμως στο iphone παραμένει η μπαταρία που είναι η χειρότερη από όλα τα flagship (και κάνει και 3 ώρες να φορτίσει που είναι τραγικό όταν άλλα κινητά φορτίζουν στο 1/3 του χρόνου)...

smartphone-battery-life-2016.png

Apple's iPhone 7 Lands in Last Place in Battery Life Test...http://fortune.com/2016/10/03/iphone-7-battery-life/

Ρε συ καταντά κουραστικό να επαναλαμβάνεις τα ίδια όταν σου έχω απαντήσει σε άλλο thread

Μου αρέσει που ανεβάζεις επιλεκτικά benchmarks ανάλογα πως σε βολεύει :p

Από το review του anandtech:
83902.png

"Looking at our WiFi web browsing test, it’s genuinely ridiculous how well the iPhone 7 and 7 Plus perform in this test. The iPhone 7 Plus is definitely down on battery life compared to the Galaxy S7 Edge, but it’s within 5% despite using a battery that’s almost 20% smaller. The iPhone 7 is actually comparable in battery life to the iPhone 7 Plus, and is significantly above the Galaxy S7 with Exynos 8890. Of course, the iPhone 7 has a significantly lower resolution display and a smaller battery, but the nature of smartphone design is that larger devices will generally have better battery life because the board area needed remains mostly constant while the amount of area for battery increases. The iPhone 7 has significantly improved in battery life here, likely due to a combination of A10 Fusion's power optimizations – particularly the small CPU cores – and the removal of the headphone jack, which teardown photos show to have been partially replaced with the battery. However if you do the math efficiency sees a relatively minor uplift."
Επίσης, μιλούσαμε για το 7plus και όχι το 7αρι που έχει μικρότερη μπαταρια.
Στο charge time σίγουρα, άπαξ και δεν υπάρχει fast charging το iphone θα είναι πιο αργό.
Όσο για την κάμερα, τα είπαμε και σε άλλο thread. Καπου το ένα θα είναι καλύτερο, καπου το άλλο. Πχ το 7plus έχει portrait mode και γενικά το 7αρι έχει καλύτερο 2Κ/4Κ video. Οι διαφορες πάντως είναι μικρές και καμια σχέση με τις χαώδης διαφορες στην ταχύτητα που φαίνονται όχι μονο στα bench αλλα και στα real like tests όπως το παραπάνω, που το pixel χρειάστηκε διπλάσιο χρόνο για να τρέξει την ιδια ρουτίνα προγραμμάτων...

Άλλη μια φορά όποιος αγοράζει ότι αγοράζει δεν το αγοράζει βάσει τον τεχνικών προδιαγραφών αλλά βάση του λειτουργικού που του αρέσει δεν χωράει αμφιβολία ότι θα πάει κάποιος να αγοράσει iphone ή nexus με γνώμονα την καλύτερη οθόνη τα ram κλπ κλπ
Όποιος γουστάρει android αγοράζει android όποιος θέλει ios, windows, blackberry, και ότι άλλο υπάρχει, αγοράζει τη συσκευή ανάλογα με χαρακτηριστικά που έχει με τη τσέπη του για αυτό ακόμη και apple βγάζει ένα μοντέλο με υποδεέστερα χαρακτηριστικά.
Τέλος η επιτυχία μέχρι στιγμής για την apple είναι πολύ καλή στις αναβαθμίσεις του λογισμικού σε παλαιότερες συσκευές της πράγμα που και η google έχει εγκαταλείψει το nexus 5 όταν η apple και η blackberry windows υποστηρίζουν παλαιότερες συσκευές τους.

Συμφωνώ. Εγώ δεν θα αγόραζα android ακόμα και αν ήταν πολύ πιο γρήγορα η με πολύ καλύτερη κάμερα από το iPhone κλπ διότι προτιμώ την εμπειρία του IOS.

Εγω παλι δεν θα αγοραζα iphone αν και καλες συσκευες διοτι δεν αντεχω το ios...

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 7 / 7 Plus

Εγω παλι δεν θα αγοραζα iphone αν και καλες συσκευες διοτι δεν αντεχω το ios...

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να αυτό είναι το καλό, ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τις ανάγκες και τα γούστα του.
Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για να περνά η ώρα μας...

αγοράζω τα πάντα
έχω περάσει από όλα τα λειτουργικά μόνο που που από το 2007 έχω πάντα ios
Το καλύτερο όλων που πέρασα ήταν το webOS https://youtu.be/c20uhGxSxWo ο τρόπος του χειρισμού multitasking είναι καταπληκτικός δεν ξέρω αν οι πατέντες δεν επιτρέπουν να περάσει κάτι από αυτά σε ios θα ήταν best ever

Τελευταία ξενέρωσα με windows mobile και blackberry 10 λόγο των εφαρμογών
Ευχάριστη έκπληξη σε όλα ήταν το marshmallow
Τώρα έχω ένα nexus 7 με marsmallow και ένα Z10 μαζί με το πεντάρι και το 6S

https://www.youtube.com/watch?v=wko2PkOf0qQ

Εντυπωσιακό το νέο Mi5 σε ταχύτητα , νικάει άνετα το iphone 7 plus.

Χαχαχα τραγικο test! :p
Καταρχην το iPhone εχει 2 set επεξεργαστων, το πιο αργο set ενεργοποιειται οταν εχεις light εφαρμογες (πχ Facebook) και το γρηγορο οταν εχεις βαριες εφαρμογες (πχ παιχνιδια). Αν δεις το test, οπου ειχε βαρια εφαρμογη, το iPhone του εριχνε στα αυτια. Στις light εφαρμογες ηταν ενα κλικ πιο αργο λογω του πιο αργού αλλα πιο power efficient σετ επεξεργαστων και ισως της λιγοτερης μνημης. Το προβλημα του συγκεκριμενου test ηταν οτι ειχε πολυ περισσοτερες light εφαρμογες απο βαριες και δινει σε ολα απο 1 point, ακομα και σε χαζομαρες οπως το ποσο γρηγορα σβηνει το κινητο.
To PhoneBuff εχει πολυ πιο αξιοπιστα real life tests με καλυτερη μεθοδολογια.

Εντάξει βρε Τάκη, και εγω το κοροιδεψα αλλα μη τα φέρνεις τουμπα και εσυ.
Τι σημαινει light και heavy εφαρμογές ? Ας ηταν και εκει η apple πιο γρήγορη.
Συνολικό ειναι το αποτέλεσμα, οχι μονο εκει που βολεύει.

Καλά όπου χάνει το iphone είναι τραγικό το τεστ.

ΥΓ. Ενημερωτικά όλα τα android smartphoneς έχουν 2 ή 4 σετ πυρήνες (ανάλογα αν μιλάμε για 6/8/10 πύρηνο επεξεργαστή) για τις ελαφρές εργασίες και τους υπόλοιπους για τις απαιτητικές. Πριν 3-4 χρόνια που είχαν και αυτά δύο πυρήνες είχαν 1+1 όπως τα iphone.:p

Εντάξει βρε Τάκη, και εγω το κοροιδεψα αλλα μη τα φέρνεις τουμπα και εσυ.
Τι σημαινει light και heavy εφαρμογές ? Ας ηταν και εκει η apple πιο γρήγορη.
Συνολικό ειναι το αποτέλεσμα, οχι μονο εκει που βολεύει.

Μα το προβλημα στο test ηταν πως το 80% των points πηγαινε ή σε light εφαρμογες ή σε χαζομαρες τυπου ποσο γρηγορα εσβησε το κινητο, δλδ η μεθολογια ηταν rigged, εξου και το συμπερασμα του τυπου πως το Xiaomi crashed the iPhone :p