[Επίσημο] iPhone 8 | 8 Plus

Στα νουμερα δεν υπαρχει αμφιβολια πως θα παρει υψηλοτατη βαθμολογία. Τι θα ελεγες αν εβλεπες το δειγμα απο το note 8 και σου ελεγε καποιος πως ειναι απο το iphone 8;

Και για του λόγου το αληθές, από το dxomark:
Bokeh: Overall, the 8 Plus is the highest-performing phone we’ve tested when it comes to bokeh. Despite the relatively small changes in the actual camera specs, additional development and processing power allow it to beat out the 7 Plus by 5 points, putting it even further ahead of the Google Pixel, with a score of 55 compared to 30
https://www.dxomark.com/apple-iphone-8-plus-reviewed-the-best-smartphone-camera-ever-tested/

Και δεν είναι μόνο το bokeh, αλλά και το εξαιρετικά βελτιωμένο hdr, η νέα δυνατότητα για flash με shutter delay, βελτιωμένο real time analysis της εικόνας, καλύτερο noise reduction με διατήρηση λεπτομέρειας, 4Κ 60fps, continuous auto focus στα 1080p 120fps κλπ που από ότι διαβάζω κάνουν την κάμερα να ξεχωρίζει.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 8 και 8 Plus

Στα νουμερα δεν υπαρχει αμφιβολια πως θα παρει υψηλοτατη βαθμολογία. Τι θα ελεγες αν εβλεπες το δειγμα απο το note 8 και σου ελεγε καποιος πως ειναι απο το iphone 8;

Θα το έλεγα αξιοπρεπές ανεξαρτήτως από που είναι.

Τελικά κάθε φορά που βγαίνει ένα νέο iphone, πετάμε τις κάμερες μας... :Banane0:

Δεν πετάμε καμία κάμερα, αλλά είναι γεγονός πως γίνονται άλματα σε επίπεδο software συνεπικουρούμενο από το ισχυροτατο cpu/gpu το οποίο επιτρέπει real time image analysis. Φαντάσου να μπορούσε να φορέσει μεγάλους σενσορες και φακούς, τι θα έβλεπαν τα ματάκια μας...

Α να γεια σου. Τα αλλα ειναι για να βγαζουμε την νερντίλα μας. Εγω εχω πει πως θα (ξανα)παρω iphone όταν η apple κανει το αντιστοιχο dex της samsung. Το hardware το εχει με το παραπανω. Το λειτουργικό να ετοιμασουν και θα πουλουσε σα ζεστο κουλουρι.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 8 και 8 Plus

Α να γεια σου. Τα αλλα ειναι για να βγαζουμε την νερντίλα μας. Εγω εχω πει πως θα (ξανα)παρω iphone όταν η apple κανει το αντιστοιχο dex της samsung. Το hardware το εχει με το παραπανω. Το λειτουργικό να ετοιμασουν και θα πουλουσε σα ζεστο κουλουρι.

Μα το θέμα με το iPhone είναι πως μπορεί να φέρει nerdy αποτελέσματα χωρίς να έχει ιδέα ο χρήστης από φωτογραφία (πχ το flash mode που αυτόματα ανοίγει το shutter για να φωτίσει το σκοτεινό background όταν το κρίνει ο επεξεργαστής πως χρειάζεται η το αυτόματο hdr η το autofocus tracking).
Η ουσία είναι πως με ένα κλικ έχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Για να καταλάβετε πόση δουλειά γίνεται under the hood από το camera development team της Apple:

Speaking of the new iPhone cameras, John Paczkowski goes behind the scenes on the development of Portrait Lighting mode with Phil Schiller and designer Johnnie Manzari:

And to get it right, Apple relied on what it does best: enthusiastic study and deconstruction of the art form it wishes to mimic and advance. In the case of the iPhones 8 Plus and X, this meant pouring over the way others have used lighting throughout history — Richard Avedon, Annie Leibovitz, Vermeer.

“If you look at the Dutch Masters and compare them to the paintings that were being done in Asia, stylistically they’re different,” Johnnie Manzari, a designer on Apple’s Human Interface Team, says. “So we asked why are they different? And what elements of those styles can we recreate with software?”

And then Apple went into the studio and attempted to do just that. “We spent a lot of time shining light on people and moving them around — a lot of time,” Manzari says. “We had some engineers trying to understand the contours of a face and how we could apply lighting to them through software, and we had other silicon engineers just working to make the process super-fast. We really did a lot of work.”

Portrait Lighting mode is a practical meaningful effect of the A11 Bionic chip’s astounding performance. Even if Android software engineers at Google or Samsung or wherever reproduced the work Apple has put into this, they don’t have the hardware to perform it on in real time.

https://www.buzzfeed.com/johnpaczkowski/iphone-portrait-lighting?utm_term=.wyXY27KwE#.wwb0y8VOB

Δεν πετάμε καμία κάμερα, αλλά είναι γεγονός πως γίνονται άλματα σε επίπεδο software συνεπικουρούμενο από το ισχυροτατο cpu/gpu το οποίο επιτρέπει real time image analysis. Φαντάσου να μπορούσε να φορέσει μεγάλους σενσορες και φακούς, τι θα έβλεπαν τα ματάκια μας...

Φαντάζομαι το ανάποδο, αλλά μάλλον remains a dream, τις κάμερες να χρησιμοποιούν ισχυρούς επεξεργαστές και αναπτυγμένο software με σύγχρονο UI...

Φαντάζομαι το ανάποδο, αλλά μάλλον remains a dream, τις κάμερες να χρησιμοποιούν ισχυρούς επεξεργαστές και αναπτυγμένο software με σύγχρονο UI...

Μια συνεργασία της Apple με την Sony θα ήταν ταμάμ

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 8 και 8 Plus

Σορρυ αλλά αυτό που γράφεις είναι μπαρούφα από τις λίγες.
Το 8αρι είναι πανέμορφο με τι γυαλί all around και το design του κλασικό. Και τι έγινε αν το 10ρι είναι πιο όμορφο; Αυτό κάνει το 8αρι άσχημο;
Σε τίποτα δεν θα είναι ξεπερασμένο το 8αρι σε ένα μήνα, θα έχει απλά χειρότερη οθόνη και μεγαλύτερα bezels από το 10 (άντε και διαφορετικό βιομετρικο σύστημα).
Σε σχέση δε με τον ανταγωνισμό, στο θέμα επιδόσεων, όχι ξεπερασμένο το λες, αλλά 2 χρόνια μπροστά!
Σίγουρα αυτός που έχει το 7αρι θα κάτσει στα αυγά του αλλά για όλους τουρ υπόλοιπους το 8αρι είναι εξαιρετική πρόταση.

Εγω συμφωνω με τον Τακη, εχω το 6 plus αλλα θα παω στο 8 plus! Ακομα και με το 10ρι στον οριζοντα!

Και εγώ -εάν είχα λ7- από το 6s που τώρα έχω θα πήγαινα στο 8plus.
Σαφέστατα το Χ είναι ‛ωραιοτερο’ αλλά αν και η φανταστική οθόνη είναι καλοδεχούμενη να σας πω την αλήθεια σε τόσο ‛μικρες’ διαστάσεις δεν μπορείς να την ευχαριστηθείς και το βιομετρικο πρέπει να το δούμε στην πράξη πως θα πάει..
Στην επόμενη ή μεθεπόμενη γενιά που θα είναι και πιο εξελιγμένο ίσως..
Από την άλλη όλα έχουν τον ίδιο επεξεργαστή και το plus& X θα έχουν και την ίδια μνήμη..
Άρα γιατί να δώσω πολύ παραπάνω όταν και οι δυο συσκευές θα έχουν τον ίδιο ‛κύκλο ζωης’ ;

(Βέβαια εάν τα χρήματα δεν ήταν προβλημα και εγώ για το επετειακό θα πήγαινα αλλά και plus μια χαρά θάναι..
Όπως και ναναι τα 1200+$ είναι ένα ποσό που δεν μπορείς εύκολα να το δικαιολογήσεις...)

Το fast charging παντως που διαφημισε η apple στην παρουσιαση μονο τετοιο δεν ειναι. Πολυ πιο αργά ακομα και απο το Note 8/S8+ που εχουν και μεγαλύτερες μπαταρίες.
Δεν βαζω λινκ. Ειναι γεμάτος ο τοπος. Δεν ειναι ωριμη η τεχνολογία ακομα :p

Όταν η τιμή φτάσει στα +1500$ τότε η τεχνολόγια θα έχει ‛ωριμάσει αρκετα’..

Προς το παρόν αρκούνται στο ότι τα τηλ δεν εκρυγνηνται κατά την φόρτιση.. :)