[Επίσημο] iPhone 8 | 8 Plus

Thanks... όσο για τη φόρτιση , δε μ απασχολεί για 2 λόγους.
Πρώτον γιατί το plus δε χρειάζεται φόρτιση κατά τη διάρκεια της μέρας και δεύτερον , πάντα φορτίζω τα κινητά μου τη νύχτα...όποτε δεν έχει νόημα για μένα η γρήγορη φόρτιση

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απο υπομονη, να φανε και οι κοτες! :p

Πρωτη φορα που δεν μου αρεσε το μαυρο (που ειναι πιο πολυ "πονιτκί") ...το ασπρο ειναι υπεροχο.
Το κινητο διχνει σαφως ταχυτερο , αλλα το (beta) ios 11.1 που εχω, θελει ακομα λιγη δουλεια.

Οπως και στο 6s υπαρχουν μικρα Lag-stutter, και πολλες εφαρμογες θελουν επειγοντως αναβαθμιση.

Το 8 plus ειναι πιο βαρυ και φαινεται στο χερι.

Το grip ειναι παντως πιο σταθερο απο τα αλουμινενια, το γυαλι ειναι πιο ωραιο στο χερι και στην οψη.

Για μπαταρια φυσικα δε μπορω να μιλησω ακομα...

μολις ειδα και τεσταρισα απο κοντα και το νοτε 8 και το iphone 8 plus.

Για φωτο και τα 2 πολυ καλα, μικρες διαφορες, με τις γνωστες ιδιαιτεροτητες των 2 εταιρειων .
to portrait mode προσωπικα δεν με ικανοποιησε σε κανενα , εχω πολυ απαιτητικο ματι λογω μακροχρονιας σχεσης με τη φωτογραφια με DSLR.
Και τα 2 εχουν artifacts γυρω απο το "μοντελο" και ειναι δυσκολο να το αποφυγουν.

Στο βιντεο ομως ... αν δει καποιος τα 4κ 60p , δυστυχως δεν εχει γυρισμο!

Ευτυχως ειναι γεματη η πιστωτικη μου και δεν υπεκυψα! :p

Στις νυχτερινες ποιο τα παει καλυτερα και ποσο; Μεγεια το 8 πλας!

το μερος που τα δοκιμασα ειχε αρκετο φως, οποτε δεν μπορω να ξερω.

Εν συντομια...

iphone 8 plus pros - πιο θερμα χρωματα , σωστη λεπτομερεια κι ευκρινεια, καλυτερη σταθεροποιηση (χωρις jello-warping) , πιο smooth video λογω 60p.

note 8 pros - γρηγοροτερη εστιαση, πιο "τουμπανο" εικονα - ετοιμη για Post σε social media , πιο πολλες ρυθμισεις στη μαμα εφαρμογη.

το portrait mode και στα 2 ηταν σε γενικες γραμμες καλο, αλλα στα ματια μου (που εχω εμπειρια απο dslr) φαινεται σε μερικες περιπτωσεις ψευτικο.
Θελει καποιες συνθηκες για να δουλεψει σωστα (το θεμα μακρια απο το Background - το BG να ειναι οσο πιο απλο γινεται) , δεν ειναι παντα προβλεψιμο το αποτελεσμα.

Ωραια η επιλογη για post blur ρυθμιση του note 8, ωραια και τα νεα portrait lighting modes της apple.

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 8 και 8 Plus

Μεγεία Γιάννη , δεν μπορώ να φανταστώ γιατί κάποιος μεταξύ Note και iphone αγοράζει το δεύτερο αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου.

Εδώ και χρόνια είναι πίσω η Apple σε σχεδόν τα πάντα εκτός socket. Την πήρε χαμπάρι ο κόσμος.

Μάθαμε επιτέλους τι είναι το True Tone , με λίγα λόγια κιτρινίζει την οθόνη για να γίνουν πιο εντυπωσιακά τα χρώματα σαν αποτυχημένη προσομοίωση AMOLED.

το μερος που τα δοκιμασα ειχε αρκετο φως, οποτε δεν μπορω να ξερω.

Εν συντομια...

iphone 8 plus pros - πιο θερμα χρωματα , σωστη λεπτομερεια κι ευκρινεια, καλυτερη σταθεροποιηση (χωρις jello-warping) , πιο smooth video λογω 60p.

note 8 pros - γρηγοροτερη εστιαση, πιο "τουμπανο" εικονα - ετοιμη για Post σε social media , πιο πολλες ρυθμισεις στη μαμα εφαρμογη.

Η συγκριση εγινε σε pc να φανταστω ε; Γιατι διαφορετικα δε λεει κατι οπως πρωτος και καλυτερος γνωριζεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone 8 και 8 Plus

Μεγεία Γιάννη , δεν μπορώ να φανταστώ γιατί κάποιος μεταξύ Note και iphone αγοράζει το δεύτερο αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου.

Μάθαμε επιτέλους τι είναι το True Tone , με λίγα λόγια κιτρινίζει την οθόνη για να γίνουν πιο εντυπωσιακά τα χρώματα σαν αποτυχημένη προσομοίωση AMOLED.
Ακόμα μια καινοτομία της Apple μπράβο.

Send From Note 3 With S8 Port Rom

δε πηρα καποια δειγματα.... και γι αυτο λεω , οτι αυτες ειναι οι πρωτες ενυπωσεις.

Αλλα οσον αφορα το χρωμα και την οξυτητα, ειναι γνωστες οι επιλογες των 2 εταιρειων ...

Οσο για την ομαλοτητα του βιντεο, ειναι μεφανης η διαφορα επισης.

Η εστιαση επισης ειναι γρηγοροτερη στο νοτε, δεν χωραει αμφιβολια.

Τελος, ν αναφερω και οτι οι εφαρμογες για το iphone δουλευουν αψογα (px Filmic pro), ενω στο android ειναι αστα να πανε.
Τις εχω χρυσοπληρωσει και στα 2 λειτουργικα και δεν εχουν καμια σχεση.

Εχω νομιζει εξηγησει καποια πραγματα.
Περσυ ειχα 3-4 απο τα android flagship, δοκιμασα αρκετα και εζησα 1 χρονο μονο με pc-android.

Πολλες φορες μου ελλειπαν πραγματα, αλλες παλι οχι.

Μ αρεσει ν αλλαζω (περσυ η αλλαγη ηταν "αναγκαστικη" ) , αλλα δεν το μετανοιωσα καθολου.

Οπως ειπα, μαλλον καποια στιγμη θα δοκιμασω και το Note 8 για να εχω πιο ολοκληρωμενη αποψη (eixa kai to Νοτε 3 πριν χρονια)
Κυριος λογος ηταν η τιμη που το βρηκα, οι νεες προσθηκες για βιντεο και φωτο (portrait lighting - 4k 60p ), η μπαταρια του, και το AR που θελω να δω τι κανει (ειναι νωρις βεβαια).

Σε καμια περιπτωση δεν υποβαθμιζω το νοτε, που εχει (απο μπροστα) πιο ωραιο σχεδιασμο, καλυτερη οθονη (χειροτερο ηχο) , και το pen που μπορει να αποβει κρισημος παραγοντας επιλογης.

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πως λειτουργεί το true tone display:
a True Tone display uses new four-channel sensors to dynamically adjust the white balance of the display to match the light around you for a more natural and accurate, paper-white viewing experience.

Το έχω δουλέψει σε iPad Pro και είναι όντως εντυπωσιακό πως διορθώνει δυναμικά την θερμοκρασία λευκού , ειδικά αν το συγκρίνεις δίπλα σε ένα κλασικό panel.
http://www.pocket-lint.com/news/137264-what-is-apple-s-true-tone-display

δεν υπαρχει λογος (δεν ειναι προθεση μου) να μετατρεψουμε το νημα παλι σε iphone-ios vs android ... εντυπωσεις γραφω, καλοπροαιρετα κι επικοδομητικα (οχι παντα...αλλα το προσπαθω)

το true tone μην το συγχεετε με το night shift (aka Flux) , λειτουργει "δυναμικα" , αναλογα με τη θερμοκρασια λευκου του περιβαλλοντος.

Για επεξεργασια φωτο και βιντεο δεν συνισταται... πρεπει να το απενεργοποιουμε .

Κυριος λογος ηταν η τιμη που το βρηκα, οι νεες προσθηκες για βιντεο και φωτο (portrait lighting - 4k 60p ), η μπαταρια του,

Μπαταρια σε σχεση με νοτε λες; Γιατι ειναι μικροτερη η φετινη συγκριτικα με τα παλια πλας.

ναι, τουλαχιστον ετσι νομιζω απο καποια πρωτα τεστ.

Θα το δουμε φυσικα στη πορεια , ειναι ακομα νωρις γιατι δεν ειναι optimized το ios 11 .

Το μικροτερη δε λεει κατι απο μονο του.

συνηθως κανουν καλη δουλεια... αλλα shit happens sometimes! :p

Αυτη τη φορα ειναι προφανες οτι ριχνουν το βαρος τους στο Χ και στις δικες του ιδιοτροπιες.

καλή τιμή στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας, κάποτε δεν έπαιζε,
ήθελες μέσο για να βρεις ένα να αγοράσεις, πριιν από λίγα χρόνια,

μεγειά πάντως,
και περιμένουμε ενημέρωση για τα συν και τα πλην