[Επίσημο] iPhone 8 | 8 Plus

οκ,

πάντως αν θες να αγοράσεις βρίσκεις άνετα, και με άπειρες δόσεις,
από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας,

φαίνεται ότι ο πολύς κόσμος είτε δεν ενδιαφέρεται να αναβαθμίσει είτε περιμένει το Χ,

μη κοιτας εμας με τη τρελλα μας... ο πιο πολυ κοσμος βολευεται με κινητα των 100-200 ευρω.

Το iphone στις μερες μας (τα καινουργια μοντελα) ειναι πολυτελεια.

Και με το 6s που ειχα (που το βρισκεις με 300 ευρω) , μια χαρα κανει καποιος τη δουλεια του !

ενα πολυ χρησιμο νεο feature, ειναι το slow sync flash στη selfie camera.

Η δυνατοτητα δηλ. να εχει αργη ταχυτητα κλειστρου, υψηλο ISO, και να φλασαρει διακριτικα με την οθονη του...
Βγαινει πολυ φυσικη η φωτο, σε σκοτεινο δωματιο ...

Δεν καιγεται το foreground και φαινεται καθαρα και το Background.

Πολυ εντυπωσιακο για κινητο (αν και η συμπιεση και τα 7 Mpixels σκοτωνουν τη λεπτομερεια).

slow sync iphone 8 plus by John Spirou, on Flickr

οπως το φοβομουνα... εχοντας "ξεμεινει" με ενα PC - Win 10 η εμπειρια ειναι τραγικη!
Δεν καταλαβαινει τα νεα format hevc kai heic στις εικονες και βιντεο, οποτε ειναι προς το παρον αχρηστα στο Pc.

Ειτε τα μετατρεπεις, ειτε διαλεγεις most compatible formats (jpg kai mov h.264) ... γαμω τα pc Μου μεσα! :drool:

Σε high sierra τα εβλεπα κανονικα.

ενα δειγμα απο μετατροπη .heic image σε .jpg.

https://photos.app.goo.gl/l32eYmaZFhgv70vD3

l32eYmaZFhgv70vD3

l32eYmaZFhgv70vD3

Potplayer, mpc hc, media player που υποστηρίζουν τα lavfilter... και vlc 2.1, όλα μπορούν να παίξουν hevc. Καλό όμως είναι να υπάρχει και κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει hardware επιτάχυνση των hevc, αλλιώς...

οπως ειπα για playback ναι.. για να μονταρεις 4Κ 60p HEVC ειναι δραμα!

Εχω καλη καρτα GTX 1060 6GB , i7 7700 kai 16 gb ram , (2xSSD)

τα δε .heic photos δεν τα καταλαβαινει κανενα γνωστο προγραμμα.
Θελουν κι αυτα μετατροπη.

Ειναι αυτο που λεω παντα κι εγω... αν δεν εισαι στο οικοσυστημα της apple, η εμπειρια πεφτει κατακορυφα.

Δυστυχως δεν προβλεπεται να μεταπηδησω σε mac συντομα παλι :drool:

Ποιο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο με υποστήριξη hevc χρησιμοποιείς Γιάννη;

ΥΓ. Τα heic photos τι είναι; Δεν έτυχε να συναντήσω τέτοιο αρχείο, κάποιο που χρησιμοποιεί μόνο η Apple ως τώρα (raw μήπως);

sto pc ?

premiere kai davinci.

το θεμα ειναι στο pc δεν βλεπει καν τ αρχεια αυτα... μονο με share απο το κινητο, αλλα αυτο τα μετατρεπει δυστυχως.
Ακομα δεν εχω βρει τροπο να παιρνω αυτουσια τα βιντεο, το ψαχνω.

τα .heic ειναι σαν τα jpg , αλλα εχουν μισο μεγεθος , οπως και τα h.265 (hevc) .

https://www.slrlounge.com/ios-11-heif-heic-a-quick-look-at-the-new-image-file-formats/

https://9to5mac.com/2017/06/08/ios-11s-new-heifhevc-camera-formats-will-save-you-50-on-storage/

YG... για την ακριβεια το format εικονας ειναι HEIF, αλλα η καταληξη ειναι .heic

Μήπως να δοκίμαζες κάποιο από τη λίστα (δεν ξέρω πόσο ενήμερη είναι), από αυτά που υποστηζίζουν hevc; To premiere δεν ξέρω πόσο πιο γρήγορο είναι στους mac, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ αργό στα pc. Για davinci δεν ξέρω, καπου είχα κάνει κάποιες ελάχιστες δοκιμές παλιότερα (όχι για hevc)...

https://clicklikethis.com/gopro-editing-software/

Τα heic δηλαδή ουσιαστικά χρησιμοποιούν τον αλγόριθμο του hevc για συμπίεση σε εικόνες, σωστά; Είχα δει κάποιες δημοσιεύεις παλιότερα με τέτοιες δοκιμές.

δυστυχως αυτα χρησιμοποιω για δουλεια .

Σε mac φυσικα μονο FCPX

YΓ... μαλλον θα τα μονταρω στο Ipad , σαφως πιο ευκολα και γρηγορα!:flipout:

Τα hevc ειναι απαραιτητα για να υποστηριχτει HDR 10 bit.

και αυτο....

ακομα κι αν βρω (το παλευω τωρα, εχω μερικα αρχεια ηδη απο αλλα τεστ σε mac ) , δεν τα βλεπουν τα windows 10 (heic format - φωτογραφια) , ουτε φυσικα τα προγραμματα επεξεργασιας (photoshop klp).

Τα editing προγραμματα για βιντεο βλεπουν τα hevc (video 4k 60p) αλλα σερνονται ακομα και με καποιο HW acceleration...

YG... οταν τραβας τετοια αρχεια (υπαρχει επιλογη φυσικα) τα win 10 δεν τα βλεπουν καν οταν συνδεεις το κινητο στο pc.

Ε δεν χάλασε κι ο κόσμος! Ειδικα σε raw για εικόνες, είναι η καλύτερη επιλογή έτσι κι αλλιώς, εφόσον θέλεις να κάνεις και επεξεργασία.

το ξερω, γι αυτο ειπα , οτι αν βγεις απο το οικοσυστημα την εβαψες!

Θ αναγκαστω μαλλον να τραβαω jpg ή RAW photos, Και η.264 βιντεο :furious3:

Αυτο ειναι θέμα Apple που περιγράφεις βρε Γιάννη. Δεν φταίνε τα pc η τα windows αν δεν σε αφηνει να βγαλεις το αρχειο απο τη συσκευή η αν εχει δικους της codecs που φροντίζει να ειναι σωστά επεξργάσιμα μονο σε final cut.