[Επίσημο] iPhone 8 | 8 Plus

χαχαα...αλλα δεν θα εχω 4k 60p camera ! :p

Κάνε το βήμα και μετά βλέπεις

Αν σου λείψει τόσο το 4Κ 60, πουλάς το mac και παίρνεις το Χ

(Need to go on?)

😋

ΥΓ Μου αρέσει που κάνουμε πλάκα αλλά στο τέλος κάτι τέτοιο θα κανείς πάλι 😋

το Pc ειναι ταυτοχρονα και ο server Μου ...δε δινεται (αλλωστε δεν πιανει και τοσα )! :p

YG... το εντυπωσιακο ειναι οτι δεν υπερθερμαινεται καθολου στο 4k 60p, εδω και μεγαλες μηχανες και τραβανε μονο 5-10 λεπτα και μονο 30p.
Τα περισσοτερα Android επισης, με το ζορι αντεχουν 10 λεπτα ακομα και σε 4κ 30p !

Και ειδικά μάλιστα για τις φωτογραφίες, δεν βλέπω κανένα λόγο να χρησιμοποιείς ένα τύπο αρχείου που δεν διαβάζεται πουθενά σήμερα (εκτός apple), πέρα από το μισό μέγεθος που δεν είναι δα και τόσο πρόβλημα σε σχέση με τα βίντεο. Πόσες χιλιάδες φωτό να τραβήξεις και να θέλεις να τις αφήσεις μόνιμα κιόλας μέσα στο iphone. Μια χαρά είναι τα jpg, τουλάχιστον αν δεν θέλεις να κάνεις επεξεργασία.

ολα γινονται για το μεγεθος , αλλα οχι μονο.
Τα heic αρχεια εεπιδεχονται και non destructive editing .

A, και κατι σημαντικο ...
ΔΕΝ μπορεις να εχεις 4κ 60p kai 1080 240p σε απλο h.264, αρα ειναι υποχρεωτικο να το γυρισεις σε hevc kai heic ! (δεν υπαρχει ξεχωριστη ρυθμιση για φωτο και βιντεο)
:damnyou:

Last edited:
Μόνο που μέχρι να υποστηριχθούν από λογισμικό τρίτων, σε έχουν καταστρέψει ψυχολογικά :furious3:... Τι να το κάνεις το non destructive editing, αν δεν υπάρχουν προγράμματα να το χρησιμοποιήσουν.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone 8 και 8 Plus

Μόνο που μέχρι να υποστηριχθούν από λογισμικό τρίτων, σε έχουν καταστρέψει ψυχολογικά :furious3:... Τι να το κάνεις το non destructive editing, αν δεν υπάρχουν προγράμματα να το χρησιμοποιήσουν.

Υπάρχουν βρε, απο την Apple :p

ολα γινονται για το μεγεθος , αλλα οχι μονο.
Τα heic αρχεια εεπιδεχονται και non destructive editing .

A, και κατι σημαντικο ...
ΔΕΝ μπορεις να εχεις 4κ 60p kai 1080 240p σε απλο h.264, αρα ειναι υποχρεωτικο να το γυρισεις σε hevc kai heic ! (δεν υπαρχει ξεχωριστη ρυθμιση για φωτο και βιντεο)
:damnyou:

Οπότε αυτό (το κόκκινο) πρέπει να το απαιτήσετε από την Apple.

Αν σας πει όχι θα σημαίνει πολύ απλά ότι σας εκβιάζει.

προφανως (?) μπορει να υλοποιηθει με καποιο τροπο ... ισως ομως και οχι.

Γιατι η εφαρμογη ειναι κοινη (για φωτο και βιντεο) και ισως να μην εναι ευκολο να αλλαζει κατασταση ο hardware encoder .

Όχι μόνο πιθανό, σίγουρο. Δεν είναι βέβαια κακό, αλλά όταν τα υιοθετούν για πρώτη φορά καλό είναι να φροντίζουν ώστε να υπάρχει όσο το δυνατό μεγάλυτερη υποστήριξη, και ευελιξία για τους χρήστες. Τώρα θα μου πεις από την Apple αυτό, που βάζει και βγάζει χαρακτηριστικά από τις συσκευές της (audio jack... πχ), σα να μην τρέχει τίποτα...

Γιάννη είσαι σίγουρος για το μικρότερο μέγεθος στη φωτογραφία με το καινούργιο φορματ , σε κάποιες δοκιμές που με το iPad Pro δεν είδα μεγάλη διαφορά στο μέγεθος του αρχείου μεταξύ των 2 φορματ και ειδικότερα στο 6splus η φωτογραφίες ήταν πολύ μικρότερες από του iPad αλλά εκεί μπορεί να είναι θέμα αισθητήρα.

δύο εφαρμογές της Synology που έχω έχουν αναβαθμιστεί, και υποστηρίζουν το heic,

η μία ειδικά, το ds cloud, που συγχρονίζει αρχεία, ανάμεσα σε ios, android, win, linux και osx ,
σου δίνει επιλογή αν θες να συγχρονίζονται τα heic αρχεία όπως έιναι ή αν θες να τα μετατρέπει σε jpeg πριν τα συγχρονίσει

άμα θέλει κάποιος πολλά γίνονται, θα μπορούσε η ίδια η αππλε να δώσει αυτήν τη διευκόλυνση στους πελάτες της, από το να τους χρησιμοποιεί για να προωθήσει ότι τη συμφέρει

κάτι ανάλογο δεν παίζει τόσα χρόνια με το NTFS στα mac;

μα δεν εχεις προβλημα να "μοιρασεις" τ αρχεια ... και το Iphone οταν κανεις share (via mail, messenger, google photos κλπ) τα μετατρεπει για να ειναι συμβατα (υπαρχει επιλογη γι αυτο)

Το θεμα μου ειναι οτι εχω pc τωρα και δεν καταλαβαινει τα native αρχεια (οι μετατροπες παντα παιρνουν χρονο και χανουν λιγο σε ποιοτητα).

Εγω παντως θα τραβαω raw photos για να τις κανω οτι θελω και hevc αρχεια βιντεο.

Γιαννη θαχε ενδιαφερον να μας δειξεις και δειγμα jpeg "μαμισιο" vs επεξεργασμενο raw απο σενα. Για να δουμε αν αξιζει τον κοπο.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro