[Επίσημο] iPhone SE @2020

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] iPhone SE @2020

Για να βγαζει την μερα θα πρεπει ο Α13 να εχει τρομερα καλυτερη διαχειρηση σε σχεση με τον Α11 που φοραει το ιδιο iphone 8 . Η γυναικα μου το βγαζει απο τον φορτιστη στις 11 το πρωι και το βαζει ξανα στις 11 με κατω απο 10%. Οχι η μπαταρια δεν εχει προβλημα.

H apple υποστηρίζει πάντως ότι ο καινούργιος επεξεργαστής είναι σημαντικά χαμηλότερης κατανάλωσης από τον προηγούμενο. Λογικά αυτή η βελτίωση θα υπάρχει και στο SE

Reduced power and better iPhone battery life

At the same time as providing more processing power than the A12, the A13 Bionic also pushes to reduce the amount of energy it requires to perform the calculations in the first place. For this generation, it has helped Apple reach multiple extra hours of battery life in the iPhone 11 Pro, rather than typical improvements of an hour
https://appleinsider.com/articles/1...a13-fusion-is-faster-and-more-power-efficient

Και το Review από το Gsmarena, δεν κρύβει καμία έκπληξη, φανταστικός επεξεργαστής, καλή μικρή και αδιάβροχη κατασκευή, ικανότατη κάμερα σε καλό φώς τόσο σε φώτος όσο και σε βίντεο άλλα μέτρια μπαταρία, τα γνωστά της μικρής οθόνης (αν και είναι αρκετά φωτεινή με καλό Contrast) και θεματάκια το βράδυ στην κάμερα λόγω απουσίας Night mode. Καλά για φορτιστή απλά τον πετάς και αγοράζεις έναν πάμφθηνο 18W. Βασικά αν κάποιον δεν τον ενοχλεί η μικρή οθόνη το κινητό είναι Must Have.
https://www.gsmarena.com/apple_iphone_se_2020-review-2108.php

Βγήκε και το, υπεραναλυτικό όπως πάντα, review του Anandtech:
https://www.anandtech.com/show/15745/the-iphone-se-2020-quick-review-reinvigorated-classic

Είναι εντυπωσιακό πως ένα smartphone των 400 USD ειναι σε ορισμενα benchmarks εως και 2 φορες ταχυτερο απο τις κορυφαιες ναυαρχιδες Android, ελεω φυσικα του Α13:

95169.png

115339.png

Ωπα γιατι μπερδευτηκα. Πως δινουν 1440p benchmark οταν η οθονη του ειναι 1334*750?

Και το Display, περαν της χαμηλης αναλυσης, εχει αξιοπρεπεστατη φωτεινοτητα (675 nits) και ερχεται εξαιρετικα καλιμπραρισμενο απο το εργοστασιο:

In terms of greyscale calibration, minus a gamma that’s slightly too high and by a bit off with slightly darker tones, the color accuracy of the iPhone SE is dead-on. Whites come in at 6492K is almost perfect, and in general the color error is below a dEITP of 1.
In the GMB test, the display is incredibly accurate with a color error of only 0.99 dEITP, only slightly worsened by the very slightly off gamma and darker tones for a total of 2.12 dEITP.
Overall, the iPhone SE’s display is in line with what we’ve seen on the iPhone 8. It’s amongst the best LCD screens in the market, even though by now it’s been outpaced in terms of brightness output and evidently resolution.

107877.png

saturations_srgb.png

Το ζητούμενο είναι ότι βάλανε μηχανή Mercedes σε σασί Cinquecento και εμείς οι Android fun που έχουμε μακριά πόδια και έχουμε μάθει σε μεγάλα σαλόνια και μεγάλα ντεπόζιτα δύσκολα θα βολευτούμε.

Το ζητούμενο είναι ότι βάλανε μηχανή Mercedes σε σασί Cinquecento και εμείς οι Android fun που έχουμε μακριά πόδια και έχουμε μάθει σε μεγάλα σαλόνια και μεγάλα ντεπόζιτα δύσκολα θα βολευτούμε.

Αυτό απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν μικρά σασί ή δεν έχουν πρόβλημα με αυτά. Αν θες μεγάλη οθόνη, προφανώς κοιτάς κάτι άλλο.

Το θέμα είναι ότι έβγαλε ένα πιο οικονομικό iPhone αλλά μικρό. Όποιος θέλει μεγάλη οθόνη με ios πάλι πρέπει να δώσει 700+ ευρώ.

Το θέμα είναι ότι έβγαλε ένα πιο οικονομικό iPhone αλλά μικρό. Όποιος θέλει μεγάλη οθόνη με ios πάλι πρέπει να δώσει 700+ ευρώ.

Και να συμπληρώσω τη μπαταρία. Επειδή παρακολουθώ το GSMarena οι 59 ώρες που δίνει είναι απλά τραγικές. Εγώ έχω το Mi MAX 3 με 5500 μπαταρία και δίνει 115 ώρες. Σε δική μου χρήση με 2 κάρτες και όλα ανοιχτά κρατάει 2 μέρες. Αν και δε μιλάω πολύ λιώνω στο internet. Οπότε μιλάμε για 60 ώρες ανά ημέρα στο δικό μου. Τώρα το iPhone που δίνει οριακά τόσα δεν ξέρω τι θα κάνει πραγματικά. Σημιωτέων ότι στη δουλειά έχω εταιρικό τηλέφωνο. Οπότε το SE όσοι το θέλουν σαν επαγγελματική συσκευή έστω και δεύτερη μάλλον θα το μετανιώσουν καθώς θα κρατάει μέχρι το απόγευμα.

Καταρχην το σασί είναι μια χαρά, έχει και αδιαβροχοποιηση και είναι και ρετρό με τα bezels. :afro:, εσυ μάλιστα Παναγιώτη που προτιμάς τις ρετρό σχεδιάσεις στις φωτογραφικές θα λεγα οτι θα ήταν και του γούστου σου,

Επίσης εξαιρετικά πρακτικό το μικρό μέγεθος για όσους από εμάς θελουμε τηλέφωνο αποκλειστικά και όχι μια παντόφλα στο χερι να βγάζουμε τα μάτια μας κοιτώντας μια 6-7’ οθόνη (πιστέψτε με είναι μικρή όταν περάσεις τα 50+). Για σοβαρή δουλειά, να ανοίξεις παράθυρα, να δεις φωτό βίντεο κλπ. υπάρχουν τα tablet.

Για να δεις στα γρήγορα κάτι, να εχεις κάθε ψηφιακή ευκολία σε μέγεθος τσέπης και με σοβαρη υποστήριξη για χρόνια είναι οτι πρέπει το SE. Aν δεν είχα πάρει το S10 πριν 1.5 μήνα θα το επερνα εύκολα. Με το παλιό S7 ημουν 3.5 χρόνια.

Σχεδόν όλοι μας φορτίζουμε λιγο πολύ το βράδυ το τηλέφωνο, σε αυτούς που απευθύνεται το SE νομίζω κανεις δεν θα φύγει για τη ζούγκλα

Έχει γραφτεί 200 φορές ήδη οτι το SE δεν είναι για όλο τον κόσμο, έχει συγκεκριμένο κοινό , πόσες φορές ακόμη θα διαβασουμε παράπονα για το τι θέλει ο καθένας μας να εϊχε

όσοι θέλουν 11-12αρι στα 400 θαλεγα να περιμένουν την επόμενη χιλιετία.

Εγώ πάντως σχεδόν εύχομαι να μου χαλάσει το one plus 6, από τα καθημερινά μπάνια με οινόπνευμα που του κάνω, ώστε να έχω δικαιολογία να πάρω το SE :)

Απάντηση: Re: [Επίσημο] iPhone SE @2020

Eχω αρχισει να ρίχνω και γώ μπόλικο αντισηπτικό στο S10 και δεν έχει κλείσει δίμηνο....:flipout:

Κώστα για τη fuji τα έχω γράψει κατά καιρούς ότι δεν τρελαίνομαι με το ρετρό σχεδιασμό της και την προτιμώ λόγω jpeg που πλησιάζει όσο καμία άλλη την αναλογική φωτογραφία.
Ρετρό κινητό δε θέλει κανείς αλλιώς θα παίρναμε το Nokia το κλασικό να παίζουμε και φιδάκι.
Στην τελική πάτησα και τα 40 θα έρθει και η πρεσβυωπία όπου να ναι και δεν είμαστε για οθόνες μίνι.
Αντισηπτικό δε βάζω στο κινητό, να πω την αλήθεια δε βάζω γενικά, με βλέπω από τους πρώτους που θα πάνε από τον κορονοϊό αν δεν έχω νοσήσει ήδη γιατί μέσα στο χειμώνα έπαιξαν όλα τα συμπτώματα αλλά με depon και πλύσεις πέρασε και αυτό.

Για την μπαταρία τα πράγματα είναι απλά, αν είσαι Power user Και λειώνεις στο Internet κλπ. απλά δεν σου βγάζει την μέρα ούτε για πλάκα, τόσο απλά, αν απλός κάνεις μερικές κλήσεις, λίγο Internet, μουσικούλα και κανένα παιχνιδάκι είναι οκ και το βράδυ το πας για φόρτιση, με λίγα λόγια εξαρτάται από τις ανάγκες τους καθενός μας. Η αλήθεια είναι πάντως ότι για 500 ευρώ είναι στο Low End η μπαταρία και πράγματι δεν έχω ξαναδεί στο Gsmarena τόσο χαμηλό σκόρ στην μπαταρία (τουλάχιστον τα τελευταία 3-4 χρόνια).

Για το μέγεθος της οθόνης και πάλι είναι σχετικά, αν κάνεις όλες τις δουλειές σου με το κινητό, τότε προφανώς η 4,7 οθόνη είναι αστεία και θες τουλάχιστον 6+. Αν όμως έχεις το Ταβλετ σου για τις βασικές δουλειές και το κινητό το έχεις για τα βασικά (τηλέφωνα, μηνύματα, χάρτες, φωτογράφηση κλπ.) είναι μια χαρά το κινητό, βολεύει το μέγεθος, παει σφαίρα και γενικά είναι ένα κινητό που αν δεν σε απασχολεί το μέγεθος της οθόνης μπορείς να το κρατήσεις για μπόλικα χρόνια.

Υ.Γ. Η αλήθεια είναι πάντως οτι και εγώ με την οθόνη 6,5 ιντσών του Note 8 pro απλά στραβώνομαι, είναι πολύ μικρή για κάτι πέρα από λίγο Facebook, ελαφρύ browsing κλπ. αναγκαστικά πάω στο ipad και αν μάθεις να κάνεις browsing, βίντεο κλπ. σε καλό δεκάρι Tablet πολύ δύσκολα ασχολείσαι με αυτά σε κινητό ακόμα και 6,5 ίντσες, μοιάζει μινιατούρα και αστείο σε χρήση. Βάλτε στην εξίσωση ότι έτσι μακρόστενα που έχουν γίνει τα κινητά δεν βολεύει καθόλου το Browsing, ενώ η αναλογία πλευρών 4:3 των Ipad είναι μαγεία και αν την μάθεις δεν υπάρχει γυρισμός. Με λίγα λόγια το ιδανικό για μένα πιστεύω ότι είναι ένα καλό Ipad 10αρι Και το Iphone se στην τσέπη και είσαι άρχοντας. Εχεις και ένα 6,5 ιντσών Xiaomi των 150 ευρώ έτσι για Backup Και για το Android αν χρειαστείς κάτι έχτρα και καθάρισες!!!

Εγω νομιζω οτι αν η οθονη ηταν full screen χωρις μπεζελ, δεν θα γκρινιαζε κανενας κι ας ηταν και 4 ιντσες κι ας ειχε και 1500 mah μπαταρια κι ας ειχε και νοτς...
Αυτο ηταν που περιμεναν-ζητουσαν ολοι.

Αρκει φυσικα να ειχε και παλι 400 δολαρια.

Για να συνεχίσω και το παράδειγμα που έλεγε ο Παναγιώτης πριν για τα αυτοκίνητα, αν το δεις από άλλη οπτική γωνία δεν έχει άδικο. Μας δίνει έναν πανίσχυρο επεξεργαστή μεν, άλλα όχι τα εργαλεία να τον δουλέψουμε και αξιοποιήσουμε. Μικρή και χαμηλής ανάλυσης οθόνη, μικροσκοπική μπαταρία, περιορισμένες δυνατότητες συνδεδεμότητας με πληκτρολόγια, ποντίκια και οθόνες κλπ....με λίγα λόγια σαν πάρεις μια Ferrari για να την κυκλοφορείς στο Κολονάκι μόνο. Οπότε τα πράγματα έχουν 2 ερμηνείες, και εξαρτάται αν βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Προφανώς το κινητό δεν κάνει για όλους, αν έχεις μάθει και συνηθίσει σε οθόνες 6 ιντσών δεν τα αλλάζεις με κανένα τρόπο.

Το κινητό είναι όπως πρέπει να είναι για κάποιον που θέλει up to date συσκευή με iOS. Μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, μεγαλύτερη οθόνη και σύγχρονο σχεδιασμό δεν έχει γιατί αν είχε δεν θα έκανε 400 δολάρια. iOS με τέτοια χαρακτηριστικά θέλει 700 plus. Απλό απλούστατο.

απιστευτη ταχυτητα απο το μικρο iphone.... γρηγοροτερο ακομα και απο ipad pro !

YΓ... σε real time 4k export (0.8x) , για να καταλαβετε ακομα και το δικο μου τουμπανο PC desktop ειναι απο 1χ εως 2χ σε αντιστοιχα render (2 εως 3 φορες πιο αργο) !

ΥΓ2... το υλικο ειναι απο panasonic GH5 , 4K 10bit απο τα πιο δυσκολα σε editing.
Εχει επισης υλικο και απο sony a7 iii , mixed footage δηλ. απο πολλες διαφορετικες καμερες.

https://www.youtube.com/watch?v=LmbrOUPFDvg