[Επίσημο] iPhone SE @2020

Απάντηση: [Επίσημο] iPhone SE

Δε ζορίστηκαν και πολύ στη σχεδίαση ,από ότι φαίνεται είναι ένα iPhone 8.
Λέτε τα σασί να είναι refurbished ή περίσσευμα από στοκ iPhone 8;
https://techmaniacs.gr/teardown-vin...fores-metaxy-iphone-se-2020-kai-iphone-8/amp/

Μα είναι το σασί του 8, απλά με αδιαβροχοποίηση και wireless charging.
Σκοπίμως φυσικά, για να κρατήσουν το κόστος χαμηλά.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] iPhone SE

Δε ζορίστηκαν και πολύ στη σχεδίαση ,από ότι φαίνεται είναι ένα iPhone 8.
Λέτε τα σασί να είναι refurbished ή περίσσευμα από στοκ iPhone 8;
https://techmaniacs.gr/teardown-vin...fores-metaxy-iphone-se-2020-kai-iphone-8/amp/

Κοίτα αν άλλαζαν σασί δεν πρόκειται να στοίχιζε τόσο το τηλέφωνο, έβαλαν την ''παλιατζούρα σασί'' με την ''μικροσκοπική'' και χαμηλής ανάλυσης οθόνη (720P) του 8, με τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή του 11 και την μονή στοκ κάμερα του XR...βασικά δεν κουράστηκαν ούτε στο ελάχιστο, έδωσαν και κάποιες έχτρα πινελιές όπως ασύρματη φόρτιση και έτοιμο το τηλέφωνο. Μια χαρά, δεν βγήκε και άσχημο το πακετάκι σε αυτά τα λεφτά.
Ανεξάρτητα αν γκρινιάζω είναι στα υπόψην το τηλέφωνο (λόγω καλού 4Κ βίντεο και μικρού μεγέθους) αν το βρω σε καλή τιμούλα. Για τον περισσότερο κόσμο βέβαια με τα Bezels που έχει και την αστεία για σημερινά δεδομένα οθόνη θα περάσει απαρατήρητο όσο γρήγορο και αν είναι σε Benchmarks.

Θα πουλήσει σε τρέλα.
Χτες η ανιψιά μου (Α Γυμνασίου) μου ζήτησε Apple AirPods, της λέω είναι πολύ ακριβά, ναι αλλά έχουν όλες οι συμμαθήτριες μου και είναι cool.

Θα πουλήσει σε τρέλα.
Χτες η ανιψιά μου (Α Γυμνασίου) μου ζήτησε Apple AirPods, της λέω είναι πολύ ακριβά, ναι αλλά έχουν όλες οι συμμαθήτριες μου και είναι cool.

Αν εξαιρέσεις ένα μικρό ποσοστό που ξέρει τι παίρνει και γιατί το παίρνει, το μεγαλύτερο κοινό της Apple είναι αυτό που περιγράφεις. Μόνο και μόνο ότι έχει το λογότυπο της Apple πάνω φτάνει και περισσεύει, επεξεργαστές κλπ. μόνο εμείς ασχολούμαστε, οι περισσότεροι που θα πάρουν το SE δεν ξέρουν καν το όνομα του λειτουργικού τού!!!

Της είπα ότι θα της πάρω κάτι xiaomi πιο καλά που ταιριάζουν σε όλα τα κινητά.
Τι να κάνω που είμαι φτωχός θείος.:grandpa:

Της είπα ότι θα της πάρω κάτι xiaomi πιο καλά που ταιριάζουν σε όλα τα κινητά.
Τι να κάνω που είμαι φτωχός θείος.:grandpa:

Μην το κάνεις, θα τα αφήσει στην άκρη. Δυστυχώς είναι ένα ακόμα αφανές bulling στο σχολείο. Η δικιά μου, της έδωσα τα Jabra 65t (μιλάμε για ακουστικά των 200) και δεν τα φόρεσε ποτέ. Μόλις πήρε η μάνα της καινούργια airpods, της έδωσε τα άλλα και είναι με αυτά. Γιατί όλα έχουν airpods και iphone, λόγω μόδας που βλέπουν όλους τους influencers και νομίζουν θα γίνουν ίδια. Κάθε λίγο και λιγάκι το βρίζει όμως, γιατί δεν κάνει αυτά που θέλει (το 8 έχει) αλλά δεν αλλάζει με τίποτα, μόνο γιατί έχουν οι συμμαθήτριες της iphone.

Μα είναι το σασί του 8, απλά με αδιαβροχοποίηση και wireless charging.
Σκοπίμως φυσικά, για να κρατήσουν το κόστος χαμηλά.

Είναι το σασί του iPhone 8 τελεία!

Και Qi wireless charging είχε και ip67 certification.

Ετοιμα υλικά είχαν, ενα σασί με την μπαταρία, την κάμερα του επόμενου και τον επεξεργαστή του μεθεπόμενου, voila the new SE!

Αν εξαιρέσεις ένα μικρό ποσοστό που ξέρει τι παίρνει και γιατί το παίρνει, το μεγαλύτερο κοινό της Apple είναι αυτό που περιγράφεις. Μόνο και μόνο ότι έχει το λογότυπο της Apple πάνω φτάνει και περισσεύει, επεξεργαστές κλπ. μόνο εμείς ασχολούμαστε, οι περισσότεροι που θα πάρουν το SE δεν ξέρουν καν το όνομα του λειτουργικού τού!!!

Μια χαρά το πάει η Apple! Ο μέσος άνθρωπος δεν έχει χρόνο και όρεξη να ψαχουλεύει ανάμεσα σε 10δες μοντέλα με τουμπανιασμένα ψευτοχαρακτηριστικά.. Ολοι οι γνωστοί μου "μέσοι καταναλωτές" μου λένε: "πολύ καλό κινητό το ΧΧΧΧ με 8πύρηνο και 4gb ραμ" :BDGBGDB55: στην πραγματικότητα έχουν ψωνίσει κατα τύχη.

Οποιος όμως μπορεί να το πληρώσει, αγοράζει ένα iphone και γλιτώνει το ψάξιμο και το ρίσκο.

Ο κατασκευαστές android, έχουν το θράσος να πουλάνε στα 350- 450 - τιμές κοντά στο SE κινητά παντόφλες με μεγάλες ωραίες οθόνες αδύναμους επεξεργαστές και πολλά gb ram για να μην κολλάει το φασόν λειτουργικό που πέτανε πάνω και ξεχνάνε.

Βγάζουν επίσης και πολύ δυνατές vfm συσκευές στις ίδιες τιμές...

Οταν λοιπόν η Apple βγάζει το entry level μοντέλο της, του βάζει και ένα ξεγυρισμένο καπέλο σαν "φόρο αξιοπιστίας" γιατί δεν φοβάσαι μήπως πήρες αδύναμο επεξεργαστή, ανεπαρκώς εξελιγμένες κάμερες ή γενικά μια κακή υλοποίηση, ίσως ακόμα και ένα μοντέλο που μπορεί να αποτύχει εμπορικά και η κατασκευάστρια να μην μπει στον κόπο να αναβαθμίσει εγκαίρως ή και καθόλου...

Re: [Επίσημο] iPhone SE

Μια χαρά το πάει η Apple! Ο μέσος άνθρωπος δεν έχει χρόνο και όρεξη να ψαχουλεύει ανάμεσα σε 10δες μοντέλα με τουμπανιασμένα ψευτοχαρακτηριστικά.. Ολοι οι γνωστοί μου "μέσοι καταναλωτές" μου λένε: "πολύ καλό κινητό το ΧΧΧΧ με 8πύρηνο και 4gb ραμ" :BDGBGDB55: στην πραγματικότητα έχουν ψωνίσει κατα τύχη.

Οποιος όμως μπορεί να το πληρώσει, αγοράζει ένα iphone και γλιτώνει το ψάξιμο και το ρίσκο.

Ο κατασκευαστές android, έχουν το θράσος να πουλάνε στα 350- 450 - τιμές κοντά στο SE κινητά παντόφλες με μεγάλες ωραίες οθόνες αδύναμους επεξεργαστές και πολλά gb ram για να μην κολλάει το φασόν λειτουργικό που πέτανε πάνω και ξεχνάνε.

Οταν λοιπόν η Apple βγάζει το entry level μοντέλο της, του βάζει και ένα ξεγυρισμένο καπέλο σαν "φόρο αξιοπιστίας" γιατί δεν φοβάσαι μήπως πήρες αδύναμο επεξεργαστή, ανεπαρκώς εξελιγμένες κάμερες ή γενικά μια κακή υλοποίηση, ίσως ακόμα και ένα μοντέλο που μπορεί να αποτύχει εμπορικά και η κατασκευάστρια να μην μπει στον κόπο να αναβαθμίσει εγκαίρως ή και καθόλου...

What???? Ότι νάναι, και όπως νάναι. Το μόνο που ισχύει, είναι ο "φόρος" (όχι αξιοπιστίας πάντως) γιατί είναι apple, απλά. Από εκεί και πέρα, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα παραπάνω από ένα Android στα ίδια λεφτά, εκτός από το να είσαι cool που έχεις apple.
Το συγκεκριμένο, είναι vmf για αυτούς που θέλουν σόνι και καλά apple συσκευή, αλλά δεν έχουν πολλά λεφτά. Εκεί χτυπάει, με απλή αναδιανομή εξαρτημάτων του 2019.

Στο παρακάτω βίντεο πάντως το μοίρασαν το καρπούζι στη μέση.
Και εγώ σε αναλογία τιμής το Mi note 10 σκέφτηκα πρώτο σε σύγκριση άσχετα από μέγεθος κτλ.

Μόνο και μόνο ότι βάλανε την τιμή για το 64GB Version του Iphone SE, για να μπορέσουν να το έχουν περίπου στα ίσια, μου αρκεί. 420 το Xaomi, 539 το SE στα 128GB. Και η διαφορά οθόνης, χαοτική. Πως συγκρίνεις οθόνες 4.7" και 6.4", δεν έχει νόημα. Το καθένα απευθύνεται σε άλλο τύπο χρήστη. Εντελώς λάθος συγκριτικό.

Last edited by a moderator:

Στα πάντα ισχύει αυτό.

Αλλά ένα flagship iphone είναι αρκετά καλύτερο από κάθε xiaomi, all day long. Τα mid rangers δεν έχουν καμία σχέση.

Μέχρι ένα σημείο ισχύουν αυτά που λες, παρόλαυτα όπως είπα και πριν δεν είναι μόνο ο επεξεργαστής που έχουμε κολλήσει, όταν δίνεις το 2020 κινητό με τιμή 500 ευρώ με οθόνη κούτσικη 720p Και bezels που μας γυρίζουν 4-5 χρόνια πίσω, τι να τον κάνεις τον καλό επεξεργαστή??
Από εκει και πέρα ναι παίρνουν τα iphone updates Και συνήθως δουλεύουν καλά για 5 χρόνια ε και??? Ποιο είναι το ποσοστό των χρηστών που κρατάει ένα τηλέφωνο πάνω από 2-2,5 χρόνια 5%??? 10%??? Ελάχιστοι, ακόμα και στο οικοσύστημα της Apple. Μπορώ να σου πω εγγυημένα ότι πλέον οποιοδήποτε σύγχρονο android τηλέφωνο αξίας 150 ευρώ και πάνω θα τρέχει απροβλημάτιστα σχεδόν τα πάντα για τουλάχιστον 2 χρόνια ε και να κάνει 1-2 sec παραπάνω να ανοίξει την τάδε εφαρμογή ε εντάξει δεν έγινε και κάτι.
Προσωπικά το SE με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ για το 4Κ βίντεο και το μικρό μέγεθος, για όλα τα άλλα θα έχω δίπλα του και ένα μεγάλο Android να κάνω άνετα το Browsing μου, να βλέπω το Youtube μου, να κατεβάζω και τα Torrent μου, να βάζω πάνω τα καλά Fiio ακουστικά μου με το καλωδιάκι μου και να ακούω Deezer HIFI, να αλλάζω την κάρτα μνήμης μου και άλλα πολλά.

Και εννοείται ότι δε θεωρώ λάθος αυτόν που παίρνει το iPhone των 1000+ ευρώ, θεωρώ όμως επιπόλαιο αυτόν που ο μισθός του είναι κάτω από τα 1000 ευρώ και παίρνει κινητό 1000+ ευρώ.

Και εννοείται ότι δε θεωρώ λάθος αυτόν που παίρνει το iPhone των 1000+ ευρώ, θεωρώ όμως επιπόλαιο αυτόν που ο μισθός του είναι κάτω από τα 1000 ευρώ και παίρνει κινητό 1000+ ευρώ.

+1....ξέρω περιπτώσεις (αρκετές μάλιστα) να ζορίζονται να πληρώσουν το νοίκι, να μην πληρώνουν διατροφή για τα παιδιά τους, να μένουν με την μάνα τους γιατί δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι, να βλέπουν τηλεόραση σε μια πανάθλια και αρχαία συσκευή ΑΛΛΑ να έχουν το Iphone 11 Που το πήραν σε 350 δόσεις από τον Κοτσόβολο. Πραγματικά κατάντια και ντροπή.

Πάνο μ'όλο τόν σεβασμό αυτό τό βίντεο δέν μπορεί νά τό κάνει κανένα κινητό άσχέτου κόστους...πρέπει νά βλέπουμε τήν άλήθεια καί νά δίνουμε τά εύσυμα έκεί πού πρέπει.Τό άνέβασε ό Σωκράτης σέ άλλο νήμα.
Διάρκεια λήψης 5h καί 19 λεπτά συνεχόμενη.Θαυμάζω σάν παλιός τεχνικός τά έπιτεύγματα απ'όπου κ'άν προέρχονται καί νομίζω οί πολύ καλές ύλοποιήσεις ζητούν καί τό άνάλογο τίμημα.Τήν δουλειά μας τήν κάνουμε κάνουμε καί μέ λίγα χρήματα έάν θέλουμε άπλές ύλοποιήσεις καί ύπάρχουν πάρα πολλές.
https://youtu.be/49YeFsx1rIw

Αμα δεν τίθεται θέμα ότι τα iPhone είναι καλύτερα, τότε δεν υπάρχει κάτι άξιο συζήτησης...

Η αξία του 1ου καθορίζεται και απο την αξία των αντιπάλων του. Οσο πολύς κόσμος πληρώνει το premium για το καλύτερο προιόν, αυτό σημαίνει ότι τα 2ο-3τα δεν είναι αρκετά καλά!!

Δεν αγοράζεις πλέον το πιο ακριβό laptop, ψυγείο, γυαλί ηλίου, γιατί υπάρχουν καλές vfm εναλλακτικές που σου επιτρέπουν να κάνεις τη δουλειά σου.

Προφανώς και ο κόσμος ανέκαθεν έψαχνε να αγοράσει προιόντα που τον διαφοροποιούν απο τον διπλανό το και δείχνουν το status του.

Αν όμως το android των 500 είναι ίδιο καλό με το iPhone, o κόσμος σύντομα θα γεμίσει με δαύτα, γιατί μπορεί να μην ασχολούνται με τεχνικά θέματα, αλλά ασχολούνται με το καλύτερο που μπορούν να έχουν για το status τους!

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, δουλεύω σε διαφημιστική αγορά και έχουμε άμεσο συνεργάτη την Apple, Οι άνθρωποι έχουν πάει το Marketing σε άλλο επίπεδο, και φριτέζα να βγάλουν θα πείσουν τον κόσμο να την πάρει και θα γίνει Best seller. Ναι έχουν καλά προϊόντα άλλα υπάρχει τεράστια συναισθηματική επαφή του κοινού της με τα προϊόντα, τα λατρεύουν ευλαβικά σαν θρησκεία κυριολεκτικά και το βλέπω αυτό συνεχώς. Τα παραδείγματα άπειρα κυριολεκτικά, όσα και να ζητήσει η Apple θα τα δώσουν.
Για μένα το μοναδικό προϊόν της Apple που πράγματι είναι κορυφή, με σωστή σχετικά κοστολόγηση και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχα σαν πακέτο καλύτερο είναι τα Ipads, σχεδόν σε όλα τα άλλα προϊόντα τους η κοστολόγησή τους είναι εντελώς εξωφρενική σε σημείο γελοιότητας. Εδω έχουν το θράσος να πουλάνε 1.300 ευρώ το Macbook air 2020 με επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και σκληρό που δεν έχουν ούτε κινέζικα laptops της πλάκας, ε εδώ δεν μας πειράζει ο κακός επεξεργαστής, μόνο στα Iphone θέλουμε να είναι κορυφή!!

Πάνο μ'όλο τόν σεβασμό αυτό τό βίντεο δέν μπορεί νά τό κάνει κανένα κινητό άσχέτου τιμής...πρέπει νά βλέπουμε τήν άλήθεια καί νά δίνουμε τά εύσυμα έκεί πού πρέπει.
https://youtu.be/49YeFsx1rIw

Προσωπικά το έγραψα αρκετές φορές, το βίντεο στα Iphone είναι απλά ΚΟΡΥΦΗ. Το είδα και το εμπέδωσα και στο Iphone 11 pro. Σε όλα τα άλλα απλά είναι ένα πολύ καλό κινητό όπως τόσα άλλα εκει έξω.

Μέχρι ένα σημείο ισχύουν αυτά που λες, παρόλαυτα όπως είπα και πριν δεν είναι μόνο ο επεξεργαστής που έχουμε κολλήσει, όταν δίνεις το 2020 κινητό με τιμή 500 ευρώ με οθόνη κούτσικη 720p Και bezels που μας γυρίζουν 4-5 χρόνια πίσω, τι να τον κάνεις τον καλό επεξεργαστή??
Από εκει και πέρα ναι παίρνουν τα iphone updates Και συνήθως δουλεύουν καλά για 5 χρόνια ε και??? Ποιο είναι το ποσοστό των χρηστών που κρατάει ένα τηλέφωνο πάνω από 2-2,5 χρόνια 5%??? 10%??? Ελάχιστοι, ακόμα και στο οικοσύστημα της Apple. Μπορώ να σου πω εγγυημένα ότι πλέον οποιοδήποτε σύγχρονο android τηλέφωνο αξίας 150 ευρώ και πάνω θα τρέχει απροβλημάτιστα σχεδόν τα πάντα για τουλάχιστον 2 χρόνια ε και να κάνει 1-2 sec παραπάνω να ανοίξει την τάδε εφαρμογή ε εντάξει δεν έγινε και κάτι.
Προσωπικά το SE με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ για το 4Κ βίντεο και το μικρό μέγεθος, για όλα τα άλλα θα έχω δίπλα του και ένα μεγάλο Android να κάνω άνετα το Browsing μου, να βλέπω το Youtube μου, να κατεβάζω και τα Torrent μου, να βάζω πάνω τα καλά Fiio ακουστικά μου με το καλωδιάκι μου και να ακούω Deezer HIFI, να αλλάζω την κάρτα μνήμης μου και άλλα πολλά.

Μα εσύ ασχολείσαι καλέ μου άνθρωπε! θες να έχεις 2 συσκευές για τις χρήσεις σου κλπ.

Ο κόσμος θέλει μία, την καλύτερη, να μην σκοτίζεται με τα τεχνικά και να μπορεί να τον βγάλει 3 και 4 και 5 χρόνια. Οχι γιατι δεν θα την αλλάξει στα 2 με 3 αλλά γιατί νιώθει ασφάλεια απο το γεγονός ότι θα αντέξει και θα υποστηριχθεί απο την εταιρία.

Οι μεγάλες οθόνες δεν είναι χρήσιμες σε όλους και αυτοί που δεν την θέλουν/χρειάζονται ενοχλούνται απο το επιπλέον βάρος και το μέγεθος στης συσκευής. Αυτό βλέπουν στην Apple και κρατάνε το αρχαίο καλούπι του iphone 6!!

Προσωπικά θα σου πω ότι το 2019 εκτος απο το iphone μου, επέλεξα, αγόρασα, σέταρα και ψαχουλεύω πολύ συχνά ένα xiaomi redmi 7 και ένα Samsung M20 για μέλη της οικογένειας μου. Με το τέλος δε της καραντίνας θα αντικαταστήσω το Honor 9 της συζύγου που έκλεισε 2τία με κάποιο άλλο android.

Τα τελευταία λοιπόν 4-5 χρόνια έχω εκτός απο τα iphone εχω εικόνα απο πολλές συσκευές android. Για λίγες μπορώ να πω κακά λόγια, αλλά τα μόνα που πραγματικά θεωρώ αξια αγοράς είναι τα "flagship killers" Δεν μιλάω για συσκευές των 150 που είναι αλλη κατηγορία συσκευών.

Μα εσύ ασχολείσαι καλέ μου άνθρωπε! θες να έχεις 2 συσκευές για τις χρήσεις σου κλπ.

Ο κόσμος θέλει μία, την καλύτερη, να μην σκοτίζεται με τα τεχνικά και να μπορεί να τον βγάλει 3 και 4 και 5 χρόνια. Οχι γιατι δεν θα την αλλάξει στα 2 με 3 αλλά γιατί νιώθει ασφάλεια απο το γεγονός ότι θα αντέξει και θα υποστηριχθεί απο την εταιρία.

Οι μεγάλες οθόνες δεν είναι χρήσιμες σε όλους και αυτοί που δεν την θέλουν/χρειάζονται ενοχλούνται απο το επιπλέον βάρος και το μέγεθος στης συσκευής. Αυτό βλέπουν στην Apple και κρατάνε το αρχαίο καλούπι του iphone 6!!

Προσωπικά θα σου πω ότι το 2019 εκτος απο το iphone μου, επέλεξα, αγόρασα, σέταρα και ψαχουλεύω πολύ συχνά ένα xiaomi redmi 7 και ένα Samsung M20 για μέλη της οικογένειας μου. Με το τέλος δε της καραντίνας θα αντικαταστήσω το Honor 9 της συζύγου που έκλεισε 2τία με κάποιο άλλο android.

Τα τελευταία λοιπόν 4-5 χρόνια έχω εκτός απο τα iphone εχω εικόνα απο πολλές συσκευές android. Για λίγες μπορώ να πω κακά λόγια, αλλά τα μόνα που πραγματικά θεωρώ αξια αγοράς είναι τα "flagship killers" Δεν μιλάω για συσκευές των 150 που είναι αλλη κατηγορία συσκευών.

Προσωπικά δεν ''θάβω'' το Iphone Se, προφανώς υπάρχει αγοραστικό κοινό για αυτό όπως ανέφερες με συγκεκριμένες ανάγκες, απόλυτα σωστό. Το μόνο μου θέμα είναι να αγοράζει κάποιος Iphone για τους σωστούς λόγους και όχι επειδή το βλέπει σε ταινίες, influencres στου φίλους του κλπ. Και το πρόβλημα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία δε θα το πάρει για τους λόγους που ανέφερες άλλα επειδή λέει πάνω Apple..

Υ.Γ. Σωστό ότι κάποιοι δεν θέλουν/χρειάζονται ενοχλούνται όπως λές τις μεγάλες οθόνες, σε αυτό το κοινό λοιπόν που τον ενδιαφέρουν τα βασικά σε ένα τηλέφωνο σε τι ακριβώς τον εξυπηρετεί αυτός ο ''διαστημικός'' επεξεργαστής?? Δεν θα εξυπηρετούνταν καλύτερα αν είχε το SE πάνω τον Α10 και με τιμούλα 350 ευρώ??? Τροφή για σκέψη!!!