[Επίσημο] iPhone X

Αναφορικά με τα βιομετρικά συστήματα (FaceID, TouchID) το κάθε ένα έχει τα υπέρ και τα κατά του.
Όντως το touch id είναι πιο βολικό αν είσαι σε κίνηση, αλλα από την άλλη είναι παντελώς άχρηστο αν φορας γάντια ή αν έχεις βρέξει έστω και λίγο τα δάκτυλα σου (κάτι που προσωπικά μου συμβαίνει πιο συχνά στην διάρκεια της ημέρας από το να περπατάω και να προσπαθώ να ξεκλειδώσω το τηλέφωνο).
Προφανώς η επομενη γενια FaceID θα είναι καλύτερη, αλλα και με την παρούσα κανεις μια χαρα την δουλεια σου, έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα της σχεδόν πλήρους αξιοποίησης της οθόνης και της αυξημένης ασφαλειας για τους paranoids.

ΥΓ. Κολλήματα σε κάμερα δεν έχω παρατηρήσει, ένω για email χρησιμοποιώ το Spark.
Το βασικό μου παράπονο το έγραψα: Τα κ@λ@ screenshots που τραβάω κάθε τρεις και λίγο όταν γραπώνω το κινητό.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Γιατι χρησιμοποιείς το spark αντι για αυτο που εχει η apple?

Με ένα Spark account μου συγχρονίζει όλους τους λογαριασμούς email. Έχει επίσης καλύτερη υποστήριξη Gmail accounts.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Αναφορικά με τα βιομετρικά συστήματα (FaceID, TouchID) το κάθε ένα έχει τα υπέρ και τα κατά του.
Όντως το touch id είναι πιο βολικό αν είσαι σε κίνηση, αλλα από την άλλη είναι παντελώς άχρηστο αν φορας γάντια ή αν έχεις βρέξει έστω και λίγο τα δάκτυλα σου (κάτι που προσωπικά μου συμβαίνει πιο συχνά στην διάρκεια της ημέρας από το να περπατάω και να προσπαθώ να ξεκλειδώσω το τηλέφωνο).
Προφανώς η επομενη γενια FaceID θα είναι καλύτερη, αλλα και με την παρούσα κανεις μια χαρα την δουλεια σου, έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα της σχεδόν πλήρους αξιοποίησης της οθόνης και της αυξημένης ασφαλειας για τους paranoids.

Και γιατί πρέπει να είναι είτε το ένα είτε το άλλο? Γιατί όχι τα δύο μαζί? Επειδή έτσι αποφάσισε η Apple? Τι την εμπόδισε να βάλει και touch Id?

Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Και γιατί πρέπει να είναι είτε το ένα είτε το άλλο? Γιατί όχι τα δύο μαζί? Επειδή έτσι αποφάσισε η Apple? Τι την εμπόδισε να βάλει και touch Id?

Γιατί αλλάζει τελείως η λογική του interface και τελικά οδηγεί σε μπέρδεμα του κατοχου. Πχ εγώ κάθε φορα που πιάνω το ipad (με touch id), σέρνω προς τα πάνω την οθόνη νομίζοντας ότι θα ξεκλειδώσει με FaceID.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Γιατί αλλάζει τελείως η λογική του interface και τελικά οδηγεί σε μπέρδεμα του κατοχου. Πχ εγώ κάθε φορα που πιάνω το ipad (με touch id), σέρνω προς τα πάνω την οθόνη νομίζοντας ότι θα ξεκλειδώσει με FaceID.

Αν είχε face Id και το iPad δεν θα ξεκλειδωνε? Αν είχε και touch id το Χ θα ξεκλειδωνε και με το αποτύπωμα και με το πρόσωπο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone X

Αν είχε face Id και το iPad δεν θα ξεκλειδωνε? Αν είχε και touch id το Χ θα ξεκλειδωνε και με το αποτύπωμα και με το πρόσωπο

Και πάλι, αλλάζει το interface. Για να ξεκλειδώσει με FaceID, σε βλέπει και κανεις swipe up, δεν υπάρχει home button.
Στο touch ID, πρέπει να ακουμπήσεις το home button για να ξεκλειδώσει και για να γυρίσεις στο home screen.
Το muscle memory είναι περίεργο πράγμα και καλο είναι να υπάρχει μια σταθερότητα στα OS actions, γι'αυτο και είμαι σίγουρος πως του χρόνου όλα θα τα γυρίσουν σε FaceID.

Last edited:
Ειδικα αναφορικά με την εναλλαγή ipad / X, την οποια κανω απειρες φορες κάθε μερα, δεν υπαρχει κανενα θεμα μεταξυ face/touchID

Και αυτό γιατί η φυσική κινηση πιασίματος του iPad είναι σε landscape mode κατά την διαρκεια της οποίας αυτόματα o αντίχειρας ακουμα στο home button touchID sensor.

Οποτε, με το που το πιανεις, αυτόματα ξεκλειδωνει (πολύ πιο γρηγορα απ ότι το το iPhone με touch ή faceID)

Ακόμα κι αν το faceID βελτιωθεί, στο iPad παλι θα απαιτείται μία κινηση παραπανω (swipe up) σε σχεση με το touchID.

Το Ipad οι περισσότεροι δεν το πιάνουν σε landscape αλλα σε portrait, όπως ακριβώς στο iphone.
Και κάτσε να συνηθίσεις λίγο παραπάνω το Χ όπως εμείς που το έχουμε μήνες πλέον. Το χέρι σου αυτόματα θα κάνει swipe up όταν θα θέλει να γυρίσει στην home screen, κάτι που δεν γίνεται στο ipad (απαιτεί κλικ στο home button).

Καλη μας ορεξη...

3958b98a0afe2c4c3b16662ca369e99b.png

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Αν δεν φύγει το σεμεδακι δεν παίζει να αγοράσω IPhone θα πάω σε 7 και 8

send from my nexus 5 using Tapatalk

Θα περιμένεις μάλλον μέχρι να βρουν τρόπο να ενσωματώσουν τους σενσορες πίσω από την οθόνη. Βασικά τρόπο έχουν βρει (καπου είχα δει μια σχετική πατέντα), απλα πρέπει να μπορεί να γίνει σε βιομηχανικό scale εκατομμύριων κομματιών.

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone X

Θα περιμένεις μάλλον μέχρι να βρουν τρόπο να ενσωματώσουν τους σενσορες πίσω από την οθόνη. Βασικά τρόπο έχουν βρει (καπου είχα δει μια σχετική πατέντα), απλα πρέπει να μπορεί να γίνει σε βιομηχανικό scale εκατομμύριων κομματιών.
Δεν θα γίνει φέτος πιστεύω σε 2 το πολύ χρόνια θα γίνει δεν βιαζόμαστε το 8 plus δείχνει σούπερ

send from my nexus 5 using Tapatalk

Νομίζω ότι σαν ιδέα το FaceID είναι πολύ καλύτερο, αλλά ήλπιζα κι εγώ σε καλύτερη πρώτη υλοποίηση. Πάντως, προσωπικά ελπίζω να δούμε εξέλιξη του και όχι επιστροφή στο αποτύπωμα.

Το αποτύπωμα τέλος για την Apple, αυτό είναι το μονο σίγουρο.

παει και αυτο...:rip:

Will Apple cancel the iPhone X this summer? Disappointing sales caused by a 'lack of interesting innovations' will end production of the £999 handset, leak claims

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5297001/Apple-suddenly-cancel-iPhone-X-summer.html

http://fortune.com/2018/01/22/apple-iphone-x-sales/

Εχμμ, αυτό συζητάμε εδώ και δυο σελίδες πίσω (και βασικά λέει παπαριές το άρθρο :p)

Εχμμ, αυτό συζητάμε εδώ και δυο σελίδες πίσω (και βασικά λέει παπαριές το άρθρο :p)

ααα οκ ,ενταξει, την κρατάω την δήλωσή σου για να δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι :p

23/1/18 post #1218 :D