Καλη μας ορεξη...
Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί το κλείσιμο εφαρμογών πρέπει να γίνεται με παρατεταμένο πάτημα στην οθόνη (αφού έχουν εμφανιστεί τα ανοιχτά παράθυρα), μέχρι να εμφανιστεί το Χ πάνω αριστερά σε κάθε παράθυρο και μετά με το πάτημα του Χ (κάτι που είναι πολύ άβολο και χρονοβόρο) και όχι απλώς με swipe up, όπως παλιά...
Γιατι η Apple οφείλει να το κανει με διαφορετικό τρόπο
Βασικά ειναι πιο εργονομικό, απλα δεν το εχεις καταλάβει ακόμα.
ΥΓ. Να μια καλή δικαιολογία για τα fanboyz : "ειναι πιο ασφαλές ετσι, για να μην κλείνεις κατα λάθος τις εφαρμογές"![]()
Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί το κλείσιμο εφαρμογών πρέπει να γίνεται με παρατεταμένο πάτημα στην οθόνη (αφού έχουν εμφανιστεί τα ανοιχτά παράθυρα), μέχρι να εμφανιστεί το Χ πάνω αριστερά σε κάθε παράθυρο και μετά με το πάτημα του Χ (κάτι που είναι πολύ άβολο και χρονοβόρο) και όχι απλώς με swipe up, όπως παλιά...
θες να κλείνεις εφαρμογές για διάφορους λόγους, δεν απαγορεύεται ούτε κάνει κακό, απλά δεν είναι απαραίτητο
Όχι, στο IOS δεν πρέπει να κλείνεις τις εφαρμογές παρα μονο εάν έχουν πρόβλημα, ειδάλλως έχεις υψηλότερη κατανάλωση και χειρότερο memory management.
Περισσότερα εδώ: https://daringfireball.net/2017/07/you_should_not_force_quit_apps
"The single biggest misconception about iOS is that it’s good digital hygiene to force quit apps that you aren’t using. The idea is that apps in the background are locking up unnecessary RAM and consuming unnecessary CPU cycles, thus hurting performance and wasting battery life.
That’s not how iOS works. The iOS system is designed so that none of the above justifications for force quitting are true. Apps in the background are effectively “frozen”, severely limiting what they can do in the background and freeing up the RAM they were using. iOS is really, really good at this. It is so good at this that unfreezing a frozen app takes up way less CPU (and energy) than relaunching an app that had been force quit. Not only does force quitting your apps not help, it actually hurts. Your battery life will be worse and it will take much longer to switch apps if you force quit apps in the background.
πόσο μπαταρία να κάψει η εκκίνηση μιας εφαρμογής; προφανώς δεν κλείνω τις εφαρμογές, ειδικά αυτές που χρησιμοποιώ τακτικά,
αλλά εφαρμογές που πιθανώς κάνουν κάτι στο παρασκήνιο και δεν τις θέλω τις κλείνω,
πχ έχω εφαρμογή που συγχρονίζει κάποιους φακέλους με το NAS, η δουλεία της είναι να δουλεύει ΚΑΙ στο παρασκήνιο, αλλά κάποιες φορές δεν θέλω να είναι ανοικτή ούτε στο παρασκήνιο
άλλωστε το απόσπασμα που έβαλες, γράφει ότι το ios είναι καλό στο περιορίζει σε μεγάλο βαθμό, τι κάνουν οι εφαρμογές στο παρασκήνιο, δεν λέει πουθενά ότι παγώνουν 100%,
και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τως πως είναι γραμμένη κάθε εφαρμογή, όπως τα περιγράφει αναλυτικά εδώ
https://developer.apple.com/library/content/documentation/iPhone/Conceptual/iPhoneOSProgrammingGuide/BackgroundExecution/BackgroundExecution.html
Γιατι άλλαξε το interface και ο παλιος τρόπος κλεισίματος εφαρμογών (double click το home button και μετά swipe up) δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλέον αφού δεν υπάρχει home button.
Αλλα συζητάμε για ένα μικρής σημασίας ζήτημα, μιας που σπάνια θα αναγκαστείς να κλείσεις εφαρμογή.
Προφανώς δεν είναι κανα τραγικό θεμα απλώς είναι αντιεργονομικό και όπως αλλα στραβά, καλό είναι να το επισημαίνουμε για να διορθωθεί (όπως έγινε με περιπτώσεις από την ιστορία με την μπαταρία και το throttling μέχρι απλές περιπτώσεις όπως το calculator)
Αυτό που αλλαξε είναι το πως βλέπεις τις ανοιχτές εφαρμογές (double click home button vs swipe up).
Από εκεί και πέρα αδυνατώ να καταλάβω γιατί προσέθεσε ένα ακόμη βήμα (tap n hold για να εμφανιστεί το ''-'') για να μπορέσεις να κανεις kill (με swipe up ή πατωντας το ''-'').
Προφανώς δεν είναι κανα τραγικό θεμα απλώς είναι αντιεργονομικό και όπως αλλα στραβά, καλό είναι να το επισημαίνουμε για να διορθωθεί (όπως έγινε με περιπτώσεις από την ιστορία με την μπαταρία και το throttling μέχρι απλές περιπτώσεις όπως το calculator)
Πιθανον να το έκαναν και επίτηδες για να αποθαρρύνουν τους χρηστες από την κακή συνήθεια του να κλείνουν τα Apps χωρίς να χρειάζεται. Εχω πολλούς γνωστούς που τους έχω δει να κλείνουν μια μια όλες τις εφαρμογές χωρίς λόγο, επειδή κάποιος τους είχε πει πως έτσι θα ελευθερωθεί μνήμη και δεν θα καιει μπαταριά. Οταν τους εξηγώ ότι δεν πρέπει, με κοιτούν με δυσπιστία.
Ενταξει κλαιω που παντα δικαιολογεις την απλ.... δλδ τωρα οι ψυχαναγκαστικοι φιλοι σου δε θα πατησουν το εξτρα x για να κλεισουν τα apps και θα πουνε "αχ ρε απλ, μας εσωσες!"![]()
Αλλωστε, μιλάμε για μια εταιρία που είναι obsessed ακόμα και για το σχήμα που θα έχει το σεμεδάκι, πιστεύεις σοβαρά ότι τυχαία έβαλαν τo έξτρα βήμα για την διαδικασία kill Apps?
''Τυχαια'' φαντάζομαι δεν εβαλαν και εκεινο το κουλό delay στο calculator (που εσπαγε νεύρα και οδηγούσε σε λάθη).
Όπως ''τυχαια'' δεν εκαναν και την ιστορία με το cpu throttling και τις μπαταρίες (που τους απεφερε πωλήσεις νέων iPhone).
Και μιας και μιλάμε για εργονομία, να θυμίζω το magic mouse που είναι ο ορισμός του αντιεργονομικού ποντικού, ενός από τα σημαντικότερα εργαλεία για τη χρηση ενός υπολογιστή και το νο.1 σε αναγκη καλής εργονομίας.
Προφανως δλδ δεν δεχόμαστε άκριτα ότι μας σερβίρουν αλλά κρίνουμε βάσει της πραγματικότητας.
Και η πραγματικότητα λέει πχ ότι το να μπορείς να κλείνεις ευκολα ένα app που τρωει πόρους / μπαταρία είναι σημαντικό.
Θυμίζω πχ ότι εμενα το mail app είναι η κυρια εφαρμογή κατανάλωσης μπαταρίας και ειδικά όταν εχω χαμηλή μπαταρία, είναι σημαντικό να μπορώ να κλείνω άμεσα και εύκολα την εφαρμογή (χωρίς πχ να χρειάζεται να μπω στις ρυθμίσεις και να απενεργοποιώ / ενεργοποιώ κάθε φορά την επιλογή για backroung activity που είπες).
Anyway, μη το κανουμε παλι flame το θεμα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.