[Επίσημο] iPhone XR

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone Xr

Αν είναι άριστη αυτή η ανάλυση σε αυτή τη διάσταση οθόνης, γιατί στο XS που έχει μικρότερη διάσταση οθόνης έβαλαν οθόνη σημαντικά μεγαλύτερης ανάλυσης;
Καταρχήν, η ανάλυση είναι υπεραρκετή για τις ίντσες της οθόνης, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύσω περαιτέρω, ειδικά σε εσένα.
Υποθέτω πως έχει να κάνει με το κόστος (για να μην χαλάσουν το margin τους) έτσι ώστε να έχουν ένα εύκολο 2Χ IOS scaling στο Xr, και 3Χ scaling στο Xs (οπου το επιπλέον κόστος των oled καλύπτεται από την υψηλότερη τιμή πώλησης). Ίσως επίσης η γραμμή παραγωγής που κατασκευάζει τα OLED πάνελ, να τα βγάζει σε αυτή την ανάλυση (δεν έχω ιδέα, εικασία κάνω). Επίσης, μην ξεχνάμε πως χαμηλότερη ανάλυση= καλύτερη αυτονομία, γι'αυτο το Xr ξεπερνα ακόμα και το Xs Max σε αυτονομία σύμφωνα με τα test.

Το θεμα δεν ειναι μονο η αναλυση.
Ας πουμε οτι ρεφάρει σε ολα τα υπόλοιπα (που οντως ρεφαρει).

Το θεμα για μενα ειναι οτι ,απο αυτα που διαβαζω, ειναι εμφανές το μη premium status της συσκευής.
Πέρσι, τα 8 και 8Plus ηταν πιο κατω απο το X, αλλα ηταν καρα premium και σε design και σε ποιότητα κατασκευής.

Δεν ισχύει το ιδιο με το Xr.
Μεχρι περσι, βλέπαμε καθε χρονο το all time classsic Iphone με τη μεγάλη του εκδοσή. Πλεον το κλασσικο Iphone θεωρείται το Χs , και το Xr αντίστοιχο "οικονομικο".
Ελπίζω να ειμαι κατανοητος.

Από που προκύπτει το μη premium status της συσκευής; Από ότι βλέπω κατασκευαστικά είναι στα επίπεδα του 8αριου και με εντόσθια του Xs αρα πολύ ελκυστικότερη πρόταση αναλογικά...

Και στην ταχύτητα το ξεπερνά νομίζω, αν πρόσεξα σε κάποιο από τα βίντεο. Τελικά ευεργετική η οθόνη μικρότερης ανάλυσης...

Και στην ταχύτητα το ξεπερνά νομίζω, αν πρόσεξα σε κάποιο από τα βίντεο. Τελικά ευεργετική η οθόνη μικρότερης ανάλυσης...

Προφανώς θα το ξεπερνα, αφού η CPU/GPU έχουν να οδηγήσουν λιγότερα pixels.

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone Xr

Καταρχήν, η ανάλυση είναι υπεραρκετή για τις ίντσες της οθόνης, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύσω περαιτέρω, ειδικά σε εσένα.
Υποθέτω πως έχει να κάνει με το κόστος (για να μην χαλάσουν το margin τους) έτσι ώστε να έχουν ένα εύκολο 2Χ IOS scaling στο Xr, και 3Χ scaling στο Xs (οπου το επιπλέον κόστος των oled καλύπτεται από την υψηλότερη τιμή πώλησης). Ίσως επίσης η γραμμή παραγωγής που κατασκευάζει τα OLED πάνελ, να τα βγάζει σε αυτή την ανάλυση (δεν έχω ιδέα, εικασία κάνω). Επίσης, μην ξεχνάμε πως χαμηλότερη ανάλυση= καλύτερη αυτονομία, γι'αυτο το Xr ξεπερνα ακόμα και το Xs Max σε αυτονομία σύμφωνα με τα test.

Οπότε συμφωνείς ότι δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να είναι τόσο μεγάλη η ανάλυση της OLED του Xs. Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε. Απλά εγώ αυτό το επισημαίνω ως evil business practice της Apple ενώ εσύ ψάχνεις τρόπο να τους δικαιολογήσεις. :p

Και δεν πιστεύω ότι το OLED panel έπρεπε σώνει και καλά να βγει σε αυτή την ανάλυση. Για την Apple μιλάμε, ότι θέλει κάνει με τους προμηθευτές της (λέτε). Και 320p OLED οθόνη να ζήταγε μια χαρά θα της την κατασκεύαζαν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone Xr

Οπότε συμφωνείς ότι δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να είναι τόσο μεγάλη η ανάλυση της OLED του Xs. Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε. Απλά εγώ αυτό το επισημαίνω ως evil business practice της Apple ενώ εσύ ψάχνεις τρόπο να τους δικαιολογήσεις. :p

Και δεν πιστεύω ότι το OLED panel έπρεπε σώνει και καλά να βγει σε αυτή την ανάλυση. Για την Apple μιλάμε, ότι θέλει κάνει με τους προμηθευτές της (λέτε). Και 320p OLED οθόνη να ζήταγε μια χαρά θα της την κατασκεύαζαν.

Δεν ψάχνω λόγο να δικαιολογήσω κανέναν. Αν κανεις τον κόπο να διαβάσεις το link που έβαλα περί scaling θα καταλάβεις. Αυτός είναι ο βασικός λόγος (ακέραιο 2Χ η 3Χ scaling) σε σχέση πάντα με το κόστος του πάνελ και το margin τους. Με αλλα λογια, αν έβγαινε στην ίδια τιμή ένα LCD panel υψηλότερης ανάλυσης το οποίο επέτρεπε 3Χ scaling, θα το έβαζαν και ας μην καταλάβαινε κανεις την διαφορα ανάλυσης. Θέλουν όμως να διατηρήσουν το margin τους.
Εμενα μου έκανε εντύπωση που έβαλαν τις νέες CPU στο Xr. Κάλλιστα θα μπορούσαν να έμεναν με τις περσινές και κανεις δεν θα έλεγε τίποτα, αφού ο ανταγωνισμός είναι πολύ πίσω ακόμα...

Δεν με κατάλαβες. Δεν λέω ότι το Xr έχει μικρή ανάλυση. Λέω ότι το Xs έχει υπερβολικά μεγάλη (σύμφωνα με πολλούς Apple fans). :p

Βρες σε κατάλαβα, και σου απάντησα πως ο βασικος λόγος έχει να κάνει με το ακέραιο 3Χ scaling. Τώρα που το σκέφτομαι, θεωρώ ότι για λογους marketing δεν θα τολμούσαν να έβαζαν χαμηλότερης αναλύσης πάνελ σε τηλέφωνο που κοστίζει πάνω από 1000 την στιγμή που ο ανταγωνισμός (καλώς η κακώς) προσέφερε ήδη υψηλότερης ανάλυσης πάνελ.
Η ανάλυση στα κινητά είναι κάτι σαν τα πολλά μεγαπιξελ στις φωτογραφικές. Από ένα σημείο και μετά δεν έχουν σημασία και φυσικά δεν κατακτά κάποιος την πρωτιά επειδή έχει απλά περισσότερα . Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα απεικόνισης, τα έχουμε άλλωστε ξαναπεί.

το Lg v30 που εχω , εχει QUAD HD αναλυση OLED οθονη, και φυσικα την εχω στο μισο FHD (για λογους αυτονομιας).
Καμια διαφορα δεν ειδα.... απλα στο XS δε θα μπορουσε να βαλει κατι λιγοτερο (λογω τιμης) , αφου θα την εκραζαν και τα καζανακια... :p

Mονο σε VR βλεπεις τη διαφορα, αλλα δεν ασχολειται πια κανεις μ αυτο.

απλα στο XS δε θα μπορουσε να βαλει κατι λιγοτερο (λογω τιμης) , αφου θα την εκραζαν και τα καζανακια... :p

Ευτυχως που υπάρχουν και τα καζανάκια και δεν είμαστε ακόμη με τις (υπεραρκετές και πιο εργονομικες...) 3,5 και 4 ίντσες....

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone Xr

Και πάλι σε real life speed τεστ είναι πιο αργό στο 90% των εφαρμογών και παιχνιδιών σε σχέση με ναυαρχίδες android...

https://www.youtube.com/watch?v=7SgWZiqsE9A

Δεν πειράζει δεν είναι iPhone τα έχουμε ξαναπεί αυτά

Sent from my iPhone using Tapatalk