[Επίσημο] iPhone Xs | Xs Max

Ε είναι και η ηλικία όποτε καλό κάνουν τα μεγάλα εικονίδια :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πάντως έχει ξεκινήσει σχετική γκρίνια, οπότε ποιός ξέρει, ίσως να δούμε εξελίξεις στο μέλλον.

Κάποιος γράφει το εξής ως αιτιολογία: "I think this could be because the plus iPhones render their displays as 414x736 points @3x - creating an image of 1242x2208 resolution, crucially, this is then interpolated to a lower resolution (1080p) display. With the XS max, it renders 414x896 points @3x, but as the resulting image is 1242x2688 there doesn't need to be any downsampling so the image doesn't appear smaller, it's displayed at size."

Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει αυτό βέβαια.

Πάντως μικρό το κακό, το 'πρόβλημα' περιορίζεται στην home screen, στα άλλα (safari, messages, menus κλπ) γίνεται καλό scaling. Κρίμα που δε μου'κοψε να κάνω κάνα λεπτομερές συγκριτικό όσο είχα ακόμα το Χ τριγύρω.

Άουτς!!!

Λοιπόν έκανα καμιά 10αριά δοκιμές, και στις 2 απ'τις 10 παρατήρησα το φαινόμενο αλλά διαφορετικά απ'οτι φαίνεται στο βίντεο: Βάζεις το καλώδιο, η οθόνη ανάβει (άρα καταλαβαίνει ότι κάτι έβαλες) αλλά δε φορτίζει. Στην πρώτη επανάληψη, λειτουργεί κανονικά.

Αυτό πάντως το είχα παρατηρήσει και σε άλλα iPhone/Pad να συμβαίνει σε ελάχιστη συχνότητα (καμιά φορά το μήνα), και πάντα έλεγα ότι ΟΚ το καλώδιο ίσως να'χει αρχίσει να τα παίζει.

Επίσης, μέσα σ'αυτή τη βδομάδα, μου το'κανε μια φορά και στο Car Play όπου δε συνδέθηκε (με καλώδιο των 5 ευρώ όμως πάλι, οπότε αυτό κατηγόρησα). Γιατί το γράφω αυτό; Διότι πιθανώς να μην είναι μόνο θέμα φόρτισης αλλά σύνδεσης γενικότερα.

Menu / Face id / usb accessories -> on

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Μια άλλη για την οποία είμαι περίεργος είναι αυτή εδώ.

Θα την έχω μεθαύριο αυτή (κόκκινη για το Χ) ως εναλλακτική της Spigen Air

Θα σου πω εντυπώσεις (αν και δεν περιμένω μεγάλες διαφορες)

Για μένα, οτιδήποτε παχύτερο καταστρέφει αισθητικά το τηλέφωνο.

Όπως ψιλοαναμενοταν, δεν είναι στο επίπεδο ποιότητας της Spigen.

Εγώ την πήρα λόγω χρώματος αλλά βγήκε λίγο φτηνιάρικο.

Χμμμ κατάλαβα. Από grip τι λέει;

Λογω ελαφρώς «μεταλλικού» χρωματος είναι χειρότερη από την άβαφη (ημίσκληρη) σιλικόνη της Spigen

Λογω ελαφρώς «μεταλλικού» χρωματος είναι χειρότερη από την άβαφη (ημίσκληρη) σιλικόνη της Spigen

Πάμε γι'άλλα λοιπόν. Στη Spigen που έχω εδώ και 3-4 μέρες, το μόνο που με χαλάει (πολύ) είναι ότι αφήνει σημάδια εκεί που την ακουμπάς. Αμέσως, και φυσικά ανεξαρτήτως του αν τα χέρια σου είναι πεντακάθαρα και στεγνά. Μετά από λίγο σιχαίνεσαι να τη βλέπεις. Μάλλον είναι οι παρενέργειες του να έχει αυτό το έστω και ελάχιστα matt-grippy υλικό, πιθανώς και σε συνδυασμό με το μαύρο χρώμα.

Ηρθε σήμερα το πρώτο Xs στην εταιρία (το δικό μου λογικά θα έρθει έως την Παρασκευη).
Επαιξα λίγο μαζι του και είναι ένα κλικ πιο γρηγορο από το παλιο στις καθημερινές εφαρμογές.
Εντυπωσιακη η δυνατοτητα αλλαγης βάθους πεδιου στις portrait photos μετά την λήψη:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To be continued...

Ηρθε σήμερα το πρώτο Xs στην εταιρία (το δικό μου λογικά θα έρθει έως την Παρασκευη).
Επαιξα λίγο μαζι του και είναι ένα κλικ πιο γρηγορο από το παλιο στις καθημερινές εφαρμογές.
Εντυπωσιακη η δυνατοτητα αλλαγης βάθους πεδιου στις portrait photos μετά την λήψη:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To be continued...

για μένα δεν υπάρχει «to be continued» στο ορατό μέλλον...υπήρξε δίλημμα, και όλο το budget και πολύ παραπάνω πήγε για την απόκτηση του καινούργιου 13,3” MacBook Pro (mid 2018) with Touch Bar..δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη...αντίο Xs...παραμένω με το αγαπημένο μου «ταπεινό» 6Plus (πάλι στην μηλο-εταιρεία πήγαν τα λεφτά..🧐)

ΥΓ: να το χαρείτε!!

860275d7888d1e8f799b98997c3dd5d3.jpg

Νάσο με γειες. Καλό είναι να μην τα πάρεις μαζί αυτά τα δυο, γιατί θα ξενερώσεις σφόδρα που δε σου δίνουν ούτε καν έναν usb-c φορτιστή και δε μπορείς επί της ουσίας να συνδέσεις το iPhone στο Mac (απίθανα πράγματα).

@takisot : Τάκη βλέπω δε σε έπεισα ακόμα να κάνεις το leap of faith και να πας στο μεγάλο... :D

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone Xs & Xs Max

Νάσο με γειες. Καλό είναι να μην τα πάρεις μαζί αυτά τα δυο, γιατί θα ξενερώσεις σφόδρα που δε σου δίνουν ούτε καν έναν usb-c φορτιστή και δε μπορείς επί της ουσίας να συνδέσεις το iPhone στο Mac (απίθανα πράγματα).

@takisot : Τάκη βλέπω δε σε έπεισα ακόμα να κάνεις το leap of faith και να πας στο μεγάλο... :D

Δεν υπάρχει περίπτωση βρε! Παντόφλες μόνο στα πόδια!

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone Xs & Xs Max

Δεν υπάρχει περίπτωση βρε! Παντόφλες μόνο στα πόδια!

Hehe

Δε σε κατηγορώ, κι εγώ αν δεν είχα την πολυτέλεια της δυνατότητας επιστροφής, δε θα το τολμούσα.

Εκ των υστέρων πάντως, η συμβουλή μου είναι, για μας που αλλάζουμε τα τηλέφωνα σαν τα πουκάμισα κάθε χρόνο, τολμήστε το μια φορά, γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι μετά το πρώτο σοκ δε θα μπορείτε να ξαναπάτε πίσω.

[ Επίσημο ] iPhone Xs & Xs Max

@takisot : Τάκη βλέπω δε σε έπεισα ακόμα να κάνεις το leap of faith και να πας στο μεγάλο...

Σε ευχαριστώ Maestro...τίναξα τη μπάνκα...δεν παίζει έτσι κι αλλιώς...αλλά όντως: απίθανες τσιπιές..