[Επίσημο] iPhone Xs | Xs Max

Re: [ Επίσημο ] iPhone Xs & Xs Max

Νομίζω αυτό μαζί με το p20 καθώς και το νέο s10 θα ρίχνουν κατα πολύ στο xs... Μάλλον του χρόνου θα ρίξει βάρος η Apple στην κάμερα γιατί φέτος απλά το έτρεξε στον αυτόματο. Αν δεν το κάνει θα μείνει πολύ πίσω στον ανταγωνισμό.
Κρατιέμαι με το ζόρι γιατί το 90% της χρήσης μου είναι φωτογραφία δεν ξέρω τελικά τις γιορτές τι θα κάνω... Θα πάρω το max; Θα περιμένω του χρόνου;...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αμα 90% της χρησης ειναι για φωτογραφια και δε σε δεσμευει το κοτετσι σορι το "οικοσυστημα" της απλ, απορω γιατι κοιταζεις τα ιφονς (μη περιμενεις τπτ περισσοτερο του χρονου, το πολυ πολυ κανα super ultra smart hdr gt).. Κουσουρι λογικα οπως εχουμε και πολλοι αλλοι... :p

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone Xs & Xs Max

Νομίζω αυτό μαζί με το p20 καθώς και το νέο s10 θα ρίχνουν κατα πολύ στο xs... Μάλλον του χρόνου θα ρίξει βάρος η Apple στην κάμερα γιατί φέτος απλά το έτρεξε στον αυτόματο. Αν δεν το κάνει θα μείνει πολύ πίσω στον ανταγωνισμό.
Κρατιέμαι με το ζόρι γιατί το 90% της χρήσης μου είναι φωτογραφία δεν ξέρω τελικά τις γιορτές τι θα κάνω... Θα πάρω το max; Θα περιμένω του χρόνου;...

Μα, αν το 90% της χρήσης σου είναι φωτογραφία, γιατί να μην το πάρεις; Είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με πέρσι και μια από τις top cameras ανεξαρτήτως λειτουργικού.

Φοβάμαι απλά μην απογοητευτώ με τις βραδινές κυρίως καθώς κάτι δείγματα που έχω δει, δεν μπορώ να πω ότι ξετρελαθηκα σε σχέση και με τα προηγούμενα και με τον ανταγωνισμό.. Ειδικά στα συγκριτικά το xs βγάζει πολύ περισσότερο θόρυβο από τον ανταγωνισμό.
Φυσικά έχω το κουσούρι της Apple όχι του οικοσυστήματος (δεν έχω κανένα άλλο προϊόν, ούτε καν εφαρμογές) γιατί δεν με έχει κρεμάσει σαν συσκευή γενικότερα

Φοβάμαι απλά μην απογοητευτώ με τις βραδινές κυρίως καθώς κάτι δείγματα που έχω δει, δεν μπορώ να πω ότι ξετρελαθηκα σε σχέση και με τα προηγούμενα και με τον ανταγωνισμό.. Ειδικά στα συγκριτικά το xs βγάζει πολύ περισσότερο θόρυβο από τον ανταγωνισμό.
Φυσικά έχω το κουσούρι της Apple όχι του οικοσυστήματος (δεν έχω κανένα άλλο προϊόν, ούτε καν εφαρμογές) γιατί δεν με έχει κρεμάσει σαν συσκευή γενικότερα

Στα νυχτερινα ειδικα (οπως εχεις δει και ο ιδιος) ειναι πολυ πισω. Αν εχεις τα χρηματα συμβιβασου και μεγεια σου!

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] iPhone Xs & Xs Max

Κοίτα, είναι πολύ βελτιωμένο στα σκοτεινά σε σχέση με το Χ, αλλά υπολείπεται σε σχέση με κάποια Android. Από την άλλη βγάζει καταπληκτικές (για κινητό) φωτός σε φωτεινά και ημιφωτισμένα πλάνα και επιπλέον είναι consistent στις λήψεις. Σε video δε, είναι overall κορυφαίο και επιπλέον τραβάει απεριόριστα 4K 60fps και όχι πεντάλεπτα όπως οι ναυαρχίδες των Android.
Αν μάλιστα σου αρέσει το iOS, είναι no brainer ΙΜΟ.

Το ότι προτιμώ το iOS είναι δεδομένο. Αυτό και η απροβλημάτιστη λειτουργία είναι που με κρατάνε.. Ευχάριστη για τις απαντήσεις πάντως, στις γιορτές που είναι να ψωνίσω θα δω τι θα πράξω ;)

Το ότι προτιμώ το iOS είναι δεδομένο. Αυτό και η απροβλημάτιστη λειτουργία είναι που με κρατάνε.. Ευχάριστη για τις απαντήσεις πάντως, στις γιορτές που είναι να ψωνίσω θα δω τι θα πράξω ;)

Max ή τιποτα... Μεγεια!

Ξαναείδα σήμερα πάντως το max και το απέρριψα καθώς μπορεί μεν να παλευεται εν τελει εργονομικά αλλά όπως και να το κάνουμε, το μέγεθος παραμένει αστείο για κινητό.

Δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου γιατί μιλάμε και για 1μιση χιλιάρικο, αλλά θα σου πω από ίδια πείρα, πως το τι θεωρούμε αστείο για κινητό είναι κάτι αλλάζει μέσα σε λίγες ημέρες. :ears:

Το μοναδικό κριτήριο με το οποίο θα πρέπει κανείς να αποφασίσει είναι το πόσο κρίσιμο θεωρεί το περίπου +1.2cm ύψους και 0.65cm πλάτους στην τσέπη του.

(Επίσης, θεωρώ ότι το Max θα πουλιέται σα ζεστό ψωμάκι αν δε σε βολέψει)

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] iPhone Xs & Xs Max

Είναι και πιο βαρύ όμως...

Όντως, 30g. Αυτό το νιώθω όμως μόνο καμιά φορά στο κρεβάτι που το κρατάω ψηλά, στην τσέπη δεν το καταλαβαίνεις, ούτε στο καθημερινό κράτημα.

Οθοναρα έχει το max, αλλά κακά τα ψέμματα πιο βολικό σε καθημερινή χρήση είναι το x.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Οθοναρα έχει το max, αλλά κακά τα ψέμματα πιο βολικό σε καθημερινή χρήση είναι το x.

Το 5s ακομη πιο βολικο για τηλς-sms.

Δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου γιατί μιλάμε και για 1μιση χιλιάρικο, αλλά θα σου πω από ίδια πείρα, πως το τι θεωρούμε αστείο για κινητό είναι κάτι αλλάζει μέσα σε λίγες ημέρες. :ears:

Το μοναδικό κριτήριο με το οποίο θα πρέπει κανείς να αποφασίσει είναι το πόσο κρίσιμο θεωρεί το περίπου +1.2cm ύψους και 0.65cm πλάτους στην τσέπη του.

(Επίσης, θεωρώ ότι το Max θα πουλιέται σα ζεστό ψωμάκι αν δε σε βολέψει)

Το ότι συνηθίσουμε κάτι δεν πάει να πει ότι είναι σωστό (η συνήθεια άλλωστε, ειδικά στην τεχνολογία, έχει καθιερώσει πολλά (και ιδιαίτερα διαδεδομένα, δυστυχώς) κακά)

Όπως είπα, πιστεύω ότι θα το συνηθίσω εργονομικά αλλά η εικόνα του στο χέρι (ενός μη γίγαντα), θα παραμένει γελοια.

Πέραν τούτου, δεν θέλω να καταλήξω να χρησιμοποιώ αυτό αντί για το iPad, έστω και περιστασιακά, γιατί αυτό αποτελεί υποβάθμιση εν τελει (χάριν της τεμπελιάς και μόνο).

Δεν έχεις πολύ άδικο για την εικόνα στο χέρι, το θέμα είναι ότι όλα αυτά (ακόμα και η εικόνα) είναι θέμα του πως έχουμε στο μυαλό μας τη χρήση τηλεφώνου. Η οποία έχει αλλάξει δραματικά μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια. Εκεί που επί 2008 η χρήση μου ήταν 90% τηλέφωνο, 10% διάφορα, τώρα έχει αντιστραφεί σε 90% όλα τα υπόλοιπα και καμιά φορά και τηλέφωνο. Από τότε που ξεκίνησα δε να δουλεύω στο Αμέρικα, και παρά το γεγονός ότι αναγκάζομαι να συναναστρέφομαι με πολύ περισσότερο κόσμο από παλιότερα, το 90% της εκτός email επικοινωνίας γίνεται με Skype/Zoom/Webex calls, και σχεδόν ποτέ τηλέφωνο. Πιθανολογώ δε ότι θα αλλάξει δραματικά μέσα στα επομενα χρόνια και το τηλέφωνο θα αντικατασταθεί σχεδόν πλήρως από video calls.

Το θετικό ως τώρα, είναι πως το μέγεθος παντόφλας στα κινητά δείχνει να έχει ταβάνι, εδώ και 5-6 χρόνια που το πρωτοείδαμε. Φαίνεται ότι οι εταιρίες δεν σκέφτονται να ανέβουν ποτέ πάνω από 6.5 (ή οριακά παραπάνω) ίντσες. Οπότε λογικά δε μιλάμε για τραγικό compromise εργονομίας μελλοντικά. Πόσο μάλλον όταν αρχίσουν να βγαίνουν στο εμπόριο αναδιπλούμενες οθόνες και άλλα τέτοια κολπάκια που θα είναι game changers.

Προσωπικά, διαπίστωσα ότι είναι αδύνατο να κάνεις "ταμείο" σε 2 βδομάδες για το αν θα βολέψει ή όχι. Για την ώρα είμαι φαν του μεγάλου, αλλά είναι πολύ πιθανόν σε βάθος χρόνου, όταν θα μου περάσει ο ενθουσιασμός της οθόνης να αρχίσει και να με ενοχλεί. Αλλά έπεισα τον εαυτό μου ότι σαν γκατζετάκιας, και σαν κάποιος που σε αυτή τη φάση αλλάζει κινητά κάθε 1-2 χρονια (αναλόγως), οφείλω στον εαυτό μου να το δοκιμάσω, όπως από καιρού εις καιρόν δοκιμάζω και κάνα Android.

(Καλά για το iPad είμαι και ειδική περίπτωση, γιατί πριν 2 μήνες, ενόψει αναμονής του νέου, χάρισα το Air2 και βρέθηκα με ένα δανεικό Air 1 απ'τα αζήτητα :D . Ίσως αν είχα κάποιο φρέσκο να ισορροπούσε η χρήση, ίσως και όχι, θα σας πω όταν με το καλό βγουν τα καινούρια!)

Πιθανολογώ δε ότι όταν με το καλό εμφανιστεί το Spigen τζάμια σε στοκ, θα το χαίρομαι περισσότερο, αφού θα μπορώ να το πετάω σε τσάντες με κλειδιά κλπ χωρίς να με νοιάζει ιδιαίτερα, ένα από τα χαρακτηριστικά που μ'ενοχλούν αυτή τη στιγμή είναι πως επειδή το λυπάμαι, το κυκλοφορώ σε τσέπη (κάτι που ποτέ δεν έκανα ως τώρα) και μου ψιλοκακοφαίνεται.

Συμφωνώ, και ας κατέληξα στο max. Το Χ το έχει συναδελφος στο γραφειο και ειναι μακράν καλύτερο σε καθημερινή χρήση

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

[ Επίσημο ] iPhone Xs & Xs Max

Μου εχουνε περάσει σκέψεις να ξαναγυρίζω στο (X) Xs .. μόνο κ μόνο για το μέγεθος του max .. αλλά λέω να του δώσω ευκαιρία .. παράγγειλα τσαντάκι/πορτοφόλι χειρός .. με είχε βολέψει το X πάντως .. ενώ εδώ υπάρχει θέμα .. ιδίως τα βραδια που βγαίνω έξω είναι θέμα ..

Άσχετο, μόλις παρατήρησα ότι έχουν αλλάξει το πως κλείνεις apps (πλέον κλείνουν απλά με swipe up, χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις 1-2 sec μέχρι να εμφανιστουν τα κόκκινα σηματάκια). Είναι κομμάτι του 12 αυτό ή αποκλειστικό στα XS?

Re: [ Επίσημο ] iPhone Xs & Xs Max

ιδίως τα βραδια που βγαίνω έξω είναι θέμα ..

Κι εμένα αυτό είναι το βασικό που με προβληματίζει. Όχι λόγω εργονομίας (πάντοτε στην κωλότσεπη το είχα, και συνεχίζω να το έχω χωρίς να μ'ενοχλεί το μέγεθος), αλλά λόγω κινδύνου σουφρώματος που πλέον φαίνεται να εξέχει ελάχιστα απ'την τσέπη, και φυσικά και όταν το χρησιμοποιείς, φαίνεται ότι είναι αυτό που είναι και κοστίζει όσο κοστίζει.