[Επίσημο] Mac Mini @2012

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
avclub1macmini.jpg

Apple.com

avclub2macmini.jpg

avclub3macmini.jpg

avclub4macmini.jpg

Photos edit by airb

υγ από Μιχάλη Κορ. & airb: Για να ανοίγουμε νέο νήμα με το νέο mac mini, έγινε αλλαγή σε αυτό.

Νέο Mac mini βρε παιδιά ! Με 2.3 i5 quad !!!! Τετραπυρηνος i5 !

Ο δίσκος πάλι 5400 ξανά ... Γελοιότητες . Έχει και επιλογή για fusion drive και sad αλλα παίρνεις iMac μετα ... Βάλε και την οθόνη ... Και τα πληκτρολόγιο / ποντίκι

Last edited by a moderator:
Re: Νέο Mac mini !

Πάντως για κάποιον που θέλει mac htpc μια χαρά είναι,για το συνδέσει στην τηλεόραση ή τον προβολέα.Εγώ πολύ το λiγουρεύομαι το νέο mac mini,για να ξεμπλέξω από τα media players!

Κι εγώ με το Plex το έχω στο μυαλό μου,με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο στο ATV2.Αυτή την εμμονή της Apple τόσα χρόνια να μην υοστηρίζει επίσημα blu ray,μου είναι αδιανόητη δεν μπορώ να την καταλάβω!

Htpc ? με τετραπυρηνο i7 παει για κυρίως υπολογιστής .

Κάρτα γραφικών και δίσκος αδύναμα πάντως .
Η κάρτα ιδίως που δεν αλλάζει κι όλας ( intel integrated graphics ) είναι χαμηλά .

Last edited:

Πάντως για κάποιον που θέλει mac htpc μια χαρά είναι,για το συνδέσει στην τηλεόραση ή τον προβολέα.Εγώ πολύ το λiγουρεύομαι το νέο mac mini,για να ξεμπλέξω από τα media players!

Σιγά που θες να ξεμπλέξεις απο τα media players :p
Σοβαρά τώρα, έχω σκεφτεί και εγω την λύση του Mac mini για streaming media player (htpc), αλλα μόνο λόγο όγκου.
Το ανασταλτικό της υπόθεσης είναι ότι αυτο δεν γίνεται προφανώς σε ανώτερο επιπεδο με Mac os, και για να το γυρίσεις αποκλειστικά σε windows στήνοντας κάθε ίχνος Mac os,πρέπει να σου βγει η πίστη...

Προφανως δεν εχετε παρει χαμπαρι οτι το προηγουμενο Mac Mini, στην εκδοση με την ATI, ειναι το τελειο HTPC.

Απλως του περνας Win σε αλλο partition (aka bootcamp κατα Apple :p) και παίζεις τα πάντα (BD 3D included).

Το νεο, σε αυτον τον τομέα, ειναι σαφές downgrade (λόγω κάρτας γραφικών) - μαλλον ακαταλληλο πλεον γι σοβαρη HTPC χρηση.

Απάντηση: Νέο Mac mini !

Nαι αλλα νομιζω οτι φοραει την νεα γενια επεξεργαστων sandy ivy που σημαινει μικροτερη καταναλωση και μικροτερη θερμοκρασια,με σχετικα καλλιτερη αποδοση.Δεν νομιζω οτι περιμενατε κοσμογονικες αλλαγες

Re: Απάντηση: Νέο Mac mini !

Nαι αλλα νομιζω οτι φοραει την νεα γενια επεξεργαστων sandy ivy που σημαινει μικροτερη καταναλωση και μικροτερη θερμοκρασια,με σχετικα καλλιτερη αποδοση.
Μηδαμινές διαφορές / αδιαφορα πραγματα....

σιγα μη βαλω WIN σε Mac !!!
Μια χαρα ειναι το HTPC που εχω τοτε... εγω θελω να ξεφορτοθω τα windows , οχι το σασι!

Προφανως δεν εχετε παρει χαμπαρι οτι το προηγουμενο Mac Mini, στην εκδοση με την ATI, ειναι το τελειο HTPC.

Απλως του περνας Win σε αλλο partition (aka bootcamp κατα Apple :p) και παίζεις τα πάντα (BD 3D included).

Το νεο, σε αυτον τον τομέα, ειναι σαφές downgrade (λόγω κάρτας γραφικών) - μαλλον ακαταλληλο πλεον γι σοβαρη HTPC χρηση.

σιγα μη βαλω WIN σε Mac !!!
Μια χαρα ειναι το HTPC που εχω τοτε... εγω θελω να ξεφορτοθω τα windows , οχι το σασι!
Αν ποτε η Apple δωσει οσα και τα Win το ξανακοιταμε (στην καλυτερη, τα εγγονια μας δλδ :p)

Για καποιον που εχει το mini 2011 πιθανοτατα δεν αξιζει να παει στο νεο,για μενα που περιμενα μερικους μηνες για να το παρω ,μαλλον καλα εκανα

question is... με δεδομένο αυτό που λέει ο Σύριος περι κάρτας γραφικών, αυτήν την στιγμή μπορείς να βρεις και το παλιό και το νέο mac mini, ποιο παίρνεις?

question is... με δεδομένο αυτό που λέει ο Σύριος περι κάρτας γραφικών, αυτήν την στιγμή μπορείς να βρεις και το παλιό και το νέο mac mini, ποιο παίρνεις?

ΔΕΝ βρίσκεις το παλιό. Σε διαβεβαιώ. Εδώ και 2-3 εβδομάδες η Apple "μάζεψε" όλα τα μηχανάκια της πίσω.

Μη μασατε κύριοι , στην επόμενη αναβάθμιση του mini θα ξανά βάλει κάρτα γραφικών , τι θέλετε δηλαδή απο την Apple όλα μαζί ;;;; :flipout:

μην ανυσηχεις … όπως και το flash το bluray (σα συσκευή αποθήκευσης) θ ανήκει στην ιστορία σε λίγο!:music-smiley-005:
Οπως πολυ καλα καταλαβαινεις, σα συσκευη αποθηκευσης μας ειναι αδιαφορο προφανως.

Μας ενδιαφερει σαν ''προτυπο διασκεδασης''.

Και σε αυτόν τον τομέα, θα μας συντροφεύει για πολλα χρόνια ακομα (οχι μεσω Apple παντως).

Το παλιο ολο και καπου το πετυχαινεις (το μικρο μοντελο με την Intel σιγουρα το βλεπω σε στοκ και σημερα).

Αν δεν σ ενδιαφερει καθολου η HTPC χρηση πας προφανως στο νεο.

Αν σ ενδιαφερει λιγο σοβαρα το HTPC, πας στο παλιό.

Ουσιαστική αναβαθμιση στο νεο θεωρώ μονο το USB 3.

EDIT

Καλό ειναι παντως να τσεκαρουμε και τι παιζει με την Intel και τους τελευταιους video drivers (μπας και εχει στρωσει το πραγμα....χλωμο φοβάμαι.....)

μην ανυσηχεις … όπως και το flash το bluray (σα συσκευή αποθήκευσης) θ ανήκει στην ιστορία σε λίγο!:music-smiley-005:
το θεμα δεν ειναι τι θα κανουμε μελλοντικα αλλα τωρα..
με αυτη την λογικη δεν θα επρεπε κανεις να αγορασει τιποτα.. oυτε προβολεα γιατι ερχονται οι LED (σε προσιτη τιμη), ουτε tv γιατι έρχονται οι OLED.. ουτε mac γιατι τα επομενα θα εχουν 3tb ssd, οθονη touch και θα ειναι 0.25% λεπτοτερα..

Το Mac mini θα μπορουσε να ειναι το ιδανικό htpc αν δεν ειχε τις ελλείψεις που αναφέρανε τα παιδιά πιο πάνω.

Last edited: