[Επίσημο] Mac Mini @2012

Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] Mac Mini @2012

Τωρααα.... ψώνισα ήδη.
Τι γίνεται όμως με τη μνήμη του, πρέπει να βάλω περισσότερη.Βλέπω οι περισσότεροι χρήστες αναβαθμίζουν σε 16Gb.
Αν ναι ποιά να προτιμήσω;
Αυτή εδώ Χ2 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.553636 είναι κατάλληλη;
Αν αντικαταστήσω μόνο τη μια τότε θα έχω 8+2=10GB ή πρέπει να έχει 2 ίδιες μνήμες μέσα στο μηχάνημα;
Για προτείνετε κάτι, από e-shop κατά προτίμηση, μην κάνω κανένα λάθος.

Πότε πρόλαβες, χαχαχαχα
Μεγιαα
Για να σου πούμε πρέπει να μας πεις και το μοντέλο που αγόρασες.
π.χ. αν έχεις πάρει το τελευταίο, αυτές που μας δείχνεις δεν κάνουν.

Πάντως αν υπάρχει δυνατότητα θα προτιμούσα να αντικαταστήσω τη μια από τις 2 μνήμες ώστε μαζί με τα άλλα 2 Gb να έχω 10 Gb μνήμης.
Αν γίνεται αυτός ο συνδυασμός προτείνετε την καλύτερη.

Ωραία, έχουμε ακριβώς το ίδιο μοντέλο.
Του έχω Κingston 2Χ4GB και είμαι super!
Τώρα αν εσύ θέλεις 2Χ8 ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.crucial.com/eu/search/se...ni 2.3GHz Quad-Core Intel Core i7 - Late 2012
Nα προτιμήσεις να αγοράσεις δυο ίδιες.

Screen Shot 2013-08-19 at 12.32.20 π.μ..jpg

edit:
Πολύ καλή η τιμή που το αγόρασες. Είχα δώσει 920

Last edited:
SOS

Πως μπορώ να αφαιρέσω τους λογαριασμούς/ρυθμίσεις χωρίς να κάνω format το Mac mini ?????

Μπας και υπάρχει κάποιος Οδηγός???

Last edited:

Σε ευχαριστώ Γιάννη, τελικά ξεκίνησα φορμάτ (πωπω το βλέπω να μου παίρνει πολύ ώρα :( )

(Send from mini iPad)

Και πολυ καλα εκανες, ειδικα αν ειναι να το πουλησεις.

Ενημερωτικα τωρα, αν δεν το βαλεις να κανει over the data 7 times, καποιος με πολυ λιγες γνωσεις και με το πιο απλο προγραμματακι που υπαρχει στο App Store,
το Data Recovery Guru, μπορει να σου τραβηξει ενα πολυ μεγαλο ποσοστο των αρχειων σου με μερικα κλικ.
Στην πρωτη επιλογη(fastest), σχεδον ολα.
Screen Shot 2013-10-16 at 4.19.13 π.μ..jpg

Last edited:
Γνωρίζει κανένας τι χαρακτηρίστηκα θα πρέπει να αναμένουμε στο νέο Mac mini; Σκέφτομαι να το περιμένω με την ελπίδα καλύτερης κάρτας γραφικών αλλά από την άλλη με φοβίζει το ενδεχόμενο να καταργήσουν την θύρα FireWire (όπως έκαναν στα τελευταία iMacs) την οποία την χρειάζομαι τόσο για τους σκληρούς που έχω όσο και για την βιντεοκάμερα μου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ΕΠΙΣΗΜΟ] Mac Mini @2012

Εδώ μπορείς να δεις τι περιμένουν από το νέο mac mini. Βέβαια όλα αυτά είναι rumors ή ευσεβείς πόθοι :earmuffs:

http://www.macrumors.com/roundup/mac-mini/

Καί αυτά θά έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών,γιά όσους έχουν επιπλέον απαιτήσεις στό τομέα αυτόν δέν θά υπάρχει η δυνατότητα τής ξεχωριστής κάρτας γραφικών

Όσοι έχουν απαιτήσεις στον τομέα των γραφικών μπορούν στα ίδια χρήματα να χτυπήσουν ένα custom made πολλαπλασίων δυνατοτήτων PC.

Τα mac mini είναι σχεδιασμένα για βασική χρήση (internet, καμιά εργασία για το σχολείο, "μερεμέτια" της δουλειάς που έχεις αφήσει για το σπίτι κλπ). Ο μοναδικός λόγος που κοστίζουν ακριβότερα από τα 300 ευρώ που θα ζητούσε ο ανταγωνισμός είναι το μηλαράκι, τα αυτοκολλητάκια στο κουτί, κλπ :D

Για 3D απαιτήσεις, γενικότερα ο Mac δεν είναι λύση, αφού και στους πανάκριβους iMac θα βρεις καρτούλες που σε καμία περίπτωση δε μπορούν να χαρακτριστούν hiend. Ακόμα κι αν βάζανε μια "καλή" κάρτα, στριμωγμένη σε ένα τόσο μικρό κουτάκι, είτε θα ζεσταινόταν, είτε θα έπρεπε να τρέχει στο ρελαντί, ακριβώς για να μην υπερθερμάινεται.

Όσοι έχουν απαιτήσεις στον τομέα των γραφικών μπορούν στα ίδια χρήματα να χτυπήσουν ένα custom made πολλαπλασίων δυνατοτήτων PC.

Τα mac mini είναι σχεδιασμένα για βασική χρήση (internet, καμιά εργασία για το σχολείο, "μερεμέτια" της δουλειάς που έχεις αφήσει για το σπίτι κλπ). Ο μοναδικός λόγος που κοστίζουν ακριβότερα από τα 300 ευρώ που θα ζητούσε ο ανταγωνισμός είναι το μηλαράκι, τα αυτοκολλητάκια στο κουτί, κλπ :D

Για 3D απαιτήσεις, γενικότερα ο Mac δεν είναι λύση, αφού και στους πανάκριβους iMac θα βρεις καρτούλες που σε καμία περίπτωση δε μπορούν να χαρακτριστούν hiend. Ακόμα κι αν βάζανε μια "καλή" κάρτα, στριμωγμένη σε ένα τόσο μικρό κουτάκι, είτε θα ζεσταινόταν, είτε θα έπρεπε να τρέχει στο ρελαντί, ακριβώς για να μην υπερθερμάινεται.

Sorry αλλά το post σου ειναι παντελώς άκυρο. Συγκρίνεις μήλα με προτοκάλια. Όποιος επιλέγει Mac το κάνει κυρίως για τις ευκολίες που του παρέχει το λειτουργικό και για την αξιοπιστία του hardware και όχι για τα specs. Συμφωνώ πως στον τομέα των γραφικών το mac mini είναι βασικό μηχάνημα αλλά η λύση δεν είναι πάντα το windows PC για όποιον δεν του είναι αρκετό. Υπάρχουν και άλλα Macs.

Στην δική μου περίπτωση η χρήση που κάνω στους περισσότρους τομείς είναι όντως βασική. Μόνο στην επεξεργασία video κάνω κάτι λίγο πιο βαρύ αλλά εκεί δεν πάιζει τόσο ρόλο η κάρτα γραφικών όσο ο επεξεργαστης και ακόμα περισσότερο η μνήμη και οι δίσκοι, και εκεί το παλίο μου mini του 2009 τα πάει μια χαρά. Απλά θα ήθελα λίγο καλύτερη κάρτα γραφικών για να είμαι πιο future proof, και για κανένα παιχνιδάκι που και που, που το τωρινό μου μηχάνημα δεν σηκώνει τίποτα.

Ελπίζω τουλάχιστο οι νέες integrated κάρτες της intel να είναι σημαντικά αναβαθμισμένες σε δυνατότητες.

Σχετικά πρόσφατα ,τήν άνοιξη, έβγαλα ενα κοστολόγιο γιά ένα pc μικρού μεγέθους καί με περιπου ίδιες δυνατότητες με το mac mini.Σαφώς βγήκε φθηνότερο ,αλλά όχι τόσο πού να δικαιολογεί τή φασαρία.Οταν μάλιστα φθάνεις νά ζητάς μικρο σχετικά όμορφο κουτί ,τότε η οικονομική διαφορά σχεδόν εξαναμίζεται