[Επίσημο] Mac Mini @2020

Πρώτη επαφή με MAC!! Πάλεψα μαζί του να μάθω κάποια πραγματάκια, εντυπώσεις πρώτες εντυπώσεις στα χρήματα που έδωσα δεν έχω δει συμβατό να είναι αντάξιο. Έχω παίξει με αρκετούς συμβατούς στα διπλάσια + χρήμα μα δεν το πλησιάζουν.
Εγκατέστησα photoshop έτους 19 κανονικά δίχως rosseta2 ακόμη δεν έχω ιδέα πως να την εγκαταστήσω. Ο συμβατός μου υπολογιστής I7 9χ 16bg με κάρτα 2060 κόστους που ντρέπομε να αναφέρω φάνηκε πιο γρήγορος στο photoshop cc 21 σε σκληρή δοκιμασία κάτω του ενός λεπτού.
Πιστεύω ότι και σε βίντεο edit θα με αφήσει άφωνο. Δουλεύω οθόνη πληκτρολόγιο και ποντίκι του συμβατού μου υπολογιστή κλείνοντας τον ένα υπολογιστή ανοίγοντας τον άλλον δίχως να μεταφέρω καλωδιώσεις.

υ.γ. έχετε να μου προτείνετε πρόγραμμα να βλέπω θερμοκρασία μνήμη κι επεξεργαστή;

iStat menus είναι από τα πιο γνωστά, δεν ξέρω όμως αν έχει αναβαθμιστεί για ARM.
Αυτό που έχει αναβαθμιστεί είναι το iStatistica, που είχα δει σε ένα βίντεο, χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει όμως.

Μην ασχολείσαι με θερμοκρασιες κλπ.Δεν υπάρχει λόγος.

Και ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει τα καλύτερα προγράμματα , αυτά που είναι optimized.

Της Adobe είναι κάκιστα στο mac.

Roseta μπήκε μόνη της αν έκανες εγκατάσταση ιντελ προγραμμάτων

Νιώθω ότι το μου χάρισαν σ αυτή τη τιμή :award:
Κάκιστα; Δηλαδή θα πατήσει το συμβατό μου; Θα βάλω τα κλάματα στο τέλος για τα χρήματα που έχω δώσει για το στήσιμο του intel(R) Core(TM) i9-9900K CPU @ 3.60GHz

δεν λεω οτι θα το πατησει κλπ.... απλα ειναι καλυτερο, ταχυτερο και χωρις προβληματα και κολληματα.
της adobe δεν ειναι optimised και ακομα και να γινουν, δεν γραφονται ειδικα για mac.

Το Photoshop kai lightoom ειναι απλως ανεκτα (τα optimised) , αλλα ειδικα premiere kai after ειναι για κλαμματα.
2 εως 10 φορες πιο αργα σε πολλες περιπτωσεις απο τα FCPX, motion kai Davinci.

Με αυτα σιγουρα θα πατας κατω το pc σου.

Το FCPx kai motion νομιζω εχουν δοκιμαστικη εκδοση μεσα στο store.
Βαλτα και δες.

Το davinci εχει και δωρεαν optimised εκδοση (δεν ειναi τοσο γρηγορη αλλα ειναι καλη).

Για φωτο editing κλπ oπως ειπαμε... affinity, darkroom, pixelmator, luminar κλπ.

Εχει και η adobe δοκιμαστικη εκδοση για LR kai Photoshop optimised Μ1 , βαλτες και αποφασισε.

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

Νιώθω ότι το μου χάρισαν σ αυτή τη τιμή :award:
Κάκιστα; Δηλαδή θα πατήσει το συμβατό μου; Θα βάλω τα κλάματα στο τέλος για τα χρήματα που έχω δώσει για το στήσιμο του intel(R) Core(TM) i9-9900K CPU @ 3.60GHz

Καλορίζικο!
Το δικό μου το περιμένω ακόμη και ίσως να "φταίει" για την καθυστέρηση το γεγονός ότι το παράγγειλα με ssd 512. Με την συνδεσιμότητα μέσω bluetooth παρατήρησες κάποια δυσλειτουργία..?
Λένε, ότι με κάποιες συσκευές bluetooth έχει θεματάκια.

Το παράγγειλα από γερμανικό Αμαζον, παρέλαβα πολύ νωρίτερα κανονικά ήταν 28 Δεκέμβριου - 7 Γενάρη. ( 256αρι)
Σήμερα πέρασα lightroom του περασμένου έτους η εγκατάσταση κανονικά με τις τελευταίες εκδόσεις έχει πρόβλημα και χρειάζεται rosseta2
Πρόβλημα δεν έχω συναντήσει με το bluetooth.

Το παράγγειλα από γερμανικό Αμαζον, παρέλαβα πολύ νωρίτερα κανονικά ήταν 28 Δεκέμβριου - 7 Γενάρη. ( 256αρι)
Σήμερα πέρασα lightroom του περασμένου έτους η εγκατάσταση κανονικά με τις τελευταίες εκδόσεις έχει πρόβλημα και χρειάζεται rosseta2
Πρόβλημα δεν έχω συναντήσει με το bluetooth.

Αν επιτρέπεται, η εγκατάσταση του lighroom έγινε απο Adobe?
Kαι τί εννοείτε ότι οι τελευταίες εκδόσεις έχουν πρόβλημα και χρειάζονται rosseta2?

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

Όλες οι προηγούμενες εκδόσεις θέλουν ροζέτα.
Μια φορά γίνεται εγκατάσταση της ροζέτα, τη πρώτη φορά .

Δεν έχω τη παραμικρή εμπερία σε mac αν μπορείτε να μου λύσετε απορία, αν ήδη έχει περαστεί rosseta2 γιατι δε μπορώ να εγκατήσω τη τελευταία έκδοση Photoshop.

Δεν έχει σημασία.... θα περαστεί από μόνη της.
Στη πρώτη εφαρμογή ιντελ που θα εγκαταστήσεις, θα σου ζητηθεί αυτόματα να τη κατεβάσει και θα τη κάνει install.

Από που κατεβάζεις το photoshop?

Εδώ πηγαίνει και δοκίμασε πρώτα τη δοκιμαστική έκδοση.

Στο συμβατό υπολογιστή σε usb 3.1 και type c , είχα windows 10 πάνω.

Αρα καλά λένε οτι τα Μ1 έχουν κατα τι πιο αργη usb συνδεση .. !! .. εκτός και αν φταίει που άλλαξες μετρητικό ..