[Επίσημο] Mac Mini @2020

ειναι το ιδιο που ρωτας και ξαναρωτας σε iphone... θα επεφτε η αποδοση αν επαιρνε πχ sd card?
Προφανως θα επεφτε.... και γι αυτο δε βαζει.

Η μνημη ειναι πια UNIFIED , δεν ειναι ξεχωρισιτο τσιπακι, αυτο λεμε εδω και τοσο καιρο.
Αποτελει μερος του soc , γι αυτο και ολες οι εφαρμογες τρεχουν τοσο καλα και χωρις να χρειαζονται τοση μνημη.

ειναι το ιδιο που ρωτας και ξαναρωτας σε iphone... θα επεφτε η αποδοση αν επαιρνε πχ sd card?

Η μνημη ειναι πια UNIFIED , δεν ειναι ξεχωρισιτο τσιπακι, αυτο λεμε εδω και τοσο καιρο.
Αποτελει μερος του soc , γι αυτο και ολες οι εφαρμογες τρεχουν τοσο καλα και χωρις να χρειαζονται τοση μνημη.

Αν εννοείς την απόδοση της μετοχής είσαι μέσα.
Αλλοι είναι οι λόγοι που δεν βάζει SD card και σίγουρα όχι η απόδοση.

Δηλαδη επιμένεις οτι ο m1 ειναι πιο ισχυρος απο το "latest mobile chip" ; και λες οτι εγω δεν καταλαβαίνω...

ειδες που δεν καταλαβαινεις και γραφεις αυτο που σε βολευει ?

Πιο αποδοτικος ειναι..... 1.000.000 φορες το λεμε !!!!

ΕΛΕΟΣ :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

Αρα εβαλε αυτο που την συμφέρει, υποθετικά παλι . Για φανφαρισμο και μάρκετινγκ. Την επόμενη φορά να κανει συγκριση με laptop απο τα lidl . Αν θελει να υποστηρίξει κανενα x100 performance increase...

Γιατι στο γραφημα δεν δείχνει μόνο watt δείχνει και καλύτερο performance ,που δεν ισχύει...

Λογικό δεν είναι??? Πάντα θα βάλει αυτό που την συμφέρει, δεν το κάνει μόνο η Apple....είδες π.χ. εσύ τίποτα μετρήσεις fps σε παιχνίδια που υποστηρίζονται από το macoas σε σχέση με ένα καλό Macbook Pro ή ένα καλό Laptop με καλή κάρτα γραφικών...εννοείται δεν θα έδειχνε κάτι τέτοιο η Apple. Για αυτό σιχαίνομαι τις παρουσιάσεις της (όχι μόνο της Apple βέβαια) κάθε φορά ''εφευρίσκουν'' τον τροχό, ''ισοπεδώνουν'' των ανταγωνισμό και ''μηδενίζουν'' τα παλιά τους προϊόντα, ούτε 5χρονα να ήταν.

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

ειδες που δεν καταλαβαινεις ?

Πιο αποδοτικος ειναι..... 1.000.000 φορες το λεμε !!!!

ΕΛΕΟΣ :BDGBGDB55:
Ε βαλε σωστα το γραφημα που είναι και πιο αδύναμος όμως ταυτόχρονα για να μην τα ξαναλεμε .

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

Αν εννοείς την απόδοση της μετοχής είσαι μέσα.
Αλλοι είναι οι λόγοι που δεν βάζει SD card και σίγουρα όχι η απόδοση.

οι λογοι δεν με νοιαζουν , εταιρεια ειναι , το κερδος κοιταει.

Εγω απο την αλλη θελω το καλυτερο/ταχυτερο... και αυτο δε γινεται με sd card.
Δεκαδες Android εχω δοκιμασει, δεν ηρθα απο χωριο... και βλεπω ποσο κραταει πισω η καρτα το συστημα.

Ειναι πολυ αργες για πολα πραγματα ακομα οι καρτες .

Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

Ε βαλε σωστα το γραφημα που είναι και πιο αδύναμος όμως ταυτόχρονα για να μην τα ξαναλεμε .

δεν ειναι ποιο αδυναμος ... τι δεν καταλαβαινεις ?

Η αππλε συγκρινε performance per watt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κι εκει ειναι οτι πιο δυνατο ... αμαν πια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

δεν ειναι ποιο αδυναμος ... τι δεν καταλαβαινεις ?

Η αππλε συγκρινε performance per watt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κι εκει ειναι οτι πιο δυνατο ... αμαν πια.
Καταλάβαμε οτι δεν ξέρεις να διαβαζεις γραφηματα ....

τυχαινει να ειμαι μαθηματικος (εκτος των αλλων) , οποτε κατι σκαμπαζω !

αν εκανες το κοπο να δεις (χωρις παρωπιδες) kai τη παρουσιαση θα το καταλαβαινες κι εσυ -bye-

τυχαινει να ειμαι μαθηματικος (εκτος των αλλων) , οποτε κατι σκαμπαζω !

αν εκανες το κοπο να δεις (χωρις παρωπιδες) τη παρουσιαση θα το καταλαβαινες κι εσυ -bye-
Ωραία. Βάλε τα 10 watt στον ένα άξονα και ένα top score πχ geekbench του m1 στον άλλο άξονα και βάλε τα watt και το geekbench score του ryzen 4800 και πες μου πόσο μοιάζει με της apple , αντε γιατι πολυ τραβηξε το αστείο...

καλο ειναι να προσεχουμε τι λεμε... δε χρειαζεται να ανεβαινουν τοσο οι τονοι.

Το δεδομενο (κι αυτο δεν αλλαζει οσο και να χτυπιεσαι) ειναι οτι ο Μ1 ειναι ο πιο αποδοτικος επεξεργαστης και ο πιο δυνατος στη κατηγορια του .

Απλο και κατανοητο.... νομιζω.

καλο ειναι να προσεχουμε τι λεμε... δε χρειαζεται να ανεβαινουν τοσο οι τονοι.

Το δεδομενο (κι αυτο δεν αλλαζει οσο και να χτυπιεσαι) ειναι οτι ο Μ1 ειναι ο πιο αποδοτικος επεξεργαστης και ο πιο δυνατος στη κατηγορια του .

Απλο και κατανοητο.... νομιζω.
Δεν ειναι ο πιο δυνατός mobile επεργαστης όμως...

Περίεργο γιατί στο ipad μόνιμα να έχεις πάνω ένα στικάκι (που το κάνω και το ξέρω από πρώτο χέρι) δεν πέφτει πουθενά και σε τίποτα η απόδοση, οπότε άκυρο αυτό το επιχείρημα, ας βρούμε άλλο. Να μιλούσες για ασφάλεια να πω ναι, για επιδόσεις απλά κοροιδευόμαστε να το πω ευγενικά. Tι unified και πράσινα άλογα κόλλησε την μνήμη πάνω στο motherboard για να μην μπορείς να την αλλάζεις και να σε γδέρνει, και όσες εφαρμογές τρέχουν πιο καλά είναι λόγω του λειτουργικού και γενικά του επεξεργαστή και όχι επειδή έχει κολλημένο πάνω το τσιπάκι μνήμης που εντελώς τυχαία αυτή μπορεί να το αλλάξει και να σου πουλήσει με πιο μεγάλη μνήμη ενώ εσυ όχι....δεν το συνεχίζω καθώς δεν βγάζουμε άκρη είναι κλασικό αυτό το φαινόμενο σε όλα τα forums/Thread που αφορούν Apple προϊόντα.

Υ.Γ. Είναι σαν το Apple Pencil το πρώτο που γνωστός μου που είναι γνώστης και όχι ''οπαδός'' που μου πρότεινε ένα κινέζικο δοκιμασμένο, το είχα αναφέρει εδώ στο site και μόνο που δεν με βρίσατε και αρχίσατε τις ειρωνείες, μάντεψε το πήρα, το συνέκρινα και με το γνήσιο πρώτο Apple Pencil που επίσης έχω (το πούλησα βέβαια με το που είδα τι κάνει το κινέζικο) , τώρα αν σου πω ότι όχι δεν βλέπω καμία διαφορά άλλα ότι το κινέζικο είναι και καλύτερο όπως μου είχε πει και εγγυηθεί ο γνωστός μου και είχα διαβάσει και σε διάφορα forums άλλα δεν τον άκουσα εξαρχής θα με πιστέψεις?? Τώρα αν πω ότι με το κράξιμο που μου ρίξατε λέω κάτι θα ξέρουν και τα έσκασα για το γνήσιο και ξόδεψα άσκοπα τα λεφτά μου?? Τώρα αν πω ότι από αυτά που διάβασα εδώ έχασα λεφτά θα με πιστέψεις? Ρίξτε λίγο νερό στο κρασί σας δεν βλάπτει.

Περίεργο γιατί στο ipad μόνιμα να έχεις πάνω ένα στικάκι (που το κάνω και το ξέρω από πρώτο χέρι) δεν πέφτει πουθενά και σε τίποτα η απόδοση, οπότε άκυρο αυτό το επιχείρημα, ας βρούμε άλλο. Να μιλούσες για ασφάλεια να πω ναι, για επιδόσεις απλά κοροιδευόμαστε να το πω ευγενικά. Tι unified και πράσινα άλογα κόλλησε την μνήμη πάνω στο motherboard για να μην μπορείς να την αλλάζεις και να σε γδέρνει, και όσες εφαρμογές τρέχουν πιο καλά είναι λόγω του λειτουργικού και γενικά του επεξεργαστή και όχι επειδή έχει κολλημένο πάνω το τσιπάκι μνήμης που εντελώς τυχαία αυτή μπορεί να το αλλάξει και να σου πουλήσει με πιο μεγάλη μνήμη ενώ εσυ όχι....δεν το συνεχίζω καθώς δεν βγάζουμε άκρη είναι κλασικό αυτό το φαινόμενο σε όλα τα forums/Thread που αφορούν Apple προϊόντα.

Υ.Γ. Είναι σαν το Apple Pencil το πρώτο που γνωστός μου που είναι γνώστης και όχι ''οπαδός'' που μου πρότεινε ένα κινέζικο δοκιμασμένο, το είχα αναφέρει εδώ στο site και μόνο που δεν με βρίσατε και αρχίσατε τις ειρωνείες, μάντεψε το πήρα, το συνέκρινα και με το γνήσιο πρώτο Apple Pencil που επίσης έχω (το πούλησα βέβαια με το που είδα τι κάνει το κινέζικο) , τώρα αν σου πω ότι όχι δεν βλέπω καμία διαφορά άλλα ότι το κινέζικο είναι και καλύτερο όπως μου είχε πει και εγγυηθεί ο γνωστός μου και είχα διαβάσει και σε διάφορα forums άλλα δεν τον άκουσα εξαρχής θα με πιστέψεις?? Τώρα αν πω ότι με το κράξιμο που μου ρίξατε λέω κάτι θα ξέρουν και τα έσκασα για το γνήσιο και ξόδεψα άσκοπα τα λεφτά μου?? Τώρα αν πω ότι από αυτά που διάβασα εδώ έχασα λεφτά θα με πιστέψεις? Ρίξτε λίγο νερό στο κρασί σας δεν βλάπτει.

οχι δεν ειναι ετσι... τα λες οπως θες.

Το στικακι που εχεις δεν εχει μεσα τη βιβλιοθηκη σου απο φωτο, ταινιες, μουσικη κλπ.
Και στικακι εχεις και στο iphone, οποτε δεν ισχυει αυτο που λες.

ΥΓ.. δεν λεω απλα τα αρχεια , αλλα τη βαση δεδομενων (αλλο πραγμα ειναι αυτο)
τα εχω ξαναγραψει , μη με κανεις να τα ψαχνω τωρα.

Οι βασεις δεδομενων που δημιουργει η apple στα μηχανηματα , θελεουν πολυ μεγαλη ταχυτητα και δεν κανουν οι καρτες, ειναι αποδεδειγμενο αυτο.

Ενα παραδειγμα για να καταλαβεις.... αν εχεις 10.000 φωτο και τραγουδια , η αππλε δημιουργει μια τεραστια βαση δεδομενων που αν ηταν σε sd card θα ηταν πολυ αργη η ταξινομηση και αναζητηση.

το εχω δοκιμασει πολλες φορες σε android και η ταχυτητα ειναι πολυ μικροτερη , δεν εχει καμια σχεση με αυτη ενος ipad/iphone .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

Αυτό δείχνει το γραφημα όμως...αυτο λέμε τόση ώρα. Εσκεμμένα.

αυτο διαβαζεις εσυ..., εγω οχι (και πολλοι αλλοι)

ΥΓ... το τελικο αποτελεσμα ειναι ενα και παλι.... ο Μ1 ειναι οτι πιο αποδοτικο υπαρχει.
Και ειναι μονο η αρχη.
Πολλοι λενε, κι εσεις εδω μεσα. οτι δε μας νοιαζει και τοσο.... και προιφανως σκεφτεσται παλι κοντοφθαλμα.
Αν κανερτε την αναγωγη στα μελλοντικα μηχανηματα, καταλαβαινετι (μαλλον) οτι αν το "μεγαλωσεις" σε ενα imac/ mbp 15/ macpro... θα χεις τα αναλογα αποτελεσματα.

Πχ αν βαλει ενα Μ1 με 12 πυρηνες και τα αναλογα "περιφεριακα" (μνημες , neural engine, κλκπ) θα εχουμε οτι πιο "αποδοτικο" σε ακομα μεγαλυτερη καταναλωση πχ 50 Watt και αρα πολυ δυνατα μηχανηματα , οχι μονο σε φορητα.
Σε desktop θα μπορει πχ να παει στα 100 watt κοκ..... οποτε καταλαβαινουμε το εχει να γινει!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] Mac Mini @2020

αυτο διαβαζεις εσυ..., εγω οχι (και πολλοι αλλοι)
Όταν έχεις την καμπυλη σου να φτάνει ψηλότερα στον κάθετο άξονα που δείχνει performance από το latest mobile chip αυτο δείχνεις. Τα γραφήματα δεν ειναι για να τα ερμηνευεις και να βλέπεις ότι θες...Αν ήταν τιμια θα έβαζε την αληθεια οτι το latest mobile καταναλωνει περισσότερα watt αλλα είναι και πιο δυνατο.