[Επίσημο] Mac Pro @2013

To HDMI είναι για consumer electronics (audio, video) και όχι για καθαρά computer χρήση. Ο σχεδιασμός του displayport (με πρώτη υλοποίηση από την Dell, UltraSharp 3008WFP) ήταν από την αρχή καθαρά για χρήση σε computer displays με τεράστιες αναλύσεις.
Τα 2 δεν μπορούν να συγκριθούν, καθώς το ένα συμπληρώνει το άλλο.
Επίσης το displayport έχει DRM μέσω του DPCP με 128 bit encryption από την Philips. Υποτίθεται (έτσι μα το είχε παρουσιάσει η Dell to 2007) είναι για την προστασία των δεδομένων που πάνε στη οθόνη. Αλλά εγώ πιστεύω δεν τους βγήκε ακόμα τόσο διαδεδομένο ώστε να το χρησιμοποιήσουν στο κλείδωμα των media players.

στο θεμα του scaling στις υψηλες αναλυσεις,κανεις λαθος, ειναι η σωστη προσεγγιση , απλα δεν το εχεις δουλέψει για να δεις.
Το εχουμε αναλυσει το θεμα ξανα, καλο ειναι να διαβασεις λιγο το θεμα του macbook retina και θα το καταλαβεις.
Αν οχι, εδω ειμαστε να τα ξαναπουμε... η προσεγγιση της apple ειναι αυτη που προσφερει τα μεγιστα, ειδικα με υψηλης αναλυσης μονιτρο και αναλυσεις.

Οσον αφορα τα μονιτορ, αυτη τη στιγμη εχουν 2 ελλειψεις τα περισσοτερα... πρωτον δεν υποστηριζουν 60 Hz και δευτερον εχουν κλειδωμενο EDID ή τουλαχιστον οχι συμβατο με καποιες αναλυσεις της apple. Επισης , πρεπει να χρησιμοποιεις display port και οχι HDMI , αυτο κανουν δυστυχως πολλοι και νομιζουν οτι κατι παει στραβα.
Αν χρησιμοποιησεις displayport, αυτα τα θεματα λυνονται...

Ναι Γιάννη μου δε διαφωνώ ότι η πρώτη γενιά 4Κ monitors δεν είναι η καλύτερη από πλευράς συνδεσμολογίας,
Όπως και η προηγούμενη ΑΤΙ που φορά ο pro
Με τη νέα γενιά ΑΤΙ και νέες οθόνες η εμπειρία θα είναι σαφώς καλύτερη.
Και με έχεις δει και άλλου να γραφώ υπομονή για την επόμενη γενιά.

Καταλαβαίνω ότι έχουμε διαφορετική άποψη για το scaling, στο άρθρο στο anand κάνουν κάποιες λογικές προτάσεις, που πιθανά να τις δούμε σύντομα λ.χ. αυθαίρετος ορισμός του πάνελ που προσομοιώνει ο scaler, για το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Προσωπικά άποψη μου είναι να δώσει και δυνατότητα εναλλακτικού αλγόριθμου πέραν από το bilinear.
Βελτιώσεις θα είναι από τη σημερινή ‛κλειδωμένη’ υλοποίηση σίγουρα.

Οποτε και με DVI (με ανταπτορα DP->DVI) λογικα θα παιζει.

Ντινο, βρηκες πουθενα καλωδιο DP->Mini DP (χωρις ανταπτορα δλδ) ;

Δεν μπορώ να καταλάβω τι μέτρηση είναι αυτή. Γιατί δεν κάνει τη δοκιμή σε ένα ήσυχο δωμάτιο, των 35-40dB πχ, αλλά κάπου όπου η μέτρηση έχει ως βάση τα 69-70dB, που είναι ήδη ένας αρκετά δυνατός θόρυβος (ομιλίες σε γραφείο, κίνηση στο δρόμο). Τι μετρά τελικά, το θόρυβο του iMac (που όντως μπορεί να είναι ανεπαίσθητος), ή το θόρυβο του περιβάλλοντος;

καλησπερα μελη με ενδιαφερει η αγορα mac προ used εχω βρει κοματι και ψαχνω απεγνωσμενα γνωστη να τον ρωτησω καποια πραγματα μην κανω καμια πατατα ....

Πόσο τραγικός και γελοίος μπορείς να γίνεις όταν σου περισσεύουν 3500. Εκτός από την φρίκη μου με την γκόμενα που το κρατάει σαν μην πω τι, την στιγμή που βάζει το καπάκι του στραβά, κόντεψα να πάθω έμφραγμα. Έλεος ρε Αμερικανάκια. Λίγο σεβασμό.

Έφτασε πριν μερικές μέρες εiναι το "μικρό" τετραπύρηνο με την D300 gpu. Θα χρησιμοποιηθει για σύνδεση 2 medical display των 5MP 21".

Πραγματι.
Στην αρχή ήμουν έτοιμος να παραγγείλω τον προηγούμενο Pro με την quadro K5000 για GPU. Τα χρήματα έβγαιναν ακριβώς τα ίδια με το καινουργιο!!!
Οπότε και προχώρησα..

Απάντηση: Re: Mac Pro

Σήμερα ''έστησα'', πρόχειρα για δοκιμή, σε φίλο μουσικό τα καινούργια του μηχανήματα.
Δεν έχω λόγια ..... λατρεία!!!

2014-11-27 16.32.08.jpg

Attachments

• 2014-11-27 19.48.56.jpg
    2014-11-27 19.48.56.jpg
    84 KB · Views: 114