Αυτό όμως έχει δυο όψεις, από την μια ισχύει, άλλα υπάρχει και η αντίθετη άποψη με αυτούς που δεν θέλουν macos και έχουν συγκεκριμένες εφαρμογές που τις έχουν σε Windows, προφανώς αν κάποιος δουλεύει π.χ. final cut είναι μονόδρομος. Σε κάθε περίπτωση εδώ δε μιλάμε για laptops, έχει πολύ σοβαρό ανταγωνισμό στα desktop, και όπως ειπώθηκε με 3.000+ ευρώ που κάνει το Studio Max φτιάχνεις PC τούμπανο, έχεις και παιχνίδια και αναβαθμίζεις ότι θες.Ναι, αλλά δεν έχεις Mac os και τις εφαρμογες της apple ...αυτό μετράει για αρκετό κόσμο, πολύ περισσότερο από τις απόλυτες επιδόσεις.
macOS έχει και το Mac mini M1 macOS έχει και το iMac 5K με Intel. Το ζήτημα είναι η τιμολόγηση η οποία έχει φτάσει στο θεο ενώ ταυτόχρονα όπως γράφω με παραδείγματα ο χρήστης εγκλωβίζεται σε βαθμό ασφυξίας.Αν δε θες Mac os, πας σε windows ...απλά πράγματα.
Εγώ πάντα επέλεγα μα βάση το λειτουργικό και τις εφαρμογές.
Εχω φίλο με Mac mini M1 με 8gb και έχει πρόβλημα κυρίως με τον Google Chrome που έχει σαν βασικό Browser ότι με πολλά tabs το μηχάνημα σέρνεται και γενικά με αρκετά προγράμματα ανοιγμένα τα 8gb δεν φτάνουν, αναγκάζεται να το πουλήσει και να πάρει άλλο μηχάνημα καθώς δεν μπορεί ούτε το απλό πράγμα να κάνει δηλαδή να αναβαθμίσει την ram, παρόμοιο πρόβλημα έχει και με τον ssd που δεν τον φτάνουν πλέον τα 512gb και ήθελε να έχει 2tb πράγμα που επίσης δεν μπορεί να το κάνει και έβαλε εξωτερικό δίσκο. Δεν συζητάμε κάν για τα πανάκριβα imac που αναφέρεις.macOS έχει και το Mac mini M1 macOS έχει και το iMac 5K με Intel. Το ζήτημα είναι η τιμολόγηση η οποία έχει φτάσει στο θεο ενώ ταυτόχρονα όπως γράφω με παραδείγματα ο χρήστης εγκλωβίζεται σε βαθμό ασφυξίας.
Γιατί δηλαδή να μη μπορεί κάποιος με iMac να αγοράσει το Mac studio χρησιμοποιώντας το ως οθόνη; Δε φτάνει που το πλήρωσε χρυσό και χωρίς καμία δυνατότητα αναβάθμισης , πρέπει να το πετάξει στα σκουπίδια επειδή η Apple δε θέλει να υποστηρίζονται μεταξύ τους ούτε οι ίδιες της οι συσκευές;
Μιλάμε για επαγγελματικά εργαλεία χιλιάδων ευρώ , όχι για παιχνίδια.
Για να έχεις όμως τέτοιες επιδόσεις, σε τόσο μικρό enclosure χωρίς θόρυβο, μόνο με system in a chip υλοποίηση, άρα non upgradable. Δεν μπορουμε να τα χούμε όλα.
Νομιζω οτι απευθυνεται σε καποιους που εχουν περιορισμενο χωρο στο γραφειο τους και θελουν μαζεμενο unit, οπως στο review του McKinnon παραπανω.Να πω την αλήθεια αυτή την εμμονή με τα μικρά enclosure ποτέ δεν την κατάλαβα, ιδιαίτερα στους μη φορητούς υπολογιστές. Δώστου εκεί χώρο να αερίζεται ωραία, και πιο αθόρυβο θα είναι και πιο αποδοτικό. Εξάλλου ήδη, εμφανισιακά, το Studio είναι σαν placeholder που βάζουν κατά τη διαδικασία ανάπτυξης και demo για να μην αποκαλυφθεί το πραγματικό design.![]()
Δεν ισχύει. Έχω ακριβώς το ίδιο και παει σφαίρα.Εχω φίλο με Mac mini M1 με 8gb και έχει πρόβλημα κυρίως με τον Google Chrome που έχει σαν βασικό Browser ότι με πολλά tabs το μηχάνημα σέρνεται και γενικά με αρκετά προγράμματα ανοιγμένα τα 8gb δεν φτάνουν, αναγκάζεται να το πουλήσει και να πάρει άλλο μηχάνημα καθώς δεν μπορεί ούτε το απλό πράγμα να κάνει δηλαδή να αναβαθμίσει την ram, παρόμοιο πρόβλημα έχει και με τον ssd που δεν τον φτάνουν πλέον τα 512gb και ήθελε να έχει 2tb πράγμα που επίσης δεν μπορεί να το κάνει και έβαλε εξωτερικό δίσκο. Δεν συζητάμε κάν για τα πανάκριβα imac που αναφέρεις.
Είναι μεγάλο θέμα αυτό, από την άλλη αυτή την κατεύθυνση ακολουθεί πλέον η Apple, όποιον δεν τον ενοχλεί ψωνίζει, απλά και εγώ πίστευα ότι στα πανάκριβα Studio θα έδινε τουλάχιστον την δυνατότητα να αναβαθμίσεις κάποια πράγματα στο μέλλον.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.