[Επίσημο] MacBook Air 11"/13" @2010

Απάντηση: Νέο : MacBook Air

Πανω απο 650 με αυτα τα Specs το θεωρώ ακριβό. αντε και λιγο παραπανω για την ντιζαενια. :violent-smiley-030:

για να δουμε ποσο θα κοστιζει λοιπον!

Ποτέ δεν τιμολογούσε η apple τα προϊόντα της με βάσει τα specs αυτά καθ' αυτά, ούτε με βάση τον ανταγωνισμό.

Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν τα κομπιούτερ και τα apple. Αυτός είναι διαχωρισμός που έχω καταλάβει εγώ και αυτό θέλει να περνάει η εταιρεία στον κόσμο.

Γιατί να το αλλάξει τώρα από την στιμή που πουλάει;

Άλλο τι θα θέλαμε σε μια ιδανική ζωή και άλλο τι ισχύει.
 
Απάντηση: Νέο : MacBook Air

Τώρα τι να συζητάμε...το νέο αυτό μηχάνημα διαθέτει φοβερό σχεδιασμό, μεγάλη αυτονομία, πανάλαφρο κ φυσικά συνδυάζεται με το mac os x λειτουργικό.

Από εκεί κ μετά, αν κάποιος θέλει να του βάλει windows, σαφώς κ μπορεί, αλλά δεν έχει σχεδιαστεί για αυτό. Η αυτονομία του δε, σίγουρα θα διαφέρει από αυτό που ανακοινώνει η εταιρεία.

Θα παρακαλούσα όμως, τυχόν συζητήσεις για συγκρίσεις με άλλα φορητά να γίνουν σε άλλο νήμα κ όχι σε αυτό που αφορά την παρουσίαση του νέου αυτού φορητού.
 
Απάντηση: Νέο : MacBook Air

Ειναι εκπληκτικα ελαφρυ και κομψο. Και θα ειναι και πολυ γρηγορο λογω flash ("instant on") με εξαιρετικη αυτονομια. Φυσικα, οτι πληρωνεις παιρνεις.

ΥΓ. Τασο, τα win7 τα εχει για πλακα. Αλλα οντως, ειναι τραγικο να χρησιμοποιεις ενα τετοιο μηχανημα με windows..Ειναι σαν να εχεις maserati και να την ποτιζεις μαζουτ.. :D
 
Απάντηση: Νέο : MacBook Air

Δεν πειράζει, καλύτερα να είναι τραγικό για αυτό παρά τραγικό για την ψυχική μου ηρεμία να κάτσω να μάθω νέο λειτουργικό. Το έκανα και δεν μου κατσε. Οπότε το σκηνικό αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο για μένα.

Anyway, και πότε κυκλοφορούν είπαμε;
 
Απάντηση: Νέο : MacBook Air

Κοιτα καταλαβαινω το "you cant teach old dogs new tricks".
Ομως, θα μπορουσες να τα τρεχεις παραλληλα και να το εχεις πχ μονο για το νεο iphoto 11 το οποιο κανει ΠΑΠΑΔΕΣ και το χειριζεται και ενα παιδακι.. ;)
 
Απάντηση: Νέο : MacBook Air

Οτι κάνω με το laptop (streaming και διαχείριση του NAS με wifi, ιντερνετ) απλά βαρέθηκα τα 3.5 κιλά και τις 2.5 ώρες αυτονομία.
To CDrom του laptop ζήτημα να το έχω χρησιμοποιήσει 2-3 φορές τα τελευταία 4 χρόνια. Ειδικά μετά την αγορά του NAS , τα δισκάκια είναι είδος προς εξαφάνιση. Μόνο για το Xbox χρησιμοποιώ δισκάκια.
Ουτε με την μέθοδο του Avatar δεν κάθομαι να ασχοληθώ με τυχόν ασυμβατότητες και ποιό αντίστοιχο πρόγραμμα για mac πρέπεει να κατεβάσω για να κάνω αυτά που κάνω. Κατευθείαν format θα φάει. ούτε διπλά ούτε τριπλά boot. Μου αρέσιε μόνο το hardware του. Γι αυτό ρωτάω αν παίζει αβίαστα Windows ή μήπως ο κος Steve έχει βάλει τίποτα περίεργα components μέσα και φάει κόλλημα.
 
Re: Νέο : MacBook Air

Δεν νομιζω οτι μπορει να γινει αυτο που λες...
Πρεπει να εχεις mac osx και μετα να περασεις με bootcamp τα Win7.
Δεν εχει bios τυπου pc, αλλα efi... ισως βεβαια τα win 7 να μπορουν να "δουν" το EFI , δεν ειμαι και σιγουρος.
Αλλα ειναι σιγουρα κριμα... και δεν θα εχεις και την ιδια λειτουργικοτητα, gestures support Κλπ.
 
Re: Απάντηση: Νέο : MacBook Air

Ειναι εκπληκτικα ελαφρυ και κομψο. Και θα ειναι και πολυ γρηγορο λογω flash ("instant on") με εξαιρετικη αυτονομια. Φυσικα, οτι πληρωνεις παιρνεις.

Το "instant on" θα ισχύει μόνο όταν το μηχανάκι είναι σε κατάσταση hibernate. Πράγμα το οποίο δεν καταλαβαίνω γιατί περνάει σαν πρωτοπορία, από τη στιγμή που το MBP μου επανέρχεται από το sleep εν ριπή οφθαλμού.
 
Απάντηση: Νέο : MacBook Air

Πανεμορφα είναι .Βεβαια αλλιως τα ελεγε ο Steve ,τωρα αλλαξε γνωμη:
netbooks.jpg
 
Ο γνωστός ιστοχώρος ifixit έκανε φύλλο & φτερό το νέο 11άρι φορητό : http://www.ifixit.com/Teardown/MacBook-Air-11-Inch-Model-A1370-Teardown/3745/1

UVUPaCv4AYnsJF6n.medium


Το usb που έρχεται με τον φορητό αντί των dvds, για restore του λειτουργικού :

LOZgosw3KtoQ3UVB.medium


Προσπάθεια μη προσέγγισης από μέρους μας στο εσωτερικό του με περίεργες βίδες :

QflXjHlRNNgQU1rh.medium


Το εσωτερικό του :

3NG2wxAekSlYhpoC.medium


Οι 5 βίδες που φαίνονται στους κόκκινους κύκλους κρατούν το πλαίσιο των μπαταριών :

pynKjehNYLYypowI.medium
RmojUEfoIUcOPnPF.medium


Εδώ φαίνεται πόσο εύκολα βγαίνει με μία βίδα ολόκληρη η flash μνήμη του (άρα με τα ανάλογα hardware κομμάτια, μπορεί να αναβαθμιστεί κ από εμάς) :

LknkqWKga2vIIUHD.medium
EwXnxRyfEywUEP4A.medium


Η Wi-Fi/Bluetooth πλακέττα :

DPDsY1EndWLphIsK.medium


Ο ανεμιστήρας του :

6BcpEdwubkwwTCew.medium
 
Η πλακέττα του βύσματος φόρτισης, μίας usb κ της θύρας ακουστικών :

nDLCEkve6SHHXWsD.medium


Η μητρική του (μοναδική παραφωνία όπως φαίνεται είναι ότι η μνήμη είναι κολλημένη πάνω στην μητρική, οπότε αναβάθμιση δεν γίνεται, παρά μόνο ) :

SaY5rlPuZYdIHfb1.medium


Ο κύριως επεξεργαστής κ ο επεξεργαστής της κάρτας γραφικών :

6mPMZ2SAe6qKJlrw.medium


κόκκινο τετράγωνο : Intel Core 2 Duo 1.4 GHz processor
πορτοκαλί τετράγωνο : NVIDIA GeForce 320M graphics
κίτρινο τετράγωνο : 2GB of Elpida J1108EFBG-AE-F RAM

POxSYUGpXHwopXCQ.medium


Τα ηχεία του :

vD4fZgscCheF5sJW.medium
6QckAtMQFZaTQdOY.medium


Το ολοκληρωμένο του multi touch trackpad :

KU6dMU5STR3nREoO.medium



Ολόκληρο το φορητό σε κομμάτια :

ivM6hGouLp1gBOoH.medium
 
Απίθανο μηχάνημα, το έκανα παραγγελία χθες(13,3")
2.13GHz / 4 GB ram / 256 Flash = 1559 + ΦΠΑ

ps
Το μόνο που με χαλάει είναι που δε έχει φωτιζωμενο πληκτρολόγιο