[Επίσημο] MacBook Neo 13" με cpu A18 Pro @ 2026

To Neo θα ξεπουλήσει σαν ζεστό ψωμάκι, ειδικά στη νέα γενιά που απευθύνεται η apple. Για καποιον που θελει ενα ομορφο & ποιοτικο laptop που να τρεχει αποβληματιστα τις καθημερινες εργασιες με τιμη 500 δολλαρια, ειναι no brainer. Και φυσικα εχει μεγαλη σημασια οτι τρεχει το πληρες MacOS και συνεργαζεται αψογα με τις υπολοιπες apple συσκευες.
Οποίος θέλει κάτι παραπάνω ανεβαίνει στο Air, και οι Pros πάνε στα Pro. Απλά και νοικοκυρεμένα.

ΥΓ. Εννοείται πως αν βρεθεί σε καλή τιμή ένα Air είναι καλύτερη πρόταση. Πρόσφατα πήρα ένα M3 16GB/ 512 για τον γιο μου και με την έκπτωση του Γερμανού, τη επιστροφή της Eurobank και την αποφορολογηση μου πήγε 650 Ευρώ. Το έχω ερωτευθεί, κυρίως λόγω διαστάσεων.

To Neo θα ξεπουλήσει σαν ζεστό ψωμάκι, ειδικά στη νέα γενιά που απευθύνεται η apple. Για καποιον που θελει ενα ομορφο & ποιοτικο laptop που να τρεχει αποβληματιστα τις καθημερινες εργασιες με τιμη 500 δολλαρια, ειναι no brainer. Και φυσικα εχει μεγαλη σημασια οτι τρεχει το πληρες MacOS και συνεργαζεται αψογα με τις υπολοιπες apple συσκευες.
Οποίος θέλει κάτι παραπάνω ανεβαίνει στο Air, και οι Pros πάνε στα Pro. Απλά και νοικοκυρεμένα.

ΥΓ. Εννοείται πως αν βρεθεί σε καλή τιμή ένα Air είναι καλύτερη πρόταση. Πρόσφατα πήρα ένα M3 16GB/ 512 για τον γιο μου και με την έκπτωση του Γερμανού, τη επιστροφή της Eurobank και την αποφορολογηση μου πήγε 650 Ευρώ. Το έχω ερωτευθεί, κυρίως λόγω διαστάσεων.
Το ίδιο πάνω κάτω έκανα και εγώ με το Air M4 16GB/256 μου βγήκε από Γερμανό 820 ευρώ (επιστροφή Payzy) με 4 χρόνια εγγύηση και δώρο SSD που τον πούλησα και τελική τιμή μου πήγε στο τέλος 780 ευρώ!! Κλοπή για τέτοιο Laptop και με 4η εγγύηση.

Για το Νeo Αμερική 500 ντόλαρς (430 ευρώ), θα ξεπουλήσει, εδώ όμως που μας νοιάζει στα 700 ευρώ δύσκολα.....θεωρώ πάντως ότι δεν αργήσει και εδώ σε προσφορές, εκπτώσεις, επιστροφές τραπεζών κλπ, να το δούμε και κάτω από 600.

• Like
Reactions: takisot
Κατά φωνή!! Ο Γερμανός χτύπησε!!
Macbook Air με τον Μ4 βγαίνει με επιστροφή Payzy στα 965 ευρώ και με 4η εγγύηση δώρο. Δεν είναι η έκπτωση σαν την άλλη φορά, άλλα με 265 ευρώ έχτρα πας από το απλό Neo στο Air M4 και δωράκι 4 χρόνια εγγύηση...αξίζει!!

Να κάνω το συνήγορο του διαβόλου;

Έχει μόνο αγγλικό πληκτρολόγιο, 256 SSD, 8 core gpu...
Δίκιο έχεις, άλλα δίνεις και κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.000 ευρώ και έχεις και 4η εγγύηση...προφανώς αν έχει κάποιος τα φράγκα μπορεί να πάει σε πιο ακριβή λύση, για τα λεφτά αυτά όμως σαν πακέτο είναι πολύ καλό....αν σου φαίνεται κακό deal αυτό, σκέψου το Neo στα 700 ευρώ!!!

Υ.Γ. Υπάρχει περίπτωση να ρίξει λίγο τις τιμές στις επόμενες μέρες και να δώσει 1.099 αρχική τιμή την έκδοση με τα 512gb όπως έχουν κάνει και άλλοι, θα δούμε εκπτώσεις τώρα μιας και βγήκε η έκδοση με τον m5 και θέλουν να ξεστοκάρουν.

Βάζω αυτό στη λογική να δούμε και λίγο τις στρατηγικές προώθησης προϊόντων και προσφορών...

Λέω εγώ τώρα γιατί κάποιος να μην πάρει το asus με περίπου ίδια κατηγορία τιμής;

Θα μου πεις άλλο μήλα άλλο πορτοκάλια, δεν θα έχεις osx, θα χάσεις σε αυτονομία, /κατανάλωση, trackpad, finless λειτουργία,
κερδίσεις όμως σε οθονάρα OLED, δίπλασιο αποθηκευτικό χώρο, πληθώρα εφαρμογών Windows desktop, και έχεις και λίγο gaming, περισσότερες θύρες (cdmi)

* το βάζω με το ερώτημα, δίνουμε 500 600 700 € για κάτι που όντως χρειαζόμαστε;

είναι όντως οι προσφορές δελεαστικές; η μας κάνουν να αγοράζουμε κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι σε προσφορά...

Last edited:
  • Like
Reactions: karamela
Κατά φωνή!! Ο Γερμανός χτύπησε!!
Macbook Air με τον Μ4 βγαίνει με επιστροφή Payzy στα 965 ευρώ και με 4η εγγύηση δώρο. Δεν είναι η έκπτωση σαν την άλλη φορά, άλλα με 265 ευρώ έχτρα πας από το απλό Neo στο Air M4 και δωράκι 4 χρόνια εγγύηση...αξίζει!!
Και ο Κώτσος κάτω από το χιλιάρικο το έχει σήμερα το 16/256

• Like
Reactions: karamela

Βάζω αυτό στη λογική να δούμε και λίγο τις στρατηγικές προώθησης προϊόντων και προσφορών...

Λέω εγώ τώρα γιατί κάποιος να μην πάρει το asus με περίπου ίδια κατηγορία τιμής;

Θα μου πεις άλλο μήλα άλλο πορτοκάλια, δεν θα έχεις osx, θα χάσεις σε αυτονομία, /κατανάλωση, trackpad, finless λειτουργία,
κερδίσεις όμως σε οθονάρα OLED, δίπλασιο αποθηκευτικό χώρο, πληθώρα εφαρμογών Windows desktop, και έχεις και λίγο gaming, περισσότερες θύρες (cdmi)

* το βάζω με το ερώτημα, δίνουμε 500 600 700 € για κάτι που όντως χρειαζόμαστε;

είναι όντως οι προσφορές δελεαστικές; η μας κάνουν να αγοράζουμε κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι σε προσφορά...
Ένα παρόμοιο Asus S14 το έγραψα πριν πήρε η αδερφή μου στα 750 ευρώ…το είδα και το δούλεψα κάμποσο, εξαιρετικό μηχάνημα με άριστη μεταλλική κατασκευή και με μεγάλη μπαταρία. Η σειρά Ultra 2 της Intel έκανε άλμα και έτσι βλέπουμε ultra books που και να μην ζεσταίνονται και να μην κάνουν θόρυβο οι ανεμιστήρες και η μπαταρία να βγάζει όλη μέρα. Δεν είναι ακόμα στα επίπεδα της Apple, απλά έχουν πλησιάσει πολύ πλέον.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου, σίγουρα το Laptop που έβαλες μόνο λόγο οθόνης touch Oled είναι μεγάλο δέλεαρ. Δεν υπάρχει ιδανική λύση, ανάλογα ο κάθε ένας κρίνει τι του ταιριάζει.

Για τις προσφορές πάλι, μια από τα ίδια, σίγουρα υπάρχει υπερκατανάλωση από όλους μας, αγοράζουμε συνεχώς χωρίς μέτρο….παλι ο κάθε ένας κρίνει αν χρειάζεται κάτι ή το παίρνει επειδή είναι προσφορά.

Έχει περίπου τους ίδιους αριθμους με το 16pro, ίδιος επεξεργαστήσ ίδια συσκευή
Λογικό είναι αφού έχουν ίδιο επεξεργαστή. Σε single core έχει πολύ καλές επιδόσεις, σε multi core και Metal είναι πίσω όμως για τα σημερινά δεδομένα των υπολογιστών. Ο πάνω πίνακας δεν έχει και το νέο MacBook Air με τον M5, εκεί θα ανοίγει και άλλο η ψαλίδα.

Στην Αμερική θα ξεπουλήσει κατευθείαν.
Στην Ευρώπη επίσης θα πάει καλά, αλλά κατά κύριο λόγο όταν θα ξεκινήσουν τα discounts.