[Επίσημο] MacBook Neo 13" με cpu A18 Pro @ 2026

δεν χρεαζεσαι πια parrales για παιχνιδια, με το crossover τα τρεχεις ευκολα και αποδοτια πια.
Ελα βρε συ τώρα πιο crossover, ποιος το κάνει αυτό? Θα μπεις στην διαδικασία να πληρώνεις μια εφαρμογή να ψάχνεις ρυθμίσεις, forum κλπ. για να παίξεις ένα παιχνίδι που το κάνεις άμεσα σε ένα Windows Laptop με τον GTX 4050 πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά? Μην κοροιδευομαστε αν θες παιχνίδια θα πάρεις Windows ή καμιά κονσόλα ή κανένα Steamdeck, είναι μαζοχισμός να ψάχνεις τρόπους να τα παίξεις σε Macos.

Ελα βρε συ τώρα πιο crossover, ποιος το κάνει αυτό? Θα μπεις στην διαδικασία να πληρώνεις μια εφαρμογή να ψάχνεις ρυθμίσεις, forum κλπ. για να παίξεις ένα παιχνίδι που το κάνεις άμεσα σε ένα Windows Laptop με τον GTX 4050 πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά? Μην κοροιδευομαστε αν θες παιχνίδια θα πάρεις Windows ή καμιά κονσόλα ή κανένα Steamdeck, είναι μαζοχισμός να ψάχνεις τρόπους να τα παίξεις σε Macos.
κανενας μαζοχισμος... εχεις μεινει αρκετα πισω σ αυτο το θεμα.

Υπαρχουν λυσεις ευκολες , δεν χρειαζεται κανενα ψαξιμο.
Και προφανως αμα θες παιχνιδια native δε σου κανει ουτε το macbook air/pro, οποτε τι συζηταμε!

Νομίζω ότι το απαντάς και μόνος σου, είναι αυτή η διαφορά των χρημάτων που μπορεί να μην θες να δώσεις και να καλύπτεσαι με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Neo.
Kαι πάλι όμως γιατί να μην πάρεις σε αυτά τα λεφτά, αφού δεν θες να δώσεις 250-300 παραπάνω, ένα καλοδιατηρημένο Air M3? Που είναι παντού καλύτερο? Είναι πετσοκομμένο στα πάντα το Neo, μέχρι και στην φόρτιση βάλανε μόλις 20W που θα θες ξέρω εγώ κανένα 4ωρο να γεμίσει η μπαταρία....ξεφτίλα εν έτη 2026...

για καινουργια μιλαμε... ειπαμε δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.
υπαρχει κοσμος που απλα θα βαλει μερικες δωσεις στο Κοτσωβολο , δεν μπορει να τα δωσει μετρητα.

Τα μεταχ/να ειναι αλλη κουβεντα , δεν αφορα ολους.

κανενας μαζοχισμος... εχεις μεινει αρκετα πισω σ αυτο το θεμα.

Υπαρχουν λυσεις ευκολες , δεν χρειαζεται κανενα ψαξιμο.
Και προφανως αμα θες παιχνιδια native δε σου κανει ουτε το macbook air/pro, οποτε τι συζηταμε!
Καταλαβαίνεις ότι έβαλες ένα βίντεο με τον M4 που παίζει σε Low settings το Resident Evil?. Και μιλάμε για M4, που να πάς σε Α18, Μ1 ή Μ2 εκει κλαίς...
Με ένα Laptop του χιλιάρικου με τον 4050 θα το παίζεις με καλύτερα γραφικά, χωρίς Glitches, χωρίς θέματα σε φωτισμούς, ray Tracing, με Dlss, με μεγαλύτερη σταθερότητα κλπ. Δεν υπάρχει σύγκριση για αυτό κιόλας ελάχιστοι ασχολούνται με gaming σε mac. Αν ήταν τόσο εύκολα και καλά όλα, θα πετάγανε όλοι τα Pc τους να πάρουν mac

Το ταργκετ γκρουπ ειναι μεγαλο και μελετημενο.... οχι για ολους φυσικα, αλλα ειναι πχ για τη συζυγο....

Εχει AIR του 2015 με ιντελ Ι3 και 4 γιγα μνημη.
Απιστευτα ικανοποιημενη μεχρι και τωρα... απλα καποιες φορες κολλανε τα 20 παραθυρα που ανοιγει και λεει οτι θελει καινουργιο, αλλα το χιλιαρικο ειναι καπως για τη χρηση της.
Βεβαια, και τα 700 του ΝΕΟ πολλα ειναι για τη χρηση αυτη, αλλα καλυτερα απο τα 1.000.

Τι χρηση κανει ?

5-6 ενημερωτικες σελιδες μονιμως ανοιχτες για διαβασμα
μειλ
2-3 σελιδες σοσιαλ
λιγο τακτοποιημα στις φωτο
notes και caledar πολυ
συνεργασια με το κινητο συνεχως, κυριως σκρηνσοτ και διαχειριση φωτο βιντεο.

To NEO την υπερκαλυπτει, ασχετα αν χανει features που πιθανως δνε θα το καταλαβει κιολας, οπως το haptic στο trackpad η το true tone κτλ.

Αντιθετα.... την ανηψια μου, που ειναι φοιτητρια με iPhone 7 και χρησιμοποιει το λαπτοπ για
audacity
imovie
office
και διαφορα αλλα που δνε τα ξερω για να φτιαχνει ραδιοφωνικες εκπομπες και βιντεο yοutube, μαλλον δεν της κανει και θελει το AIR.

το εβαλα επειδη ειπαμε οτι δεν παιζουν παιχνιδια ΑΑΑ, παιζουν και μαλιστα ανετα.

Αν θες ενα καλο pc λαπτοπ για ΑΑΑ προφανως πας για 1000 και πανω.

αν θες απλο gaming σου κανει κι ενα macbook neo

Και ξαναλεω, αν θες και παιχνιδια μπορεις με τα ιδια λεφτα που θα δωσεις για ενα pc laptop, να παρεις macbook neo kai ps5 digital ανετα (ειδικα στην αμερικη )

Last edited:
Εγώ πήρα laptop 750€ με την 4050 επάνω και πραγματικά το θεωρώ αστείο να μιλάμε για εφάμιλλο gaming απο mac στα ίδια χρήματα.

Το συγκεκριμένο Mac πάει να χτυπήσει καθαρά τα chromebook και τίποτα παραπάνω.
Ακόμη και τα απλά surface είναι καλύτερα από αυτό.

• Like
Reactions: karamela
το εβαλα επειδη ειπαμε οτι δεν παιζουν παιχνιδια ΑΑΑ, παιζουν και μαλιστα ανετα.

Αν θες ενα καλο pc λαπτοπ για ΑΑΑ προφανως πας για 1000 και πανω.

αν θες απλο gaming σου κανει κι ενα macbook neo

Και ξαναλεω, αν θες και παιχνιδια μπορεις με τα ιδια λεφτα που θα δωσεις για ενα pc laptop, να παρεις macbook neo kai ps5 digital ανετα (ειδικα στην αμερικη )
Δεν σου κάνει Γιάννη, θα παίξεις παιχνίδια PC στον Α18??? Εδώ ο Μ4 και φτύνει αίμα με Low Settings + όλα αυτά που είπα πριν...το έγραψε και ο φίλος Songless_Bird με 750 ευρώ πήρε Laptop Με 4050 Πανω και τα έχει όλα.....

καλα εκανε λοιπον, αλλο target group.

YG... εχεις λαθος εντυπωση για τον A18 pro... εχει το 90% της αποδοσης του M4 (σε single που ετσι κι αλλιως τρεχουν πολλα παιχνιδια κι εφαρμογες).
δεν λεω οτι καποιος gamer θα παρει mac για να παιξει παιχνιδια.
Απλα οτι μπορει να παιξει αν θελει καποιος απλος χρηστης , προφανως κι ενα καλο pc ειναι προτιμοτερο ή μια κονσολα για gaming μονο.

Screenshot 2026-03-05 133838.png

Last edited:

YG... εχεις λαθος εντυπωση για τον A18 pro... εχει το 90% της αποδοσης του M4 (σε single που ετσι κι αλλιως τρεχουν πολλα παιχνιδια κι εφαρμογες).
Απλα οτι μπορει να παιξει αν θελει καποιος απλος χρηστης , προφανως κι ενα καλο pc ειναι προτιμοτερο ή μια κονσολα για gaming μονο.

View attachment 267849
Δεν το πηρα για gaming laptop . Η βασικότερη χρήση του είναι δουλειά γραφείου και σχεδιασμός σε 2d και 3d.
Οπότε οποιαδήποτε κάρτα περα της ενσωματωμένης σε αυτά τα χρήματα είναι bonus . Δεν υπάρχει περίπτωση να δωσω 600€ για το NEO όταν αγοράζεις ανώτερο windows πάνω κάτω στα ίδια χρήματα. Είπαμε. Το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει target group τα chromebook και τα surface go.

• Like
Reactions: karamela
μα δεν ειπα το αντιθετο... κι εγω αυτο λεω.

Απλα , μπορεις πια να κανεις κι αλλα πραγματα οπως παιχνιδια, εστω κι αν οχι τοσο καλα οσο ενα pc laptop με dedicated GPU.

Το target group (εκτος παιδιων/δασκαλων κλπ) ειναι παρομοιο με αυτο που θελει κι ενα φτηνο iphone (οπως το νεο iphone 17e) για να ειναι στο οικοσύστημα της apple, εστω κι αν με τα ιδια λεφτα μπορεις να παρεις ενα "καλυτερο" κινητο.

Δεν το πηρα για gaming laptop . Η βασικότερη χρήση του είναι δουλειά γραφείου και σχεδιασμός σε 2d και 3d.
Οπότε οποιαδήποτε κάρτα περα της ενσωματωμένης σε αυτά τα χρήματα είναι bonus . Δεν υπάρχει περίπτωση να δωσω 600€ για το NEO όταν αγοράζεις ανώτερο windows πάνω κάτω στα ίδια χρήματα. Είπαμε. Το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει target group τα chromebook και τα surface go.
Ισχύει, και η αδερφή μου που έψαχνε Laptop και κοιτούσε και τα Mac, άλλα δεν ήθελε να δώσει πάνω από 700-800 ευρώ, πήρε σε προσφορά ένα Ultrabook Asus S14 νομίζω λέγεται, στα 750 ευρώ, και είναι μια σταλιά και ελαφρύ, πλήρως μεταλλικό, αθόρυβο, με ένα σωρό θύρες, με Oled οθόνη 14αρα, με 1Tb ssd που ήθελε τόσο μεγάλο δίσκο, και Face unlock έχει, και rgb φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και σε μπαταρία με την γενιά Ultra 2 της Intel (που είναι και γρήγορο) μου λέει ότι βγάζει άνετα 10+ ώρες χρήσης ίσως και παραπάνω και με τον γρήγορο φορτιστή του φορτίζει σε λίγο πάνω από μια μόλις ώρα...σαν σύνολο είναι πολύ καλύτερο στα 700 ευρώ από το Neo...αν πας στα 1.000 ευρώ με τα Macbook Air εκει το πράγμα αλλάζει και θέλει σκέψη.

View attachment 267849
Μα η GPU μας νοιάζει για gaming, όχι η CPU, και εκει σε γραφικά ο Α18 pro είναι στο 50% του M4....αν ο Μ4 ζορίζεται σκέψου τι θα κάνει ο Α18.

O M4 έχει 10 πυρήνες GPU ενώ ο Α18/Α18pro ανάλογα την υλοποίηση έχει 5 ή 6....καμία σχέση σε γραφικά με τον Μ4...

μα δεν ειναι προτεραιοτητα το gaming στο target group του NEO... bonus ειναι.

Θα το παρουν πχ και γυναικες (πχ η αδελφη μου και η γυναικα μου που δεν θελουν Windows με τιποτα ) που απλα θελουν ενα καλο λαπτοπ για καθημερινες δουλειες.
Δεν ειναι μικρο κοινο αυτο επισης... εκτος των μαθητων/δασκαλων κλπ

Ειδικα στην Αμερικη, 499$ ειναι αχτυπητη τιμη για τετοιο latpop.
Εδω ετσι κι αλλιως ειναι αλλιως τα πραγματα.

• Like
Reactions: takisot
μα δεν ειπα το αντιθετο... κι εγω αυτο λεω.

Απλα , μπορεις πια να κανεις κι αλλα πραγματα οπως παιχνιδια, εστω κι αν οχι τοσο καλα οσο ενα pc laptop με dedicated GPU.
Τι να σου πω. Αν αν για 100-150€ διαφορα κάθεσαι με ημίμετρα και πλάγιους τρόπους για να λες ότι έχεις mac , πάω πάσο.
Και στο παλιο μου laptop αν τα κλείσω όλα μπορώ να παίξω. Αλλά έχει νόημα επειδή "μπορεί";

Αν έκανε κάτω από 500 πάντως θα ήταν αριστο για τον 10χρονο γιο μου . Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα τα κάνει στο iPad. Και για gaming έχει switch και το laptop . Αλλά δεν είμαστε στο αμερικα...

9dabc4036c44e83343111421239acef4.jpg

μα δεν ειναι προτεραιοτητα το gaming στο target group του NEO... bonus ειναι.

Θα το παρουν πχ και γυναικες (πχ η αδελφη μου και η γυναικα μου που δεν θελουν Windows με τιποτα ) που απλα θελουν ενα καλο λαπτοπ για καθημερινες δουλειες.
Δεν ειναι μικρο κοινο αυτο επισης... εκτος των μαθητων/δασκαλων κλπ

Ειδικα στην Αμερικη, 499$ ειναι αχτυπητη τιμη για τετοιο latpop.
Εδω ετσι κι αλλιως ειναι αλλιως τα πραγματα.
Δεν είναι Bonus το Gaming εκει γιατί με τον Α18 και την Gpu που έχει είναι στα όρια του αστείου το Gaming, μην το συγκρίνεις με Μ4 κλπ.
Και δεν παίρνουν ένα καλό Laptop, παίρνουν ένα μέτριο Laptop που είναι κουτσουρεμένο στα πάντα, ένα τέτοιο κοινό που ουσιαστικά δεν έχει σχεδόν καθόλου απαιτήσεις, μπορεί να βρει ένα πολύ καλύτερα εξοπλισμένο Windows laptop σαν αυτό που ανέφερα πριν το Asus. Εκτός και όπως είπες δεν μπορείς με τίποτα τα Windows, που προσωπικά ποτέ δεν τα κατάλαβα αυτά τα φανφαρίστικα, είμαι ο μόνος που μια χαρά μπορώ και με Ios, Android, Macos, Windows, Windows Phone, Symbian, Linux και ότι άλλο υπάρχει εκει έξω? Με όλα κάνω ή έκανα δουλειά και όλα μου αρέσουν με τα καλά τους και τα κακά τους. Ποτέ δεν τα κατάλαβα αυτά τα κολλήματα...

ναι φυσικα... δες το νημα με τα win 11 ποσο καλα ειναι και γιατι πολλοι δεν μπορουν τα windows !

Προχτες μολις μια απλη αναβαθμιση driver της nvidia στο δικο μου συστημα το κατεστησε αχρηστο πρακτικα (δες το ποστ που στο αντιστοιχο νημα που το εβαλα πριν λιγες μερες)
Χρειαστηκε σε μενα 1 μερα να βρω λυση , που ηταν πολυ περιπλοκη ακομα και για μενα, φαντασου στη γυναικα μου/αδελφη μου που δεν ξερουν τιποτα απο υπολογιστες... μη λεμε οτι θελουμε τωρα.
Πρακτικα αυτοι θα επρεπε να το πανε στο service με κινδυνο μαλιστα να χασουν τα παντα, αφου εκει το πρωτο που κανουν ειναι format και επανεγκατασταση του λειτουργικου.

Κι αυτο συμβαινει αρκετα συχνα οτι και να λενε οι χρηστες windows , δεν ειναι σπανιο.

αυτοι και αλλοι λογοι ειναι αρκετοι για πολλους να θελουν να ειναι σε apple οικοσυστημα.
Πχ αν εχεις iphone (οπως η γυναικα μου/αδελφη μου) ειναι απειρως πιο ευκολη η συνεργασια μεταξυ τους.

ΥΓ... απλο gaming οπως fortnite , minecraft, roblox κλπ (που θελουν τα παιδια, αυτα και μονο παιζουν τ ανηψια μου/βαφτηστηρια ) ειναι πολυ ευκολο να τρεξουν σε Α18 PRO... εχεις μεινει λιγο πισω μου φαινεται.
Το παραπανω game που εβαλα, δεν τρεχει με ray/path tracing καλα ουτε στο δικο μου PC me nvidia 3090, δεν ειναι μετρο συγκρισης.

Last edited:
  • Like
Reactions: takisot
ναι φυσικα... δες το νημα με τα win 11 ποσο καλα ειναι και γιατι πολλοι δεν μπορουν τα windows !

Προχτες μολις μια απλη αναβαθμιση driver της nvidia στο δικο μου συστημα το κατεστησε αχρηστο πρακτικα (δες το ποστ που στο αντιστοιχο νημα που το εβαλα πριν λιγες μερες)
Χρειαστηκε σε μενα 1 μερα να βρω λυση , που ηταν πολυ περιπλοκη ακομα και για μενα, φαντασου στη γυναικα μου/αδελφη μου που δεν ξερουν τιποτα απο υπολογιστες... μη λεμε οτι θελουμε τωρα.
Πρακτικα αυτοι θα επρεπε να το πανε στο service με κινδυνο μαλιστα να χασουν τα παντα, αφου εκει το πρωτο που κανουν ειναι format και επανεγκατασταση του λειτουργικου.

Κι αυτο συμβαινει αρκετα συχνα οτι και να λενε οι χρηστες windows , δεν ειναι σπανιο.

αυτοι και αλλοι λογοι ειναι αρκετοι για πολλους να θελουν να ειναι σε apple οικοσυστημα.

ΥΓ... απλο gaming οπως fortnite , minecraft, roblox κλπ (που θελουν τα παιδια, αυτα και μονο παιζουν τ ανηψια μου/βαφτηστηριο ) ειναι πολυ ευκολο να τρεξοιυν σε Α18 PRO... εχεις μεινει λιγο πισω μου φαινεται.
Το παραπανω game που εβαλα, δεν τρεχει με ray/path tracing καλα ουτε στο δικο μου PC me nvidia 3090, δεν ειναι μετρο συγκρισης.
Πρέπει να είμαι πάλι ο μόνος που δεν έχω κανένα θέμα και πρόβλημα με τα Windows από εποχής XP.....και καθόλου συχνά δεν γίνεται...4 PC έχω σπίτι και ποτέ κανένα δεν είχε θέμα....μην το κάνουμε τώρα VS, μια χαρά είναι τα Windows...ε οκ, στα δις PC που υπάρχουν εκει έξω προφανώς θα υπήρχαν προβλήματα σε αρκετά από αυτά...και σε Mac που έχουμε τώρα στην εταιρία, κάθε σχεδόν εβδομάδα κάποιος υπάλληλος επιστρέφει με ένα που κάτι δεν δουλεύει. Αυτά συμβαίνουν. Ας υπήρχαν 2-3 δις mac εκει έξω να δεις τι θα γινόταν από προβλήματα.

Υ.Γ. Αντε πάλι τα ίδια, ένα παιδί θέλει απλά να μπει να παίξει απλά και εύκολα, έχω mac, δεν είναι εύκολο το gaming θέλει διαδικασία, βγάζουν Bugs, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις και άλλα πολλά...mac mini M1 είχα στον γιό μου και είχαμε πάρα πολλά θέματα σε παιχνίδια, και σοβαρά θέματα με Online gaming και άθλιες επιδόσεις με το που του έβαλα Windows πύργο κάθε μέρα με ευχαριστεί. Το ζω και ξέρω πίστεψέ με παραπάνω για το τι θέλει ένα παιδί και πόσο δύσκολο είναι το gaming για αυτά τα παιδιά σε ένα Mac.