[Επίσημο] MacBook Neo 13" με cpu A18 Pro @ 2026

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξης του. Στο αμερικάνικο Amazon παίρνεις M2 Air με $600, ενώ οριακά κάτω από το ψυχολογικό του χιλιάρικου παίρνεις το τελυταίο M4. Οι φοιτητές στην Αμερική δεν είναι όσο φτωχοί νομίζετε (φτάνει να σκεφτεί κανείς ότι πληρώνουν μεταξύ 15-70 χιλιάδες μόνο σε δίδακτρα το χρόνο, χωρίς στέγαση, φαϊ και παρελκόμενα. Τα βιβλία του εξαμήνου μόνο μπορεί να'ναι κάνα χιλιάρικο). Τα λεφτά που ζητάει το τελευταίο Air (για να μην πω το MB Pro) είναι σαν λογιστικό σφάλμα.

Πιο πολύ σε αναπτυσσόμενες χώρες το βλέπω να περπατάει.
Και στην Ελλάδα βρίσκεις με υπομονή καλές προσφορές, είχα πάρει το mac book Air M4 με την προσφορά του Γερμανού με επιστροφή Payzy 800 ευρώ τελική τιμή με 4ετη εγγύηση και δώρο εξωτερικό SSD δίσκο. Είχε γίνει χαμός και ξεπούλησε.

Επισης νομίζω τελικά ότι συμφέρει ένα καλοδιατηρημένο μεταχειρισμένο M3 ή και Μ2 παρά καινούριο το Neo. Παρακάνανε πολλές περικοπές για μένα τελικά…έχεις δίκιο για την Αμερική…ίσως πιο πολυ απευθύνεται σε παιδιά για σχολείο και όχι σε φοιτητές κλπ. Και εγώ για την κόρη μου Γυμανσιο το σκέφτομαι το Neo, αλλά με τόσα κοψίματα που έχει παντού αρχίζω να αναθεωρώ.

Μαθητες, φοιτητες, καθηγητες ειναι και power χρηστες ΑΙ και εκει απο οτι λεγεται δεν τα καταφερνει καλα, λογω μνημης.
Ελπιζω να εχει ολα τα continuity features με τα iPhones...

To βλεπω σαν εφ απαξ αγορα του... οικοσυστηματος apple σε app (κατι σαν stand alone) με δωρο ενα λαπτοπακι :)
Τι να τα κανεις τα 2μιση δις κινητα εαν δεν συνοδευονται απο το υπολοιπο hardware σε ικανο ποσοστο ?

Τα iPad ως αντικαταστατες των λαπτοπ δεν τους βγηκε, οποτε το γυρισαν απο την αναποδη.... δεν μπορουσαν αραγε να βαλουν και μια οθονη απο iPad ωστε να ειχαν και το touch screen να σκουπισουν την αγορα ? :cool::cool:
To iPad δεν τους βγήκε σαν αντικαταστάτης laptop λόγω του κουτσουρεμένου iPadOS. Αν βάλουνε κάποια στιγμή MacOS θα εκτοξευτούν τα IPads. Τώρα όπως είναι δεν μπορούν να αντικαταστήσουν Laptop.

Επαρκούν τα 8gb και ο Α18 μια χαρά για ΑΙ…τώρα αν κάποιος το σκίζει όλη μέρα, ε οκ ας δώσει λίγα παραπάνω και να πάρει MacBook Air με M4 με 16gb ram, το βρίσκεις καινούριο και στην Ελλάδα κάτω από χιλιάρικο και θα πέσει και άλλο η τιμή του μετα την έλευση της έκδοσης με τον Μ5. Στα 700 ευρώ το Neo στην Ελλάδα δεν αξίζει….χιλιες φορές καλύτερα να μαζέψεις αλλά 250-280 και να πάρεις το M4 Air ή αν δεν θες να δώσεις πάνω από 700, βρίσκεις σε αγγελίες καλοδιατηρημένα Air M2-M3 με κάτω από 700 ευρώ.

Εδώ μαζεμένα όλα όσα χάνεις σε σχέση με τα Αir..δυστυχώς είναι πάρα πολλές περικοπές στα πάντα.

Για μένα το ερώτημα παραμένει, για ποιο λόγο να το αγοράσει κάποιος... τη στιγμή που υπάρχουν iPhone ,iPad, MacBook Air...

* έχουμε ήδη όλα όσα μας χρειάζονται.

Για μένα το ερώτημα παραμένει, για ποιο λόγο να το αγοράσει κάποιος... τη στιγμή που υπάρχουν iPhone ,iPad, MacBook Air...

* έχουμε ήδη όλα όσα μας χρειάζονται.

Για καναπε ισως το προτιμουσα απο ipad/tablet.
Θελω να δω το μέγεθος του απο κοντά.

Εγώ πάντως αγόρασα το iPad mini και τρώει σκόνη...

* θέλω να πω μας δημιουργείται η ψευδαίσθηση αναγκών που δεν τις έχουμε, επίπλαστες. Το μήλο έχει την πρωτοκαθεδρία σε αυτό.

Εγώ πάντως αγόρασα το iPad mini και τρώει σκόνη...

* θέλω να πω μας δημιουργείται η ψευδαίσθηση αναγκών που δεν τις έχουμε, επίπλαστες. Το μήλο έχει την πρωτοκαθεδρία σε αυτό.
Να με συμπαθάς άλλα το ipad mini, με τα κινητά να είναι στο φράγμα των 7 ιντσών, είναι επιεικώς άχρηστο, σε Tablet πρέπει να πας σε τουλάχιστον 11+ ίντσες για να πεις ότι έχεις σοβαρές διαφορές από κινητό. Προσωπικά κάνω τρελή χρήση των Ipads στο σπίτι όταν αράζω στον καναπέ/κρεβάτι κλπ. άλλα όπως είπα με μεγάλη διάσταση για να έχει νόημα, αλλιώς κάθομαι και με το κινητό και γλιτώνω και χρήματα.

Να με συμπαθάς άλλα το ipad mini, με τα κινητά να είναι στο φράγμα των 7 ιντσών, είναι επιεικώς άχρηστο, σε Tablet πρέπει να πας σε τουλάχιστον 11+ ίντσες για να πεις ότι έχεις σοβαρές διαφορές από κινητό. Προσωπικά κάνω τρελή χρήση των Ipads στο σπίτι όταν αράζω στον καναπέ/κρεβάτι κλπ. άλλα όπως είπα με μεγάλη διάσταση για να έχει νόημα, αλλιώς κάθομαι και με το κινητό και γλιτώνω και χρήματα.
Εγώ την έκανα όμως την βλακεία, έχω και το m5 MacBook 14 pro, αυτό μάλιστα είναι συσκευή που κάνει τα πάντα, είναι και φορητό. Το παίρνω και στο κρεβάτι, αν και αυτή είναι μία συνήθεια που πρέπει να κοπεί, το κρεβάτι είναι για άλλες δουλειές. Τώρα που λες κάθομαι στον καθρέφτη και μουντζώνω τον εαυτό μου για το mini.

Εγώ την έκανα όμως την βλακεία, έχω και το m5 MacBook 14 pro, αυτό μάλιστα είναι συσκευή που κάνει τα πάντα, είναι και φορητό. Το παίρνω και στο κρεβάτι, αν και αυτή είναι μία συνήθεια που πρέπει να κοπεί, το κρεβάτι είναι για άλλες δουλειές. Τώρα που λες κάθομαι στον καθρέφτη και μουντζώνω τον εαυτό μου για το mini.
Το είχα πάρει και εγώ πριν 6-7 χρόνια αν θυμάμαι καλά, και το έδωσα σε έναν μήνα....από την στιγμή που έχεις τούμπανο Macbook έχεις αυτό και για καναπέ, κρεβάτι (όταν δεν θες να κάνεις άλλα πράγματα εκει! ;)) και πούλα το Mini....αν θες αναγκαστικά Tablet μην κοιτάξεις καν κάτι κάτω από 11-12 ίντσες...θα απογοητευτείς.

Το είχα πάρει και εγώ πριν 6-7 χρόνια αν θυμάμαι καλά, και το έδωσα σε έναν μήνα....από την στιγμή που έχεις τούμπανο Macbook έχεις αυτό και για καναπέ, κρεβάτι (όταν δεν θες να κάνεις άλλα πράγματα εκει! ;)) και πούλα το Mini....αν θες αναγκαστικά Tablet μην κοιτάξεις καν κάτι κάτω από 11-12 ίντσες...θα απογοητευτείς.
Κάτι τέτοιο φαντάζομαι θα ισχύσει και για το neo, θα το πάρει κάποιος θα χαρεί στην αρχή θα παίξει και μετά θα συλλέγει σκόνη.

* κατά τη γνώμη μου τα προϊόντα στα οποία πραγματικά ξεχωρίζει η Apple είναι είναι τα laptop της. m1... m5... κλπ.

Νομιζω τα android tablet τα περισσότερα είναι wide στις 11
Αρχίζουν και βάζουνε αρκετά Android οθόνες 3:2 και εκει και όχι τις κλασικές 16:9/16:10...αν το θες για ταινίες, Youtibe Κλπ. σε Ipad λόγω 4:3 πας αναγκαστικά στις 13 ίνστες...σε Android μπορείς και σε μικρότερη διάσταση. Για να το απολαύσεις πάντως κοιτάς 12,4+ σε Android και 13 σε Ipad...εκει θα νιώσεις ότι κάτι κάνεις.

Κάτι τέτοιο φαντάζομαι θα ισχύσει και για το neo, θα το πάρει κάποιος θα χαρεί στην αρχή θα παίξει και μετά θα συλλέγει σκόνη.
Στην αρχή ενθουσιάστηκα με το Neo, όσο όμως το κοίταζα αναλυτικά, είναι λίγο απογοήτευση, βασικά είναι Laptop καθαρά για παιδιά και τίποτα άλλο, ή έστω για κάποιον που κάνει ελάχιστη χρήση ή έχει ελάχιστες ανάγκες. Σοβαρή δουλειά δεν θα κάνεις με αυτό και η οθόνη του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο (δεν έχει καν True tone) για να πεις θα το έχω για χαλάρωμα στον καναπέ/κρεβάτι.

Δυστυχως τα -περισσοτερα- σημερινα παιδια μπορει να θελουν iPhone, αλλα το λαπτοπ τους πρεπει να παιζει και παιχνιδια.... και εκει δεν τα ενδιαφερει αν ειναι μαουνα η ξεφυσαει σαν τραινο, αρκει να τρεχει τα ΑΑΑ.... οποτε το ΝΕΟ θα δυσκολευτει.

• Like
Reactions: karamela