[Επίσημο] MacBook Pro @2011

Επειδή περίμενα καιρό, ήρθε η ώρα να αναβαθμιστώ κι έτσι σήμερα παρήγγειλα το νέο μου MacBook Pro 17'! :music-smiley-005:
Χαρακτηριστικά:
- 2.3 Ghz i7
- 8GB RAM
- 500GB στις 7200 στροφές
- Antiglare οθόνη

Μόλις παραλάβω θα σας πω περισσότερα -bye-

Εγώ πάντως, διαβάζοντας και την παρουσίαση του 10.7, σκέφτομαι να περιμένω τα νέα mbp που θα κυκλοφορήσουν μετά την έλευση του lion.
Πιθανώς να έχουν hardware που να εκμεταλλεύεται καλύτερα τα γνωρίσματα του νέου λειτουργικού...

Παίδες έχω μπερδευτεί λίγο με τις αναφορές που βλέπω στο διαδίκτυο για προβλήματα με ‛κολλήματα’
Τη μια διαβάζω ότι άλλαξαν mobo σε rev3 για γιατρειά. Την άλλη διαβάζω για drivers με προβλήματα… δε ξέρω τι μπορεί να είναι αλήθεια.
Όπως και να έχει μια αναφορά εδω:
http://www.fudzilla.com/notebooks/item/22191-apples-new-macbooks-suffer-from-screen-freezes
Εάν έχετε αντίστοιχα προβλήματα, καλό θα ήταν να ψάξετε περισσότερο και τα επίσημα forums της apple http://discussions.apple.com/category.jspa?categoryID=251

Φαίνεται πάντως ότι ειδικά για φωτογραφία και βίντεο τα νέα macbook με τους μεγάλους επεξεργαστές και τους ssd πετάνε πραγματικά κι έχουν μεγάλη απόσταση από την προηγούμενη σειρά.

Δείτε στο http://macperformanceguide.com/Reviews-MacBookProFeb2011-TestConfig.html και στις επόμενες σελίδες τις επιδόσεις των macbook pro στην πράξη.

Last edited:
Το πολύ τουρμπάρισμα αυτά φέρνει:
http://www.sigmalive.com/news/scitech/366149

Επειδή τα ποσά είναι σοβαρά και η ψυχολογική φθορά είναι priceless , θα πρότεινα υπομονή σε όσους βιάζονται να αποκτήσουν τα νέα laptop.

Πάντως σίγουρα όσο περνάει ο καιρός καταρέει ο μύθος της εταιρείας με τα άφθαρτα, αψεγάδιαστα, απροβλημάτιστα μηχανάκια. Ολο και κάτι σκάει στα νέα προϊόντα που βγάζει. Και μην μου πείτε δεν ισχύει....

Όποιος λέει ότι υπάρχει ένα μηχάνημα το οποίο είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ και και και... μάλλον δεν είναι προσγειωμένος στην πραγματικότητα. Όλα τα μηχανήματα, είτε είναι APPLE είτε άλλης εταιρείας, έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Το θέμα είναι τα αρνητικά τους να μπορούν να επιλύνονται με κάποιο τρόπο και να μην μένουν πάντα αρνητικά (εάν είναι φυσικά εφικτό αυτό, όπως στο συγκεκριμένο παράδειγμα, που λέγεται ότι τη λύση θα τη δώσουν οι νέοι drivers της κάρτας γραφικών).

Πάνο πόσο στοίχισε το laptop που παράγγειλες; Θα το δικαιολογήσεις αν σου κάτσει (χτυπάω ξύλο) πρόβλημα ακόμα κι αν λυθεί;

ΟΧΙ δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη κατά την γνώμη μου όταν κοστολογείς σε δυσθεωρητα ύψη τα προϊόντα σου και με ύφος χιλίων καρδιναλίων (μετά από την apple το χάος). Γι αυτό και η σκληρή κριτική , γι αυτό και περνάνε όλα από το μικροσκόπιο. Δεν μιλάμε για acer.....

Το προβλημα εχει ηδη λυθει ρε Τασο, με τη νεα αναβαθμιση του mac osx.
Κανεις ποτε δεν ειπε οτι ειναι αψεγαδιαστα κλπ.
Αλλα σιγουρα ειναι πολυ καλυτερα και πιο αξιοπιστα απο οτιδηποτε αλλο.

Στο δικο μου, μετα απο 4 χρονια, μου αλλαξανε δωρεαν ολο το λαπτοπ σχεδον (Logic board αξιας 900 ευρω).
εμενα αυτο μονο σιγουρια μπορει να μου δωσει και φυσικα (αν μπορεσω) μονο Apple macbook pro θα παρω.

Πάνο πόσο στοίχισε το laptop που παράγγειλες; Θα το δικαιολογήσεις αν σου κάτσει (χτυπάω ξύλο) πρόβλημα ακόμα κι αν λυθεί;

ΟΧΙ δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη κατά την γνώμη μου όταν κοστολογείς σε δυσθεωρητα ύψη τα προϊόντα σου και με ύφος χιλίων καρδιναλίων (μετά από την apple το χάος). Γι αυτό και η σκληρή κριτική , γι αυτό και περνάνε όλα από το μικροσκόπιο. Δεν μιλάμε για acer.....

Λίγο πάνω από τα τρία χιλιάρικα μου κόστισε Τάσο, αλλά το πήρα για τη δουλειά μου κι όχι σαν χομπίστας. Σίγουρα τα λεφτά είναι πολλά, αλλά από την άλλη έχω την σιγουριά και την αξιοπιστία που μου προσφέρει στον τομέα της δουλειάς μου η APPLE με τα προϊόντα της.

Έχεις ένα δίκιο ότι έπρεπε να το είχαν δει νωρίτερα το "λάθος" και να το προλάβουν, αλλά αφού λύνεται το θέμα δεν χρειάζεται θέμα ανησυχίας. Μια αναβάθμιση του λειτουργικού και τελείωσε η υπόθεση.

Δεν το έχω παραλάβει ακόμη, γιατί ήταν custom order και αργούν αυτού του είδους οι παραγγελίες. Λογικά όμως αυτές τις μέρες θα παραλάβω και θα μπορώ να πω περισσότερα.

καλορίζικο και καλώς να το δεχτείς, αλλά ελπίζω (ασχέτως αν το θες για δουλειά ή όχι) , να αντιλαμβάνεσαι τι βαρύτητα έχουν 3000+ ευρώ για laptop εν έτη 2011..... :blink:

Αν εσείς θεωρείτε ότι με τόσα χρήματα "έλα μωρέ δεν πειράζει κι ένα προβληματάκι...." τι να πω, είστε LARGE !

Last edited:
Δεν υπαρχει κανενας επαγγελματιας Τασο που να ειναι δυσαρεστημενος με το Macbook pro.
Και αυτοι , τα χρηματα θα τα κανουν αποσβεση.
Γι αυτο λεγονται και pro!:grinning-smiley-043

καλορίζικο και καλώς να το δεχτείς, αλλά ελπίζω (ασχέτως αν το θες για δουλειά ή όχι) , να αντιλαμβάνεσαι τι βαρύτητα έχουν 3000+ ευρώ για laptop εν έτη 2011..... :blink:

Αν εσείς θεωρείτε ότι με τόσα χρήματα "έλα μωρέ δεν πειράζει κι ένα προβληματάκι...." τι να πω, είστε LARGE !

Τάσο, δεν είναι όπως τα λες ούτε είμαστε LARGE, τουλάχιστον προσωπικά. Απλά όταν θέλεις ένα εργαλείο καλό για τη δουλειά σου, τότε σκέφτεσαι πολλά πράγματα, όπως και την απόσβεση φυσικά. Πίστεψέ με, τέτοια μηχανήματα κάνουν γρηγορότερα απόσβεση!! Και σε θέμα αξιοπιστίας όταν δουλεύεις, ακόμα και σε θέμα prestige όταν πας σε έναν νέο πελάτη και θέλεις να κλείσεις μια δουλειά. Σου μιλάω εκ πείρας! -bye-

Οποιος το πάρει πρώτος ας μας ενημερώσει για την αυτονομία γιατί κάτι μου λέει ότι θα έχει πέσει αισθητά. Κανά 3ωράκι το κόβω σε συνθήκες δουλειάς.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε ότι τώρα αναγράφουν κάπου σε μια γωνία με μικρά γράμματα 7 Hours και στα προηγούμενα μοντέλα έγραφαν με bold γράμματα σαν κύριο feature 9 και 10 hours (οι οποίες βέβαια ούτε κατά διάνοια δεν ισχύουν στην πράξη).