[Επίσημο] MacBook Pro @2011

Ερωτησεις (επειδη ψηνομαι κι εγω - MB Pro 17 2010)

1. Τελικα δεν εβαλες το optibay;

2. Το αγοράζουμε απευθείας από εδω; http://www.mcetech.com/

3. Γιατι να εχεις θεμα με το MB 2011 (2 σκληρους και εγκατασταση OS απο εξωτερικο DVD) ; Θεμα software δεν ειναι μόνο (αν θα δεχτει εγκατασταση OS απο ext DVD) ; Αν υπάρχει θεμα δλδ λογικά θα υπαρχει σε ολα τα MB που τρεχουν OS X.

3.1 Ακομα κι αν ειχε θεμα, δεν θα μπορουσες να βαλεις μόνο τον SSD, να αφησεις το DVD, να κανεις εγκατασταση το OS και μετα να σκατζάρεις το DVD με τον 2ο hdd;

4. Είδες διαφορα στις επιδόσεις στην ''αισθηση'' (οχι στα νουμερα).

Με ποιον δισκο συνέκρινες (5400 ή 7200) ;

Εχω βαλει ενα WD Black (7200) και (από την εμπειρια μου με τα PC) αμφιβάλλω αν θα δω τραγική διαφορά...

Εβαλα κινεζικο optibay.. δεν το συνιστω γιατι ηθελε modification!
Παρε το original , αυτο που εβαλες, αρκει να υποστηριζει το δικο σου μοντελο.

Εχεις θεμα με το mbp 2011 , το δοκιμασα και δε μπορεις να κανεις install αν δεν εχεις το superdrive πανω.
H λυση ειναι αυτη που ειπες, αλλα φυσικα "χεστηκα" για windowds !
Ασε που θα σου φαει πολυτιμο χωρο (και οι μεγαλοι SSD ειναι ΠΟΛΥ ακριβοι).

Δεν εχει σημασια 5400 - 7200 , τα ιδια σκατα ειναι ολοι οι μηχανικοι δισκοι !

Στο mbp , εχουν μειωθει δραματικα οι καθυστερησεις, και τα beach ball (wheel of death).
Πριν, δεν ημουν σιγουρος οτι οφειλοταν στους δισκους , τωρα ειμαι !

Οι δισκοι ειναι το τελευταιο πραγμα που εχει μεινει τραγικα πισω σε σχεση με την υπολοιπη εξελιξη στους υπολογιστες, οι ssd ειναι μια λυση.
Δεν λεω οριστικη, γιατι κι αυτοι εχουν τα θεματα τους.

Καλυτερα να περιμενεις παντως το νεο λειτουργικο Lion, που θα εχει (elpizoyme) native υποστηριξη trimming και για non Αpple δισκους.

Μεχρι τωρα,mono στους εργοστασιακους δισκους εχουμε ....

Μαστα...ναι, λεω να τ' αφησω....Μια χαρα παει αλλωστε με τον 7200 (για ''καθημερινή'' χρηση).

Το θεμα με την εγκατασταση δλδ αφορα μόνο τα Win;

Nai,,τα win !

Αμα εχεις 7200, περιμενε λιγο ακομη να βγει το Lion και τα ξαναλεμε!

ΥΓ... Εγω παντως δε ξαναγυρναω σε μηχανικους δισκους! Ετοιμαζομαι τωρα να βαλω SSD και στον iMac !!!-bye-

Μολις ελαβα και το super slim κουτακι για το superdrive του mbp που εβγαλα !!
Κι αυτο ηθελε λιγο modification !!!

Συνδεετaι μονο με ενα usb (τα περισσοτερα που ειχα βρει , θελανε 2 usb ports!)

attachment.php

Attachments

• photo.jpg
    photo.jpg
    46.2 KB · Views: 74
Last edited:
Συνδεετaι μονο με ενα usb (τα περισσοτερα που ειχα βρει , θελανε 2 usb ports!)
Θελανε 2 προφανως για να ειναι ''σιγουρα'' οτι θα ρουφηξουν αρκετό ρεύμα.

Αν το drive αρκείται μόνο σε 1, προφανως και τα αλλα με τα 2 θα επαιζαν με το 1 συνδεδεμενο.

Re: Απάντηση: Νέα : MacBook Pro (2011)

Τι, δεν έχει Thundebolt? :D

Oταν βγουν , ολα τα usb θα πεταχτουν !!!
Ετσι, για το γαμωτο ....:Banane0:

Α, και κατι ακομη , γιατι μας επρηξες με τη Μicrosoft - Google ...ποιες ?:ernaehrung004:

http://www.techgear.gr/apple-is-the-most-valuable-brand-in-the-world-20206/

Που πας ρε Καραμητσο ?:grinning-smiley-043

attachment.php

Attachments

• brandz_2011.jpg
    brandz_2011.jpg
    48.9 KB · Views: 126
Last edited:
Θα ρωτήσω εδώ που είστε μαζεμένοι πολλοί γνώστες :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Ήρθε ο καιρός , σχεδόν κατά Ιούλιο το κόβω , να χτυπήσω ένα MBpro 15" , διαβάζω πολλά για τον Electronic King , τι ξέρετε και τι προτείνετε , για να μη σας κουράζω τα περι εγγυήσεων αφήστε τα στην άκρη κύριο μέλημα η όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή CASH !!!!

Απ οτι ειδα εχει πολυ καλες τιμες...
Το δικο μου MBP 2011 - 15.4 - 2.0 Ghz , εγω το πηρα 1800 ευρω στην Ελλαδα, αυτος το εχει 1500 !

Μπορεις να το βρεις και με 1700 ευρω τωρα Ελλαδα.

http://cgi.ebay.de/NEW-Apple-Macboo...45755158?pt=Apple_Systeme&hash=item588e5fa616

Eχει πολλες θετικες κριτικες.... αλλα δεν εχω ψωνισει ποτε απ αυτον.

Απάντηση: Re: Νέα : MacBook Pro (2011)

Θα ρωτήσω εδώ που είστε μαζεμένοι πολλοί γνώστες :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Ήρθε ο καιρός , σχεδόν κατά Ιούλιο το κόβω , να χτυπήσω ένα MBpro 15" , διαβάζω πολλά για τον Electronic King , τι ξέρετε και τι προτείνετε , για να μη σας κουράζω τα περι εγγυήσεων αφήστε τα στην άκρη κύριο μέλημα η όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή CASH !!!!

Από αυτόν ψώνισα εγώ το 17άρι μου. Σχεδόν 800 ευρώ λιγότερα τότε από ότι είχε στην Ελλάδα, αν θυμάμαι σωστά, το είχα γράψει κάπου εδώ μέσα.

Εγγύηση....άγνωστο όμως...αχρείαστη να είναι που λένε.

Απο που ερχεται Μιχαλη ?
Απο Γερμανια ?

Τι πληκτρολογιο εχει ?

Ποσες μερες εκανε να ερθει ?

Δεν ειναι παντως τωρα μεγαλες οι διαφορες και ειδικα για μενα που κοβω τιμολογιο, το αντιθετο θα ελεγα.

Last edited:

Απο που ερχεται Μιχαλη ?
Απο Γερμανια ?

Τι πληκτρολογιο εχει ?

Ποσες μερες εκανε να ερθει ?

To βρήκα : http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1391454&postcount=17

Από αποθήκη στην Αγγλία, με κούριερ, χωρίς φυσικά τελωνείο λόγω Ε.Ε., με πληκτρολόγιο αμερικάνικο, qwerty δλδ. Έκανε να έρθει 3-4 ημέρες αν θυμάμαι σωστά.

Οντως ειχε μεγαλη διαφορα, αλλα τωρα , για το 15αρι, ειναι σχετικα μικρη, και αν βαλεις και το θεμα εγγυησης .....

εμενα μαλιστα μου εκαναν και δωρο πολυηχανημα, ασυρματο ΗP B110A ,αξιας 100 ευρω, οποτε δεν αξιζε το κοπο ...

Last edited:

Οντως ειχε μεγαλη διαφορα, αλλα τωρα , για το 15αρι, ειναι σχετικα μικρη, και αν βαλεις και το θεμα εγγυησης .....

εμενα μαλιστα μου εκαναν και δωρο πολυηχανημα, ασυρματο ΗP ,αξιας 100 ευρω περιπου, οποτε δεν αξιζε το κοπο ...

Ο electronic king είναι καλός στα ακριβά μηχανήματα. Στα φθηνότερα είναι κ μικρότερη η διαφορά.
Τώρα εσύ είσαι ιδιάζουσα περίπτωση...ψωνίζεις κ με τιμολόγιο οπότε έχεις κ επιστροφή φπα, οπότε μια χαρά.