[Επίσημο] MacBook Pro @2016

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Πάντως για όποιον δεν θέλει να κάνει την πολύ συγκεκριμένη δουλειά στην οποία θα φανεί η ανωτερότητα του MBP, μάλλον θα πρέπει να στραφεί σε αυτό το ωραιότατο razerάκι (που δεν είναι και τίποτα μάρκα μ'εκαψες) εδώ.

Με $2200 παίρνεις την αφρόκρεμα της τεχνολογίας, και είσαι πολύ πιο ευέλικτος.

intro-razer-blade.png

Ιntel Core i7-6700HQ Quad-Core Processor (2.6GHz / 3.5GHz)
NVIDIA GeForce GTX 1060 (6GB GDDR5 VRAM)
16 GB System Memory (DDR4, 2133 MHz)
Windows10 64-bit
512GB(PCIe M.2) SSD
14.0-in. IGZO QHD+, 3200x1800, capacitive multi-touch
Anti-ghosting keyboard with per-key lighting powered by Razer Chroma
Wireless-AC 1535 (802.11a/b/g/n/ac + Bluetooth 4.1)
Thunderbolt 3 (USB-C)
USB 3.0 port x3 (SuperSpeed)
HDMI 2.0 video and audio output

(Πλέον όταν μιλάμε για σπεκς στα laptops πρέπει να βάζουμε και τις θύρες γιατί thanks to Apple τίποτα πια δεν είναι αυτονόητο... :flipout:

Θέλω να κοιτάξω τι παίζει με εγγύηση κλπ, αλλά μάλλον το'χω αποφασίσει.

Last edited:
Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Ρε συ Μαέστρο, αν δεν τρέχει OSX, εμένα τουλάχιστον μου είναι παγερά αδιάφορο, δεν πα να έχει τα καλύτερα specs του κόσμου...

Ρε συ Μαέστρο, τι τα ποστάρεις αυτά και (μου) τον συγχυζεις; 😋

Ωραίο φαίνεται

Με χαλάει λίγο η μικρότερη οθόνη (για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει τόσο το μέγεθος)

Πολύ καλή η ιδέα με το keyb (καιρός ήταν κάποιος να τη μεταφέρει απο τα desktop keybs στα laptop)

Re: Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Ρε συ Μαέστρο, αν δεν τρέχει OSX, εμένα τουλάχιστον μου είναι παγερά αδιάφορο, δεν πα να έχει τα καλύτερα specs του κόσμου...

Ποιός σου λέει ότι δεν το τρέχει; :afro:

Ο αδερφός μου ήταν ανέκαθεν παρανοϊκού βαθμού fanboy, Μακάκιας από κούνια. Ε, το τελευταίο του Mac (και το καλύτερο που είχε ποτέ) δεν έχει πουθενά πάνω του σήμα της Apple, και δουλεύει απροβλημάτιστα :grinning-smiley-043

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ρε συ Μαέστρο, τι τα ποστάρεις αυτά και (μου) τον συγχυζεις; 

Ωραίο φαίνεται

Με χαλάει λίγο η μικρότερη οθόνη (για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει τόσο το μέγεθος)

Πολύ καλή η ιδέα με το keyb (καιρός ήταν κάποιος να τη μεταφέρει απο τα desktop keybs στα laptop)

Κι εγώ θα προτιμούσα μια 15άρα είναι η αλήθεια, αλλά εδώ που τα λέμε, στο σπίτι ή στο γραφείο θα συνδέεται με οθόνη, οπότε για το δρόμο, αεροπλάνο, καφετέρια κλπ, μια χαρά είναι κι οι 14, ενώ το κάνουν και ελαφρύτερο.

Πάντως για τους αμετανόητους βγαίνει και σε 17άρι με ακόμα πιο παρανοϊκά specs και τιμή που πλέον προσεγγίζει το καλό 15άρι MBP... :flipout:

Τέλος, για τους τελείως μουρλούς υπάρχει και εξωτερική κάρτα γραφικών που συνδέεται με TB, ώστε όταν είσαι σπίτι να παίζεις με quad SLI :flipout: :flipout:

Last edited:

Maestro πού παίζει αυτή η τιμή που γράφεις για τα συγκεκριμένα specs; το παίρνω... χθες, αλλά νομίζω ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος.

Κι εγώ θα προτιμούσα μια 15άρα είναι η αλήθεια, αλλά εδώ που τα λέμε, στο σπίτι ή στο γραφείο θα συνδέεται με οθόνη, οπότε για το δρόμο, αεροπλάνο, καφετέρια κλπ, μια χαρά είναι κι οι 14, ενώ το κάνουν και ελαφρύτερο.

Για τη χρήση που περιγράφεις (αλλά και γενικά, ίσως) οι 14" είναι η καλύτερη επιλογή

Maestro πού παίζει αυτή η τιμή που γράφεις για τα συγκεκριμένα specs; το παίρνω... χθες, αλλά νομίζω ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος.

Η αλήθεια είναι ότι έκανα λάθος, είναι 2300 (2299, καταρραμένο μάρκετινγκ, να που δουλεύει τελικά το κολπάκι του -1$)

Πήγαινε στο πρώτο λινκ και στο drop down list επίλεξε 512GB σκληρό με QHD οθόνη.

Η αλήθεια είναι ότι έκανα λάθος, είναι 2300 (2299, καταρραμένο μάρκετινγκ, να που δουλεύει τελικά το κολπάκι του -1$)

Πήγαινε στο πρώτο λινκ και στο drop down list επίλεξε 512GB σκληρό με QHD οθόνη.

Χμμμ.... Ακόμα χειρότερα! :BDBDG54: Όχι τίποτα άλλο, αλλά χάρηκα γιατί το χω σταμπάρει από τη μέρα που παρουσιάστηκε (για αντικαταστάτη του MBP 13" μια και δεν τα "βρήκαμε" με τα Mac τελικά) αλλά η τιμή του είναι απαγορευτική. Το XPS 15 παραμένει πρώτη επιλογή (το σκίσαμε το topic).

razer.jpg

Δεν ξέρω τι κάνει ο αδελφός σου, αλλά τα hackintosh δεν δουλεύουν το ίδιο καλά με τα original mac. Αν ήταν τόσο εύκολο, όλοι θα την βγάζαμε φθηνότερα.

εχω φτιαξει αρκετα hackintosh και πρεπει να εισαι πολυ τυχερος να δουλεψουν , εστω και λιγο σωστα.
Παντα θα εχεις προβλημα με αναβαθμισεις και drivers.
Ποτε δε μου δουλεψαν σωστα, wifi, touchpad, gpu, ηχος... ολο προβληματα.

Ειδικα σε laptop , μακρια.

εχω φτιαξει αρκετα hackintosh και πρεπει να εισαι πολυ τυχερος να δουλεψουν , εστω και λιγο σωστα.
Παντα θα εχεις προβλημα με αναβαθμισεις και drivers.
Ποτε δε μου δουλεψαν σωστα, wifi, touchpad, gpu, ηχος... ολο προβληματα.

Ειδικα σε laptop , μακρια.
Έτσι είναι άμα θες τόσο πολύ Mac παίρνεις ένα Mac mini η ένα φθηνό μεταχειρισμενο Macbook και άμα σου αρέσει προχωράς αργότερα σε κάτι καλο

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το ζήτημα είναι πως επαγγελματίες δεν είναι μόνο όσοι ασχολούνται με φωτογραφία και βίντεο. Ηθελα on the fly rendering σχεδιαστικου μοντελου. H ati του 2011 με είχε καλύψει τότε σαν απόδοση/κοστος, μαζί με την προτιμηση για osx. Η 455 στα 3000 ευρώ είναι απλα κοροιδια, όσον αφορά εφαρμογές που μπορούν να τρέξουν και σε Windows. Εκτός πια και αν η εταιρία επέλεξε να αναφέρεται σε κλειστό αγοραστικο κοινό (και δεν αναφέρομαι σε όσους με οικονομική δυνατότητα).

θα διαφωνήσω για το κοινό των "pro" μοντέλων-σταθερών και φορητών. Αλλιως θα έβγαζαν ένα και μονο μοντέλο, πατε παρτε το. Σταμάτηστε επιτέλους περι βελτιστοποιησης. Mac δεν είναι μόνο το final cut. Αλλοι τρεχουν compilers, αλλοι single core solvers, αλλοι gpu heavy γραφιστική, ακομη καποιοι Excel με δεκαδες χιλιαδες γραμμές και στηλες. Εφαρμογες που απλά η προτίμηση σε χρηση λειτουργικου κάνει τη διαφορά.

προφανως και δεν ειναι μονο το fcpx... ειναι το Motion, ειναι το Aperture (Που δυστυχως εγκαταληφθηκε) , ειναι η σουιτα iworks (το office ειναι οτι χειροτερο σε mac osx), ειναι το Logic Χ, ειναι το Pixelmator, ειναι το affinity, ειναι το Xcode,ειναι το Alfred (Πρωην Launchbar) , to BBedit, to Time Machine, το Omnifocus kαι πολλα αλλα επισης.. αλλα κυριως ειναι ο πυρηνας του MAC OSX , που ειναι UNIX και οχι DOS!

Kαι αν σε πειραζει το PRO στα mbp, αφαιρεσε το.... το ιδιο μας κανει! -bye-

Ετσι κι αλλιως ο ορισμος πια του PRO ειναι πολυ σχετικη εννοια...

Last edited:

Συμφωνώ ,με την μονη παρατήρηση πως και το Microsoft Office 2016 δουλεύει μια χαρα πλέον. Το χρησιμοποιώ καθημερινά. Προφανώς δεν έχει την ταχύτητα του iworks αλλα είναι εφάμιλλο πλέον της αντίστοιχης σουίτας office για windows.

Συμφωνώ ,με την μονη παρατήρηση πως και το Microsoft Office 2016 δουλεύει μια χαρα πλέον. Το χρησιμοποιώ καθημερινά. Προφανώς δεν έχει την ταχύτητα του iworks αλλα είναι εφάμιλλο πλέον της αντίστοιχης σουίτας office για windows.
Και έχει και Web version

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk