[Επίσημο] MacBook Pro @2016

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Αυτο που ηθελα να τονισω ειναι πως δεν ειναι ολα τα επαγγελματικά εργαλεια (οπως στα παραδειγματα που εβαλα) βελτιστοποιημενα. Ετσι ηταν και μαλλον ετσι θα μεινει. Εκει θελεις specs αν θελεις να μεινεις σε osx περιβαλλον. Για εμενα και για πολλους αλλους, το περιβαλλον ειναι που με κραταει. Να με συγχωρησετε, αλλα το pro δεν ειναι καθολου σχετικη εννοια. Το οριο των pro specs καθοριζεται αμεσα απο το εργαλειο-πχ dyna solvers, 64 GB ram, 8 cores κτλ. Η apple οντως πλεον εχει ισοπεδωσει τις εννοιες portability, pro, κτλ, σε αυτο συμφωνω. Σε καμια περιπτωση ομως δε μπορουμε να γενικολογησουμε και εν μερη να δικαιολογησουμε τα "σχετικα χαμηλά (δεδομενου τι θα μπορουσαν να εχουν εννοω)" specs.

προφανως και δεν ειναι ολες οι εφαρμογες τριτων βελτισυοποιημενμες... τρανο παραδειγμα οι εφαρμογες της Adobe (αν και τελευταια εχουν κανει προοδο) , to Chrome κλπ

Αυτο δε μειωνει την αξια των Mac και κυριως του λειτουργικου.

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Είναι Pro αλλα όχι για όλους τους professionals. Νομίζω όμως ότι συνειδητά στοχεύει στο κοινό των φωτογράφων, βιντεοσκοπων, μοντέρ κλπ ενώ προφανώς υπερκαλύπτει αυτούς που κάνουν κυρίως δουλειά γραφείου όπως εγώ.

Γι αυτο και εγραψα πως δεν ειναι pro μονο οσοι ασχολουνται με φωτογραφια και βιντεο. Ποσοι δηλαδη στον κοσμο ειναι;;; Εμενα, όσο και αν με ενοχλεί, δυστυχως με εχασαν. Οταν αποφασισουν να βγαλουν παλι ΜΒΡ 2015, με specs 20XX και λογικη συνδεσιμοτητα το συζηταμε.

Εσύ προφανώς είσαι η εξαίρεση και δεν σου κάνει. Αφού όμως έχεις εναλλακτικές σε επίπεδο wintel, δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάμε.
Όσο για πόσους ασχολούνται επαγγελματικά με φωτό/video (έμμεσα ή άμεσα), είναι τεράστιο το νούμερο. Και δεν μιλάμε μονο για δημιουργούς, αλλα και για χειριστές περιεχομένου, σε ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα. Έχει βρομίσει ο τόπος από bloggers, vbloggers κλπ

Ενταξει, ας παρουν τοτε ενα macbook να πουλήσουν και μουρη και ας αφησουν τα mbp στο form factor που ηταν! Παντως το τελικο deal breaker ηταν τα ports. 3D mouses, data acquisition συσκευες, ολα σε ανταπτορες..

ετσι ειναι , καλως ή κακως!
Ηδη εχω κινητο με Usb-c και το laptop μου εχει επισης.
Πολλα απο τα pc laptop επισης ερχονται μονο με usb-c... και σε λιγο τα περισσοτερα ετσι θα ειναι.

Ασε που ολο και περισσοτερες ασυρματες συσκευες ερχονται στο προσκηνιο (βλ. ακουστικα, εικονα , κλπ)

Για μενα το μονο deal braker ειναι η τιμη δυστυχως... :slapface:

ΥΓ... βγαινου τα πρωτα reviews !

https://www.youtube.com/watch?v=u_GdOEo6KzI

https://www.youtube.com/watch?v=cxnjfYHhRlM

https://www.youtube.com/watch?v=-FYELMBsPPE

https://www.youtube.com/watch?v=FyNeuYYJePc

ετσι ειναι , καλως ή κακως!
Ηδη εχω κινητο με Usb-c και το laptop μου εχει επισης.
Πολλα απο τα pc laptop επισης ερχονται μονο με usb-c... και σε λιγο τα περισσοτερα ετσι θα ειναι.

Ασε που ολο και περισσοτερες ασυρματες συσκευες ερχονται στο προσκηνιο (βλ. ακουστικα, εικονα , κλπ)
ναι αλλα το νεο iphone θελει ανταπτορα για να φορτιση στο λαπτοπ

Ενταξει, ας παρουν τοτε ενα macbook να πουλήσουν και μουρη και ας αφησουν τα mbp στο form factor που ηταν! Παντως το τελικο deal breaker ηταν τα ports. 3D mouses, data acquisition συσκευες, ολα σε ανταπτορες..

Θα είναι δύσκολη η προσαρμογή όντως, αλλα σε 1-2 χρονια όλοι θα δουλεύουν με USB-C.

ναι αλλα το νεο iphone θελει ανταπτορα για να φορτιση στο λαπτοπ

οσο ειχα Iphone τα τελευταια χρονια, δεν το ειχα συνδεσει ποτε στο Laptop.

Ασε που δε χρειαζεται ανταπτορας, υπαρχουν καλωδια usc-c -> lightning

Last edited:

Εγώ το συνδέω συχνά στο mac αλλα μονο για να περάσω γρήγορα τα videos που τράβηξα.

οσο ειχα Iphone τα τελευταια χρονια, δεν το ειχα συνδεσει ποτε στο Laptop.

Ασε που δε χρειαζεται ανταπτορας, υπαρχουν καλωδια usc-c -> lightning
Μπορεί να μην το συνδέσεις αλλά δεν είναι χαζή παραληψει;

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk