[Επίσημο] MacBook Pro @2016

Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Screen Shot 2017-07-24 at 18.59.34.jpg

Αν κανουν απο τωρα τετοιες εκπτωσεις στα ΜΒΡ του 2016, ποσο θα πανε του 2015 ?

Πουλαω 13ρι του 2015 αγορασμενο τα χριστουγεννα... :bigcry:

Απάντηση: Re: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Υπήρξε στην αρχή 'θεμα' και μάλιστα ορισμένα σοβαρά site του χώρου δεν το πρότειναν..
Αν θυμάμαι καλά -υποτίθεται- ότι υπήρξε ειδική μέριμνα στο macOS ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.
(Επίσης αν θυμάμαι και καλά έχει και λίγο μικρότερη χωρητικότητα από αυτή του 2015).
Τελικά -σύμφωνα πάντα με τον ειδικό τύπο- το ζήτημα αντιμετωπίστηκε .. 'επιτυχώς'...
Πρακτικά πάντως δεν πρέπει να υπάρχει κανένα θέμα...

Μόνο στην αρχή...

Από σήμερα είμαι κι εγώ,πάλι, κάτοχος του mbp 15 2016.

Δεν αντέχονται τα Win, όσο κι αν έχουν βελτιωθεί.

Εντυπώσεις...προσεχώς.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: [ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

'Καλώς ήλθες' και από μένα.
Όντος εξαιρετικό μηχάνημα.
Βλέπεις πραγματικές διάφορες σε σχέση με αυτό που είχες πριν;

Αναβαθμίζεται η ram όπως στα i-Mac ή ότι πάρουμε εξαρχής;

να πω κι εγω τις εντυπωσεις μου...

Ημουν αναγκαστικα για 1 χρονο περιπου εκτος συστηματος , χωρις iphone-ipad kai mac.
Παντα ειχα windows μηχανηματα φυσικα, κι ακομα εχω, αλλα τωρα ημουν 100% Microsoft-Android.

Ειμαι της αποψης οτι ειτε τα εχεις ολα apple , ειτε τ αλλαζεις ολα.

Οσο ειχα android-win τα πραγματα ηταν σχετικα απλα , αλλα παντα κατι μου ελλειπε.
Ειχα οτι καλυτερο απο pc, ενα desktop τουμπανο κι ενα laptop (ακομα περισσοτερο - Dell XPS 15 κι ενα MSI gaming laptop).
Οτι καλυτερο εχω πιασει στα χερια μου απο Win Laptop, τρομερη κατασκευη, πολυ καλα specs, φοβερη οθονη.

Παντα κατι μου ελλειπε ομως...

Αυτη η αψογη (σχεδον παντα) συνεργασια μεταξυ Ios-mac os δεν υπαρχει φυσικα σε win-android, οι drivers παντα προβληματικοι...
Εφαγα 3 μηνες σχεδον μεχρι να λυσει η Dell καποια σοβαρα θεματα, κι ακομα οχι ολα.

Η οθονη πχ ειχα αρκετα θεματα με flicker , τα οποια εχουν λυθει...μερικως!

Το ιδιο και το touchpad, οτι καλυτερο εχω πιασει στα χερια μου σε win laptop, αλλα οχι παντα!
ΚΑποιες χειρονομιες δεν πιανουν παντα πχ...

Το πληκτρολογιο πολυ καλο, το backlight ομως ελλειπες , εχει μονο 2 διαβαθμισεις σε ενταση!

Το καπακι-οθονη επισης δεν ανοιγει με το ενα χερι, ειναι πολυ σκληρο...λεπτομερεια βεβαια.

Καμποσο bloatware απο dell, που προτιμησα να κανω καθαρη εγκατασταση για να μην εχω "σκουπιδια".

Το καλο μ αυτο το Laptop ειναι οτι εχει αρκετες θυρες , απ αυτες που χρειαζομουν χωρις ανταπτορες, με πιο βασικη την sd card.

Η 4Κ οθονη του καταπληκτικη, αλλα τι να το κανεις που δεν υποστηριζεται (ακομα) σωστα στα windows.
Γενικα οι high res οθονες ακομα δεν εχουν βρει τη σωστη υποστηριξη απο τη Microsoft, και ειδικα σε laptop ειναι "προβληματικες".

Δεν μιλαω φυσικα για τα software θεματα, αναγκαστικες αναβαθμισεις την ωρα που δεν τις θες (εκτος αν χακαρεις τη registry), με απροσμενα αποτελεσματα (μου ετυχε μετα απο μεγαλη αναβαθμιση να μην υποστηριζεται σωστα το Premiere λογω Nvidia driver).

Ακομα και blue screen ειχα μετα απο αναβαθμισεις...

Για να μη πω και για τις 2 φορες που "κολλησα" ιωση, την μια εξ αυτων αναγκαστηκα να κανω format !

Τεσπα...

Μετα απο καποιες συγκυριες , καταφερα να εχω ξανα καποια apple μηχανηματα και η ηρεμια επανηρθε .

Φυσικα αρκετα εχουν αλλαξει με κυριοτερο την ελλειψη πια καποιων θυρων.
Στην αρχη ημουν προβληματισμενος με το αν θα πηγαινα σε μηχανημα με touchbar + 4 USB-C θυρες, ή στο παλιο μοντελο του 2015.

Μετα απο καποιες δοκιμες του νεου μοντελου με touchbar, πειστηκα οτι εκει επρεπε να παω...

Πολυ πιο μαζεμενο, ελαφρυ και ομορφο το νεο MBP με κερδισε αμεσως.

Αποφασισα να δωσω οτι δισκους ειχα εξωτερικους και φλασακια, και να "επενδυσω" στις νεες τεχνολογιες.

Βρηκα ενα φλασακι με διπλη συνδεση , usb 3 + usb c κι ετσι εχω και τις 2 συνδεσεις χωρις ανταπτορες, πολυ βολικο.

Πηρα επισης ενα SSD εξωτερικο δισκο , οπως ο Τακης , τον Samsung T3 με usb-c kai extra καλωδιο usb-c -> usb-c, για να μη μπλεκω παλι με ανταπτορες.

Κι ενα usb-c card reader sandisk , για τον ιδιο λογο .

Πηρα κι ενα satechi multi adapter για σιγουρια, πολυ μικρο και βολικο , για καθε ενδεχομενο και On the go.

Eτσι, για μενα, δεν υπηρξε κανενα θεμα... το αντιθτεο μαλιστα.
Στο σπιτι εχω ΜΟΝΟ ενα καλωδιο (που φορτιζει κιολας τον Mac) στο satechi κι εκει συνδεονται ολα τα περιφερειακα (και οθονη).

Το καλο επισης ειναι οτι μπορεις να συνδεσεις-φορτισεις με οποιαδηποτε θυρα, πραγμα πολυ βολικο λογω χωρου πολλες φορες.

ΦΥΣΙΚα μου λειεπι η Magsafe συνδεση (πιο πολυ λογω ψυχολογικου θεματος) και σκεφτομαι να παρω καποια λυση τριτου.
Ισως ειναι και η μονη μου σοβαρη ελλειψη.

Η οθονη ειναι ΠΟΛΥ φωτεινη, τρομερα χρωματα και πιστοτητα, ερχεται καλιμπραρσιμενη και πολυ ακριβης.

Το πληκτρολογιο οχι μονο το συνηθισα, αλλα τα υπολοιπα μου φαινονται πολυ ασαφη πια και με αχρηστο travel height!

Το touchbar , επειδη το χρησιμοποιω πολυ, μου φανηκε πολυ σωστο το μεγεθος, δεν εχω θεμα με τυχαια αγγιγματα, και τα gestures λειτουργουν πολυ καλυτερα, λογω χωρου.

Μακαρι να γινει και apple pencil combatible στο μελλον.
Ειναι και παλι , μακραν, το καλυτερο σε οποιο Laptop εχω δοκιμασει...

Κι ερχομαστε τωρα στην touchbar...

Στην αρχη μου φανηκε πολυ "παιχνιδι", εντυπωσιακο μεν, αλλα παιχνιδι.
Να πω οτι ειμαι χρηστης που καθε μερα χρησιμοποιει σχεδον αποκλειστικα shortcuts για ολες σχεδον τις εφαρμογες... οποτε το touchbar μου φανηκε λιγο περριτο!

Οταν ομως αρχισα να το ψαχνωβ λιγο καλυτερα , εδα οτι εχει περισσοτερες δυνατοτητες, ειδικα με τη χρηση τριτων εφαρμογων , οπως το Better touch tool

Mπορεις να κανεις πολυ περισσοτερα μ αυτο και ισως καποια στιγμη να ετοιμασω ενα tutorial.

Eιδικα στη χρηση γραφικων-βιντεο εφαρμογων, ειναι πολυ προτιμοτερο να εχεις οπτικη επαφη και επιλογη (πχ χρωματος - μεγεθους), να εχεις οπτικη επισκοπηση της timeline στο FCPX σε full screen editing-viewing, και να εχει ς επισης μια δευτερη touch επιφανεια για ταυτοχρονη ρυθμιση 2 παραμετρων ταυτοχρονα (χρησιμο πολυ ειδικα σε DJ's ).

Σιγουρα δε θ αγοραζα το νεο mbp ΜΟΝΟ γι αυτη την αναβαθμιση, αλλα ειναι καλοδεχουμενη και με λιγη τροποποιηση μπορει να χρησιμεψει πολυ.

Το μονο που με χαλασε καπως ειναι η ελλειψη του ESC κουμπιου που εχω συνηθισει....

Τελος ειναι απιστευτα βολικη η χρηση του touch id ...και μονο γι αυτο αξιζει η αλλαγη!

Απο ταχυτητα τωρα, ειδα μια καποια μικρη αυξηση , κυριως λογω του ταχυτερου δισκου, αλλα οχι μεγαλη στο FCPX και αλλα προγραμματα, που ομως ηταν ετσι κι αλλιως πολυ γρηγορα.

Ειναι σαφως ταχυτερο απο το Dell, και πιο ομαλο.
Ειδικα σε editing , οι χρονοι για rendering ως γνωστοn, ειναι οι μισοι !

Ειναι πολυ εντυπωσιακο, ειδικα αν σκεφτει κανεις οτι το Dell ειχε ΠΟΛΥ δυνατοτερη καρτα γραφικων , το ιδιο και το MSI laptop που επισης ειχα.

Για τη μπαταρια δεν εχω να πω πολλα, μιας και πορος το παρον το χρησιμοποιω σπιτι με ρευμα κυριως....

Last edited:

Μεγειά.
Πρέπει κάποια στιγμή να μου δείξεις τα τρομερά του Μήλου γιατί εγώ προσωπικά σε ότι δοκίμασα (ipad,iphone) όχι
μόνο δεν ξετρελάθηκα αλλά δεν μου λείπουν καθόλου στην windows - Android πλευρά που ζω τώρα.

[ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Όπως συνηθίσει κανεις....

Η ταχύτητα όμως είναι κάτι που δε χρειάζεται να σε πείσω Παναγιώτη.

Δες τα συγκριτικά μεταξύ Premiere kai fcpx και θα καταλάβεις.

Δεν είναι λίγο, σε λαπτοπ με αντίστοιχα specs, να εχει το μισό χρόνο render και πιο ομαλό χειρισμό σε 4κ native βίντεο...

Δες επίσης και το νήμα με το ipad pro, ακόμα κι ένα ipad είναι ταχύτερο απ ένα win desktop σε κάποιες περιπτώσεις.

Κανεις κάποιους συμβιβασμούς, αλλά η ανταμοιβή είναι μεγάλη...για μένα τουλάχιστον.

Για να μη πω για τη ψυχική μου ηρεμία, που είναι ανεκτιμητη....

Σε όλα τα Win μηχανήματα, ο μισός μου χρόνος αναλωνεται στο ρύθμισμα, στην ασφάλεια, στις ατελείωτες επιλογές, στο "καθάρισμα"...κλπ
1 ώρα δούλευα, και 1 ώρα ρύθμιζα....

Δες τι έπαθε ο φίλος μας ο Νίκος ο Σωτηροπουλος στο επαγγελματικό του pc, με το ransomware και τα λυτρα που πλήρωσε...άσε τη ψυχική οδυνη του!

Και μόνο γι αυτό γύρισα σε Mac.... Κι ελπίζω να παραμεινω.
Δεν εξαρτάται αυτό από μένα δυστυχώς όπως ξέρεις....ειδωμεν.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Last edited:
[ Επίσημο ] MacBook Pro 2016

Ξέχασα να πω για τον ήχο...απίστευτος ήχος για λαπτοπ.
Δεν είχα παράπονο από το παλιό μου mbp, αλλά ο ήχος αυτουνού είναι σαφώς καλύτερος, πιο γεμάτος και δε χρειάζομαι πια ακουστικά για να μιξαρω....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Να προσθέσω και εγώ ότι όσο πιο πολύ το χρησιμοποιώ, τόσο περισσότερο εκτιμώ την οθόνη. Χάζευα τις προάλλες την ανάλυση και την χρωματική απόδοση από τις φωτός και τα 4Κ videos που τράβηξα με την sony 6300 (zeis 24 f1.8, sony 18-105 f4).
Ένα αναπάντεχο θετικό των usb-c θυρών είναι ότι μπόρεσα να το φορτίσω με powerbank όταν ήμουν στο πλοίο :p