[Επίσημο] MacBook Pro Retina @2013

Re: Nέα MacBook Pro με οθόνη Retina (2012)

Takisot έβαλαν δακτυλικά αποτυπώματα στα νέα?
(σε θυμάμαι να το περιμένεις)
Σα να μη το είδα στα specs

οχι , δεν περιμεναμε κατι τετοιο.
Εδω δεν το βαλαν στα νεα ipad....ειναι νωρις ακομη.
αν πετυχει το "πειραμα" του χρονου ισως.

1880 ευρω δηλ. !!! Αρε και να χαμε τετοιες τιμες στην Ελλαδα....:p

Πηγαινε - ελα εισητηρια, ταξι απο και προς το αεροδρομιο μια μερα διαμονη, ενα γευμα στα weddy's και αγορα ενος mbp = Οσο κανει εδω.

Δεν λεμε αν παρεις κανα δυο συν κανα ipad και κανα φ. φακο ... :p

Απάντηση: Re: Nέα MacBook Pro με οθόνη Retina (2012)

Takisot έβαλαν δακτυλικά αποτυπώματα στα νέα?
(σε θυμάμαι να το περιμένεις)
Σα να μη το είδα στα specs

Δυστυχως οχι, αλλα ετσι και αλλιως θελω φετος νεο MB οποτε...
Στα υπερ οτι εριξαν την τιμη 200 USD.

Να δούμε πως θα μεταφραστεί εδώ...

Μετά από πολύ σκέψη, αποφάσισα πως αν πάρω θα πάρω το καινούριο 15 retina.

Μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερος επεξεργαστής και Iris Pro νομίζω ότι καλύπτουν την διαφορά τιμής... από την άλλη βέβαια χάνεις λίγο σε φορητότητα και αυτονομία...

Από την άλλη θέλω να δω οπωσδήποτε την οθόνη από κοντά, διαβάζω για glossy και ξενερώνω γιατί δεν θα μπορώ να δουλέψω... επίσης θέλω να τα δω και με windows να δω πως φαίνονται σε αυτήν την ανάλυση...

Μου μετέφεραν πως το parallels σηκώνει virtual και το bootcamp partition ώστε να μην χρειάζεται να κάνεις reboot... πολύ καλό στοιχείο για να κάνεις ψιλοδουλειές χωρίς όλη την διαδικασία του reboot...

υποθέτω όμως πως μέσω virtualization καταναλώνεται γρηγορότερα η μπαταρία ε;

Last edited:

Να δούμε πως θα μεταφραστεί εδώ...

Μετά από πολύ σκέψη, αποφάσισα πως αν πάρω θα πάρω το καινούριο 15 retina.

Μεγαλύτερη οθόνη, καλύτερος επεξεργαστής και Iris Pro νομίζω ότι καλύπτουν την διαφορά τιμής... από την άλλη βέβαια χάνεις λίγο σε φορητότητα και αυτονομία...

Από την άλλη θέλω να δω οπωσδήποτε την οθόνη από κοντά, διαβάζω για glossy και ξενερώνω γιατί δεν θα μπορώ να δουλέψω... επίσης θέλω να τα δω και με windows να δω πως φαίνονται σε αυτήν την ανάλυση...

Μου μετέφεραν πως το parallels σηκώνει virtual και το bootcamp partition ώστε να μην χρειάζεται να κάνεις reboot... πολύ καλό στοιχείο για να κάνεις ψιλοδουλειές χωρίς όλη την διαδικασία του reboot...

υποθέτω όμως πως μέσω virtualization καταναλώνεται γρηγορότερα η μπαταρία ε;

Ένα max 15% overhead να υπολογίζεις σε virtualization σε ειδικές περιπτώσεις
Ειδικά για μικροδουλειές ούτε που θα το καταλάβεις (λ.χ. 3%)

Απάντηση: Nέα MacBook Pro με οθόνη Retina (2012)

Ένα λεπτό γιατί θα έχουμε μπερδέματα.

Το προηγούμενο ΜΒP 2012 με τη Retina έβγαινε με i7 και 650Μ.
Φέτος θα έχουν και τα μικρά με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Retina.
Οπότε δεν θα είναι όλα τα καινούργια καλύτερα από τα περσινά.
ΙΜΗΟ οι διαφορές του περσινού μεγάλου ΜΒP Retina είναι πολύ μικρότερες από ότι η διαφορά του μεγάλου φετινού με το μικρό καινούργιο.

Οπότε να το πω πιο απλά MBP Retina 2013 (i7 HSW + 75xM) ~ MBP 2012 Retina (i7 + IVB + 650M) > MBP 2013 Retina (i7 + IrisPro)

Last edited:

η φετεινη αναβαθμιση στοχευει κυριως στη καταναλωση-μπαταρια , παρα στις επιδοσεις.
Τα πρωτα benchmarks , δειχνουν μια μικρη αυξηση (στα αντιστοιχα μοντελα παντα) , 4-10%
Αν καποιον δε τον νοιαζει αυτο, και βρει καποιο παλιοτερο μοντελο σε καλη τιμη, τοτε μπορει ανετα να παει στο παλιο retina .

http://www.macrumors.com/2013/10/23/new-retina-macbook-pro-models-showing-up-in-benchmarks/

Διάβαζα πως η irisPro έχει επιδόσεις ανάλογες της 650Μ κάπου...

σχεδόν ισάξια της 650Μ, λίγο χειρότερη σε κάποιους τομείς, καλύτερη σε κάποιους άλλους, και πολύ καλύτερη στην κατανάλωση ενέργειας...

Last edited:

Διάβαζα πως η irisPro έχει επιδόσεις ανάλογες της 650Μ κάπου...

Αν δε σε ενδιαφέρει το gaming, δε θα σε χαλάσει. Γενικά είναι πιο πίσω αλλά με καλύτερο perf/watt
Αλλά το Iris Pro είναι λες και ήταν παραγγελία από την apple στην intel. Κομμένο και ραμμένο για λεπτά μικρής κατανάλωσης φορητά.

Αν δε σε ενδιαφέρει το gaming, δε θα σε χαλάσει. Γενικά είναι πιο πίσω αλλά με καλύτερο perf/watt
Αλλά το Iris Pro είναι λες και ήταν παραγγελία από την apple στην intel. Κομμένο και ραμμένο για λεπτά μικρής κατανάλωσης φορητά.

Ακριβώς!!!

Ενημέρωση για τις εδώ τιμές δεν έχουμε ακόμα.... για όλα τα άλλα ανακοινωθήκαν...

Δεν ξέρω ρε παιδιά, αυτά ποιός τα γράφει; Γιατί όταν μια εταιρία έχει αξία μεγαλύτερη του ΑΕΠ πολλών χωρών, έχει και δικούς της reviewers κλπ.

Φυσικά και είναι πιθανό να βγει onboard κάρτα γραφικών που να παίζει στην ίδια κατηγορία με dedicated, απλά αναρωτιέμαι αν συμβαίνει αυτό ή απλά είναι ένα κλασσικό φούσκωμα αντίστοιχο των διαφόρων launch της Apple (30x faster CPU και λοιπές μπούρδες που ακούμε συχνά).

Το 15αρι retina τον τελευταίο 1μιση χρόνο το έχω κάνει add to cart πάνω από 10 φορές. :D:D:D

Κάθε φορά στο τέλος όμως εκνευρίζομαι στην ιδέα του οτι θα πληρώσω κοντά 2200$ μαζι με τους φόρους για ένα λαπτοπ που θα μου προσφέρει (πρακτικά) την ίδια εμπειρία χρήσης με ένα τούμπανο Dell των 1000$ και ακυρώνω.

Λέτε να'ρθε η ώρα;

αμα συγκρινεις windows me mac osx , τοτε μη το παρεις.... το λειτουργικο και οι εφαρμογες του ειναι η διαφορα.
Και φυσικα η ποιοτητα κατασκευης ...

Διαφωνώ...

Εκτός ότι θεωρώ τα windows(7,8) ανώτερο λειτουργικό από τα mac osx για πολλούς λόγους, ειδικά από θέμα εφαρμογών τα mac είναι χρόνια πίσω...

από εκεί και πέρα παίζουν τεράστιο ρόλο και οι προτεραιότητες του χρήστη... εγώ χρησιμοποιώ windows 15 χρόνια δεν έχω καμία διάθεση να αλλάξω σε mac os άσε που όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει μου έσπασε τα νεύρα για να κάνω ακόμα και τα πιο απλά πράγματα... ειδικά όμως τώρα που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου windows, 8 ώρες την μέρα, δεν μπορώ μετά σπίτι να είμαι με άλλο περιβάλλον... άσε που θα καεί το κεφάλι μου...

ο μόνος λόγος που το σκέφτομαι είναι το hardware και ειδικά η οθόνη, αλλά και η αυτονομία που προσφέρει με αυτές τις επιδόσεις... τα υπόλοιπα με αφήνουν παγερά αδιάφορο.. παρόλα αυτά όμως τα λεφτά που ζητάει είναι πολλά...

ίσως ο μόνος λόγος που θα με ψήσει το mac osx είναι αυτή η ενοποίηση λειτουργιών που προσφέρει με τα iphone και ipad...

για μενα δεν αξιζει να το παρεις για να βαλεις windows..ιεροσυλια! :p

Κι εγω εχω στη δουλεια pc , γι αυτο παιρνω παντα μαζι μου το φορητο ΜBP και κανω σ αυτο τη δουλεια μου!

για μενα δεν αξιζει να το παρεις για να βαλεις windows..ιεροσυλια! :p

Κι εγω εχω στη δουλεια pc , γι αυτο παιρνω παντα μαζι μου το φορητο ΜBP και κανω σ αυτο τη δουλεια μου!

yeap μόνο που είμαι .NET developer... :P

τι το θες τοτε το retina ? :p
Eγω ειμαι γραφιστας... δικαιολογουμαι -bye-

Ανάλυση βρε, δεν μπορώ να δουλέψω αλλιώς, στο λαπτοπ μου βασανίζομαι... στο γραφείο με 2 οθόνες 1280*1024 είμαι άρχοντας... στη μια οθόνη ο κώδικας στην άλλη τα υπόλοιπα...

αυτό που με προβληματίζει βέβαια... είναι ότι θα φαίνονται ψήρες... οπότε άχρηστη η ανάλυση... για αυτό θέλω να το δω από κοντά...