[Επίσημο] Νέο Mac Mini M4 @2024

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,209
Παλλήνη
MacMini M4.png

Ακούγονταν φήμες και τελικά κυκλοφόρησε!

Νέο Mac mini με Μ4/Μ4Pro και πολύ πιο μικρές διαστάσεις:

Specs: https://www.apple.com/mac-mini/specs/

Mac-Mini-M4-PNG.png

performance_productivity_1__d40pebfrlqmq_large_2x.jpg

Last edited by a moderator:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: karamela
Εκεί που φτάσανε το μέγεθος, πλέον με βλέπω να ξεχνάω τα MacBook και να έχω ένα mini στην τσάντα και μια οθόνη στημένη με keyboard/mouse σε κάθε σπίτι σε Ελλάδα και ΗΠΑ, για μας που ζούμε αναγκαστικά τέτοια διπλή ζωή πιο πολύ βολεύει!

(Ήδη κουβαλάω το Apple TV κάθε φορά που έρχομαι Ελλάδα).

The product refresh marks the first time the ‌Mac mini‌ has been redesigned in over a decade. The enclosure now measures just five by five inches and contains a new thermal architecture where air is guided up through the device's foot to different levels of the system.

The new ‌Mac mini‌ can be configured with either the M4 or M4 Pro chip, with the latter allowing for a 14-core CPU, a 20-core GPU, and up to 64GB of memory. The ‌Mac mini‌ with the M4 chip features a 10-core CPU, 10-core GPU, and now starts with 16GB of unified memory as standard. The M4 Pro features 273GB/s of memory bandwidth.

Apple says that the M4 Mac mini is up to 1.8x faster in CPU performance and 2.2x faster in GPU performance than the M1 model from 2020. With up to 20 cores, the M4 Pro's GPU is said to be up to twice as powerful as the GPU in the standard M4. Both chips bring hardware-accelerated ray tracing to the ‌Mac mini‌ for the first time, alongside a considerably more powerful Neural Engine.

The M4 Pro model offers two USB-C ports on the front and three Thunderbolt 5 ports on the back. This is the first time a Mac has featured Thunderbolt 5 connectivity, which delivers up to 120 Gb/s data transfer speeds—more than doubling the throughput of Thunderbolt 4. The M4 model continues to have Thunderbolt 4 ports.

Πόπο το θέλω!!! Πόσο μικρό το κάνανε??? Εχει πλέον και 16gb ram στην βασική έκδοση και βάλανε και μπροστά 2 uscb c Και έξοδο ακουστικών....σίγουρη αγορά από εμένα...!!! θα δώσω το Mac Mini με τον M2pro Και θα πάρω το νέο, την έκδοση με τον M4pro....

Με βλέπω να "σκοτώνω" τον Μ2 και να το χτυπάω τα Χριστούγεννα. :D
Αν έχεις το βασικό μοντέλο με τα 8th ram, απλά το αλλάζεις άμεσα…είναι τόσο μεγάλη η διαφορά του φετινού βασικού μοντέλου σαν πακέτο με το προηγούμενο, που δεν έχει νόημα το παλιό ούτε καν σε χαμηλή τιμή πλέον. Θεωρώ ότι το νέο Mac mini είναι ίσως το πιο vfm προϊόν που έχει βγάλει η Apple εδώ και χρόνια…

• Like
Reactions: koupa
Αν έχεις το βασικό μοντέλο με τα 8th ram, απλά το αλλάζεις άμεσα…είναι τόσο μεγάλη η διαφορά του φετινού βασικού μοντέλου σαν πακέτο με το προηγούμενο, που δεν έχει νόημα το παλιό ούτε καν σε χαμηλή τιμή πλέον. Θεωρώ ότι το νέο Mac mini είναι ίσως το πιο vfm προϊόν που έχει βγάλει η Apple εδώ και χρόνια…

Έχω το 16/512. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις γενικά. Η μνήμη με φρενάρει κάπως καθώς θέλω να χαζολογήσω με κάποιες εικονικές μηχανές ή το Docker και δε θέλω να είναι στο όριο.

Αν οι τιμές συνεχίσουν να είναι έτσι τότε ίσως σκεφτώ του χρόνου να κάνω το βήμα με τον M5 και πάω σε 32/1TB.

Έχω το 16/512. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις γενικά. Η μνήμη με φρενάρει κάπως καθώς θέλω να χαζολογήσω με κάποιες εικονικές μηχανές ή το Docker και δε θέλω να είναι στο όριο.

Αν οι τιμές συνεχίσουν να είναι έτσι τότε ίσως σκεφτώ του χρόνου να κάνω το βήμα με τον M5 και πάω σε 32/1TB.
Ε αφού έχεις το 16/512 μην το αλλάξεις….δεν ξέρω να θα βγει του χρόνου νέο mini….ισως κάνουν skip μια γενιά και να πάνε το 2026 με M6.

• Like
Reactions: koupa

The M4 Mac mini starts at $599 ($499 for education customers), while the M4 Pro starts at $1,399 ($1,299 for educators).

The M4 Pro model, which will appeal to most heavy photo and video users, ships with 24GB of unified memory and 512GB of SSD storage.

It can be configured up to 64GB of RAM and 8TB of storage. Complete purchasing details are available on the Apple Store, and the new Mac mini will arrive to customers starting on November 8.

Εδώ τσάμπα, η προφανής επιλογή (16/512) με την εκπαιδευτική έκπτωση στα 699, πες 750 με τους φόρους.
Εντάξει αστεία τιμή για τέτοιο μηχάνημα....μεταξύ απίστευτο μου φαίνεται πως χώρεσαν ένα ουσιαστικά υπολογιστή σε ένα τέτοιο κουτάκι που είμαι σίγουρος ότι θα είναι και αθόρυβο.

Σκέφτομαι πέρα από το δικό μου, να πάρω και ένα εχτρα την βασική έκδοση για τον γιο μου που του έχω ένα παλιό με τον M1 και 8gb ram.

Στα μεταχειρισμένα τώρα ούτε για χάρισμα δεν θα αξιζει η έκδοση με τον M1 και 8gb ram.

μεταξύ απίστευτο μου φαίνεται πως χώρεσαν ένα ουσιαστικά υπολογιστή σε ένα τέτοιο κουτάκι που είμαι σίγουρος ότι θα είναι και αθόρυβο.

Mην το λες.

Μολις περσι πηρα ενα ακομα πιο μικρο πισι.

index.php

στην εβδομαδα ο ανεμιστηρας του παρουσιασε ενα μικρο θορυβο ομως και μιας και ακομα δεν υπαρχει σερβις επρεπε να το στειλω εξω (αν ακουμπησεις βιδα χανεται η εγγυηση) οποτε αναγκαστικα το επεστρεψα.

Στο λιγο που μειναμε μαζι πηγαινε απλα σφαιρα αλλα δεν μπορεις να ρισκαρεις τωρα χωρις εντοπιο σερβις για τοσο ευαισθητα μηχανηματα.

Mην το λες.

Μολις περσι πηρα ενα ακομα πιο μικρο πισι.

index.php

στην εβδομαδα ο ανεμιστηρας του παρουσιασε ενα μικρο θορυβο ομως και μιας και ακομα δεν υπαρχει σερβις επρεπε να το στειλω εξω (αν ακουμπησεις βιδα χανεται η εγγυηση) οποτε αναγκαστικα το επεστρεψα.

Στο λιγο που μειναμε μαζι πηγαινε απλα σφαιρα αλλα δεν μπορεις να ρισκαρεις τωρα χωρις εντοπιο σερβις για τοσο ευαισθητα μηχανηματα.
Υπάρχουν πολλές υλοποιησεις, το θέμα είναι όμως όχι μόνο να τα βάλουμε μέσα, άλλα να δουλευουν σωστά, αξιόπιστα για καιρό και 24/7, να μην ζεσταίνονται και να μην κάνουν θόρυβο κλπ. Ε αυτό το πακέτο δεν θα το βρεις πουθενά, μόνο σε mac mini, το παίρνεις και δουλεύει αξιόπιστα και όπως πρέπει για χρόνια.

• Like
Reactions: pathfinder