Ποσο υποτίθεται οτι βγαίνει απο Κινα με μεταφορικα ? Εστω και χωρις τυχόν τελωνείο ?Καμμια 350-360 ?
Σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει τιποτα πιο fail safe να επιλέξετε εστω και με κατι παραπανω ?
Νομιζω οτι θα προτιμουσα ενα μτχ Oppo 7a / Note 3 / G3 / S5 / M8 παρα να εχω αυτο με τυχόν επιστροφές στην Κινα κλπ.
Και δεν το λέω επειδη ειναι "κινέζικο" , αλλα επειδη αποδεδειγμένα εχει εμφανίσει προβληματα σε πολλούς...
Ποσο υποτίθεται οτι βγαίνει απο Κινα με μεταφορικα ? Εστω και χωρις τυχόν τελωνείο ?Καμμια 350-360 ?
Σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει τιποτα πιο fail safe να επιλέξετε εστω και με κατι παραπανω ?
Νομιζω οτι θα προτιμουσα ενα μτχ Oppo 7a / Note 3 / G3 / S5 / M8 παρα να εχω αυτο με τυχόν επιστροφές στην Κινα κλπ.
Και δεν το λέω επειδη ειναι "κινέζικο" , αλλα επειδη αποδεδειγμένα εχει εμφανίσει προβληματα σε πολλούς...
322 ευρω ειναι στο Minideal και vickmall με δωρεαν μεταφορικα. Νομιζω οτι μεχρι τωρα τα οποια προβληματα του ηταν θεμα software οπου λυνονται (εχουν λυθει αρκετα) με updates απο την cyanogen. Το μονο προβλημα που μοιαζει hardware μεχρι στιγμης, ειναι το κιτρινο στο κατω μερος της οθονης, σε μερικα τηλεφωνα. (ποσοστο δεν μπορουμε να ξερουμε επι τις %)
Τωρα το note 3 ειναι στα 430 ευρω περιπου (αρα παμε σε αλλη κλιμακα τιμης) το oppo 7a βγαινει κι αυτο παραπανω και δυστυχως απο οσο εχω ακουσει ΚΑΙ σε αυτο εμφανιστηκαν καποιες συσκευες με yellow screen. (ισως εχει να κανει με κατι στο πανεl και χρησιμοποιουν το ιδιο ακριβως ?)
G3, M8 και S5 και παλι ξεφευγουν σε αλλη κλιμακα τιμης.
Το επομενο κινητο στην τιμη του opo, με το ιδιο καλα specs ειναι το xiaomi mi4, αλλα με μικροτερη οθονη.
Και τελος να δουμε και το nexus 6 οπου θα εχει τον snapdragon 805 σε τι τιμη θα βγει και τι θα πουν τα συγκριτικα. (π.χ. βελτιωση καμερας/μπαταριας σε σχεση με το nexus 5)
Οσον αφορα το θεμα της κιτρινης οθονης του opo, εγω ειχα ακουσει κατι για μη καλη προσαρμογη της κολλας (ηταν φρεσκια η συσκευη και δεν προλαβε να στεγνωσει, ή κακη εφαρμογη αυτης) αλλα ακουσα και το οτι η κιτρινιλα οφειλεται απο τον Led φωτισμο.
Ομως αυτο για το led, το διαβασα εδω μεσα πριν λιγα posts, ενω αυτο που "κυριαρχει" σαν φημη εκει εξω, ειναι αυτη η κολλα.
Τι ακριβως συμβαινει, εαν διορθωνεται σε επομενες παρτιδες κλπ ειναι κατι που το σκεφτομαι. Αν ειναι η διαταξη led, γιατι δεν εχουν ΟΛΕΣ οι συσκευες κιτρινιλα. ? Μηπως σε μερικα η συναρμολογηση στα led εκανε τη ζημια. ?
Οι υπολοιπες "βλαβες" ηταν συνηθως bugs οπουμερικα απο αυτα εχουν διορθωθει ηδη. (κακη ενταση μικροφωνου, σπαστο βιντεο στο 4κ, το προβλημα με την usb φορτιση, κλπ)
Μην ξεχναμε οτι cyanogen = οχι θεος. Λογικα με τοση παραμετροποιηση που παιρνει το κινητο, ειναι φυσικο να βγαινουν και καποια bugs. Το καλο ειναι οτι εντοπιζονται και διορθωνονται αμεσα. Βεβαια διαβασα οτι π.χ. στο τελευταιο update που μολις κυκλοφορησε δημιουργειται στη μπαταρια drain.
Mε αυτα και με αυτα θελω να πω οτι τα προβληματα που οφειλονται σε bugs δεν με τρομαζουν καθολου, αφου ηδη η ομαδα cyanogen ασχολειται αμεσα χωρις χρονοτριβες. (που ειναι και ενα απο τα ατου του κινητου στο λογισμικο εξάλλου)
Προσωπικα με ανησυχει το γεγονος οτι σαν νεα εταιρια/συσκευη δεν εχει το χρονο της στην αγορα για να αξιολογηθει σε βλαβες/αστοχιες υλικου. Ελπιζω να ακολουθει τα χναρια της oppo. Αν εξαιρεσουμε το προβλημα κιτρινιλας στα opo/oppo δεν φαινεται να εχουν καποιο αλλο προβλημα hardware. (ισως φορουν οπως προανεφερα κοινο panel απο ιδια παρτιδα κατασκευαστη και καπου εκει εγινε καποια στραβη)
Απο τη στιγμη που η opo θελει να πατησει επανω στα χναρια της oppo και η oppo μεχρι τωρα (π.χ. oppo find 5) λεγεται οτι ειναι αξιοπιστη, θελω να πιστευω οτι και η opo αν φορα τα ιδια συστηματα/υλικα και εχει προσεξει το σχεδιασμο/συναρμολογηση οσο η oppo, τοτε δεν εχουμε να φοβομαστε καποιο χοντρο ευτραπελο. Θεματα κιτρινιλας εχουν προκυψει και σε επωνυμα στο παρελθον.
Θεωρω οτι η καλυτερη κινηση ειναι η αγορα απο το επισημο site για λογους εγγυησης και μονο λοιπον για σιγουρια. Η τιμες επισημου site και μεταπωλητων εχουν ερθει στα ιδια επιπεδα.
Τωρα αν σας πω οτι ειχα την ευκαιρια να παρω το Note 3 καινουργιο απο Γερμανια στα 319 ευρω θα με μουντζωσετε. :slapface:
έχουμε ένα που παραδόθηκε χθες και κάθεται σφραγγισμένο και μας περιμένει να επιστρέψουμε από το χωριό... :BXVZCBXZ6:
ο λόγος που παραγγέλθηκε είναι πως, τουλάχιστον στα χαρτιά και στα review, φαίνεται μια αξιόλογη συσκευή, η "ναυαρχίδα του φτωχού".
Σύντομα θα μπορω να σας πω κατά πόσο ανταποκρίνεται στη φήμη του.
Τυχαίνει να έχω έρθει σε επαφή με πολλά κινητά και να εξυπηρετώ πολλούς φίλους και γνωστούς σε online αγορές τέτοιου τύπου.
Όταν βάζουμε την παράμετρο ΤΙΜΗ στη σύγκριση, βλέπουμε πως οτιδήποτε επώνυμο (διαφημιζόμενο θα έπρεπε να λέμε) ξεκινάει από τα 300 και ανεβαίνει πολύ ψηλά. Το δόσιμο specs με το σταγονόμετρο στο κοινό από τις μεγάλες εταιρίες είναι απογοητευτικό.
Το Oneplus στα 300 + μεταφορικά που ζητάει, δίνει το hardware που οι διαφημιζόμενες εταιρίες θα προσφέρουν σε αντίστοιχες τιμές το 2016 και βλέπουμε... εκτός αν η ίδια η πίεση που ασκούν στην αγορά τέτοια προϊόντα, τις αναγκάσει να το κάνουν κάπως νωρίτερα.
Βασικό επίσης πλεονέκτημα το Cyanogen (όπως το Miui για τα αντίστοιχα Xiaomi κινητά). Προσφέρει στο βαθμό που είναι δυνατόν "εγγύηση" για συνεχώς ανανεωμένο software, η μετάβαση στην επόμενη έκδοση android δε θα είναι μια χάρη που θα κάνουν οι μεγαλόψυχες εταιρίες στους αγοραστές μετά από πολλούς μήνες, εκτός βέβαια κι αν το μετανιώσουν για να προωθήσουν μια καινούρια σειρά στην αγορά.
Για να μην αναφέρουμε πως τα όποια συγκρίσιμα specs αγοράζει κάποιος από διαφημιζόμενη εταιρία, εξανεμίζονται από το bloatware και τα απαράδεκτα βαριά κι ασήκωτα UI και κλειδώματα με τα οποία φροντίζουν να εφοδιάζουν τις συσκευές τους.
Όλα αυτά έχουν στρέψει πολύ κόσμο να αγνοεί σχεδόν την συμβατική αγορά, όποιος δεν διαθέτει 500άρικα για να ψωνίσει από το Γερμανό την τελευταία μόδα, θα στραφεί στο ίντερνετ και είναι θέμα χρόνου να περάσει από τα skroutzομάγαζα κατευθείαν στην Κίνα.
Όταν κάποιες εταιρίες φροντίζουν να πουλάνε τα προϊόντα μέσω ευρωπαϊκής αποθήκης υπάρχει ένα σοβαρό ακόμη πλεονέκτημα.
Αυτή τη στιγμή φαίνεται το Oneplus να είναι η καλύτερη επιλογή Hardware-software-τιμής, με μόνο πραγματικά αρνητικό σημείο την περιορισμένη διαθεσιμότητα.
Θα έχω την ευκαιρία να πιάνω στα χέρια μου καθημερινά (αν και δεν αποτελούν όλα προσωπικά κινητά μου) Samsung S4, S3, Oneplus, Oppo Find 5, Xiaomi M3, TCL (κινέζικο Alcatel) Idol X S950 καθώς με αυτά έχω εφοδιάσει την καθημερινή παρέα και θα μεταφέρω εντυπώσεις.
Δεν ξέρω με το Oppo και το Ξαόμι, αλλά σε διαβεβαιώνω και το τονίζω, ότι με το S4/S3 μία που θα τα πιάσεις και μία που θα τα αφήσεις μετά το 1+
Είναι αλλού το τηλεφωνάκι.
Το διάβαζα στο φόρουμ τους που έγραφαν κάποιοι ότι αισθάνονται σαν να παίζουν στο pc τους και έλεγα τι π@π@ριές γράφουν....
Ε λοιπόν, το ίδιο αισθάνομαι κι εγώ. Κατεβάζεις από το playstore, ανοίγεις σελίδες (και βαριές) μάλιστα, κατεβάζεις τα email σου ΟΛΑ ταυτόχρονα και δεν κάνει ούτε το παραμικρό redraw. Ούτε ένα σκάλωμα. Ακριβώς όπως αλλάζεις παράθυρα στα windows.
Ενα στοιχείο που έχω να το λέω είναι ότι ξεκίνησα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ και συνεχίζω να χρησιμοποιώ τον μαμά browser τον Chrome!! που σε άλλες συσκευές S3/Nexus 10 ούτε καν τολμώ να τον ανοίξω: και λαγκάρισμα στο σκρολάρισμα, και θόλωμα και μετά καθάριζε.
Ε τώρα σου λέω δεν έχω αισθανθεί την ανάγκη να βάλω κανέναν άλλον browser. Παίζει νερό.
Απο Μαιο που ελπιζαμε οτι θα ηταν ελευθερα στην αγορα περασαν 4 μηνες. Υποτιθεται οτι τελος καλοκαιριου θα ηταν ευκολα διαθεσιμο στην αγορα.
Τωρα αλλα 10000 invites. ? Σιγα μην παρω μερος και σε talent show για να αποκτησω προσκληση.
Το παρακουρασαν. Προμοταρεται σαν "flagship killer 2014" και εμειναν σχεδον 4 μηνες πριν μπουμε στο 2015.
Μεχρι να το παρουμε θα ειναι...mid-range killer κι αμα.!
Αντε μανταμ opo, αμα δεν μπορεις να το διαθεσεις ανα την υφηλιο, πουλα το σε πιο τοπικη αγορα.
'Η τουλαχιστον κανε μια εκτιμωμενη ανακοινωση για το ποτε θα μπορεις να το διαθεσεις κανονικα.
Τοσα ατομα (συμπεριλαμβανομενου εμου) δεν προχωρουν σε αγορα αλλου κινητου, ελπιζοντας οτι η ταλαιπωρια θα λαβει τελος συντομα. Τουλαχιστον ας εκαναν μια ανακοινωση να ξερουμε, να στραφουμε σε αλλες πορτοκαλιες ή οχι. ?
Δεν μου μοιαζει οτι εχει αυξηθει η γραμμη παραγωγης/μηνα. Μου δινουν την αισθηση οτι κοβουν σταθερα τα κομματια/μηνα, οποτε λογω ζητησης, συνεχεια με invites θα δινουν προτεραιοτητα.
Αν μεχρι τον επομενο μηνα δεν αλλαξει κατι δραστικα, πολλοι θα στραφουν σε νεα μοντελα που θα βγουν, ή στα προηγουμενα επωνυμα που θα πεσει η τιμη τους λογω νεων μοντελων.
Ολο φαγαμε το βοδι και εμεινε η ουρα, αλλα αυτη η ουρα πότε τελειωνει. ?
352 ευρω αντι για 324 (28 ευρω ακριβοτερο) απο οσο το δινουν τα αλλα κινεζομαγαζα.
Το μονο κερδος η πιο γρηγορη παραδοση. Ομως δεν αναφερει ποιο Os φοραει (cyanogenmod/ColorOs) Και δεν αναφερει επισης την ελληνικη γλωσσα στα μενου του.
Αν και η μετατροπη coloros σε cyanogen γινεται, δεν ξερω αν τα εχουν παρει ετοιμα με cyanogenmod (international version) ή το αλλαζουν εκ των υστερων αυτοι.
Θα μου πειτε το ιδιο δεν ειναι. ? Το ιδιο δεν κανει και η oneplus. ?
Δεν ξερω, εκτος απο το 4g δικτυο οπου μονο οι international συσκευες δουλευουν σε εμας, μηπως με την αλλαγη του OS χρειαζονται και τιποτα εξτρα πραγματα που δεν τα κανουν και πρεπει να ασχολουμαστε εμεις υστερα με ρουταρισματα, φλασαρισματα κλπ. (π.χ. ελλειψη ελληνικης γλώσσας στο μενου)
Εχω παρατηρησει οτι αρκετα κινεζομαγαζα, αλλαζουν πλεον αυτα το OS και δεν ξερω αν εκει οφειλονται κατι παραπονακια που διαβαζω κατα καιρους, οτι δεν τους εγινε καλα η ΟΤΑ αναβαθμιση κλπ.
(δεν εχω γνωσεις απο φλασαρισματα κλπ)
Μετατρεποντας 466 δολλαρια σε ευρω βαση ισοτιμιας στο google, μου εβγαλε 352 ευρω. Οταν ομως επιλεγω στο καταστημα να εμφανισει τις τιμες σε ευρω, μου δειχνει την συσκευη στα 347 ευρω. Γιατι υπαρχει αυτη η διαφορα βρε παιδια. ?
Σε τι οφειλεται αυτο. ?
Το Oneplus στα 300 + μεταφορικά που ζητάει, δίνει το hardware που οι διαφημιζόμενες εταιρίες θα προσφέρουν σε αντίστοιχες τιμές το 2016 και βλέπουμε... εκτός αν η ίδια η πίεση που ασκούν στην αγορά τέτοια προϊόντα, τις αναγκάσει να το κάνουν κάπως νωρίτερα.
Μια χαρά είναι το κινητό αλλά μην γράφουμε και υπερβολές , CPU και GPU (Snapdragon 801/Adreno 330) είναι ίδια με σχεδόν όλες τις ναυαρχίδες που κυκλοφορούν (S5 , Z2 , G3 κτλ).
Το S4 που συγκρίνει ο Τάσος είναι μια γενιά πιο πίσω. Με το Note 3 που έχω πάντως δεν υπάρχει κανένα θέμα με το Chrome.
Ολόκληρη η πρόταση που έγραψα περιλαμβάνει και την ΤΙΜΗ αγοράς.
Το κινητό αυτό έχει 3 GB Ram, 64 ROM, CPU GPU τα ίδια και cyanogen, με 300 .
Το s4 με λιγότερα specs κοστίζει ακόμα ακριβότερα, τα S5 κλπ. κοστίζουν περίπου τα διπλά!
Σας αφήνω τώρα, να δούμε αν θα λέω τα ίδια και μετά το άνοιγμα του κουτιού, που θα γίνει ευθείς αμέσως
Λοιπόοον, μόνο μερικές ώρες το έχω χρησιμοποιήσει. Εξαιρετική συσκευή, όχι για να ευλογησω τα γένια μου ως αγοραστής, μιλάμε για πραγματικά premium συσκευή, αν και η γκλαμουριά δεν είναι το στυλ μου.
Οθόνη χωρίς ψεγάδια, ίσως άλλοι να την έχουν πατήσει αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος σχετικά.
Να μην το παινευω για κάθε σημείο ξεχωριστά, κρατήστε την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ πρώτη εντύπωση, θα αναφερω ότι ψεγάδια βρω με τη χρήση, γιατί τώρα όλα φαίνονται και μάλλον είναι τέλεια!
Η πρόσκληση που λέτε θα μου σταλεί σε τυχαία στιγμή, δεν ήρθε με το τηλέφωνο και πολύ φοβάμαι ότι η παρέα που μου έδωσε προτεραιότητα και πήρα τη συσκευή ζηλεψαν τόσο που οι επόμενες μια δυο προσκλήσεις που θα πέσουν στα χέρια μας θα καταναλωθούν άμεσα!
Αυτό είναι το πρώτο ποστ που γράφω από το κινητό.
Για όσους θέλουν τέτοια ποιότητα σε λογική τιμή, κάντε υπομονή μη γκρινιαζετε, αξίζει ο κόπος.
Από την άλλη σε σύντομη αναζήτηση είδα πως το κινητό δεν είναι root και για να γίνει οι υπάρχοντες οδηγοί προτείνουν διαδικασίες που περιλαμβάνουν αλλαγή της recovery και wipe του κινητού, οπότε και από κινεζομάγαζο να το πάρει κανείς που έχει μια βασική ιδέα, δεν αλλάζουν και πολλά. Τα 30-40 ευρώ παραπάνω τα αξίζει σίγουρα.
Μιλάω για το 64 GB που η πλάτη του είναι ματ, σαν σκληρή τσόχα η αίσθηση και το χρώμα της σκούρο γκρι-μολυβι.
Προσπαθώ να συγκρατουμαι, αλλά είμαι ενθουσιασμένος με την πρώτη επαφή.
Για να γράψω και κάτι άσχημο, δεν είναι root και είναι αρκετά ζεστή η πλάτη κατά τη πρώτη φόρτιση
@warewolf73 μετά από πολύ διάβασμα που έριξα χτες σχετικά με το OPO αποφάσισα ότι σε πρώτη φάση δε με ενδιαφέρει η αγορά του τελικά οπότε δεν ψάχνω και δεν κυνηγάω Invite πλέον (και το URL που έδωσα είναι ανενεργό αν δεις).
Με έρευνα κυρίως στο Xda συνειδητοποιησα το ότι όντως υπάρχει θέμα με την κιτρινίλα σε πολύ κόσμο. Είδα φωτογραφίες από OPO όπου αν το δικό μου ήταν έτσι θα με ενοχλούσε πολύ.
Για να πω την αλήθεια όμως περισσότερο με ενόχλησε όταν ξεκίνησα να βλέπω πόσος κόσμος έχει μπαναριστει από τα support forums της oneplus επειδή τόλμησε να πει ότι έχει πρόβλημα με την οθόνη του.
Συνοψίζοντας, και να παρακαλάω για μια πρόσκληση και να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραλάβω προβληματική συσκευή είναι κάτι από το οποίο τελικά προτίμησα να απεχω.
@andre74 από ότι φαίνεται ανήκεις στους τυχερούς. Σου εύχομαι να το χαρείς!
@warewolf73 μετά από πολύ διάβασμα που έριξα χτες σχετικά με το OPO αποφάσισα ότι σε πρώτη φάση δε με ενδιαφέρει η αγορά του τελικά οπότε δεν ψάχνω και δεν κυνηγάω Invite πλέον (και το URL που έδωσα είναι ανενεργό αν δεις).
Με έρευνα κυρίως στο Xda συνειδητοποιησα το ότι όντως υπάρχει θέμα με την κιτρινίλα σε πολύ κόσμο. Είδα φωτογραφίες από OPO όπου αν το δικό μου ήταν έτσι θα με ενοχλούσε πολύ.
Για να πω την αλήθεια όμως περισσότερο με ενόχλησε όταν ξεκίνησα να βλέπω πόσος κόσμος έχει μπαναριστει από τα support forums της oneplus επειδή τόλμησε να πει ότι έχει πρόβλημα με την οθόνη του.
Συνοψίζοντας, και να παρακαλάω για μια πρόσκληση και να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραλάβω προβληματική συσκευή είναι κάτι από το οποίο τελικά προτίμησα να απεχω.
@andre74 από ότι φαίνεται ανήκεις στους τυχερούς. Σου εύχομαι να το χαρείς!
Επειδή βλεπω πολύ κόσμο ότι ψαχνεται για το αντίπαλο κινητό της Xiaomi Mi3 ( αυτό έχω εγώ), από ενημερωτικό κινεζικου μαγαζιού με ευρωπαϊκή αποθήκη μάλιστα για το φόβο του τελωνείου, δίνουν το oneplus one χωρίς πρόσκληση απ' ότι είδα -> http://www.coolicool.com