[Επίσημο] OnePlus One

ναι είμαι κυρίως ios user.

Δεν είχα κάποιο θέμα με το ios - iphone (ίσα ίσα, που μεκαλυπτε σε όσα ήθελα) , άλλαξα κυρίως για να ξαναδώ το android και ειδκα το νέο λειτουργικό, που όταν είχα δει τη παρουσίαση μου άρεσε αρκετά.
Περιμένω πολλά από αυτό και ειδικά στο θέμα της σχεδίασης και multimedia υποστήριξης που υποσχέθηκε η Google.
Και διάλεξα φυσικά το oneplus γιατί όντως αποτελεί value for money ,και μάλιστα έπεισα και συνάδελφο να το πάρει , που είχε κι αυτός iphone πριν !

Δεν έχω διάθεση "θαψίματος" , το αντίθετο μάλιστα. Χαίρομαι τα θετικά του , και απλα ψάχνω λύσεις για τα οποια θέματα έχει... όπως και με το moto 360.

για να περάσεις την oxygen θα πρέπει να κανεις root κλπ ?

ΥΓ... αυτά είναι τα καραγκιοζιλίκια που λέγαμε! Τρίτη αναβολη και δε ξέρουν καν ποτε θα τη δώσουν...τεσπα, θα περιμένω μιας και το κινητό το αξίζει.

εμ... αυτά λεμε!
Είναι δυνατόν το πιο βασικό πράγμα να μη μπορεί να γινει σε stock λογισμικό ?
Κι εγώ έχω πολλές android συσκευές (πολύ περισσότερες απ ότι φαντάζεσαι) και ξέρω αρκετά καλα τι συμβαίνει .
Γι αυτό σου έκανα αυτή την ερώτηση, γιατί ξέρω την απάντηση!

Έχει κι άλλες πολύ βασικές ελλείψεις το Android, και γι αυτό περιμένω τις νέες εκδόσεις.
συνεχώς βελτιώνεται, αλλα πάντα είναι πισω σε κάποια θέματα (και πιο μπροστά σε αλλα).

Δεν έχω πάρωπιδες , δοκιμαζω τα πάντα κι έχω αποφασισει να μείνω εδώ αρκετά (περισσότερο από τις άλλες φορές), γι αυτό άλλωστε πηρα και το moto 360.
Σίγουρα θα ξαναπάω πίσω κάποια στιγμή, αλλα όχι τώρα, πολύ αργότερα και αφού έχω μια πιο ξεκάθαρη γνώμη και από το νέο λειτουργικό.

Γιάννη ήξερα ότι ρωτάς προβοκατορικα.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτε να δω επίσημο τρόπο για backup του OPO. Απ τη στιγμή που αγόρασα τηλέφωνο με ξεκλειδωτο bootloader όπου η εταιρία με αφήνει να κάνω root χωρίς να χάνω εγγύηση θα ήμουν χαζός να μην παίρνω nandroid backup επειδή δεν είναι 'επίσημος' τρόπος.

Για να κλείσω το θέμα αυτό από τη μεριά μου, επειδή αυτό με το backup το λένε πολλοι:

http://www.samsung.com/gr/support/usefulsoftware/KIES/
http://support.sonymobile.com/globa...ide/Using-the-Backup-and-restore-application/
http://www.htc.com/us/support/htc-one/howto/365634.html
http://androidwidgetcenter.com/android-tips/backup-data-lg-g2/

Με λίγα λόγια Γιάννη, αν αγοράσεις ένα τηλέφωνο android από γνωστή εταιρία θα πάρεις και software λύση τύπου itunes για τα backups και τα restores σoυ. Στο OPO δεν έχω ασχοληθεί να δω τι ανάλογο υπάρχει και αν υπάρχει, αλλά όπως σου είπα nandroid backup + Titanium Backup δεν συγκρίνονται με κάνένα παραθυρικό sowftware για backup.

Αναφορικά με το root που λες ότι έκανες στο HTC, έκανες μια διαδικασία σε κινητό που η μαμά εταιρία δεν το επιτρέπει και αν θυμάμαι καλά, επί της ουσίας στα HTC ρίχνεις exploit στον bootloader. Αυτό έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά από τα Nexus και το OPO όπου παίρνεις ξεκλείδωτο bootloader επί της ουσίας έχοντας όλη τη δύναμη στα χέρια σου με τις ευλογίες του κατασκευαστή.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] OnePlus One

για να περάσεις την oxygen θα πρέπει να κανεις root κλπ ?

ΥΓ... αυτά είναι τα καραγκιοζιλίκια που λέγαμε! Τρίτη αναβολη και δε ξέρουν καν ποτε θα τη δώσουν...τεσπα, θα περιμένω μιας και το κινητό το αξίζει.

Γιαννη για να μην μπερδεύεσαι.
Ουσιαστικά , "εμεις" που εχουμε την ευρωπαϊκή έκδοση του oneplus, δεν περιμένουμε τοσο την oxygen , οσο την cyanogen αφου cm ειναι και αυτή που φοράμε τώρα.
Την oxygen θα πρεπει να την βάλεις μονος σου χειροκίνητα (φαντάζομαι θα ανακοινωθεί επισημος οδηγος) χάνοντας ολα σου τα δεδομένα.
Της cyanogen θα ερθει με ota και αν σου κάτσει καλά , δεν θα χάσεις τίποτα (επειδή ειναι major το update εγω θα κανω clean install πάντως)
Για Cyanogen lollipop ειχε ακουστεί 30 Μαρτίου αλλα κόβω να αργει και αυτή.
Σε 15 ημέρες το πολύ πιστεύω οτι θα εχει ερθει καποια απο τις δύο , αν οχι ολες.

τρελό κράξιμο πέφτει....

Καλα τους κάνουν αφου υπόσχονται χωρις να γνωρίζουν ποσο καιρό θα τους πάρει το quality control και ο έλεγχος απο την Google.
Και αλλες τεράστιες εταιρείες οπως xiaomi , huawei , meizu δεν εχουν δώσει ακομα lollipop , αλλα δεν τρώνε τόσο κράξιμο επειδη δεν έταξαν λαγούς.Απο την αλλη , lollipop εκδοσεις απο major κατασκευαστές ειχαν τα θεματάκια τους , οποτε αν ειναι να περιμένουμε για το καλο μας, so be it :p
Nεα εταιρεία ειναι και θα μάθει.Το κινητό για αυτα που κάνει το αποκτήσαμε πολύ οικονομικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό οπότε τετοια μικρά σφάλματα τους τα συγχωρώ.

κανείς δεν ξέρει το πότε, λογικά σύντομα (προσωπική μαντεψιά: εντός του Απριλίου), από την άλλη εγώ και μόνο που το σκέφτομαι τι beta testing έχει να πέσει από όσους βιαστούν... θα κάτσω και θα περιμένω

Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] OnePlus One

Βιάζεστε να καταστρέψετε το τηλέφωνό σας παιδιά.
Υπερβολές, είμαι με validus εδώ και 2+ μήνες και τα πάντα είναι άψογα και εξαιρετικά γρήγορα, οκ η μπαταρία από τις 5+ ώρες είναι πλέον στις 4,5+ αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου.

Τι είναι το Validus?
Aν είναι κάποια rom,δεν εχει σχέση με το σχόλιό μου.
Εγω αναφέρομαι στην επίσημη Lollipop που εμένα τουλάχιστον εχει δημιουργήσει άπειρα προβλήματα στο Note 3 και σε Galaxy S5.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] OnePlus One

Τι είναι το Validus?
Aν είναι κάποια rom,δεν εχει σχέση με το σχόλιό μου.
Εγω αναφέρομαι στην επίσημη Lollipop που εμένα τουλάχιστον εχει δημιουργήσει άπειρα προβλήματα στο Note 3 και σε Galaxy S5.
Μα αφού μπορεί κάποιος να φτιάξει μια σοβαρή custom, Δεν νομίζω ότι θα έχουν θέμα να δώσουν επίσημη σωστή.
Και μην συγκρίνεις το τηλ μας με τα "σκουπιδια" της Samsung

Εβαλα χεράτα την 99, έκανα πάλι allow τα services, αλλά κάτι δεν μ' αρέσει.... Το βράδυ με ανοικτό το 3G έπεσε 8% μπαταρία .
Κοιτάω στα στατιτικά της μπαταρίας και βλέπω ότι τα Google services έφαγαν μόνο 2%.

Μάλλον θα τα ξανακάνω denied.

εγώ , παρόλο που έχω την 99 επίσης , δεν πέφτει με τίποτα κάτω από 25% ... αλλα έχω το moto 360 .

Έκανα reset και στα 2 , oneplus kai moto 360 και τα έχω εντελώς stock .
Τώρα βγάζω τη μερα και στα 2 , αλλα χωρίς να τα χρησιμοποιώ πολύ.

Καθυστερεί η διάθεση του Oxygen OS

Για την Παρασκευή 27 Μαρτίου είχε προγραμματιστεί από την OnePlus η διάθεση της νέας Lollipop-based
OxygenOS ROM, ενώ για τις 30 Μαρτίου ορίστηκε η ευρεία κυκλοφορία του update για το OnePlus One
με CyanogenMod 12S, όμως όλα έχουν ακυρωθεί και η εταιρεία πέφτει έξω σχετικά με τις ημερομηνίες
διάθεσης.​

Η OnePlus, ως όφειλε, έδωσε τη δική της εξήγηση και είπε ότι τόσο το Oxygen OS όσο και η αναβαθμισμένη
έκδοση του Cyanogen Mod 12S είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την κυκλοφορία τους, αλλά καθυστερούν διότι
δεν τους έχει δοθεί ακόμη η απαιτούμενη πιστοποίηση. Η καθυστέρηση της διαδικασίας αυτής δημιουργεί
με τη σειρά της σημαντική καθυστέρηση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα της εταιρείας.

Εντελώς πληροφοριακά, να υπενθυμίσουμε πως η OnePlus αναγκάστηκε να αναπτύξει ένα δικό της λειτου-
ργικό σύστημα, κατόπιν ρήξης των σχέσεών της με τη Cyanogen, που υπέγραψε συμφωνία ως αποκλειστι-
-κός προμηθευτής software της ινδικής κατασκευάστριας Micromax. Αρχικά, απαγορεύτηκε στην OnePlus
να πωλεί τη συσκευή στην εκεί χώρα, όμως λίγο αργότερα δικαστήριο ανέτρεψε την απαγόρευση και έδω-
-σε το πράσινο φως στην εταιρεία να προσφέρει το smartphone της και πάλι στην ινδική αγορά.

Όσον αφορά και πάλι το Oxygen OS και το CM12S, δεν υπάρχει καμία νέα ενημέρωση για το πότε
η OnePlus θα επιχειρήσει για άλλη μία φορά να τα διαθέσει, οπότε αναμένουμε περισσότερα.

One_Plus_Oxygen_OS.jpg

[via] . [via]

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] OnePlus One

Υπερβολές, είμαι με validus εδώ και 2+ μήνες και τα πάντα είναι άψογα και εξαιρετικά γρήγορα, οκ η μπαταρία από τις 5+ ώρες είναι πλέον στις 4,5+ αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου.
Εγώ πάντως όταν την έβαλα για 3 μέρες την άντεξα και γύρισα στην BlissPop. Νομίζω, είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι η BlissPop είναι κατά πολύ γρηγορότερη από την Validus.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [Επίσημο] OnePlus One

Εγώ πάντως όταν την έβαλα για 3 μέρες την άντεξα και γύρισα στην BlissPop. Νομίζω, είμαι σχεδόν σίγουρος, ότι η BlissPop είναι κατά πολύ γρηγορότερη από την Validus.
Δεν έχω δοκιμάσει άλλη για να έχω μετρο σύγκρισης.
Αλλά η συγκεκριμένη είναι απίστευτα smooth και χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν έχω κανένα λόγο να την αλλάξω