[Επίσημο] OnePlus One

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] OnePlus One

Συνεχίζοντας...
Οταν είναι σε δίκτυο 4G, εμφανίζει 4G στις μπάρες του σήματος;
Ρωτώ διότι μέχρι H+ έχω δει (παρεμπιπτόντως είμαι Cosmote).
Υπάρχει περίπτωση καινούρια sim να μην είναι 4G;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] OnePlus One

Συνεχίζοντας...
το έχεις ενεργοποιησει?κάλεσε την cosmote να σου πουν αν είναι ενεργοποιημενω

LTE γράφει κανονικότατα... (είμαι με vodafone, αν και δεν νομίζω να έχει διαφορά)

====
edit: δεν είπα ποτέ εντυπώσεις για το τηλέφωνο... γενικώς ειμαι πολύ ευχαριστημένος, νομίζω ότι για 300 είναι απίθανο, αρκεί ο κάτοχος να ξεπεράσει το σοκ του μεγέθους... Κιτρινίλες κλπ δεν μπορώ να διακρίνω (δεν καταλαβαίνω αν έχει ή όχι, ίσως και να έχει, δεν μπορώ να διακρίνω). Κάποιες φορές το UI και τα taps δεν ανταποκρίνονται πιστεύω όπως θα έπρεπε...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] OnePlus One

Συνεχίζοντας...
Πάντως η Cosmote θέλει να πας σε κατάστημα της (ή Γερμανό) για να ενεργοποιηθεί το 4G. Το ξέρω από φίλο μου που μετά από καφέ που πίναμε, πήγαμε και σε Γερμανό για να το ενεργοποιήσει. Ούτε καν τηλεφωνική ενεργοποίηση δεν δέχονταν. Έπρεπε λέει να πάει ο ίδιος για να υπογράψει την αίτηση.

Εγώ το διάβασα online για τη cosmote. Το θέμα είναι οτι το LTE θεωρητικά είναι τόσο γρήγορο, που με τις χρεώσεις που διατηρούν οι πάροχοι (γύρω στο 1 το ΜΒ !!!!!!!!) μπορεί να ρθει πολλά κατοσταρικα ο λογαριασμός.
Αλλη μια Ελληνική απατεωνια, να μη ξεχνάμε τις αρετές του έθνους. Κανονικά το LTE θα πρεπε να το δίνουν με πακέτα ανάλογα του ADSL...

Επειδή δεν έχω 4G (Wind) συγνώμη το 4G έχει άλλη χρέωση; Δεν περιλαμβάνεται στο data plan του πακέτου; Νόμιζα ότι όταν είσαι σε περιοχή με 4G απλά κατεβάζεις με 4G .
και όντως είναι άτοπο να μιλάμε για ταχύτητες 4G για 1.5GB τον μήνα.....:flipout:

Έτσι είναι αλλά αν εχεις καλη ταχύτητα, τα όποια GB του πακέτου θα καταναλωθούν στο πι και φι. Γι αυτό και η έξτρα διαδικασία, οτι και καλά φταις εσύ που τη πατησες, εν γνώση σου... Το οτι υπάρχουν unlimited πακέτα με κάνα 20αρικο το μήνα εδώ και χρόνια σε αλλες χώρες, τους διαφεύγει...

Το οτι υπάρχουν unlimited πακέτα με κάνα 20αρικο το μήνα εδώ και χρόνια σε αλλες χώρες, τους διαφεύγει...

μα κι εδώ unlimited τα λένε τα πακέτα. απλά έχουν κάτι ψιλά γραμματάκια από κάτω που λένε "πολιτική ορθής χρήσης ως 1,5gb/1500 λεπτά κλπ. Κι ακόμα δεν έχει παρέμβει κανένας εισαγγελέας να τους κλείσει το μαγαζί για εξαπάτηση καταναλωτών!
Sorry για το off-topic.

Επειδή δεν έχω 4G (Wind) συγνώμη το 4G έχει άλλη χρέωση; Δεν περιλαμβάνεται στο data plan του πακέτου; Νόμιζα ότι όταν είσαι σε περιοχή με 4G απλά κατεβάζεις με 4G .
και όντως είναι άτοπο να μιλάμε για ταχύτητες 4G για 1.5GB τον μήνα.....:flipout:

Ιδια ειναι η κατανάλωση σε data είτε έχεις 4G είτε GPRS.
Ισως αυτο που λεει ο andre74 είναι ότι αν σερφαρεις μιση ωρα ας πουμε, με το 4G θα προλαβεις να μπεις σε 50 σελιδες ενω με το GPRS θα προλαβεις να μπεις σε 5 σελίδες. Άρα με το 4G θα εχεις καταναλώσει περισσότερα data.
Ετσι ομως συγκρίνουμε μηλα με πορτοκάλια. Δεν μπορουμε να πουμε οτι τρωει παραπανω data. Απλά εσυ χρησιμοποιείς το mobile internet περισσοτερο γιατι είναι γρήγορο.

Επίσης ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι και συγκρίνουν τις τιμες του εξωτερικου με τις εδω.
Δεν βγαζω αθωες τις εταιρείες, αλλά η αλήθεια είναι κάπου στην μεση.
Τα εδω κόστη είναι πολύ περισσότερα από ότι στην ολλανδια, γερμανια, πχ, λόγω διαφορετικής μορφολογίας εδάφους (νησια, βουνα)
Για την ολλανδια μπορεις να καλυψεις μια περιοχη με μια κεραια, ενω εδω για την ιδια περιοχη θα χρειαστεις 5 κεραιες.

Last edited:
Re: Απάντηση: [Επίσημο] OnePlus One

Εγώ το διάβασα online για τη cosmote. Το θέμα είναι οτι το LTE θεωρητικά είναι τόσο γρήγορο, που με τις χρεώσεις που διατηρούν οι πάροχοι (γύρω στο 1 το ΜΒ !!!!!!!!) μπορεί να ρθει πολλά κατοσταρικα ο λογαριασμός.
Αλλη μια Ελληνική απατεωνια, να μη ξεχνάμε τις αρετές του έθνους. Κανονικά το LTE θα πρεπε να το δίνουν με πακέτα ανάλογα του ADSL...

αν δεν κάνω λάθος είναι 1 ευρώ για 24 ώρες αν δεν έχεις data plan

Τελικά πράγματι δεν ήταν ενεργοποιημένο το 4G από την cosmote, το οποίο ενεργοποιήθηκε με ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών.
Το πρόβλημα των αποσυνδέσεων από το δίκτυο όταν συνδεόταν στο bluetooth φαίνεται να έχει λυθεί, αν και είναι λίγο νωρίς ακόμα για να το πω με βεβαιότητα.
Αρχικά απενεργοποίησα το LTE και δεν παρατήρησα άλλη αποσύνδεση και από χθες που ενεργοποιήθηκε το 4G από την cosmote το ξαναενεργοποίησα και ως τώρα φαίνεται εντάξει.

Επίσης ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι και συγκρίνουν τις τιμες του εξωτερικου με τις εδω.
Δεν βγαζω αθωες τις εταιρείες, αλλά η αλήθεια είναι κάπου στην μεση.
Τα εδω κόστη είναι πολύ περισσότερα από ότι στην ολλανδια, γερμανια, πχ, λόγω διαφορετικής μορφολογίας εδάφους (νησια, βουνα)
Για την ολλανδια μπορεις να καλυψεις μια περιοχη με μια κεραια, ενω εδω για την ιδια περιοχη θα χρειαστεις 5 κεραιες.

θα δεχόμουν το παραπάνω επιχείρημα για τις τιμές αν δεν υπήρχαν οι εξής τρεις "παραφωνίες":
1. τα ελληνικά παραρτήματα των Voda και Τ-Mobile (cosmote) είναι τα πλέον κερδοφόρα στο σύνολο του region που ανήκουν. Τουλάχιστον ΗΤΑΝ, προ κρίσης, γιατί πλέον η Voda έχει μεγάλα προβλήματα που όμως προέρχονται από την πτώση του μεριδίου της.
2. μια λέξη μόνο: καρτέλ
3. εξαπάτηση κοινού: σε οποιαδήποτε ευνομούμενη πολιτεία, το να λες "απεριόριστο" και να εννοεις 100-200-500 ή οποιοδήποτε πεπερασμένο πλήθος θα είχε συνέπεια ένα πρόστιμο ΝΑΑΑΑ με το συμπάθιο.

Ετσι ειναι και στην γερμανια παντως μην τα χωνουμε συνεχεια στην ελλαδα.
Απλα στην eplus που δουλευει ο φιλος, τα απεριοριστα τηλεφωνα ειναι οντως απεριοριστα, αλλα τα data ειναι 2 giga

Και το 1 ευρώ οι 24 ώρες που λέει ο φίλος, κανεις δεν ανακοινώνει πως είναι 50 ΜΒ σύνολο χρήσης ( μπορεί και 20).
Τέλος πάντων αυτά δεν αφορούν μονο το ΟΡΟ, αλλά να το ξέρετε πως μετα απο οποιαδήποτε υπέρβαση κατα λάθος έστω και για λιγα ΜΒ το ταξίμετρο παει σφαίρα...

Πάντως στην WIND που είμαι εγώ, το ημερήσιο pass, δηλαδή το 1 ευρώ για 24 ώρες, έχει μόνο 20 MB. Με 4G μάλλον θα μιλάμε για δευτερόλεπτα, όχι 24 ώρες. Εγώ έχω ακόμα το έξτρα μηνιαίο πακέτο 5 ευρώ για 100 ΜΒ, γιατί το πρόγραμμα μου δεν έχει καθόλου δωρεάν MB. Μόνο για να συντονίζεται το ρολόι, και να κοιτάζω κάτι πολύ επείγον στο ίντερνετ όταν είμαι στον δρόμο χρησιμεύει. Όλο λέω να το κόψω, αλλά όλο το αφήνω για τον άλλον μήνα. Δεν καταλαβαίνω αυτή την τσιγκουνιά των εταιριών στα MB.

Ξεφυγαμε απο το ΟΡΟ τώρα, νόημα έχει μονο με καρτοκινητο, που με 10 αγοράζεις 1-1.5 GB το μήνα, αλλά εκτός cosmote είναι λίγο αστείο να πουλάνε ίντερνετ οι αλλες εταιρίες

Ξεφυγαμε απο το ΟΡΟ τώρα, νόημα έχει μονο με καρτοκινητο, που με 10 αγοράζεις 1-1.5 GB το μήνα, αλλά εκτός cosmote είναι λίγο αστείο να πουλάνε ίντερνετ οι αλλες εταιρίες

για ποιο λόγο?

Γιατί η κάλυψη άλλων εταιρειών περιορίζεται στο κεντρο των πόλεων, και εκεί με συμβιβασμούς. Ποσο μάλλον για LTE

:offtopic:

Γιατί η κάλυψη άλλων εταιρειών περιορίζεται στο κεντρο των πόλεων, και εκεί με συμβιβασμούς. Ποσο μάλλον για LTE

τι να σου πω, ο καθένας... έχει την άποψη του. Εγώ πάντως πρώτη φορά με LTE κινητό, είναι εντυπωσιασμένος... μόλις μια μπάρα σήματος ήταν αρκετή για να μου δώσει 40.3/9.3, και με 5 μπάρες (σε άλλο σημείο) είδα 72.3/35... (με το κλασσικό OΟKLA speedtest όλα αυτά). Αφού και wifi να έχει π.χ. η καφετέρια, προτιμώ LTE... βέβαια ναι Αθήνα, έξω δεν έχω βγει ακόμα... κι όλα αυτά με vodafone 4G

:offtopic:

Δεν ξέρω αν είναι off topic, μα αν κάποιος έχει πρόσκληση για αγορά ας μου στείλει pm. Να ξεκαθαρίσω πως δεν αφορά εμένα μα ένα ξάδερφό μου.