[Επίσημο] OnePlus One

349us$ (280ευρα) και χωρις να χρειαζεται προσκληση σημερα το 64gb...

γιατι τοσο δεν ειχε και πριν απο black friday το 64gb...;

γ@μωτο να ειχε και εκδοση 5" αντι για μονο 5,5''...

Απάντηση: Re: [Επίσημο] OnePlus One

paИ-baL;1057237723 said:
ειχα ενα Nexus και εσβησε ξαφνικα πριν μερικες μερες... στο service μου ειπαν το παραμυθι περι οξειδωσης της πλακετας και ο δρομος πλεον δεν εχει επιστροφη...

οποτε μενει να διαλεξω ενα απο τα OnePlus One και Nexus 5... (με Samsung δεν ασχολουμαι ξανα μεχρι να φτιαξουν το service τους)

τι σας εκανε να προτιμησετε το πρωτο εναντι του δευτερου εκτος απο την οθονη?

ποιο ειναι πιθανοτερο να φορεσει και το android 6, οταν με το καλο ερθει?

τι θα αγοραζατε σημερα?

η μπαταρία φυσικά!!! 3100 vs 2300... συν ότι (και) το ΟΡΟ είναι ένα πλήρες τηλέφωνο από θέμα specs (συν λίγο πιο νέο & γρήγορο cpu/gpu από το Ν5)
εγώ με την εμπειρία που εχω από το OPO... Πάλι OPO θα επέλεγα.

αλλά αν μιλάς (και σε απασχολεί) το θέμα service... αυτό για το OPO είναι "άγνωστος παράγοντας"...

Όταν ένα τηλ κοστίζει λιγότερο από τα μισά από "επώνυμο" ανταγωνιστή του άλλα κάποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει τα δίπλα για το δήθεν άμεσο σέρβις (το έχουμε δει...) ας αγοράσει 2 από τις φθηνές συσκευές εξ αρχής...

Πριν μερικούς μήνες πηγαίνω το note 2 στο service στο Χαιδαρι για αλλαγή οθόνης, επειτα από πτώση και σπάσιμο. Το παραδίδω ρουταρισμενο και με custom rom καθώς δεν διαπραγματευομαι καν το ενδεχόμενο κάλυψης εγγύησης.

Με ενημερώνουν να κάνω βόλτα για μια ώρα και να περάσω να το παραλάβω. Πάω μετά από μια ώρα και με ενημερώνουν ότι βρήκαν το τηλέφωνο μου ρουταρισμενο και ότι πριν μου αλλάξουν οθόνη θα πρέπει να μου αλλάξουν όλη την πλακέτα, καθώς δεν το αναλαμβάνουν στην κατάσταση αυτή, επειδή λόγω root πιθανότατα έχει χαλάσει όλο το hardware . Το ποσό που μου ζήτησαν δεν το θυμάμαι ακριβώς, αλλά ήταν πάνω από 200 ευρώ.

Αφού πραγματικά πρέπει να έβγαλα καπνούς και από τα αυτιά και από τη μύτη καταλήξαμε στο να υπογραψω ότι η αλλαγή θα γίνει με δική μου ευθύνη και πως αν πάθει το οτιδήποτε η νέα οθόνη θα ευθύνομαι εγώ. Μια που φτάσαμε εκεί τους παρακαλεσα να μην επαναφέρουν το τηλέφωνο σε εργοστασιακή κατάσταση οπως επεμεναν καθώς θα με έβαζαν σε κόπο να ξαναρουταρω. Πλήρωσα λοιπόν 180 ευρώ, μου άλλαξαν οθόνη και bezel και έφυγα.

Για να συνοψισω, θεωρώ την εμπειρία μου τραγελαφικη και σε καμία περίπτωση δε θα ένιωθα ασφαλής αν αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να με καλύψουν με εγγύηση.

@andre74
Το επωνυμο δυστυχως ομως ειναι επωνυμο.
Ειχα καποιες προσφατες εμπειριες με κινεζικα tablet και δεν ηταν τελικα αυτο που περιμενα, οποτε καταλαβαινεις την διστακτικοτητα μου.
Αυτη την στιγμη μπορεις να παρεις με 380 ευρω το note3 ή ελαφρως μεταχειρισμενο με εγγυηση στα 300 ευρω.
Οποτε που τα δινεις; σε ενα κινεζικο (με οτι συνεπαγεται αυτο) χωρις εγγυηση ή σε μια δοκιμασμενη λυση οπως το Note 3;
Ρητορικο το ερωτημα, δεν περιμενω απαντηση.

Κάπου εδώ θα πρέπει να σταματήσετε να θεωρείτε το OPO ένα 'κινέζικο' με την αρνητική χροιά κινητό. Όποιος το πιασει στα χέρια του θα έχει την ίδια αίσθηση που θα έχει και με ένα επώνυμο κινητό των 700 ευρώ.

Εγώ είμαι μεγάλος φαν των note και θεωρώ το 3 εξαιρετικό. Παρόλα αυτά όσο υπάρχει knox και δεν παρακαμπτεται, η Samsung δε θα ξαναδεί τα λεφτά μου.

Αν από όσα διάβασες εδώ κατάλαβες πως πρόκειται για ένα κινεζικό, χωρίς εγγύηση, πάρε το Samsung που είναι made in China με εγγύηση (?)

γιατι τοσο δεν ειχε και πριν απο black friday το 64gb...;

γ@μωτο να ειχε και εκδοση 5" αντι για μονο 5,5''...

Πάρε το Xiaomi Mi4 (~300 ευρώ έχει) και θα με θυμηθείς.

Αν από όσα διάβασες εδώ κατάλαβες πως πρόκειται για ένα κινεζικό, χωρίς εγγύηση, πάρε το Samsung που είναι made in China με εγγύηση (?)

Made in Korea (όχι ότι παίζει ρόλο αλλά προς αποκατάσταση της αλήθειας).

Πραγματικα δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου και την ειρωνεια σου.
Το one ειναι ενα κινεζικο noname προιον. Αυτο δεν αλλαζει, παει και τελειωσε.
Η samsung μπορει να τα φτιαχνει κινα ή οπου αλλου, αλλα δεν παυει να ειναι samsung.
Η εγγυηση ειναι ενα αλλο κομματι, ξεχωριστό.
Απο την μια εχουμε ενα εξαιρετικο προιον σε hardware οπως το One, αλλα noname, χωρίς εγγυηση και απο την αλλη το δοκιμασμενο και επωνυμο Note3, ελαφρως μεταχειρισμενο με εγγυηση και service one hour.
Και τα παραπανω ειναι στην ιδια τιμη
Δεν ειναι και τοσο ευκολη επιλογη

Μετα τις αποτυχημενες προσπαθειες που ειχα με τα κινεζικα tablet, ειχα πει οτι δεν δινω πανω απο 100 ευρω ξανα για κινεζικο προιον.
Γι αυτο και ειμαι δυσπιστος.
Και στα forum για τα κινεζικα tablet τετοια ωραια λογια ελεγαν.

Γιατί λες χωρίς εγγύηση; χωρίς εγγύηση στην Ελλάδα ναι, αλλά όσοι το πήραμε από oneplus έχουμε 2 χρόνια σε υποστηριζομενη χώρα.

Επίσης γιατί no name? Έχει εταιρία από πίσω το κινητό με όνομα Oneplus, απλώς είναι πρωτοεμφανιζομενη.

Έχεις δει πολλά κινέζικα tablets με software υποστήριξη από εταιρία όπως η cyanogenmod?

Ναι βρε συ, αυτο εννοω noname.
Πες το πρωτοεμφανιζομενη.
Για την Ελλαδα λεω χωρις εγγυηση. Αν ειναι να δωσω κανενα 50ρικο σε μεταφορικα πηγαινε-ελα, ε δεν ειναι και οτι καλυτερο

Η εμπειρια χρησης στα κινεζικα Tablet ειναι αυτο που κανει την διαφορα.
Πηρα επωνυμο με μικροτερα χαρακτηριστικα και ηταν πολυ καλυτερο
Cyanogenmod μπορει να βαλει ο καθενας στο κινητο του.
Το θεμα ειναι πως ειναι στημενο ολο το κινητο, το hardware και την σωστη υποστηριξη απο drivers.
Π.χ. βλεπεις το one εχει μια φοβερη καμερα της sony, αλλα στα δειγματα που ειδα δεν τα παει και τοσο καλα με τον ανταγωνισμο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδια, υποψιν το ζηλευω το κινητο μ αρεσει, απλα εχω και το Note απο την αλλη και δεν μπορω να το αγνοησω.

Last edited:
Η σύγκριση του OPO με σαβουροταμπλετ των 100 ευρώ είναι εντελώς αστοχη.

Μόνο μια δοκιμή θα σε πείσει. Το OPO είναι από τις πιο vfm συσκευές αυτή τη στιγμή. Το έχω κοντά 2 μήνες και μερα με τη μέρα μου αρέσει όλο και περισσότερο. Τα προηγούμενα μου smartphones ηταν:

IPhone 3gs, Nexus s, galaxy nexus, galaxy note 2. Καμια διάθεση δεν είχα ποτέ να ασχολούμαι με φτηνές κινεζιες και με την αγορά του OPO δικαιώθηκα πλήρως.

Edit: αν δε θες root, custom roms κλπ και δε σε ενοχλεί το bloatware παρτο το note. Είναι τρομερό τηλέφωνο.

Last edited:
Ρε φιλέ γιατί να σε ειρωνευτω; σου λέω με ύφος που ίσως παρεξηγησες, πως δεν πρόκειται απλά για ένα κινέζικο, από τέτοια μείνε μακριά. Είναι άριστο προϊόν και θα πιάσουν τόπο τα λεφτά σου. Αν χαλάσει, το να στο φτιάξουν σε μια μέρα δεν γίνεται, γιατί πρέπει να το στελείς πίσω. Δε νομίζω να κοστίζει 50 η αποστολή. Όχι ότι δεν έχει εγγύηση. Και παράγεται από θυγατρική της Oppo http://en.m.wikipedia.org/wiki/Oppo_Electronics
Ο μόνος λόγος που δεν τη γνωρίζουν όλοι είναι γιατί τέτοια προϊόντα δεν τα βρίσκεις στο Γερμανό...
Δικαίωμά σου να προτιμήσεις κάτι άλλο μεταχειρισμένο ή όχι...

Νέα τριημερη προσφορά και εγκαίνια του πρώτου της φυσικού καταστήματος

oneplus_Store.jpg

Η OnePlus περνά μια «Μαύρη Παρασκευή» μόνο που η έκφραση εδώ αποκτά άλλο νόημα από αυτό που πάει ο
ανθρώπινος νους, στην ουσία από σήμερα έως και την Κυριακή, η εταιρεία αφήνει εντελώς ανοιχτό το σύστημά της
και λέει ναι στο να αγοράσετε απευθείας το OnePlus One, χωρίς να έχετε εξασφαλίσει πρωτύτερα κάποια πρόσκληση
και με τιμή αγοράς στα 269 ευρώ για την έκδοση με τα 16 GB και 299 ευρώ για τα 64 GB. Μια μικρή έκπτωση υπάρ-
-χει και στα διάφορα αξεσουάρ που θα θέλατε να συνοδεύουν την συσκευή σας εξαρχής. Οι «ελεύθερες» πωλήσεις θα
συνεχιστούν έως ότου να εξαντληθούν τα διαθέσιμα τεμάχια. Ξέρουμε πολύ καλά πως το OnePlus One κυκλοφορεί σε
συγκεκριμένες χώρες, όμως μπορείτε να το αποκτήσετε και εσείς εδώ στην Ελλάδα, απλώς θα χρειαστεί να το παραλά-
-βει κάποιο δικό σας άτομο εμπιστοσύνης από αυτές τις περιοχές όπου στέλνετε απευθείας από την εταιρεία.

Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, η κατασκευάστρια OnePlus ανακοινώνει παράλληλα και την έναρξη λειτουργίας του πρώτου
της φυσικού καταστήματος στην Κίνα. Η εταιρεία αυτήν την Τρίτη μέσω των ΜΜΕ μίλησε για το πρώτο της κατάστημα και
είπε ότι θα υπάρχει δοκιμαστική περίοδος από 1 Δεκεμβρίου και από 20 του ίδιου μήνα θα είναι σε πλήρη λειτουργία. Στο
κατάστημα θα μπορούν οι επισκέπτες να βρουν ετοιμοπαράδοτο το περίφημο smartphone της εταιρείας, μαζί με διάφορα
πίσω καλύμματα και να περιηγηθούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον όπως λέει η εταιρεία.

Αναφορές του κινεζικού Τύπου τονίζουν πως αυτό είναι μόνο η αρχή και ότι η OnePlus στο μέλλον θα εγκαινιάσει και άλλα
καταστήματα της. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι μάλλον θα υπάρξει λιγότερη εξάρτηση από το σύστημα πρόσκλησης που
η OnePlus έχει χρησιμοποιήσει για να πουλήσει την πρώτη συσκευή της. Πρόσφατα ο ιδρυτής Καρλ Πέι, δήλωσε ότι η χρήση
των προσκλήσεων είναι ένας τρόπος για να αποφευχθεί η δημιουργία απαξιούμενου στοκ.

One_Plus_Phisical_Store_1.jpg

One_Plus_Phisical_Store_2.jpg

One_Plus_Phisical_Store_3.jpg

[via] . [via]

Δεν ξέρω τι λέτε για τα κινέζικα , πάντως προσωπικά αυτό το τηλεφωνάκι από την πρώτη στιγμή ποτέ δεν μου έδωσε την αίσθηση του κινέζικου (σε αντίθεση με ένα Tablet ainol που πήρα που είχα τραυματική εμπειρία, έκανε μπαμ ότι είναι κινέζικο πριν καν το ανοίξεις.)

Και για να μην νομίζετε ότι το λέω επειδή το έχω αγοράσει, σας παραπέμπω στο post #41 σ' αυτό το θέμα τι έλεγα από τον Απρίλιο ακόμα.

Δύο φορές με έχει πορώσει κινητό στην ζωή μου: το πρώτο αμερικάνικο iPhone και αυτό.

Λέτε να πάρω και πέμπτο;;;; :flipout:

IMG_1169.jpg

Τι είπατε; εγγύηση;;; Αν πάθει κάτι ΟΥΤΕ ΚΑΝ θα ασχοληθώ. Κατευθείαν άλλο. Με 300 ευρώ απλά γελώ.....έχει βγάλει ήδη τα λεφτά του.

Δικά σου είναι και τα τεσσερα?????
Αν δεν εχεις σκοπό να ανοιξεις το πρωτο καταστημα opo στην Ελλάδα , μου πουλάς το ενα απο τα τεσσερα γιατι για να μπω στη διαδικασία παραγγελίας απ εξω , με την καμια δεν το έχω!