[Επίσημο] Samsung Galaxy Alpha

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,475
BVR (Beyond Visual Range)
samsung-galaxy-alpha-official-02-570.jpg

Samsung Galaxy Alpha, επίσημα με 4.7″ οθόνη, μεταλλικό frame το πιο λεπτό Galaxy

Μετά από πολλές διαρροές και φήμες ο κορεάτικος γίγαντας ανακοίνωσε επιτέλους το Samsung Galaxy Alpha, την premium συσκευή του που έρχεται με μεταλλικό frame αλλά το πίσω καπάκι είναι όμοιο με εκείνο που βρίσκουμε στο Samsung Galaxy S5.
Το Samsung Galaxy Alpha είναι και η πιο λεπτή συσκευή της σειράς Galaxy με πάχος στα 6.7mm και βάρος 115g. Έρχεται με 4.7 ιντσών οθόνη προκειμένου να συναγωνιστεί το iPhone 6 το οποίο θα έρθει επίσης με οθόνη 4.7 ιντσών.

Η οθόνη του Samsung Galaxy Alpha είναι Super AMOLED με 720p ανάλυση, έχει Exynos 5 Octa ( 4 πυρήνες στα 1.8GHz και 4 στα 1.3GHz), 2GB RAM, 32GB μη επεκτάσιμη ενσωματωμένη μνήμη, 12MP εξωτερική κάμερα και 2.1MP μπροστινή κάμερα. Η μπαταρία είναι στα 1,860mAh.
Θα τρέχει Android 4.4.4 KitKat με TouchWiz που θα συμπεριλαμβάνει S Health και Ultra-low power mode. Η συσκευή θα έχει και fingerprint reader, αισθητήρα καρδιακών παλμών και θα είναι συμβατό με τα Samsung Gear smartwatches. Το Samsung Galaxy Alpha υποστηρίζει LTE Cat. 6 συνδεσιμότητα, dual-band Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0.

Η συσκευή θα βγει σε 150 χώρες τον Σεπτέμβριο σε λευκό, ασημί, χρυσό και μπλε χρώμα. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι στη Ρωσία (όπου έγιναν και τα αποκαλυπτήρια) θα κυκλοφορήσει 12 Σεπτεμβρίου στα 515 ευρώ περίπου (RUB 25,000) αλλά όπως έχουμε ξαναπεί σε σύγκριση με τις υπόλοιπες αγορές οι συσκευές στη Ρωσία συνήθως είναι πιο ακριβές.

Techblog

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ακόμα πιο χάλια μόνο και μόνο για να έχει μεταλλικό frame.
Αφαίρεσαν την sd μικραιναν εγκληματικά την μπαταρία και φυσικά ούτε σε αυτό έβαλαν δεκτή Ραδιοφώνου.
Μιλάμε για κινητό τρολ που ακολουθεί τα ίδια χαρακτηριστικά με το επερχόμενο iPhone.
Στην Samsung μάλλον βρίσκονται σε mode βεντέτας με την Apple αφού αυτή η συσκευή δεν έχει ανταγωνιστικό σκοπό και δεν βλέπω με πιο τρόπο μπορεί να φέρει πίσω πελάτες.
Κάποια στιγμή και μάλιστα σύντομα θα πρέπει να ασχοληθεί με τον ανταγωνισμό που την πολιορκεί και όχι με την βεντέτα της με την Apple.

gsmarena_001.jpg

Samsung Galaxy Alpha at a glance:

General: GSM/GPRS/EDGE/UMTS/HSPA/LTE connectivity;
Form factor: Touchscreen bar phone with aluminum sides and a plastic back cover;
Dimensions: 132.4 x 65.5 x 6.7 mm, 115 g;
Display: 4.7" 720p SuperAMOLED touchscreen, 320ppi pixel density;
Chipset: Octa-core Exynos 5 Octa 5430 chipset, including a quad-core 1.8 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.3 GHz Cortex-A7, Mali-T628 MP6 GPU
Memory: 32GB storage, no microSD card slot;
Camera: 12MP auto-focus camera, 31mm focal length, f/2.2; LED flash;
Video camera: 2160p video recording, but also 1080p@30fps, 1080p@60fps, 720p@120fps;
Front camera: 2.1MP front-facing camera;
Connectivity: Dual-band Wi-Fi a/b/g/n, Wi-Fi hotspot, DLNA, Bluetooth 4.0, NFC, standard microUSB 2.0 port, GPS/GLONASS receiver, 3.5mm audio jack;
Battery: 1,860mAh Li-Po removable battery;
Misc: Fingerprint sensor; heart rate sensor;

Samsung Galaxy Alpha preview: First look...http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_alpha-review-1114.php

Testing the Samsung Galaxy Alpha display....http://blog.gsmarena.com/testing-samsung-galaxy-alpha-display/

Αντιγραφή design iPhone 4ετιας με πλάτη Λέοντος και ανάλυση 720

Ειναι για γέλια οι Κορεάτες

Ούτε άσχημο είναι, ούτε η οθόνη είναι μέτρια σε τέτοια διάσταση. Ίσα ίσα σαν amoled θα σβήνει από τον χάρτη πολλές ανταγωνιστικες προτάσεις.
Και από επιδόσεις είναι κορυφαίο με οποιοδήποτε κριτήριο ενώ κουβαλάει και καλή κάμερα.
Το θέμα για μένα είναι η τιμή και η μπαταρία του.Το πρώτο θα διορθωθεί σύντομα πάντως.
Πάνω από 300 δεν νομίζω να δώσει κάποιος.

Βρε το ντιζαιν μια χαρα ειναι και σε οθονη καμερα επιδόσεις παλι θα σκιζει .
Επισης οι διαστάσεις της συσκευης ειναι αψογες... αλλα ρε samsung μην το βγάζεις απλως για να το βγαλεις.
Κανε την υπέρβαση οπως εκανες καποτε...

Ούτε άσχημο είναι, ούτε η οθόνη είναι μέτρια σε τέτοια διάσταση. Ίσα ίσα σαν amoled θα σβήνει από τον χάρτη πολλές ανταγωνιστικες προτάσεις.
Και από επιδόσεις είναι κορυφαίο με οποιοδήποτε κριτήριο ενώ κουβαλάει και καλή κάμερα. .

+1

Με Exynos 5430 και 38000 στο Antutu είναι πολύ γρήγορο. Λογικά σε 2-3 μήνες θα έχει πέσει και στα 350.

Ειναι προφανές οτι δεν πουλήσει ετσι, και οπως ολα τα samsung , θα πέσει σημαντικα μετά το πρώτο τρίμηνο.

+1

Με Exynos 5430 και 38000 στο Antutu είναι πολύ γρήγορο. Λογικά σε 2-3 μήνες θα έχει πέσει και στα 350.

Λοιπόν το έχω από τη Τρίτη.
Πανέμορφο ( για μένα ) και πανάλαφρο. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το Ζ3, αλλά το προτίμησα λόγω καλύτερης φωτογραφίας στο αυτόματο. Είναι σφαίρα στα πάντα, ίχνος lag πουθενά, ακόμα και στον dialer που η σάμυ έχει μια παράδοση στο να καθυστερεί να ανοίγει, είναι αστραπή. Οθόνη amoled...... δε χρειάζεται να πω παραπάνω, απλά απίθανη.
Έχουν περάσει 40 ώρες από τη δεύτερη φόρτιση.
Η χρήση μέχρι στιγμής είναι 2,5 ώρες συνολική οθόνη, 18 λεπτά ομιλίας, περίπου 10 λεπτά βίντεο ( 7 λεπτά σε FHD και 3 λεπτά σε UHD ) για να δούμε και τις δυνατότητές του και εκεί, αρκετές φωτογραφίες για να είμαστε απολύτως σίγουροι για τη ποιότητα του, περίπου 1,5 ώρα σύνδεση με το Car kit με BT χωρίς όμως να τύχει να κάνω συνομιλία, ανοικτό WiFi για περίπου 10 λεπτά για να κατεβάσω μερικά apps κ.α., και αρκετό σκαλισματάκι για να το διαμορφώσω στα γούστα μου ( screen savers , φάκελοι κ.τ.λ. ).
Το ποσοστό μπαταρίας είναι τώρα στο 52%, πιστεύω μέχρι στιγμής άριστα, τουλάχιστον για τη δική μου χρήση, που συνήθως είναι και λιγότερη από αυτή που έγραψα.
Πρόβλημα μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι. Η θερμοκρασία που μου δείχνει η μπαταρία μετά από τη πιο έντονη χρήση που του έχω κάνει ( πριν τη δεύτερη φόρτιση οθόνη συνεχόμενα 1 ώρα και 20 λεπτά ανοικτή και να του πετάω τα μάτια έξω, μετά συγχωρήσεως ) , δε ξεπέρασε του 37 βαθμούς. Αν κάτι έχω να παρατηρήσω , είναι χωρίς να μπορώ ακόμα να το πω με απόλυτη βεβαιότητα, πως όταν φτάσει να ανεβάζει θερμοκρασία, που είπαμε ότι και να κάνεις δε φτάνει ψηλά ( με το SP ) σε παρόμοιες χρήσεις με το Alpha ξεπερνούσε τους 46 βαθμούς, τότε όταν π.χ. έχει φουλ σήμα, σα να πέφτει μια γραμμή για λίγο και μετά πάλι φουλ και πάλι για λίγο μία γραμμή κάτω. Πουθενά βέβαια δε δημιούργησε κανένα θέμα , αλλά είναι κάτι που νομίζω συμβαίνει και δεν είναι τυχαία πτώση του σήματος από εξωτερικούς παράγοντες.
Ξαναλέω πάντως , ότι και από τη θερμοκρασία να είναι , ανεπαίσθητο το φαινόμενο αφού μιλάμε από φουλ σήμα μία γραμμή κάτω και για λίγο.
Επίσης επιβεβαιώνω η φωτογραφία στο αυτόματο πραγματικά πάρα πολύ καλή, το βίντεο σε FHD αξιοπρεπέστατο για κινητό και όχι μόνο , είδα ότι τράβηξα σε 55αρα FHD τηλεόραση πολύ καλή και έκρινα. Το UHD δε μπορώ να σας πω πως δείχνει σε τηλεόραση , αφού δεν έχω UHD Player αλλά ούτε και TV. Στην οθόνη του κινητού δείχνει απίθανα, αλλά αυτό δε μετρά για μένα.
Αυτά μέχρι στιγμής, θα επανέλθω για όσους ενδιαφέρονται , όταν φτάσει στο τέρμα η μπαταρία από αυτή τη φόρτιση , για να σας πως διάρκεια και χρήση και εννοείται αν δω και κάποιο << θέμα >>
Επίσης σε μέτρηση AnTuTu έβγαλε σε μέτρηση out of the BOX 48669 και εχθές αφού το φόρτωσα και τέλειωσα με σεταρίσματα κ.τ.λ. ξαναμετρησα και έβγαλε 47169.
Πιστεύω εξαιρετικά
!

Last edited:
Το κράτησα για λίγο και έπαιξα με τα μενού του και πρέπει να πω πως μου άρεσε πάρα πολύ.
Κατά αρχήν είναι από τα ομορφότερα Samsung που εχει βγάλει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.
Πολύ μικρό το μέγεθος του τόσο που δεν καταλαβαίνεις πως πρόκειται για οθόνη 4.7 ιντσών.
Η πλοήγηση στα μενού είναι όπως λες σφαίρα αλλά δεν ξέρω πως θα ανταποκρίνεται μετά από καλό φόρτωμα ( καλό φόρτωμα λέω 50 εφαρμογές και πάνω)
Αν είχε Ραδιόφωνο θα το κοιτούσα πιο θετικά και ας έχει μικρότερη οθόνη από το s3 μου.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy Alpha

Το κράτησα για λίγο και έπαιξα με τα μενού του και πρέπει να πω πως μου άρεσε πάρα πολύ.
Κατά αρχήν είναι από τα ομορφότερα Samsung που εχει βγάλει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.
Πολύ μικρό το μέγεθος του τόσο που δεν καταλαβαίνεις πως πρόκειται για οθόνη 4.7 ιντσών.
Η πλοήγηση στα μενού είναι όπως λες σφαίρα αλλά δεν ξέρω πως θα ανταποκρίνεται μετά από καλό φόρτωμα ( καλό φόρτωμα λέω 50 εφαρμογές και πάνω)
Αν είχε Ραδιόφωνο θα το κοιτούσα πιο θετικά και ας έχει μικρότερη οθόνη από το s3 μου.
Οι εφαρμογές που του έχω βάλει μαζί με αυτές που έχει, είναι 61. Κάποιες από αυτές τρέχουν διαρκώς. Με αυτά έχει τη συμπεριφορά που είπα.
Είναι πράγματι σφαιράτο και απολαυστικό να ασχολείται κανείς μαζί του. Αυτό που όμως μου αρέσει πιο πολύ από όλα, είναι αυτό που είπες, δεν είναι μεγάλο σε οθόνη ούτε και μικρό λες ένα κινητό 4,7´, αλλά το μέγεθός του και το βάρος του είναι τέτοια που ξεχνάς ότι το έχεις πάνω σου όπου και να το βάλεις. Αυτό βέβαια έχει και το αρνητικό του , διότι άμα παραξεχαστείς μπορεί και να το << στείλεις >>.
Μέχρι στιγμής πάντως το βρίσκω απίθανο σε ότι και αν έχω κάνει μαζί του. Το ραδιόφωνο ευτυχώς εμένα δε με απασχολεί γιατί σχεδόν ποτέ δεν ακούω μουσική από το κινητό, στα τρία χρόνια αν τύχει μια φορά, ζήτημα. Εξάλλου υπάρχει και το ιντερνετ αν το θελήσω. Πάντως αν είχε καλό θα ήταν , δε θα έλεγα και όχι εννοείται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy Alpha

Οι εφαρμογές που του έχω βάλει μαζί με αυτές που έχει, είναι 61. Κάποιες από αυτές τρέχουν διαρκώς. Με αυτά έχει τη συμπεριφορά που είπα.
Πολύ θετικο αυτό .
Μια και το εχεις φορτώσει να σου ζητήσω μια χαρη.
Όταν πας στο μενου με τις εφαρμογές ποσο χρονο κανει να γεμίσουν τα στοιχεια με τα mb κάθε εφαρμογής;
Μπορει να σου φαίνεται παραξενο αυτό που σε ρωτώ αλλα είναι ένα τεστ που δείχνει ποσο καλα διαχειρίζεται το επιπλεον όγκο εφαρμογών η rom .
Σε pure android ακομα και με 1 Gb μνημη o χρονος είναι λιγο πιο πανω από ένα δευτερόλεπτο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy Alpha

Πολύ θετικο αυτό .
Μια και το εχεις φορτώσει να σου ζητήσω μια χαρη.
Όταν πας στο μενου με τις εφαρμογές ποσο χρονο κανει να γεμίσουν τα στοιχεια με τα mb κάθε εφαρμογής;
Μπορει να σου φαίνεται παραξενο αυτό που σε ρωτώ αλλα είναι ένα τεστ που δείχνει ποσο καλα διαχειρίζεται το επιπλεον όγκο εφαρμογών η rom .
Σε pure android ακομα και με 1 Gb μνημη o χρονος είναι λιγο πιο πανω από ένα δευτερόλεπτο.
Το έκανα μόλις τώρα. Με το που πατάω διαχειριστής εφαρμογών, έχουν γεμίσει τα στοιχεία με τα mb αμέσως, δε μπορώ να υπολογίσω ακριβώς αλλα δε πρέπει να είναι δευτερόλεπτο ίσως μισό, γιατί μέχρι να << γεμίσει >> το μάτι μου με τη πληροφορία της οθόνης έχει γράψει τα mb.
Πάντως σε ότι μά ότι και αν του κάνω , γίνεται αστραπιαία.

Πολύ ενδιαφέρον.
Στο πλαίσιο που το δοκίμασα χωρίς φυσικά επιπλέον εφαρμογές έκανε δύο δευτερόλεπτα περίπου και αυτό λίγο με ξενερωσε.
Τώρα με αυτό που γράφεις λίγο με μπερδεύεις.

Σε Εκτέλεση ή όλες οι εφαρμογές.
Στο s5 ο χρόνος είναι πολύ μεγαλύτερος 2-3 δευτερόλεπτα.
Αν και το s5 αναμένονταν ολόκληρο τον χρόνο το alpha που δεν το περίμενε κανείς και με μικρότερο hardware φαίνεται να τα πάει πολύ καλύτερα.